GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μικρή μεν, αλλά αυτοδυναμία θα υπάρχει!

Παρα τις μπούρδες που λένε διάφοροι στα κανάλια και αλλού... , Συγγνώμη που θα το πούμε ωμά, αλλά όλα αυτά που ακούγονται ότι δεν θα υπάρχε...

Παρα τις μπούρδες που λένε διάφοροι στα κανάλια και αλλού...
,
Συγγνώμη που θα το πούμε ωμά, αλλά όλα αυτά που ακούγονται ότι δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία στις εκλογές είναι μπούρδες. Αλλοι το λένε για να δημιουργούν επίτηδες ρευστότητα και "τζόγο" στα κανάλια, άλλοι από τη ΝΔ για να φοβίζουν τους ψηφοφόρους κι άλλοι από το ΠΑΣΟΚ για να δείχνουν ότι το αποτέλεσμα είναι "ανοικτό". Μπούρδες...
Ανεξάρτητα από το τι θα ήθελε ο καθένας μας, η σοβαρή μελέτη όλων των δημοσκοπήσεων μέχρι τώρα δείχνει [όπως μας λέει ο ειδικός μας ...ψύχραιμος συνεργάτης], ότι αυτοδυναμία θα υπάρχει. Μικρή μεν, αλλά θα υπάρχει.

27 σχόλια

  1. διακοπές τέλος, πολύπειροι μπλογκαδόροι και μπλογκατζήδες-μπλοφατζήδες, επιστρέφουν με ανανεωμένες δυνάμεις, μπορεί και τσουρουφλισμένοι...
    σκάνε μύτη και καινούργιοι...
    καλωσορίσατε απαξάπαντες, σαν τα σαλιγκάρια, με τις κεραίες όρθιες να οσμίζονται αποκαίδια...

    και ξαφνικά το blogspot press.gr ρίχνει τη μπόμπα, χωρίς όμως ν΄αποκαλύπτει ποιός ή ποιοί είναι οι δημιουργοί αυτού του μπλογκ... ΑΣΥΔΩΣΙΑ ή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ;
    απο το liberopoulos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι άν έτσι νομίζετε Mr liberopoulos. Ας αφήσουμε τουλάχιστον ελεύθερη την μπλογκόσφαιρα. Ακόμη κι άν οι δημιουργοί ανήκουν στην λεγόμενη "μπαλάντζα", εμένα δεν με ενδιαφέρει!

    Να υπάρχει βρε αδελφέ κι ένα ...μυστήριο τελοσπάντων

    ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανείς δεν θα ξεκινήσει να κυβερνάει με 150-151 έδρες στη Βουλή, γιατί θα εκβιάζεται από το κάθε καραγκιόζη βουλευτάκο. Θα μου πείτε ας πρόσεχαν. Σωστά! Θα προσέχουν λοιπόν μετεκλογικά κάνοντας συμμαχική κυβέρνηση, πιθανότερο η ΝΔ με τον Καρατζαφέρη και, λιγότερο πιθανό, το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΝ. Αλλά θα είναι σίγουρα κυβερνήσεις ασυνεννοησίας αυτές, μνημεία ακυβερνησίας. Γι' αυτό όποιος νάναι, αλλά αυτοδύναμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ) ΚΑΙ ‘ΑΡΘΡΟ’ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ) ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ – ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘ΑΥΓΗ’ (αυγη της τουρκοκρατιας..)



    Να αρθεί το εμπάργκο κατά της Βορείου Κύπρου




    Συντάκτης : Ημ/νία καταχώρησης : 22/12/2006 15:05:30
    ________________________________________
    Της Σισσυς Βωβου, του Νασου Θεοδωριδη και του Γιαννη Μηλιου

    Η καταθλιπτική ομοφωνία που παρατηρείται συστηματικά και ενορχηστρωμένα κάθε φορά που η κυρίαρχη αντίληψη σύσσωμης --δυστυχώς-- της ηγεσίας του ελληνικού πολιτικού προσωπικού διαπιστώνει "εθνικούς κινδύνους" επαναλήφθηκε και στην περίπτωση των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Σκληρά δελτία τύπου από κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς πολλών αποχρώσεων και τάσεων (κοινοβουλευτικών, εξωκοινοβουλευτικών κλπ.) έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, και μάλιστα σε βαθμό που, αν αναγιγνώσκονταν χωρίς την υπογραφή τους, να μην μπορούσε να τα ξεχωρίσει κανείς από τη ρητορική, τους σχηματισμούς της άλλης όχθης.
    Εν προκειμένω, η αντίκρουση της επιχειρηματολογίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε καμία αξία, αφού είναι απολύτως φυσιολογικό οι δύο αυτοί στυλοβάτες του αστικού πολιτικού συστήματος να χαϊδεύουν τις φοβίες του πληθυσμού τις οποίες διαρκώς καλλιεργούν.
    Είναι όμως εξαιρετικά λυπηρό να βλέπει κανείς μεγάλη μερίδα της Αριστεράς όλων δυστυχώς των αποχρώσεων να ευθυγραμμίζεται με τα φαιδρά και επικίνδυνα δόγματα που πλασάρει εδώ και δεκαετίες το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, σε μια προσπάθεια να πείσει τους "υπηκόους" του ότι η Ελλάδα απειλείται, ότι οι στρατιωτικές δαπάνες είναι αναπόφευκτες και έχουν "αμυντικό χαρακτήρα", και άλλα παρόμοια.
    Εμείς πιστεύουμε ότι μια τέτοια Αριστερά δεν μπορεί να προσφέρει συνολικό σχέδιο ανατροπής και ρήξης, διότι στην καλύτερη περίπτωση αρέσκεται να σχοινοβατεί κάνοντας μίζερους υπολογισμούς για το πολιτικό κόστος, ενώ στη χειρότερη περίπτωση ασπάζεται με ειλικρίνεια την επιχειρηματολογία της άρχουσας τάξης.
    Στα θέματα του "έθνους" το μεγαλύτερο τμήμα της Αριστεράς δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, και ενίοτε γίνεται "βασιλικότερο του βασιλέως". Τα αίτια δεν είναι ασφαλώς σημερινά, αλλά το κακό έχει παραγίνει. Όσο δεν ανοίγει ένας ευρύτατος ενημερωτικός διάλογος (επώδυνος και για την ίδια της την "εθνικά γαλουχημένη" λαϊκή βάση) που δεν θα μπορούσε παρά να καταλήξει στο ότι οι "εμμονές περί έθνους" είναι εντελώς --μα εντελώς (και δίχως περιστροφές)-- ασυμβίβαστες με τη μαρξιστική και εν γένει |ταξική θεώρηση| της ιστορίας, η κατάσταση θα χειροτερεύει διότι η επικαιρότητα είναι συνήθως αδήριτη. Χθες προέκυψε το σχέδιο Ανάν, σήμερα η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., αύριο σίγουρα κάτι άλλο.
    Ως προς το θέμα της τουρκικής ένταξης στην Ε.Ε., είναι άγνωστο πόσοι Έλληνες και Ελληνίδες γνωρίζουν ότι υπήρξε σαφέστατη πολιτική διαπραγμάτευση το 2004 ανάμεσα σε Τουρκία και Ε.Ε., με στόχο η πρώτη να πράξει ό,τι μπορεί για να συνεισφέρει στην επίλυση του Κυπριακού μέσω της προτροπής αποδοχής του Σχεδίου Ανάν εκ μέρους της Βόρειας Κύπρου και η δεύτερη στη συνέχεια να αξιώσει το άνοιγμα των λιμανιών της Τουρκίας προς τα καράβια της Νότιας Κύπρου. Είναι προφανές ότι το πρώτο σκέλος της συμφωνίας υλοποιήθηκε λόγω του δυναμικού αγώνα των Τουρκοκυπρίων, που κατέληξε σε ένα συντριπτικό ποσοστό υπέρ του "Ναι", που σημειώθηκε στα γεωγραφικά όρια της Βόρειας Κύπρου και αποτελεί μέγιστη νίκη των ειρηνόφιλων και προοδευτικών Τουρκοκύπριων ενάντια στον απορριπτικό Ντενκτάς. Το δεύτερο σκέλος βάλτωσε λόγω του ολέθριου "Όχι", που έβγαλε στην επιφάνεια όλο τον εθνικισμό της ελληνοκυπριακής πλευράς εκπεφρασμένο από τον γνωστό της πρόεδρο με το απαίσιο ιστορικό πολιτικό παρελθόν.
    Η αδηφάγος ελληνοκυπριακή άρχουσα τάξη φαίνεται να πετυχαίνει το σχέδιο οικονομικού στραγγαλισμού των Τουρκοκυπρίων, χρησιμοποιώντας αφενός την πυγμή της και την ισχυρή θέση της, παίρνοντας τη ρεβάνς για το 1974, ενώ αφετέρου ορέγεται την εκμετάλλευση ενός φτηνού εργατικού δυναμικού. Η ένταξη στην Ε.Ε. πραγματοποιήθηκε χωρίς την προηγούμενη επίλυση του Κυπριακού και έτσι κληροδοτήθηκε σε αυτήν η διαχείριση μιας πρωτόγνωρης μοναδικότητας, αφού εισήλθε στην Ένωση ένα κράτος de facto διχοτομημένο, με τους Τουρκοκύπριους περιθωριοποιημένους και ανήμπορους να συμμετάσχουν πλήρως στο σχετικό εγχείρημα.
    Το γεγονός ότι οι ίδιοι οι Ελληνοκύπριοι και Ελληνοκύπριες είπαν κατά πλειοψηφία το "Όχι", με βάση κάτι που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε "ο εθνικισμός των προνομιούχων", δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι απομονωμένοι και χωρίς φωνή στην Ε.Ε.
    Είναι προφανές ότι το πιο αδύναμο μέρος σε όλη αυτή την "πολυμερή σύγκρουση" είναι η τουρκοκυπριακή εργατική τάξη. Συνεπώς, το στοιχειώδες διεθνιστικό καθήκον της ελληνοκυπριακής και της ελληνικής Αριστεράς θα ήταν να τη στηρίξουν αναφανδόν και δίχως όρους ενάντια στην τρέχουσα εθνικιστική επιχειρηματολογία των αστικών καθεστώτων Ελλάδας και Ν. Κύπρου, που επιμένουν να διαχωρίζουν τους λαούς με βάση τα "έθνη", συσκοτίζοντας το μοναδικό αληθινό διαχωρισμό που αξίζει να αποτελέσει διακύβευμα πραγματικής σύγκρουσης, δηλαδή τον ταξικό.
    Η απίστευτα σκληρή στάση μεγάλης μερίδας της Αριστεράς ενάντια στην τουρκική ένταξη είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα. Στην πραγματικότητα είναι απολύτως συνεπής με τη διά σιωπής συμβολή της στην απόκρυψη του γεγονότος ότι το Αιγαίο δεν είναι σε καμία περίπτωση ελληνική λίμνη, ότι οι περίφημες παραβιάσεις του εναέριου χώρου είναι μια καλοστημένη απάτη, αφού παρανόμως η Ελλάδα δεν ευθυγραμμίζει τα μίλια στον αέρα και στη θάλασσα, ότι η στρατιά στο Ανατολικό Αιγαίο είναι επίσης παράνομη, ότι ο πόλεμος είναι απαράδεκτος ακόμη και αν αποκαλείται αμυντικός, ότι εν πάση περιπτώσει η υποχρεωτική στράτευση είναι μια απαράδεκτη βαρβαρότητα.
    Ανεξάρτητα από την σκληρή κριτική που ασκούμε και πρέπει να ασκούμε στην Ε.Ε. και το σύνολο της πολιτικής της, η Κυπριακή Δημοκρατία επέλεξε να ενταχθεί σ' αυτήν και η ένταξη χωρίς προηγούμενη λύση δημιουργεί ασφυκτικά προβλήματα στους Τουρκοκυπρίους οι οποίοι με την υπερψήφιση κατά πλειοψηφία του Σχεδίου Ανάν έκαναν αυτό που τους αντιστοιχούσε για την άρση της de facto διχοτόμησης που κρατά εδώ και 42 χρόνια. Χωρίς να είμαστε σε θέση να ασκήσουμε εξωτερική πολιτική, δεν μπορούμε να δεχτούμε την εθνική ομοφωνία σε θέματα που η Αριστερά πρέπει να αντιμετωπίζει μέσα από ένα ταξικό πρίσμα.
    Καταγγέλλουμε πάντα και ζητάμε να σταματήσει η τουρκική κατοχή στην Κύπρο, οι νέες όμως πραγματικότητες επιβάλλουν μια ρεαλιστική πολιτική που θα βελτιώνει τη ζωή των απομονωμένων και οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά περιθωριοποιημένων Τουρκοκυπρίων από τα δρώμενα στην Ευρώπη.
    Η συνέχιση της απομόνωσής τους δεν κομίζει κανένα όφελος στον ελληνοκυπριακό λαό που ζει στην Κυπριακή Δημοκρατία με τη σημερινή της μορφή.
    Έστω και αν, με βάση τις σημερινές εξελίξεις, όπως πολλοί φοβούνται, οι δύο μικροί και διαχωρισμένοι λαοί του μικρού αυτού νησιού οδηγηθούν τελικά στην de jure διχοτόμηση, η δουλειά των αριστερών δυνάμεων δεν είναι να ενισχύσουν μια τέτοια πορεία αλλά να ακολουθούν, σε κάθε φάση και με τις κατάλληλες πολιτικές, την πολιτική της συνεργασίας και της διεθνιστικής αλληλεγγύης.
    Σήμερα οι επιδιώξεις της Κυπριακής Δημοκρατίας χρησιμοποιούνται από τα μεγάλα κανόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να κρατήσουν έξω την Τουρκία, τα κίνητρά τους όμως είναι πολιτικά, οικονομικά και πολιτιστικά και σε καμία περίπτωση το ενδιαφέρον για τη δημοκρατία στην Τουρκία, για την οποία η Αριστερά σίγουρα πρέπει να φροντίζει με τις κατάλληλες πολιτικές και όχι με την απομόνωση.
    Καταλήγουμε διατυπώνοντας ξανά την πεποίθησή μας ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεπής αντικαπιταλιστική πολιτική χωρίς να εμφορείται και από ασυμβίβαστο αντιεθνικισμό.

    |Η Σίσσυ Βωβού είναι μέλος της ΑΚΟΑ, ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι μέλος του ΣΥΝ, ο Γιάννης Μηλιός, είναι διευθυντής του περιοδικού "Θέσεις", μέλος του ΣΥΡΙΖΑ|


    ===========================================================================

    οι Τουρκοι είναι φιλικοτεροι η ετσι εγω νομιζω ?
    προσεξε δε ότι ‘Ελληνικη’ εφημεριδα δεν αναγνωριζει
    κρατος μελος της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ (Κυπρος)
    αλλα την αποκαλει ‘νοτιος Κυπρος’ …

    Κ Α Μ Μ Ι Α Ψ Η Φ Ο Σ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΒΡΩΜΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9.02

    Σωστός. :-)

    Και να κάνει ανεξέλεγκτος ότι θέλει ότι του κατέβει, να εξυπηρετεί την κομματική πελατεία απρόσκοπτα, να ονομάζει την κομματική "πειθαρχία" κοινοβουλευτισμό και σε τέσσερσ χρόχια να αυτοφασκελωνόμαστε πάλι...

    ΠΡΙΤΣ!

    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. distixos i eytixos den nomizo na einai mikri

    tha einai mallon pano apo 155 vouleytes, giati oi oikonomikoi paragontes, kai oxi mono, tis xoras den to afisoun na simvei gia evnoitous logous omalis leitoyrgias tis oikonomias

    kai me tis foties dothike mia eykairia sto papadreou na einai mprosta otan tha dialexoun stratopedo, alla me to epikoinoniako lathos tou na katigorei tin kivernisi tin ora tis maxis, den ekane tin ipervasi pou tha ton emfanize os igeti kai apogoitefse ton kosmo pou taytise ta dio kommata kai akirose to xarti tis diaforetikotitas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. blooper

    Μα αυτό γίνεται εδώ και 40-50 χρόνια, αλλά ξέρουμε ποιος είναι υπεύθυνος. Αν υπάρξει συνεργασία θα κάνει έτσι κι αλλιώς καθένας τα δικά του και θα ρίχνει το βάρος στον άλλο... Ρώτησε τί γινόταν και τί γίνεται με τις κυβερνήσεις συνεργασίας στην Ιταλία, Αυστρία και αλλού, επί πολλές δεκαετίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 9.11 αν το λάθος του Παπανδρέου ήταν μόνο στη διάρκεια των πυρκαγιών, θα ήταν ίσως αποδεκτό. Αυτός πηγαίνει από γκάφα σε γκάφα, το τραβάει ο οργανισμός του. Παλαιότερα έλεγα ότι ο Βενιζέλος είναι επικίνδυνος, λόγω των διαπλοκών του με τράπεζες, εκκλησία και βιομηχάνους, αλλά καλύτερα ένας στιβαρός διαπλεκόμενος παρά ένας άσχετος που ψάχνει να διασωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι “ασύμμετρες απώλειες” προέρχονται από
    την κυβέρνηση, έλεγε προχθές σε παρέα φίλος μου. Τι εννοείς, τον ρωτήσαμε.
    Και ιδού η απάντηση:
    “Επανίδρυση του κράτους υποσχόταν προεκλογικώς η ΝΔ. Αλλά, για να επανιδρυθεί
    κάτι, πρέπει πρώτα να διαλυθεί πλήρως.
    Ετσι, κατάφερε να τα διαλύσει όλα.
    Οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, η γκάφα με τις βάσεις στις πανελλήνιες εξετάσεις, οι υποκλοπές,
    τα ομόλογα, είναι μερικά μόνο από τα επιτεύγματα στο πλαίσιο της προσπάθειας διάλυσης
    του κράτους με σκοπό την επανίδρυσή του”.
    Ποσο δικιο ειχε ο φιλος μου..
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλοι, αναρωτιέμαι, αφού μετά από τόσες γκάφες, παραλήψεις, λαθροχειρίες και ευθύνες της κυβέρνησης συνεχίζει να υστερεί το ΠΑΣΟΚ (όλες οι δημοσκοπήσεις είναι σε βάρος του), τί άλλο θέλουν τα στελέχη και μέλη του για να αναδομήσουν την ηγετική ομάδα του κόμματος; Πρέπει δηλαδή να πιουν το πικρό ποτήρι της ήττας μέχρι την τελευταία σταγόνα για να δραστηριοποιηθούν; Και τί θα απαντήσουν στον Γιώργο, όταν ξαναπεί από κάποιο μπαλκόνι ότι στις 17 Σεπτ. θα φτιάξει κυβέρνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Μικρή μεν, αλλά αυτοδυναμία θα υπάρχει!"
    ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ?
    Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΖΗΤΩ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ !
    ΖΗΤΩ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ !
    ΖΗΤΩ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ !
    ΖΗΤΩ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ !
    ΖΗΤΩ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ !
    ΖΗΤΩ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ !
    ΖΗΤΩ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ !
    ΖΗΤΩ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βέβαια να έχει αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ. Με το σύνθημά του "νέα αλλαγή", που σημαίνει:
    -καινούργιες φόδρες για τα κλεψιμέϊκα της περασμένης 20ετίας και την αρπαχτή της νέας τετραετίας.
    -όλη τη γνωστή παρέα στη Βουλή για να ανέβει πάλι το Χρηματιστήριο στις 12.000 μονάδες και να γίνει μιά μεγάλη καινούργια αρπαχτή.
    -σύμπαν το εργολαβικό σύστημα που 'έπεσε" έξω στα έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν πρόλαβε να αρμέξει κι άλλο.
    Αλλά πάνω απ΄όλα "ξένες γλώσσες" από το Ίδρυμα της μαμάς Μάργκαρετ που είναι άσος και στη διεθνή διπλωματία. -George are you there dear?

    ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ
    Μαύρη "λύσσα" τους έπιασε με τις ενεργειακές συμφωνίες Ελλάδας-Ρωσίας. Μιλάμε για απίστευτη λύσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. AYTO ΛΕΩ.
    Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. .
    Ηταν μια ακόμα ιδέα russian bird, μία παραγωγή "ρουσόπουλος".

    ...όπως τα τρία χρόνια έγιναν τρείς
    όπως τα σκάνδαλα έγιναν "θέματα",
    όπως η πρόταση μομφής έγινε "αμφισβήτηση",
    όπως το πραξικόπημα έγινε "οριακό",
    όπως η πατσαβούρα έγινε βίβλίο "Ιστορίας",
    οπως ο Κωστάκης έγινε "πρωθυπουργός",
    όπως τα πατσαντζήδικα έγιναν "πατσαδερί",
    όπως τα μουΠΙΙΙΠανα έγιναν "σερβιέτες".
    και όπως τα τρία θα γίνουν δύο!



    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Mίλησε και ο Κυρκος.Και πριμοδότησε το ΠΑΣΟΚ.
    Σαν απατημένη κάνει ο κακομοίρης,απο τίς τόσες χυλόπιτες που έφαγε απο τον Αντρέα.
    Συνασπισμός: οι μισθοφόροι,που είναι πάντα έτοιμοι να προσφερουν τίς υπηρεσίες τους σε κάθε μειοδότη...Τωρα αποτελούν τούς ελληνικούς υπότιτλους τού Γιωργάκη.


    Πάντως οι ΠΑΣΟΚΟΙ πανηγυρίζουν και απειλούν στο δημόσιο.Θεωρούν σίγουρη τήν νίκη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά κρασιά. Απειλούν? Τολμάνε και απειλούν τα πασοκόσκυλα...
    Η ιστορία με τις φωτιές τους χάλασε τη σούπα και το μαγείρεμα.
    Για μαλάκες περνάνε στη Χαριλάου Τρικούπη τους Έλληνες?

    Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω (το έκλεψα, είναι δικό τους)Ας αναζητήσουνε όποιο στήριγμα θέλουνε. Η Πελοπόννησος μίλησε στις κηδείες των θυμάτων. Τί είπε: ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΧΕΡΙΑ και στους ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ.

    Άντε να μην πούμε και χειρότερα! Ξεφτιλισμένοι παλιάνθρωποι. Που τολμάτε να ασκείτε κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και γιατί φωνάζουν τα πασοκόσκυλα και κατηγορούν τον Καραμανλή που έδωσε μέσα σε δύο μέρες την πρώτη βοήθεια στους βασανισμένους?
    Να τους αφήσει να πεθάνουν και να μην τους δώσει χρήματα, επειδή λέει-ο Γιωργάκης-είναι προεκλογική περίοδος.

    Μιλάμε για μαλάκες. Και μάλιστα χοντρομαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε σείς οι ΠΑΣΟΚΟΙ δεν ήτανε αυτοί που λυσσάνε με το που ακούνε τίτλους ευγενείας, όπως: "βασιλιάς","βαρώνος","κόμης"?

    Την ΒΑΡΩΝΗ "Βίκυ Λέανδρος-Φόν Ρούφεν" γιατί την έβαλε στα ψηφοδέλτια?

    Ωραίο ακούγεται: Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει "Φόν Ρούφεν" και...ρούφεν, ρούφεν, ρούφεν στις εκλογές.

    Αχ ρε Κίμωνα Κουλούρη, ξέχασαν τους αγώνες σου νωρίς.

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ, ο σεβαστός σας ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το Κορίτσι με το Αλογο.
    Αννα Φονσου.
    Τι φωναζε οταν τσιμπουκωνοτανε τοτε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΟΧΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
    ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο εκλογικός νόμος είναι φτιαγμένος επί Κούβελα από φασίστες της Μπιλντενμπέργκ και διορθωμένος επί ανθέλληνα Σκανδαλίδη από την ίδια ομάδα, για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΜΟΝΟΝ. Έτσι βγάζει πάντα αυτοδυναμία για να κλέβουν τους Έλληνες χωρίς κανείς να τους σταματά. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού για να κοροϊδέψουν του αφελείς Έλληνες. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επικίνδυνοι
    ……………………..
    Το αληθινό προφίλ του πρωθυπουργού αποδίδεται με μια φράση που είχε χρησιμοποιήσει προειδοποιητικά ο Κ. Σημίτης: «Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι».
    Πιο επικίνδυνος απ’ όλους είναι ο κ. Καραμανλής. Που άρχισε τη θητεία του ως θεατής των αρτιότερων Ολυμπιακών Αγώνων (τους οποίους ετοίμασαν υβριζόμενοι και συκοφαντούμενοι οι προκάτοχοί του) και την τελειώνει με την Αρχαία Ολυμπία πυρπολημένη από την ανικανότητα και την ασχετοσύνη του επανιδρυθέντος κράτους του. Ο κ. Καραμανλής θα μείνει στην Ιστορία ως ο Ηρόστρατος του 21ου αιώνα.
    Ο τίτλος του «καταλληλότερου» αποτελεί πλέον την τραγικότερη ειρωνεία. Ο κ. Καραμανλής παρέλαβε το μεγαλύτερο στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ευρώπη και ένα άρτια οργανωμένο Πυροσβεστικό Σώμα (όπως παραδέχτηκε ο πρώτος γαλάζιος υπουργός Δημόσιας Τάξης). Έφτασε όμως στο σημείο να ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια από το εξωτερικό. Τρεις μήνες νωρίτερα μας διαβεβαίωνε ότι έχει γίνει η καλύτερη προετοιμασία των τελευταίων ετών κι ότι υπάρχει αποτελεσματικό σχέδιο δασοπροστασίας. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάηκαν η Πάρνηθα, το Πήλιο, η Σκιάθος, η Πεντέλη, η Αιγιαλεία, η Κορινθία, η μισή Εύβοια και σχεδόν ολόκληρη η Δυτική Πελοπόννησος.
    Η ανικανότητα που οδήγησε στην πλήρη διάλυση του γαλάζιου κράτους είναι τόσο κραυγαλέα που δεν αποδίδεται με τα δημοσιογραφικά κλισέ που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Είναι τόσο τραγική που προκάλεσε πανικό και στην ίδια την κυβέρνηση. Όχι, φυσικά, πως έκανε ο καταλληλότερος την αυτοκριτική του. Ούτε πως ο ίδιος ή οποιοσδήποτε άλλος αναγνώρισε έστω και ίχνη πολιτικής ευθύνης. Ο πανικός οφείλεται στην αναγνώριση του κινδύνου να χαθούν οι εκλογές! Είχε ήδη καεί η μισή Πελοπόννησος, φλεγόταν η μισή Εύβοια, αλλά η κυβέρνηση Καραμανλή, αντί να μετράει νεκρούς και καμένα στρέμματα, μετρούσε ποσοστά και ψήφους!
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. AKOYΣΑΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ;

    ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝΕ 100 ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ, 100 ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ, 100 ΠΥΡΟΜΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ, ΙΔΙΑ ΩΡΑ, ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΗΚΕ Η ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑΝΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΤΩΡΑ, ΠΑΣΟΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ Η ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Aμερικανικο γκαλοπ για τις εθνικες μας εκλογες δειχνει νικη της Ν.Δ με 3,6 μοναδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση