GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η δημοσιογραφική απάτη της "Καθημερινής"...

Αναδημοσίευσε φωτογραφία Τουρκοκύπριου ως ...Ελληνοκύπριου που θρηνεί!!! . Εχουν δίκιο οι φίλοι που ζητούν να μάθουν σε τι συνίσταται η &q...

Αναδημοσίευσε φωτογραφία Τουρκοκύπριου
ως ...Ελληνοκύπριου που θρηνεί!!!
.
Εχουν δίκιο οι φίλοι που ζητούν να μάθουν σε τι συνίσταται η "δημοσιογραφική απάτη" της "Καθημερινής".
Την αποκάλυψη έκανε ο Διονύσης Γουσέτης. Εντόπιισε την φωτογραφία που βλέπετε και η οποία φωτογραφία είναι ...δύο. Δηλαδή είναι μια που έχει κλωνοποιηθεί!
.
Και εξηγεί:
"Τη βρήκα δημοσιευμένη δυο φορές με δυο διαφορετικές λεζάντες. Την πρώτη φορά τη βρήκα στο βιβλίο του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη «1974 Το άγνωστο παρασκήνιο της τουρκικής εισβολής». Είχε τη λεζάντα: «Θηριωδίες της ΕΟΚΑ Β΄. Ανακάλυψη ομαδικού τάφου Τουρκοκυπρίων στο χωριό Καλαντάρι από τα τουρκικά στρατεύματα». Σε πρώτο πλάνο φαίνεται θρηνών Τουρκοκύπριος. Μου έκανε τόση εντύπωση που κράτησα το απόκομμα στο αρχείο μου.
.
Ξαναείδα εμβρόντητος την ίδια φωτογραφία στην έγκυρη «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής 22/7/2007, αυτή τη φορά με την εξής λεζάντα: «Ελληνοκύπριος θρηνεί τους απανθρακωμένους από τις βόμβες ναπάλμ συγγενείς του». Τώρα, ο άνδρας που θρηνεί είναι Ελληνοκύπριος και τα θύματα δεν είναι της ΕΟΚΑ Β΄, αλλά των Τούρκων εισβολέων και μάλιστα σκοτωμένα από βόμβες Ναπάλμ.
Παρατηρώντας τη φωτογραφία βλέπει κανείς ανθρώπους με στρατιωτικές στολές, στρατιωτικά αυτοκίνητα, φτυάρια σκαψίματος. Άνθρωποι με μαντίλια σκεπάζουν τη μύτη τους από τη βρώμα της σήψης, που σημαίνει ότι οι νεκροί είναι πολυκαιρινοί και όχι πρόσφατα θύματα βομβαρδισμών. Δε χωράει αμφιβολία ότι η λεζάντα της έγκυρης «Καθημερινής» είναι ψευδής. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για λεζάντα σε άρθρο όχι τυχαίου, αλλά ανθρώπου που σ’ αυτόν στηρίζαμε εκείνη την εποχή την ασφάλειά μας: του πτέραρχου ε.α. Περικλή Οικονόμου, επίτιμου αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας". (Διαβάστε περισσότερα εδώ).
.
Δεν πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους αναγνώστες του γι' αυτό το "τραύμα της ενημέρωσης" που προκάλεσε η δική του εφημερίδα ο εκδότης της "Καθημερινής", ο κ. Καρκαγιάννης που σωστά στηλίτευσε το ..."θαύμα τεχνολογίας" του "'Εθνους" με τις πυρκαγιές;

25 σχόλια

  1. AKAKIEEEEEEEEEEEEEEEE
    OI XEIROPEDES NA EINAI PRINIOTAKH................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχετε δίκαιο για τη φωτογραφία. Είναι ολοφάνερο.

    Την ίδια όμως στιγμή, πιστεύω ότι η ερμηνεία που δίδετε καθώς και το σχόλιο σας, είναι τραβηγμένα απο τα μαλλιά.

    Προσωπικά πιστεύω ότι απλώς έγινε λάθος. Διότι δεν αποδέχομαι ότι εν γνώσει του ο συγγραφέας, ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕ την πραγματικότητα. Τί είχε να κερδίσει;

    Αποκλείεται, δηλαδή, να βρήκαν κάπου τη φωτογραφία χωρίς λεζαντα και καλόπιστα να υπολόγισαν ότι πρόκειται για ελληνοκύπριο;

    BASILIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σ.Ε.Π.Ε "ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ"
    ======================
    Αθήνα, 1 Αυγούστου 2007
    Δελτίο Τύπου

    Απίστευτο δείγμα κυβερνητικού κρατισμού το Σχέδιο Νόμου
    του Υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας για την “Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ”

    Η διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων και η καλλιέργεια γόνιμου εδάφους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων εμφανίζεται όχι μόνο ως κορωνίδα αλλά και αποτελεί σημαία των εξαγγελιών της σημερινής κυβέρνησης για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

    Όμως, σε ότι αφορά στον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, η προσέγγιση αυτή παίρνει προσφάτως και στο μέσο της καλοκαιρινής περιόδου μια νέα τροπή. Μια τροπή που αλλάζει τα δεδομένα στον ανταγωνισμό όπως τον ξέραμε, καθώς ο ιδιωτικός τομέας Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών θα ανταγωνίζεται εφεξής τόσο ευθέως, όσο και ετεροβαρώς το δημόσιο τομέα.

    Προς μεγάλη έκπληξη του κλάδου, με Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, που φέρει την υπογραφή των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, Οικονομίας & Οικονομικών, Ανάπτυξης και Μεταφορών & Επικοινωνιών, το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία “Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστού Κοινωνικών Υπηρεσιών” (Κ.Η.Υ.Κ.Υ.) μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία “Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Ανώνυμη Εταιρεία” και το διακριτικό τίτλο “Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ”.

    Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου, οι σκοποί της Εταιρείας είναι: “α) η μελέτη, ανάπτυξη, λειτουργία, εκμετάλλευση, διαχείριση και συντήρηση Συστημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών - εξοπλισμού, λογισμικού και υπηρεσιών - για την εξυπηρέτηση όλων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, … η) η μελέτη, ανάπτυξη, λειτουργία, εκμετάλλευση, διαχείριση και συντήρηση Συστημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την εξυπηρέτηση φορέων του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα”.

    Παράλληλα, στο άρθρο 5 παρ. 2 ορίζεται ότι, για την επίτευξη των σκοπών της, η Εταιρεία μπορεί να “αναπτύσσει έναντι αμοιβής Συστήματα Πληροφορικής και Επικοινωνιών και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης”.

    Είναι φανερό ότι οι παραπάνω σκοποί συμπίπτουν με το αντικείμενο των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, όπως είναι και εξίσου φανερό ότι η σύσταση της νέας αυτής μη κερδοσκοπικού(;) χαρακτήρα εταιρείας καταστρατηγεί στην ουσία τη λειτουργία του ελεύθερου ανταγωνισμού.

    Το Υπουργείο Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας ενισχύει απροκάλυπτα τη συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς στο τέταρτο άρθρο του σχεδίου νόμου, υπό τον τίτλο “Ατέλειες”, ορίζεται ότι “η Εταιρεία απολαμβάνει όλων των διοικητικών, οικονομικών και δικαστικών ατελειών, καθώς και όλων των δικονομικών προνομίων του Δημοσίου”, δημιουργώντας κατ’ αυτό τον τρόπο ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό καθεστώς προνομίων υπέρ της Η.ΔΙ.Κ.Α., το οποίο καθεστώς ωστόσο δεν απολαμβάνουν οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

    Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 5 του καταστατικού της Η.ΔΙ.Κ.Α. προβλέπεται ότι έσοδα της αποτελούν και “τα έσοδα από κάθε άλλη νόμιμη αιτία”, χωρίς βεβαίως με αυτό τον τρόπο να αποκλείεται η επιχορήγηση και από τον κρατικό προϋπολογισμό. Συνεπώς, η εταιρία που συστήνεται με το σχέδιο νόμου και η οποία θα δραστηριοποιείται σε τομείς όπου δραστηριοποιούνται και οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, θα μπορεί να λαμβάνει άμεσα κρατικές ενισχύσεις με τη μορφή χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, δημιουργώντας έτσι ένα ακόμα πλεονέκτημα σε βάρος αυτών των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και παραβιάζοντας ευθέως τον ελεύθερο ανταγωνισμό.

    Άλλωστε, κρατικές ενισχύσεις θα λάβει η εταιρεία κατά το στάδιο της σύστασής της, τόσο με τη μορφή συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο, όσο και με τη μορφή της παραχώρησης και μεταβίβασης στην Εταιρεία, κατά πλήρες δικαίωμα κυριότητας, νομής και κατοχής, ως τμήμα του μετοχικού κεφαλαίου της, των πάσης φύσης περιουσιακών στοιχείων του Κ.Η.Υ.Κ.Υ. αλλά και της εφάπαξ εισφοράς σε μετρητά από το Λογαριασμό Βελτίωσης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΛΒΚΑ) του Υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας. Κρατικές ενισχύσεις θα λάβει όμως η εταιρεία και κατά το στάδιο της λειτουργίας της, σε περίπτωση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με τη μορφή συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο.

    Επιπρόσθετα, το Σχέδιο Νόμου ορίζει σαφώς ότι η Η.ΔΙ.Κ.Α. θα μπορεί να: “… β) διενεργεί για τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ή σε συνεργασία με αυτούς, τους διαγωνισμούς για τη μελέτη, ανάπτυξη, λειτουργία, εκμετάλλευση, διαχείριση και συντήρηση Συστημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών σύμφωνα με τα παραπάνω, γ) αναθέτει σε τρίτους έργα για τη λειτουργία και υποστήριξη των δραστηριοτήτων της, δ) συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα, συνεργάζεται με πανεπιστημιακά ιδρύματα και κέντρα καινοτομίας, διοργανώνει ή/και συμμετέχει σε συνέδρια και σεμινάρια, ε) συμμετέχει στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων των οποίων δύναται να καθίσταται τελικός δικαιούχος.” Καθίσταται λοιπόν φανερό από τα παραπάνω ότι η Η.ΔΙ.Κ.Α. θα μπορεί να ορίζει τους όρους διεξαγωγής διαγωνισμών και ανάθεσης έργων και ταυτόχρονα να συμμετέχει σε αυτούς, όπως οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

    Επιπλέον, παρέχεται ένα ακόμα πλεονέκτημα υπέρ της Η.ΔΙ.Κ.Α. και σε βάρος των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα: Σύμφωνα με το άρθρο 5 του καταστατικού της, “Η Εταιρεία συνάπτει σύμβαση με τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης για τις παρεχόμενες προς αυτούς υπηρεσίες. Με τη σύμβαση αυτή, η οποία εγκρίνεται από τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, καθορίζονται οι όροι, ο χρόνος και οι προϋποθέσεις εκτέλεσης των εργασιών, το ύψος και ο τρόπος της αμοιβής της Εταιρείας και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Σε κάθε άλλη περίπτωση πλην των αναφερομένων στην προηγούμενη παράγραφο, το ύψος της αμοιβής της Εταιρείας καθορίζεται με κοινή συμφωνία των δύο πλευρών.” Επομένως, προκύπτει σαφώς ότι η Η.ΔΙ.Κ.Α. μπορεί - δυνάμει της παραπάνω διάταξης - να παρακάμπτει ακόμα και τη διαδικασία ανάθεσης σε αυτή υλοποίησης έργων, κ.λπ. με δημόσιο διαγωνισμό κατά σαφή παράβαση της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων ακόμα και σε περίπτωση χρηματοδότησης με πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας θεωρεί προσβλητικό, δυσφημιστικό και ανάρμοστο το σκεπτικό της αιτιολογικής έκθεσης του παρόντος Σχεδίου Νόμου, που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το Υπουργείο αναγκάστηκε να προχωρήσει στη δημιουργία του συγκεκριμένου φορέα “επειδή το Κ.Η.Υ.Κ.Υ. δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο διαρκώς αυξανόμενο όγκο μηχανογραφικών εργασιών που ζητούσαν οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι τελευταίοι αναγκάστηκαν να αναθέτουν σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, κατά τρόπο πολλές φορές αναποτελεσματικό, άναρχο και σπάταλο διάφορες εργασίες”.

    Ο ΣΕΠΕ θεωρεί ότι το εν λόγω Σχέδιο Νόμου όχι μόνο αποτελεί πρωτοφανή καταστρατήγηση κάθε έννοιας λειτουργίας του ελεύθερου ανταγωνισμού, αλλά και απροκάλυπτη κρατική παρέμβαση σε βάρος του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Ελλάδα που, κατά τα άλλα, αναγνωρίζεται και, όποτε, συμφέρει χαιρετίζεται από την ίδια κυβέρνηση που σήμερα τον υπονομεύει, ως δύναμη προοπτικής και ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας.
    ===============

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΠΕ.

    Γιατί δεν θα πρέπει το κράτος να ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα ??

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΝΑ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ??
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΣΕ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ-ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ??
    ΜΕ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ??
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΚΥΒΑΛΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΣΑΝΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΗΣΑΝ.

    ΑΣ ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ??

    ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΝ ΣΙΟΥΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΟΙ ΣΕΠΑΔΕΣ, ΛΕΩ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ. ΔΕ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΕΩ ΕΓΩ.

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΟΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προτου δημοσιεύσεις τα περι δημοσιογραφικής απάτης, μάθε πρώτα τι σημαίνει Μακάριος Δρουσιώτης και μετα κανε οτι σε φωτήσει ο Θεός. Από πολιτικούς απαταιώνες δεν μαθαίνεις τίποτε. Εκτός αν όμοιος τον όμοιο και η κοπρια στα λάχανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΤΑΛΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΚΟΛΠΟ ΕΚΑΝΕ.

    ΠΕΤΑΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥΓΓΑ.

    ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΤΑΛΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΚΟΛΠΟ ΕΚΑΝΕ.

    ΠΕΤΑΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥΓΓΑ.

    ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΤΑΛΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΚΟΛΠΟ ΕΚΑΝΕ.

    ΠΕΤΑΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥΓΓΑ.

    ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΚΑΛΟΠ που βγαινει την Κυριακη στον αερα δινει 1,9 μπροστα τη ΝΔ,πεντακομματικη Βουλη και Παπαθεμελη στο 1,2


    ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η μετοχη του ΟΠΑΠ θα φυγει 5 ευρω ψηλοτερα,λεει η γερμανικη εθνικη τραπεζα.Ναναι καλα ο Σωκρατης...



    ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί δεν γράφετε πως η αποκάλυψη δημοσιεύτηκε στην ΑΥΓΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βασιλικότεροι του βασιλέως ο Βασίλης και ο 9:57. Η ίδια η Καθημερινή έκανε την πάπια και δεν μίλησε κι αυτοί την υπερασπίζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μάγκες κοιτάχτε να ξαλεγράρετε λίγο.

    (ακολουθεί κείμενο από τον γίγαντα Ξυλοκόπο).




    Μπαίνεις στο μπαρ, είναι μόλις δυο το απόγεμα και με βλέπεις να σου νεύω από τη μπάρα. Έχω ένα μισογεμάτο μπυροπότηρο μπροστά μου, είσαι σίγουρος ότι είναι τουλάχιστον το πέμπτο - γυαλίζουν τα μάτια μου - αλλά σε βεβαιώνω ότι είναι μόλις το δεύτερο και βρίσκομαι σε ασυνήθιστα κέφια. Πιάνουμε κουβέντα για κάτι άσχετο, αλλά λίγα λεπτά αργότερα βρίσκομαι να αναλύω ένα από τα αγαπημένα μου θέματα: τους λόγους για τους οποίους ο Τζάκυ Τσαν είναι μια ατραγούδιστη μεγαλοφυία.

    Στις περισσότερες σκηνές ξύλου και τσαμπουκά σε ταινίες πολεμικών τεχνών, ο ήρωας όχι μόνο δεν αποφεύγει τη σύγκρουση, αλλά συχνά την προκαλεί. Ο Τζάκυ κάνει ότι μπορεί να ξεφύγει, κι αυτό είναι το πρώτο στάδιο της κωμωδίας. Ο μέσος ήρωας αφήνεται να περιτριγυριστεί από τους κακούς και μετά τους ξεπατώνει έναν έναν. Ο Τζάκυ, ξεφεύγει από τον πρώτο και μετά αρχίζει τα ακροβατικά. Ο μέσος καρατέκας/μποξέρ/όλτιμειτ φάιτινγκ τσάμπιον και τα ρέστα, χρησιμοποιεί χέρια και πόδια σα φονικά εργαλεία, άντε να πιάσει και κανά λοστό ή μπαστούνι του μπέιζμπολ ή καμιά μασιά από το τζάκι. Ο Τζάκυ χρησιμοποιεί πολυέλαιους, καρέκλες, βιβλία, τηλέφωνα, τους αντιπάλους του τους ίδιους, για να επιβληθεί στο ξυλίκι. Τέλος ο λούντγκρεν/βαντάμ/σιγκάλ/τσακ νόρρις/μπρους λι κρατά τη σύγκρουση σε ένα στενό πλαίσιο, άντε μέχρι δυο μέτρα ύψος σε καμιά κλοτσιά ή λίγα μέτρα πιο μακριά στο διάδρομο. Ο Τζάκυ χρησιμοποιεί και τις τρεις διαστάσεις με έναν φανταστικό τρόπο, όπου το πάνω και το κάτω και το πίσω και το ανάμεσα χάνουν τη συμβατική τους σημασία. Ο αντίπαλος βλέπει τοίχους, ταβάνια, κλειστές πόρτες, με ένα λόγο, βλέπει αδιέξοδα. Ο Τζάκυ βλέπει πατήματα για να ελιχθεί, να σκαρφαλώσει, να δώσει ώθηση, να στριφογυρίσει, να κάνει φλικ φλακ, να τραυματίσει, να ξεφύγει ή να τερματίσει τα μπουνίδια. Εκεί που άλλοι βλέπουν τοίχους, αυτός βλέπει ΔΡΟΜΟΥΣ. Εκεί που οι άλλοι βλέπουν αδιέξοδα, αυτός βλέπει ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΛΑ.

    Ο Τζάκυ βλέπει τον κόσμο αλλιώς.

    θες να παραγγείλεις κάτι; Εγώ παίρνω μια μπύρα ακόμα. Σε ακούω να ζητάς τζιν τόνικ, χωρίς καμιά φαντασία για καθημερινή απόγεμα, αλλά δε σου λέω τίποτα ακόμα. Είναι νωρίς να αρχίσω καφριλίκια.

    Συνεχίζω λέγοντάς σου, ότι αυτό, έστω σε μικρότερο βαθμό, είναι κάτι που μπορείς να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να κάνει. Όλοι μεγαλώνοντας, ακούμε από γονείς, δασκάλους, φίλους, ακούμε από τους ΠΟΛΛΟΥΣ ότι ο κόσμος είναι ΕΤΣΙ και μαθαίνουμε να τον βλέπουμε ΕΤΣΙ. Αλλά ο Τζάκυ σε κάνει να βλέπεις ΑΛΛΙΩΣ.

    Πας να πεις κάτι και σε διακόπτω. Μου φαίνεται ότι οι καλοί μου τρόποι έχουν αρχίσει να πηγαίνουν περίπατο. Αγόρασα στην Κίνα έναν παγκόσμιο πολιτικό χάρτη, σου λέω, και φυσικά η Κίνα είναι στο κέντρο, ο ειρηνικός σε όλο του το μεγαλείο και η Ευρώπη μια κλανιά στα πάνω αριστερά του χάρτη. Μεγαλώνοντας, είχα κρεμασμένο στο δωμάτιό μου τον κλασικό χάρτη του Νάσιοναλ Τζεογκράφικ, με την Ευρώπη κατάμουτρα, ένα χάρτη ύμνο στην αποικιοκρατία και τον ψυχρό πόλεμο. Όμως πλέον, ο κόσμος έχει αλλάξει, τα κέντρα δύναμης και επιρροής έχουν μετατοπιστεί και χρειάζονται καινούρια μάτια για να δούνε τις αλλαγές, τις ευκαιρίες, τους τρόπους.. Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τι σου λέω.

    Στο σημείο αυτό τα παίρνεις. Αρχίζεις να λες ότι φυσικά και καταλαβαίνεις τι σου λέω και πως την έχω δει έτσι αλλαζονικά και ξερόλικα. Ανάβω τσιγάρο και σε αφήνω να συνεχίσεις. Δεν είσαι κανας μαλάκας, λες, αντιλαμβάνεσαι τις αλλαγές, ψάχνεις τις ευκαιρίες, χύνεις πάνω στις προκάτ αντιλήψεις των πολλών. Είσαι σίγουρα έλληνας, σε ρωτάω. Τα παίρνεις περισσότερο.

    Κοίτα, δε χρειάζεται να σπάζεσαι. Μισό, να παραγγείλω μια μπύρα ακόμα. Οι Έλληνες της γενιάς μας είναι εξαιρετικά άτυχοι στο θέμα τούτο. Η ιστορία τραβάει παλιά. Έδωσες πανελλαδικές με το παλιό σύστημα, σε πίεσε η μάνα σου να συμπληρώσεις και τα 60 τμήματα που μπορούσες να δηλώσεις στο μηχανογραφικό, λέγοντας είναι καλό να μπεις κάπου αγόρι μου, και άμα θες ξαναδίνεις για να περάσεις στην πρώτη σου επιλογή. Έτσι ήθελες να μπείς χημικό και έγινες ιχθυοκαλλιεργητής, ή γούσταρες δικηγορία και βγήκες βιβλιοθηκονόμος ή είχες γκάβλα με τις διεθνείς σχέσεις, αλλά εντάξει, και το πτυχίο του λογιστή δεν είν κακό, καθόλου κακό. Μετά, κάτι οι μπύρες στα εξάρχεια, κάτι οι καφέδες στο θησείο, λίγες εκδρομές εδώ και κει να δεις φίλους που πέρασαν αλλού, 7 χρόνια μετά ήσουν επί πτυχίω, χρωστούσες 13 μαθήματα, θα μπορούσες να πιάσεις μια παρτ τάιμ δουλειά για τα μάτια του κόσμου και την τσέπη του πατέρα σου, αλλά δε σου κάθισε. Πήρες το χαρτί, ήρθε ο στρατός, έβαλες λυτούς και δεμένους να μην παρουσιαστείς αυλώνα, μετά κυνήγησες την κατ εξαίρεση μετάθεση, σκέφτηκες το γιώτα άοπλο, ντράπηκες, μετά αισθάνθηκες λίγο μαλάκας όταν σου έσκασε το παραμύθι η γκόμενα ότι δεν τραβάει άλλο και συ είχες ακόμα δυό μήνες στη Θήβα.

    Παραγγέλνεις δεύτερο ποτό, λονγκ άιλαντ άις τη, και ξέρω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Είσαι μαλάκας, λες, τίποτα από αυτά δεν παίζει και σιγά μη χέσω τη δική σου διαφορετικότητα. Δεν είναι κακή η δουλειά, σχετική με το πτυχίο, ψηλότερος ο μισθός από το βασικό και επιπρόσθετα, μέθυσες ρε μαλάκα, τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους καρατέκες και τους χάρτες και την Κίνα. Δε διαφωνώ, λέω, κάπου στην πέμπτη μπύρα χαλαρώνουν οι αρμοί που δένουν τις σκέψεις μου (άτσα και ποιητής, ο μπέκρας, σκέφτεσαι, αλλά δεν το λες), αλλά όλα αυτά σχετίζονται με υπόγειους τρόπους, το πως βλέπεις και ζεις τη ζωή σου είναι απόρροια των αντιλήψεων που έχεις για τον εαυτό σου και τον κόσμο. Ας πούμε, θα μπορούσες να μάθεις μια ακόμα ξένη γλώσσα όταν ήσουν φοιτητής και το σπουδαστήριο ξένων γλωσσών στην Ακαδημίας έδινε ότι τμήμα γούσταρες σε γελοίες τιμές, αλλά δεν το κυνήγησες. Ανάμεσα στις 11.000 καφέδες, θα μπορούσες να μάθεις να δίνεις πρώτες βοήθειες, ή να οδηγάς ελικόπτερο. Θα μπορούσες να πάρεις μια υποτροφία, τότε που στην προ-ιντερνετική αρχαιότητα, έπρεπε να πάρεις λίστα ιδρυμάτων από το υπουργείο στη Μητροπόλεως ή το ίδρυμα Φουλμπράιτ και να πάρεις περατζάδα όλη την πόλη, μέχρι και σχετικά κτίρια στη Φυλής υπήρχαν, ανάμεσα στα μπουρδέλα, που δίνανε φράγκα που μέναν αζήτητα, γιατί βαριόσουν να περπατήσεις για λίγες βδομάδες.

    Σου δίνω τσιγάρο, αν και ξέρω ότι παλέβεις να το κόψεις. Το σηκώνει η συζήτηση και επιπλέον είμαι και λίγο ασυνάρτητα χαιρέκακος, μιλάμε για ευκαιρίες και αυτοβελτίωση και αυτός είναι ο τρόπος μου να αυτοσαρκαστώ. Αυτό σίγουρα το καταλαβαίνεις. Στην ουσία, απλά έχω βαρεθεί την γκρίνια και το κλαψούρισμα. Πίσω από τα λόγια σου διακρίνω μια γραμμή πικρίας, στα σίγουρα πιστεύεις ότι είσαι έξυπνος και μορφωμένος και ικανός, αλλά η δουλειά σου και τα φράγκα που βγάζεις και η σχέση σου και οι φίλοι σου, δεν αντανακλούν κάτι τέτοιο. Το σκέφτεσαι και συ, αλλά δεν το λες. Με είπες αλαζόνα στην αρχή και τώρα δε θες να μου δώσεις πάτημα να στο αντιγυρίσω. Ξέρω τι λέω. Μόλις παρήγγειλα την έκτη μπύρα και ο ψυχαναλυτής που κρύβω μέσα μου γίνεται φλύαρος. Όπου νάναι θα με πιάσει οίστρος και θα αρχίσω να σου λέω γιαυτά που είδα και έκανα, για καμήλες στη μογγολία και ψάρεμα στη σιγκαπούρη και μεθύσια στην αφρική και πουτάνες στην τσεχία και αποθήκες στον ασπρόπυργο και μαστουρωμένες στη μασσαλία, και θα σου πω για φιόρδ και εκκλησίες και ωτοστόπ και ύπνο σε δάση και σε εργοστάσια και σε εισόδους ξενοδοχείων και σε ντότζο, και θα σου πω και για μαύρες και για άσπρες και για κίτρινες και θα σου πω για τα φράγκα, που μπορείς να δουλέψεις και να κερδίσεις και να επενδύσεις και να δανειστείς και να παντρεφτείς και να κληρονομήσεις και να επενδύσεις και να φτιάξεις και να κρύψεις και να χάσεις και να τζογάρεις και να αγνοήσεις και θα συνεχίσω και θα λέω και θα λέω γιαυτά που μπορείς να κάνεις και ποτέ δε φαντάστηκες, γιαυτά που θέλησες και ξέχασες στην πορεία, γιαυτά που φοβήθηκες να πεις και στον ίδιο σου τον εαυτό, για όλα αυτά που προδόθηκαν, επειδή δεν πήρες ποτέ ένα χάρτη με τον ειρηνικό στη μέση και δεν είδες τον Τζάκυ Τσαν με τα δικά του μάτια και επειδή ετοιμάζεσαι να φύγεις κιας παίζει ακόμα χάππυ άουερ, επειδή είναι πέμπτη απόγεμα και δεν πίνεις και δε μιλάς για τέτοια πέμπτη απόγεμα, αλλά σου εγγυώμαι, αν κάτι έμαθα, αν για κάτι είμαι σίγουρος, είναι ότι μόνο πίνοντας καθημερινή απόγεμα, αυτά τα λόγια και αυτές οι σκέψεις έχουν αξία. Οι αποφάσεις του σαβατοκύριακου δε θα σε πάνε ποτέ εκεί που θέλεις.

    Αν κατάλαβες αυτό το τελευταίο, όλα τα άλλα είναι περιττά.




    Για την αντιγραφή,

    Juju

    (περισσότερα στο www.xylokopos.blogspot.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο αντικειμενικός κυριος Γουσέτης που όποια ιμπεριαλιστική πέτρα και να σηκώσεις τον βρίσκεις απο κάτω.
    Οπαδός του Ουρανιου Τοξου,του Ταλάτ,του Ανάν,τών βομβαρδισμων όπου γής.
    Που ήταν πέρυσι το καλοκαιρι όταν ο Καρκαγιάννης έκανε απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ των Ισραηλινών και εναντίον τής Χεζμπολάχ??
    Χεστήκαμε για τον ΄αντικειμενικό΄κυριο Γουσέτη,που τον έπιασε ο πονος για τούς Τουρκοκύπριους.
    Δεν μάς λεει την γνωμη του για τον Αττίλα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο γίγας της δημοσιογραφίας, ο Γουσέτης ο ρουφιανίσκος και πρακτορίσκος, η προσωποποίηση του πουλημένου δημοσιογράφου στην πιο ρυπαρή φυλλάδα την Αυγή.

    Άλλη μια τέτοια αποκάλυψη και το press-gr θα αποκτήσει την ακροαματικότητα της φυλλάδας του Γουσέτη. Κατάντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. O Γουσέτης είναι ένα διαμάντι της δημοσιογραφίας. Το ίδιο και η ΑΥΓΗ. Θέλει τεράστιο θάρρος να αποκαλύπτεις τα άπλυτα της πατρίδας σου. Η πατριδοκαπηλεία και οι βρισιές είναι εύκολη και αποδοτική δουλειά των αχρείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. > 1:42
    > 4:12

    Παλουκάρια το θέμα δεν είναι το ποιον του Γουσέτη. Το θέμα είναι η απάτη της "εγκυρης" καθημερινής. Δειτε το καθαρα σαν δημοσιογραφικό ατόπημα και σχολιάστε το. Μη βγάζετε τα κολλήματά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΡΑΓΩΔΙΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

    Η τραγωδια ειναι οτι υπαρχουν συ-
    μπολιτες οπως οι 5.35μμ, 5.37μμ &
    "PASOK Poisonous", που οταν κρατανε
    στη μασχαλη τις κατοχικες "ΕΛΕΥΘΕΡΟ
    ΒΗΜΑ", "ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ" και τη πατσα-
    βουρα του εργολαβου το "ΕΘΝΟΣ",νο-
    μιζουν οτι υπηρετουν την δημοκρατια
    και την ενημερωση.Οι ιδιοι πολιτες οταν βλεπουν ειδησεις στο Mega (ιδιοκτησιας του αυτου εργολαβου),
    πιστευουν οτι αυτη ειναι η αληθεια.
    Το προβλημα, δεν ειναι καθαρα προσωπικο, π.χ.ειναι καποιος gay του κερατα και πιστευει και υποστηριζει οτι ετσι ειναι οι ανδρες, το θεμα ειναι προσωπικο και μικρης επικοινωνιακης
    εμβελειας.Οταν ομως εχουμε τετοια
    δημοσια πλαστοτητα το προβλημα
    ειναι μεγαλο.Ειναι θεμα που πρεπει
    να παρει στα χερια του ο ιδιος ο
    Λαος.Αυτο το μονταζ ειναι η κορυφη
    του παγοβουνου.Οταν εισαι τοσο
    τελειος κλωνος του Γκαιμπελς για
    να μονταρεις φωτογραφια απο τις
    καταστροφικες πυρκαγιες της Αχαιας,
    οπου υπηρξαν πολλες πραγματικες
    εικονες μεγαλης καταστροφης,ο κα-
    θενας απο μας ευκολα καταλαβαινει
    πως μας πλασαρουν οι εν λογω λεγε-
    ωναριοι της παραπληροφορησης ολα
    τα θεματα.Λοιπον ειναι θεμα του
    ΛΑΟΥ.Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑ ΜΙΑ, ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ
    ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΣΟΥ(εκδιδει την
    πατσαβουρα ΕΘΝΟΣ) και στο χωρο
    που καταλαμβανει να φτιαξουμε το
    παρκο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    Ο λαος λεει ουδεν κακο αμιγες καλου
    Στη περιπτωση μας το καλο ειναι οτι
    παρα πολλοι συμπολιτες αντιληφθηκα-
    νε το ρολο της διαπλοκης στο μανι-
    πουλαρισμα της κοινης γνωμης και
    επιτελους χωνεψανε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ
    ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ.
    Φετος οι καιρικες συνθηκες τους
    δωσανε την ευκαιρεια να κανουν
    μεγαλη ζημια.
    Πιστευω οτι οι "αγανακτισμενοι 20
    πολιτες" του Αιγιου, δεν διαβαζουν
    τιποτα αλλο εκτος απο τη ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ.
    Ειναι αξιοπεριεργο το γεγονος οτι
    δεν ειχαν να πουν μια κουβεντα
    αγανακτησης ουτε για το νεαρο
    εμπρηστη που εβαλε την πρωτη φωτια
    στα Κουνινα(25 Ιουνιου) ουτε για
    για την υπερηλικη εμπρηστια της
    δευτερης και καταστροφικης φωτιας.
    Γενικα η γραμμη της διαπλοκης αλλα
    και του ΠΑΣΟΚ, ειναι στα μαλακα
    οι φυσικοι αυτουργοι εμπρηστες,ει-
    ναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΘΕ ΣΚΟΠΙ-
    ΜΟΤΗΤΟΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ
    ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ
    ΠΑΣΟΚ. Κουνια που τους κουναγε ομως
    Ο Λαος το παιζει μαλακας, δεν
    ειναι ομως.Αποδειξη αυτου που λεω
    ειναι η λυσσα με την οποια χειριζο-
    νται επικοινωνιακα το θεμα, μεχρι
    σημειου που να ξεφτιλιζονται. Ο πανικος τους ειναι περαν απο
    καθε αμφιβολια.Μετρανε τη γνωμη
    του Λαου και οσο βλεπουν οτι την
    ρουφανε ολη μεχρι τη ριζα, τοσο
    σχιζουν τα string τους.
    Κλεινοντας ρωταω υπαρχει πολιτης
    αυτης της χωρας που να μην πιστευει
    απολυτα οτι οι 5.35μμ και 5.37μμ
    ειναι ετοιμοι να πανε να βαλουν
    φωτια να καψουν ολη την Ελλαδα,
    μπας και γινει πρωθυπουργος ο ΓΑΠ?
    (Προσοχη στο διαδυκτιο κυκλοφορει
    μια τραβεστι μαιμου που πλαστο-
    γραφει την υπογραφη μου και
    υπογραφει και αυτος ως CAPTAIN,
    κανει μπαμ ομως απο μακρυα γιατι
    μονιμα κυκλοφορει πανω σε γοβες
    στιλετο).




    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΡΕΜΑΛΑ ΜΕ ΣΥΡΜΑΤΙΝΗ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ
    ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ- ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ΜΕ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΤΟΥΣ
    ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ
    ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑΣ ΠΟΥ
    ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙΤΛΟ "ΕΘΝΟΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ
    ΑΛΛΗΣ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑΣ "MEGA" ΕΙΔΗΣΕΙΣ


    ΠΕΝΤΕΛΗ(95000 στρεμματα με τη μια)
    μετα την αναδασωση του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. [...]CAPTAIN

    Οταν εισαι τοσο
    τελειος κλωνος του Γκαιμπελς για
    να μονταρεις φωτογραφια απο τις
    [...]
    Γιατί όχι του Λένιν, του Τρότσκυ, του Στάλιν και των λοιπών συγγενών; Αριστεροί και προοδευτικοί δηλώνουν τα άτομα όχι Εθνικοσοσιαλιστές...

    Και ο μεν και οι δε είναι του ιδίου φυράματος Δείτε τον κόσμο όπως είναι, όχι όπως σας είπαν ότι είναι οι "ιδρυτές πατέρες" του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.
    [...]
    10:28 πμ
    [...]
    Από το ψωμί του Γουσέτη δεν μνέσκω να φάω. Φυλάγομαι, για να μην με πουν ουρά, ενός καταξιωμένου συκοφάντη και ρουφιάνου, συνεργάτη του αρχιρουφιάνου ανθέλληνα και πράκτορα Δημητρά που όπου νάναι μπορεί να σκάσει μύτη για να ζητήσει λογοκρισία επειδή θίγονται "ανθρώπινα δικαιώματα". Όσο για το ατόπημα μέχρι στιγμής πολλές εφημερίδες έχουν υποπέσει. Μήπως, τελικά είναι θέμα DNA και δημοσιογραφικής αντίληψης;

    Όσο για τα κολλήματα, μην μιλάς για θέματα για τα οποία δεν έχεις άμεση αντίληψη. Εκτός αν έχεις κάποιους λόγους δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΨΟΥΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

    ================
    Στα έτη 1960 καί 1961 (εν μέρει) δεν παρατηρήθηκε ούτε μία φωτιά σε δάση.

Θα μου πείτε άλλες εποχές τότε. Σίγουρα: Τότε ψήφιζαν τα δένδρα, ενώ το άθλιο ΠΑΣΟΚ τους αφαίρεσε το δικαίωμα ψήφου.

Ο εθνάρχης μας τότε με τη συνεργασία της Φρειδερίκης, των Κατοχικών Ταγματοασφαλιτών και των ΕΜΕΡΙΚΑΝΩΝ έβλεπε ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ και είχε ΟΙΚΩΛΟΓΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ.

Προτείνω λοιπόν ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΝ τα δέντρα και επίσης όσα φυτά είναι φυτεμένα σε ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ.

Η υποδομή υπάρχει, το κλίμα ευνοεί, άρα η κυβέρνησή μας νομίζω ότι θα (ΞΑΝΑ) δώσει στα ΔΕΝΔΡΑ το ιερό τους δικαίωμα ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.

    ΥΓ. Εν ανάγκη να ζητήσουμε από τους πρώην κηπουρούς των Γλυξμπουρκ να μας δώσουν ζαρντινιέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 19 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ.

    ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΒΡΕΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ

    .......................................

    ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ,
    ΠΕΡΑΣΑΝ 9 ΜΕΡΕΣ,
    ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΛΟΥ
    Ν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΕΝΝΑΙΟ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΔΩΡΑ.

    ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007


    ΥΦΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ


    Κλαμα με μαυρο δακρυ στη διαπλοκη,
    στην πατσαβουρα "ΕΘΝΟΣ", στις
    κατοχικες "ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ", "ΕΛΕΥΘΕΡΟ
    ΒΗΜΑ", στις απ ευθειας αναθεσεις
    "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", στο Mega ειδησεις,
    και βασικα στο ΠΑΣΟΚ.
    Πολυ κλαμα, και ακομη ο Μπουλης
    σε αυτο το θεμα δεν τους εχει παρει
    τα εσωρουχα.Π.χ. δορυφορικες
    φωτογραφιες της Πεντελης πριν και
    μετα.Στις μετα, κυκλωμενες βιλες
    στα καμενα, με ονοματα και
    διευθυνσεις και ΠΡΟΣΟΧΗ, πολυ
    φτωχα ποθεν εσχες!!!!!!
    Αμα εχουμε υφεση στη δραστηριοτητα
    των παντος ειδους ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ, τι
    φωτογραφιες θα εχουν να μοντα-
    ρουν οι ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΕΣ της "ΜΕΓΑΛΗΣ
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ"????
    Τι θα εχει να λεει ο αγαπημενος
    ΓΑΠ, οτι δηλαδη και στο Las Palmas
    εστειλε σημειωμα η Παπακωστα στο
    Θαπατερο για να προσλαβει τον
    εποχικο εμπρηστη που εκαψε
    300.000 στρεμματα???? Η οτι στην
    Ελλαδα καηκαμε γιατι δεν πινουν
    καφε μαζι ο Φουρλας με τον Κοη!!!!!
    Μεγαλη ζημια το χειρογλυκανο και
    ειδικα οταν υπαρχουν Ελληνες και
    Ελληνιδες(στα χαρτια βεβαιως) που
    εχουν 4 και 6 χερια.


    ΠΕΝΤΕΛΗ(95000 στρεμματα με τη μια)
    μετα την αναδασωση του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στο πούτσο μας όλα εμείς στο ΠΑΣΟΚ, στ' αρχίδια μας όποιο και αν είναι το θέμα, εγώ θα σας πω τα δικά μου, το ποιημά μου το οποίο πάει ως εξής:

    Τίποτα δεν διδάχτηκε η κυβέρνηση Καραμανλή από την τραγική υπόθεση των συμβασιούχων, τους οποίους εξαπάτησε προεκλογικά, το 2004, και έτσι παρά την κατακραυγή προσπαθεί να τους θέσει και πάλι υπό ομηρία, υποτιμώντας την νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά τους.
    Το πελατειακό προεκλογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το πιθανότερο είναι να μην προλάβει να ψηφιστεί και σε κάθε περίπτωση τα θέματα αυτά θα ρυθμιστούν από την επόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση