GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάμε για εκλογές με συνταγματικό πραξικόπημα;

Μένει να φανεί σήμερα... . . Να δούμε πρώτα ποιο "μείζον θέμα εθνικής σημασίας" θα επικαλεστεί αφού το Κυπριακό για παράδειγμα δ...

Μένει να φανεί σήμερα...
. .
Να δούμε πρώτα ποιο "μείζον θέμα εθνικής σημασίας" θα επικαλεστεί αφού το Κυπριακό για παράδειγμα δεν ήταν, το θέμα του ονόματος της "Μακεδονίας" δεν ήταν...
Γενικά θα μπορούσε να υποθέσει κανείς, ότι την έχουν .εσμένη τη δημοκρατία την λαϊκή βούληση και ετυμηγορία, αφού ορκίζονται να τηρούν τους νόμους και το Σύνταγμα (εκτός ασφαλώς αν δεν τους συμφέρει οπότε τα ερμηνεύουν κατά το δοκούν, τα αλλάζουν η τα γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους).
Αν γίνει επίκληση θέματος μη εθνικής σημασίας (πχ οικονομικά) αυτό θα εμπίπτει στην αδυναμία διακυβέρνησης, η δε προκήρυξη εκλογών με τον τρόπο αυτό θα ισοδυναμεί με Συνταγματικό Πραξικόπημα.
Εμείς ως πολίτες δεν αδιαφορούμε για το ποιός θα εκλεγεί, όμως θεωρούμε ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ το ζήτημα της συνταγματικής νομιμότητας ως θεμελιώδη αρχή και κανόνα του δημοκρατικού πολιτεύματος. Παραβίαση αυτής της νομιμότητας θα αποτελεί όχι μικρής σημασίας διαδικαστικό θέμα, αλλά αντίθετα απόπειρα καταλύσεως αυτής της ίδιας της δημοκρατίας.
Επιφυλασσόμαστε λοιπόν να δούμε πρώτα αν μετά τον θείο με τα δέντρα θα έχουμε και πραξικοπηματία ανιψιό.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην χρειαστεί δικαίως να φωνάξουμε ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ!

SNB
bloopers

89 σχόλια

  1. Ασφαλώς και είναι αντυνταγματικό πραξικόπημα. Όλοι ξέρουν γιατί ο ανηψιός κάνει εκλογές. Αλλά τις ίδιες μεθόδους χρησιμοποιούσε και το ΠΑΣΟΚ και ο θείος. Ο ελληνικός λαός εχει εθισθεί στη δημόσια υποκρισία και υποκρίνεται και ο ίδιος στην καθημερινότητά του. Η διαφθορά και το ψέμμα είναι αποδεκτά γιατί είναι γενικευμένα. Αφορούν το 95% των πολιτών. Όλοι ξέρουν το χάλι της ηγεσίας των 2 κομμάτων, ο ίδιος ο υιός Γιωργάκης ζητούσε πρόωρες αντισυνταγματικές εκλογές τάχα μου πως θα τις κερδίσει. Όλοι ξέρουν πως θα τις χάσει ο καραγκιόζης και όμως κάνουν πως τον παίρνουν στα σοβαρά ως αρχηγό της αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά η ημερομηνία των εκλογών ορίστηκε. Εγώ ως απλός πολίτης παρακολουθώ τα τεκτενόμενα και προσπαθώ να καταλάβω γιατί κρίνεται από την κυβέρνηση απαραίτητο να καταφύγει σε εκλογές. Η αιτιολογία που άκουσα από τον εκπρόσωπο ήταν κυρίως η ανάγκη μεταρρυθμίσεων! Όπως όλοι οι πολίτες γνωίζουν η κυβέρνηση είχε στη διαθεσή της τριάμισι χρόνια που θα μπορούσε να διαλύσει τα πάντα και να τα συναρμολογήσει από την αρχή όπως εκείνη ήθελε και ήξερε. Δεν μπορούσε κανένας να την εμποδίσει αφού ήταν πανίσχυρη! Τώρα τι θα βγάλει καινούριο από τις κάλπες; Πιστεύει πως θα δεχτεί η αντιπολίτευση, που πάντα αντιπροσωπεύει το 60% των ψηφοφόρων, να δεχτεί τις μεταρρυθμίσεις που έδωσε δείγματα η κυβέρνηση στην περασμένη θητεία της; Ασφαλώς και όχι. Τότε; Τι την έκανε να αποφασίσει εκλογές; Ως απλός πολίτης πάλι, που δεν παύω να είμαι υποψιασμένος, που έχω κατά τύχη και αυτιά και ακούω κι λίγο μυαλουδάκι που κρίνει, διαπιστώνω, με τους θριάμβους των κυβερνητικών εφημερίδων, πως την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει η ευημερία των πολιτών σαν και μένα, αφού δε μου αφήνει χρόνο για να μου εξηγήσει τι καινούριο μου φέρνει μετά τις εκλογές.Επίσης δεν αφήνει περιθώρια να μάθω και από την αντιπολίτευση τι έχει να μου προσφέρει. Τι λοιπόν συμβαίνει; Προσπαθώ να καταλάβω από τον φιλικό της τύπο και διαπιστώνω πως εκείνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι ο αιφνιδιασμός των αντιπάλων!! Μα αυτό είναι το ζητούμενο; Αυτό ενδιαφέρει τον πολίτη; Δεν τον ενδιαφέρει η ενημέρωση για το πού θα πάμε;. Ποιος εξυπηρετείται από ένα τόσο βιαστικό άνοιγμα της κάλπης; Με το απλό μου μυαλό υποψιάζομαι πως η κυβέρνηση δε θέλει την ενημέρωση. Θέλει τη συσκότιση για να μη μάθει ο λαός το τι επιδιώκει και τι του μαγειρεύει.Αυτό και μόνο είναι αρκετό να με κάνει να της γυρίσω την πλάτη. Να μην την εμπιστευτώ κι πάλι να μου πουλήσει κάτι που ενώ μπορούσε να μου το δώσει και δωρεάν μου το αρνήθηκε και τώρα δε μ' αφήνει να ακούσω ούτε από την ίδια τα πεπραγμένα της και τους νέους στόχους της, όχι με αοριστολογίες και λόγια του αέρα, αλλά εμπεριστατωμένα και αναλυτικά για το τι το πώς το πότε και με ποια μέσα και για ποιο σκοπό!!
    Η επιμονή της αντιπολίτευσης για καταφυγή στις κάλπες δε σημαίνει πως η κυβέρνηση δε γνωρίζει ούτε πώς γίνονται οι εκλογές! Ας ψήφιζε τουλάχιστο τα τόσα όμορφα τάματα! Θα μου πεις τα χωρίς αντίκρυσμα, αλλά πότε είχαν τα λόγια της!

    ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8.16

    Το σχόλιό σου είναι απολύτως άσχετο με τον προβληματισμό περί συνταγματικότητας αλλά εκφράζει το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" (που καθιστά το ΠΑΣΟΚ συνένοχο σε ένα πιθανό τέτοιο εγχείρημα το οποίο "περί άλλα τυρβάζει" κατά την προσφιλή σας έκφραση.

    SNB
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρατίθεται (αντιγραφή) ένα σχόλιο που έγινε από τον ειδικό εκ του γνωστικού του αντικειμένου "ΑΓΙΟ".


    Αγαπητοί φίλοι,
    Αξίζει να προσέξουμε μια λεπτή πτυχή που αφορά στη διάλυσης της Βουλής σύμφωνα με το άρθρο 41, παράγραφος 2, του Συντάγματος.

    «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Βουλή με πρόταση της κυβέρνησης…
    για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπισθεί ενικό θέμα εξαιρετικής σημασίας».

    Εάν ο Πρωθυπουργός προβάλει ως θέμα οποιοδήποτε ζήτημα που δεν αφορά τις εξωτερικές υποθέσεις της χώρας, αλλά ζήτημα εσωτερικής πολιτικής, θα υποδηλώνει την αδυναμία της κυβέρνησης του να ασκήσει την κυβερνητική εξουσία που της ανέθεσε με την ψήφο του το εκλογικό σώμα.

    Σε αυτή την περίπτωση ο κ. Καραμανλής δεν δικαιούται να επικαλεστεί το άρθρο 2 για ανανέωση της λαϊκής εντολής, καθώς θα πρόκειται για έμμεση παραίτηση κυβέρνησης που δεν μπορεί να ασκήσει τις αρμοδιότητες της (αρ.41. παρ.1 και τρίτο εδάφιο παραγρ. 3 του αρ. 37 του Σ.).

    Με αυτή την έννοια ή επίκληση της οικονομίας ως εθνικού θέματος εξαιρετικής σημασίας θα συνιστά, πράγματι, έκφραση αδυναμίας άσκησης πολιτικής, αιτία για την οποία το Σύνταγμα ΔΕΝ προβλέπει τη διάλυση της βουλής για ανανέωση της λαϊκής εντολής.

    Η μόνη δυνατότητα σε αυτή τη περίπτωση, είναι η παραίτηση της κυβέρνησης, την οποία ο Πρόεδρος οφείλει να απαλλάξει από τα καθήκοντα της σύμφωνα με το αρθρ. 38 παρ.1.
    Μόνο που τότε θα καταλήξουμε σε εκλογές μέσω άλλης διαδικασίας, που προβλέπεται από τις διατάξεις 2,3,4 του αρθ.37 (διερευνητική εντολή κλπ)
    Ο ΑΓΙΟΣ




    γιά την αντιγραφή,
    KL
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα πως κάνετε έτσι. Λες και τηρηθηκαν ποτε σε τουτο τον τοπο οι διαδικασιες και τα συντάγματα.

    Τις μεταρυθμίσεις θα προβάλει και την ανάγκη εξυγίανσης της ζωής της χωρας απο την παρατεταμένη προεκλογικη περίοδο.

    Βρε, αφηστε τους να τις κάνουν γιατι δεν αντέχω άλλο τόσους μηνες να κάνου΄ν όλοι της Πυθίες για τις εκλογές. Εξάλλου όποιος και να βγει εμείς την επομένη στα ίδια θα είμαστε.

    Μονο που οι γαμημένοι θα μου χαλάσουν τον αγώνα του μπάσκετ. Και μόνο για αυτό θα τους μαυρίσω.

    Τιποτε δεν μπορουμε να χαρούμε σε αυτή τη χώρα τελικά;

    ΕΝΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί bloopers
    Επιτρέψτε μου να δημοσιεύσω και εδώ σχόλιο που έστειλα χθες αργά το βράδυ σε άλλο ποστ και να το θέσω στην κρίση και των φίλων που δεν το διάβασαν.

    Λυπάμαι, η χούντα, ή αν ενοχλείσθε από τη λέξη, η πρωθυπουργική μονοκρατορία είναι ήδη εδώ.
    Η ελευθεροστομία έχει απομείνει.
    Κατά τα άλλα η ανα 4ετία ή, όπως τώρα, "όποτε τους καπνίσει" προσφυγή στις κάλπες δίνει μια λευκή επιταγή διακυβέρνησης.

    Που είναι τα δημοψηφίσματα με αυξημένη πλειοψηφία για κρίσιμα εθνικά και μη θέματα ;
    Που είναι οι λειτουργίες ελέγχου των αρχών ;

    Συγγνώμην προκαταβολικά για το μακροσκελές του σχολίου, ήταν απαραίτητο.

    --
    1 . Σε επίπεδο πολιτικής τακτικής ο Καραμανλής επιδιώκει

    - να πιέσει τους πολίτες να λάβουν την κρισιμότατη απόφαση 4ετίας, ενώ είναι ακόμα αποχαυνωμένοι από καύσωνες, διακοπές, κούραση, φυσικές καταστροφές, ακρίβεια, ραστώνη

    - να αφήσει τον ελάχιστο χρόνο στα υπόλοιπα κόμματα

    - να «εξουδετερώσει» τα δυο μικρά κόμματα της δεξιάς που μπορεί να τού κόψουν ψήφους και κρίσιμο ποσοστό αυτοδυναμίας

    - να μην επιτρέψει η δημοσιοποίηση του πορίσματος Ζορμπά να επηρεάσει τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος

    - να μην επιτρέψει σε άλλα περιστατικά (πχ σημερινή πυρκαγιά) να αποδείξουν πλήρως και την δική του ανικανότητα και ατολμία «να επανιδρύσει το Κράτος»

    - να λάβει εντολή στα βιαστικά, σχεδόν να «παρακάμψει» τη διαδικασία της εμβάπτισης στη λαϊκή εντολή, ωσαν να επρόκειτο για τυπική επικύρωση διορισμού, ώστε να υλοποιήσει τα υπόλοιπα ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΤΑΤΑ νεοφιλελεύθερα μέτρα σε βάρος κυρίως των μεσαίων στρωμάτων, που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά του κοινωνικού ιστού

    - να μην χρειασθεί να απολογηθεί για την πολιτική του στα εθνικά θέματα και τις μυστικές δεσμεύσεις του για αντεθνικές μεθοδεύσεις (βλ. επιμονή για βιβλίο Ιστορίας ΣΤ΄Δημοτ. κ.α.)

    - να παγιώσει ένα πολιτικοοικονομικό καθεστώς που κυριαρχείται από μια μικρή ελίτ, ερήμην στοιχειώδους κοινοβουλευτικού ελέγχου.

    2. Σε επίπεδο ουσιαστικής ανάγνωσης των κοινωνικών τεκταινομένων, πέρα από πολιτικαντισμούς και πιεστικές επικαιρότητες, και στην Ελλάδα και σε όλο τον Δυτικό Κόσμο, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗΣ.

    Και κανένας δεν το λέει ανοιχτά.

    Εκφράσθηκε και με τα «ΟΧΙ» Γάλλων και Ολλανδών στο Ευρωσύνταγμα, που ήταν κυρίως αντίδραση στις εξελίξεις που διαμορφώνονται ερήμην τους και όχι καθαυτή αντίθεση.

    Αυτό δημιουργεί όλα τα προβλήματα που επιφανειακά βαφτίζονται «σκάνδαλα», «δυσλειτουργίες», «αστοχίες» κ.λπ. αηδίες.

    Το κοινωνικό παίγνιο «αντιπροσωπευτική δημοκρατία» έφθασε στο τέλος του από την πρωτοφανή απληστία των ελίτ, η οποία απογειώθηκε μετά την κατάρρευση του Σοβιετικού καθεστώτος.

    Τα θέλουν όλα και δεν δίνουν τίποτα.

    Ο απλός, ο μέσος πολίτης επέχει θέση ουσιαστικά res-πράγματος που έχει χρησιμότητα μόνο ως μονάδα παραγωγής και κατανάλωσης και όχι ως συστατικό στοιχείο του Κράτους του Δήμου.

    Το πρόβλημα είναι ότι από το ψευδεπίγραφα δημοκρατικό πολίτευμα έχει απομείνει μια ενοχλητική λεπτομέρεια : οι εκλεκτοί των ελίτ πρέπει κάθε 4 χρόνια να περνάνε τις εξετάσεις της κάλπης.

    Η λύση : η αγραμματοσύνη των μαζών.
    Όσους δεν τυφλώσουν οι επί 30 χρόνια «εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις» αναλαμβάνει να αποτελειώσει η τηλεόραση.

    Περάσαμε στο στάδιο που ονομάσθηκε «Μεταδημοκρατία».
    [Το ομώνυμο βιβλίο του Colin Crouch, εκδ. Εκκρεμές]

    Έχει μείνει ο τύπος, κενός περιεχομένου.

    Πέστε μου: ΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ
    απάτριδες, ντενεκέδες ξεγάνωτοι, αρριβίστες, πουλημένα τσιράκια, κοινωνικοί και νομικοί παραβάτες μικρονοϊκοί, ψιλο- και χοντροανώμαλοι, μαϊδανοί, καλλιτεχνίζουσες πουτάνες, πτηνοκέφαλοι αθλητές, και βέβαια οι γόνοι παλιών και νέων πολιτικών τζακιών, που απαρτίζουν την «Εθνική Αντιπροσωπεία» ;

    Έναν παρόμοιο λαό είναι μια εύκολη απάντηση.
    Είναι όμως έτσι ;

    Ή μήπως ο λαός επιλέγει αυτούς γιατί αυτοί μόνο υπάρχουν ;
    Ο προηγούμενος νομπελίστας Οικονομικών έλαβε το βραβείο για την συμβολή του στη «Θεωρία Παιγνίων».
    Δήλωσε : «οι εκλογές εμπίπτουν στις περιπτώσεις ενδεχομένων των οποίων η έκβαση μπορεί να προβλεφθεί». Ήτοι να προ-ετοιμασθεί.

    3. Είμαι κατά του δικομματισμού, το έχω εκφράσει σε παρελθόντα σχόλια.
    Δεν συμφωνώ όμως με την επιλογή του λευκού. Δεν το φοβούνται.

    Και 30% να είναι το ποσοστό του λευκού θα κυβερνήσει αυτός που θα λάβει το 42-45 % του υπόλοιπου 70%.
    Στ΄ αρχίδια τους. Θα κάνουν αυτά που θέλουν «για μένα, χωρίς εμένα» με το 30% του εκλογικού σώματος.

    Το λευκό είναι μια έντιμη συνειδησιακά λύση για τους πολίτες εκείνους που έχουν λυμένα τα εργασιακά, ασφαλιστικά, περιουσιακά, εισοδηματικά τους θέματα και από κοινωνική ευαισθησία και πολιτική εγρήγορση αηδιάζουν με τον τρέχοντα βοναπαρτισμό.
    Με μια λέξη για όσους το αποτέλεσμα των εκλογών δεν επηρεάζει τη ζωή, εκτός από την πρόκληση εσωτερικών αναταράξεων.

    Για όσους «καίγονται» αν το ΤΕΒΕ θα φαλιρίσει ή θα δίνει συντάξεις και αν η ληστρική ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ κλπ δημοσίων οργανισμών επιφέρει διπλασιασμό των λογαριασμών (το λευκό) είναι αφέλεια.

    4. Η τακτική επιλογή σήμερα είναι η ισχυροποίηση των μικρών κομμάτων για να πιεσθούν τα δυο μεγάλα να ανασκευάσουν εν μέρει την άγρια νεοφιλελευθερη πολιτική τους.

    Κατ΄ άλλους αυτή είναι και η επιδίωξη των νταβατζήδων για να έχουν δύο αδύναμους και χειραγωγήσιμους πολιτικούς αρχηγούς.

    5. Ο Αριστοφάνης έχει αποφανθεί, από το 424 π.Χ. (Ιππής):
    ο διεφθαρμένος πολιτικός θα πέσει από έναν περισσότερο διεφθαρμένο.

    Διαλέγετε και παίρνετε
    Παφλαγόνα ή Αλλαντοπώλη …

    Ο Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Καιρός δείχνει τα λάχανα,
    καιρός και τον Παπούλια..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με την ευκαιρία της προκύρηξης των εκλογών και για να μην ξεχνιόμαστε για το ποιοί είναι οι πρόγονοι του ΝΟΝΟΥ gay ΄΄καταλληλότερου’’ κ. Κ.Καραμανλή θα ήθελα σεμνά και ταπεινά να θυμίσω τα ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΙΚΟΠΕΔΑ του θείου του ‘’Εθνάρχη ‘’ αλλά και τα κατορθώματα του μπαμπά του ΄΄καταλληλότερου ‘’ ο οποίος άφησε δυσεκατομμύρια ,από τα κλεμμένα ,κληρονομιά στον χοντρούλη πρωθυπουργό μας .

    Πως έκαμε τα δις σαν εργολάβος δημοσίων έργων ο μπαμπάς του ‘’καταλληλότερου΄΄ ο συχωρεμένος Αλέκος Καραμανλής (αδελφός του’’Εθνάρχη’’) την εποχή που ο αδελφός του ήταν υπουργός Δημοσίων έργων στην κυβέρνηση Α.Παπάγου ;;;
    Ένα βουνό ολόκληρο στην Κεφαλονιά ΕΦΑΓΕ ο Αλέκος Καραμανλής στα μέσα της δεκαετίας του ’50 από μια χήρα και δεν τις έδωσε φράγκο . Το έκαμε υλικά οικοδομών.
    Τις μετοχές αυτής της τεχνικής εταιρίας του μπαμπά πέρασε εικονικά στον αδελφό του ο σημερινός πρωθυπουργός για να μην τις δηλώνει στο ΄΄πόθεν έσχες΄΄ στην Βουλή .
    Όλους τους ‘’κυρίους’’ που βρίζουν το Πα.σο.κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολλαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες !!!
    Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :
    Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .
    Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα .
    Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. IP Location: Greece Greece Athens Hellas On Line S.a
    Resolve Host: static062038144198.dsl.hol.gr
    IP Address: 62.38.144.198 [Whois] [Reverse-Ip] [Ping] [DNS Lookup] [Traceroute]
    Blacklist Status: Clear
    Whois Record

    inetnum: 62.38.140.0 - 62.38.159.255
    netname: HOL-STATIC
    descr: Hellas On Line S.A.
    country: GR
    admin-c: HOL-RIPE
    tech-c: HOL-RIPE
    status: ASSIGNED PA
    mnt-by: AS3329-MNT
    source: RIPE # Filtered

    RouterName: level_15_access
    Password :-))

    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς ΑΓΙΟ , bloopers και όλους τους διαδικτυακούς φίλους με τους οποίους συμφωνούμε-διαφωνούμε επί θεμάτων επικαιρότητας και αρχών αλλά μοιραζόμαστε την αγανάκτηση για την κατάντια του πολιτικού βίου στον τόπο και την αγωνία για την πορεία της χώρας.

    Τον περασμένο Νοέμβριο, στις ενδιάμεσες εκλογές για την ανάδειξη Γερουσίας και Βουλής στις ΗΠΑ, το blogging θεωρήθηκε κύριος λόγος της ανατροπής των Συντηρητικών.

    Επί της ουσίας τίποτα δεν άλλαξε, ωστόσο εκφράσθηκε η αντίθεση στην ακολουθούμενη πολιτική.
    Και παροπλίστηκαν οι ακραία μονομανείς νεοσυντηρητικοί.

    Ας προσπαθήσουμε και εμείς, όσο μπορεί ο καθένας, στο σύντομο διάστημα που σκόπιμα δίνεται μέχρι τις εκλογές, να αναδείξουμε τα μεγάλα ψεύδη, τις μεγάλες απάτες και τα μεγάλα καθάρματα.
    Μήπως γλυτώσουμε από μερικούς από αυτούς.

    Αντιληπτός ο κίνδυνος λασπολογίας κατά αθώων, καθώς και τα πισώπλατα μαχαιρώματα εν ονόματι «της Αλήθειας».

    Όμως, το Διαδίκτυο είναι πια η μια από τις δυο λύσεις που έχουμε.
    Για την δεύτερη (Street Fighting Man) είμαστε λίγο μεγάλοι.

    Ο Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ανάδειξη Γερουσίας και Βουλής στις ΗΠΑ, το blogging θεωρήθηκε κύριος λόγος της ανατροπής των Συντηρητικών.

    Επί της ουσίας τίποτα δεν άλλαξε, ωστόσο εκφράσθηκε η αντίθεση στην ακολουθούμενη πολιτική.
    Και παροπλίστηκαν οι ακραία μονομανείς νεοσυντηρητικοί.

    Ας προσπαθήσουμε και εμείς, όσο μπορεί ο καθένας, στο σύντομο διάστημα που σκόπιμα δίνεται μέχρι τις εκλογές, να αναδείξουμε τα μεγάλα ψεύδη, τις μεγάλες απάτες και τα μεγάλα καθάρματα.
    Μήπως γλυτώσουμε από μερικούς από αυτούς.

    Αντιληπτός ο κίνδυνος λασπολογίας κατά αθώων, καθώς και τα πισώπλατα μαχαιρώματα εν ονόματι «της Αλήθειας».

    Όμως, το Διαδίκτυο είναι πια η μια από τις δυο λύσεις που έχουμε.
    Για την δεύτερη (Street Fighting Man) είμαστε λίγο μεγάλοι.

    Ο Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγγνώμην για την 2πλη αποστολή, λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 8.46 Προφήτη
    'Εξοχη η ανάλυσή σου. Συμφωνώ οτι το λευκό είναι μια αξιοπρεπής αυτοκτονία, αξιοπρεπής μεν αυτοκτονία δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελικά ο ALPHA 98.9 είπε πως ο Καραμανλής θα επικαλεστεί ως εθνικό θέμα τις μεταρρυθμίσεις που εμποδίζει το ΠΑΣΟΚ με τη βοήθεια των ΜΜΕ και των ενεργούμενων του στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
    Φυσικά και αυτό είναι όχι μόνον εθνικό θέμα αλλά και θέμα δημοκρατίας στη χώρα μας, γιατί δεν μπορεί να ασκούν εξουσία με τη βία οι συνδικαλιστές και τα ΜΜΕ.
    Άρα είναι απολύτως θέμα δημοκρατίας αλλά όχι όπως το εννοείς εσύ blooper.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 10.04 απολύτως σωστό, αλλά μη περιμένεις να το καταλάβουν όλοι (άλλοι δε θα καταλάβουν λόγω ανικανότητας, άλλοι από συμφέρον)

    αλλά δεν παύει να είναι πραγματικότητα, η (αδόκιμος όρος αλλά εύληπτος) "πραγματικότερη πραγματικότητα" όλων

    αν σταθεί κανείς στο "γράμμα" του συντάγματος όπως το παρουσιάζουν οι bloopers, θα καταλάβει ότι το ότι το πασοκ που επιμόνως ζητά εκλογές 6 μήνες τώρα το κάνει για δημιουργία εντυπώσεων και μόνο, αφού δεν υφίσταται εθνικό (κατά bloopers ανάλυση) ζήτημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και όπως πάντα, θα ανασταλούν οι άδειες όλων των δημοσίων υπαλλήλων, είτε έχουν σχέση με εκλογές είτε όχι!!

    Ρε ηλίθιοι, τι σχεση μπορεί να έχει με εκλογές ένας υπάλληλος πχ του Γεωργίας; Γιατί πρέπει να κόψει άδεια και να γυρίσει πίσω, χωρίς να χρειάζεται; Οι εκλογές γίνονται με εμφυλιακούς όρους, και δεν κουνιέται φύλλο!

    Α ρε μαύρο που χρειάζονται όλοι οι 'πατέρες του Έθνους'... ΚΑι πόσες ψήφους θα χάσουνε λόγω τσατίλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 10.04

    Αυτό που περιγράφεις και στον βαθμό που αυτό μπορεί να ισχύει, περιγράφει αδυναμία διακυβέρνησης εκτός του ότι μπορεί να προσβάλλει τον πήγασο που μας διαβάζει. :-)

    Γνώμη μου είναι ότι πίσω από μια προφασιζόμενο λόγο υπάρχει και ο πραγματικός, άρα, είναι θέμα δημοκρατίας. Το Σύνταγμα είναι αυτό που νομιμοποιεί την ΚΑΘΕ αρχή και εξουσία αλλά όταν αυτές το αγνοούν καθίστανται αυτομάτως παράνομες και αυτόκλητες.

    Συμφωνα λοιπόν με το Σύνταγμα η διαδικασία που ακολουθείται σε περίπτωση αδυναμίας διακυβέρνησης είναι διαφορετική, άλλως πρόκειται για Συνταγματικό πραξικόπημα και περιφρόνηση σε θεσμούς.

    SNB
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. TETOIA "ΠΙΠΑ" ΔΕΝ ΞΑΝΑΔΑΤΕ...ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο
    http://youporn.com/watch/50324

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "οι φασιστοbloopers με νέο προσωπείο, στην υπηρεσία της δεξιάς"

    εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 10.24

    ΜΗΝ πετάς τα παιχνίδια σου στο πάτωμα έξω από το πάρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 10.14

    Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι είναι ένας ακόμα (αλλά διαφορετικός) τρόπος για εκλογές και αφορά στην πιθανή αλλαγή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, πράγμα που διερευνάται με την ψηφοφορία μετά την κατάθεση πρότασης μομφή.
    Τελείως διαφορετικό και άσχετο με το θέμα μας δηλαδή.

    SNB
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι έγινε 10.15, σου πειράξανε τα μπάνια του λαού; Τι έγινε, παίρνουνε τώρα και οι δημόσιοι υπάλληλοι το λαπτοπ στις διακοπές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γράψτε.
    Ακόμα προλαβαίνετε να έχετε γνώμη δημοσίως. Ερχεται σύντομα περιορισμός της ελευθερίας αυτής για το καλό του "πολιτικού συστήματος" το οποίο δεν σέβεται το Σύνταγμα, δηλαδή του ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

    KL
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 10.40 ο 10.14

    εξανίστασαι? υπερθεμάτισα σε ότι έγραψε ο 10.04

    σε πραγματικούς όρους, στην καθημερινότητα, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ όπως το περιγράφει ο 10.04.


    Σεβαστό το γράμμα, σεβαστότερη (και χρησιμότερη για όλους) όμως η ουσία και η άσκηση πολιτικής της όποιας εκλεγμένης κυβέρνησης.

    και επανέρχομαι στο ρητορικό ερώτημα: εφόσον οι προτάσεις μομφής έπεσαν στο κενό, και αφού το πασοκ ζητά εκλογές 6 μήνες τώρα, ξέροντας ότι δε συντρέχει εθνικός λόγος, τώρα "ανακάλυψε" και καταγγέλλει το "πραξικόπημα"? μονά-ζυγά (νομίζει ότι) κερδίζει τις εντυπωσεις? ή μήπως είναι τόσο σίγουρο ότι θα κερδίσει?

    Μήπως είναι υποκριτές και τυπολάτρες? (ρητορικό κι αυτό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 11.00
    εξανίστασαι?
    Οχι. Εξηγώ.

    εφόσον οι προτάσεις μομφής έπεσαν στο κενό, και αφού το πασοκ ζητά εκλογές 6 μήνες τώρα, ξέροντας ότι δε συντρέχει εθνικός λόγος
    Πάλι τα ίδια; Διάβασε προηγούμενη απάντηση, για την διαδικασία πρότασης μομφής δεν χρειάζεται εθνικό θέμα.

    τώρα "ανακάλυψε" και καταγγέλλει το "πραξικόπημα"? μονά-ζυγά (νομίζει ότι) κερδίζει τις εντυπωσεις? ή μήπως είναι τόσο σίγουρο ότι θα κερδίσει?

    Δεν γνωρίζω, δεν απαντώ. Γιατί δεν ρωτάς τον "εκπρόσωπο" πασοκ πίσινους που συχνά-πυκνά κουτσουλάει στα σχόλια;

    Το ζήτημα παραμένει και καίει:
    Οι μεταρυθμίσεις ΔΕΝ είναι εθνικό θέμα αλλά απλώς δυνατότητας και επιλογών διακυβέρνησης.

    SNB
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 11.00

    Να σου κάνω και εγώ μια ερώτηση;
    Είσαι πρόθυμος να κάνεις τα στραβά μάτια σε ένα Συνταγματικό πραξικόπημα προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές το ένα η το άλλο προσφιλές σου κόμμα;
    Εδώ σε θέλω!

    KL
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο κίνδυνος είναι η Συνταγματική αναθεώρηση δια της μεθόδου του Συνταγματικού πραξικοπήματος.

    Αυτό συμφωνα με τις δηλώσεις Παυλόπουλου στην ΝΕΤ 105.8, 17/8/07, 11:20πμ.

    Μετά το μοντάζ θα το ανεβάσουμε.

    DF
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μια πρώτη κουβέντα

    Από πολλούς φίλους εκφράζεται η απορία τι επάθαμε κάποιοι και ασχολούμαστε «τυπολατρικά» με τις διατάξεις του Σ. που αφορούν στη διάλυση της Βουλής.
    Μερικοί, μάλιστα, από αυτούς το προσεγγίζουν και πολύ ώριμα – όπως ο φίλος «λυπόν».

    Αγαπητοί φίλοι, η ένσταση μας δεν αφορά στο γράμμα του Σ., αλλά στο πνεύμα της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος.
    Αν η πρόφαση που διατυπώνεται στο αίτημα διάλυσης της βουλής, αφορά σε θέμα εμφανώς εσωτερικής πολιτικής τότε δεν έχουν έννοια μια σειρά άλλων διατάξεων του Σ. που ρυθμίζουν τη λειτουργία της Βουλής και καθορίζουν της αρμοδιότητες του προέδρου.
    (Αν επιμείνετε θα σας μιλήσω αναλυτικότερα μόλις βρώ λίγο χρόνο)

    Αυτό σημαίνει ότι άτυπα «αναστέλλονται» άρθρα του συντάγματος που χάνουν την ισχύ τους.
    Αυτό γίνεται είτε επαναστατικά, είτε πραξικοπηματικά.
    Και από ότι γνωρίζω επανάσταση δεν έχουμε αυτή την περίοδο, άρα…
    Θα τα ξαναπούμε αργότερα.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο κίνδυνος είναι η Συνταγματική αναθεώρηση δια της μεθόδου του Συνταγματικού πραξικοπήματος.

    Αυτό συμφωνα με τις δηλώσεις Παυλόπουλου στην ΝΕΤ 105.8, 17/8/07, 11:20πμ.

    Πατήστε εδώ να ακούσετε απόσπασμα.

    DF
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 11.14 Το να κάνω "διάλογο" με το πίσινους είναι μεγάλη προσβολή και το αφήνω σε εσένα και στους άλλους που τον ρομπιάζουν.

    11.14 & 11.17
    δεν κατανοώ την τυπολατρία σου η οποία αγνοεί την πραγματικότητα και την καθημερινότητα. Εδώ "καιγόμαστε" ως κράτος (δεν εννοώ την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση), ως πολίτες και εσύ (δεκτόν αλλά μη κατανοητό από εμένα) επιμένεις στον τύπο.


    Θεωρώ ότι ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στον κόσμο ΔΕΝ μπορεί να ασκήσει πολιτική (σωστή-λάθος αδιάφορο για τη συζήτησή μας) όταν ο κρατικός μηχανισμός "ΑΝΗΚΕΙ" (όχι στο επίπεδο της ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ αλλά στο επίπεδο ΑΣΚΗΣΗΣ πολιτικής) στο άλλο κόμμα εξουσίας.

    Το να ανανεώσει λοιπόν τη λαϊκή εντολή είναι απαραίτητο. Το αν θα τα καταφέρει (εφόσον κερδίσει) να ασκήσει πολιτική θα φανεί.

    Αυτό για μένα είναι η ουσία. Κι αυτό μετράει. Καλώς ή κακώς αυτό ζούμε τώρα κι αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί. Και επαναλαμβάνω:
    Σεβαστό το γράμμα, σεβαστότερη (και χρησιμότερη για όλους) όμως η ουσία και η άσκηση πολιτικής της όποιας εκλεγμένης κυβέρνησης. Γιατί αυτή καθορίζει την καθημερινότητά μας.


    Δέχομαι ότι το σύστημα γενικότερα έχει πρόβλημα. Δεν είναι όμως θέμα του ενός ή του άλλου "προσφιλούς" μου κόμματος. Δεν περιμένω τίποτε απολύτως από το ένα ή το άλλο ή το τρίτο κόμμα. Δεν το βλέπω τόσο στενά.

    Επικεντρώνομαι στην ουσία και στην καθημερινότητα και όχι στον τύπο (ο οποίος είναι προβληματικός). Κανείς άλλωστε δε κυβερνάει με τον τύπο και κανείς δεν κρίνεται από αυτόν. Ιδίως δε αν είναι παρωχημένος.

    Πάω θάλασσα, τα λέμε αργότερα. Γεια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εμμένω στην "τυπολατρεία" των θεσμών και του Συντάγματος.

    Δεν "λυγίζει" το Σύνταγμα. Οποιος το προσπαθήσει θα φάει "κατω η χούντα" στις εκλογές που θα χορτάσει.

    SNB
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ:

    "...αύριο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα θυροκολληθεί από τον φρούραρχο της Βουλής..."

    Πιο Σύνταγμα ουρέ τσουπαναραίοι το προβλέπει αυτό και που;

    Συμπέρασμα: ΕΡΤ = Κυβερνητικό Γραφείο Τύπου.

    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΟΥΤΕ οι καπνοί και τα αποκαϊδια, που είχαν πνίξει όλη την Αττική, δεν ήταν αρκετά για να συνεφέρουν αυτή την κυβέρνηση, που εδώ και καιρό βολοδέρνει με μοναδικό λόγο ύπαρξης την προσδοκία επανεκλογής της...

    ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Καραμανλής διαβουλευόταν με τους υπουργούς του για το πώς θα μεθοδεύσει τις πρόωρες εκλογές, την ώρα που οι πολίτες προαστίων της Αθήνας έβλεπαν αβοήθητοι τις περιουσίες τους να παραδίδονται στις φλόγες.

    ΤΗΝ ΩΡΑ που το τελευταίο δείγμα πρασίνου που απέμεινε στην Αττική γινόταν στάχτη, οι χαμογελαστοί υπουργοί μπαινόβγαιναν στο Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνοντας με αυταρέσκεια και αλαζονεία ότι όλα βαίνουν καλώς.

    ΕΧΟΝΤΑΣ αναθέσει την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών και του φυσικού πλούτου της χώρας στον θίασο που ορκίζει αγροφύλακες και θεωρεί επιτυχία του την καταστροφή στην Πάρνηθα, στην Αχαϊα, στην Κεφαλονιά και όπου αλλού, η κυβέρνηση αυτή δεν έχει πια κανένα άλλοθι. Είναι φυσική αυτουργός στην καταστροφή που ζούμε φέτος. Εχει τις ίδιες ευθύνες με το χέρι που ανάβει τη φωτιά. Διαλύοντας κάθε μηχανισμό πολιτικής προστασίας, αποδιοργανώνοντας την Πυροσβεστική, κλείνοντας το μάτι σε κάθε είδους οικοπεδοφάγους. Δεν καίγεται πια ο μακρινός Γράμμος ή οι πλαγιές της Χαλκιδικής και της Κεφαλονιάς, αλλά τα προάστια της Αθήνας. Ο καπνός έπνιξε πια το Μέγαρο Μαξίμου.

    Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ τελικά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που ανακοινώθηκε χθες, δεν αποτελούσε πια επιλογή του κ. Καραμανλή. Εκεί τον οδήγησαν ο μονόδρομος της ανικανότητας της κυβέρνησής του, ο κίνδυνος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των ομολόγων, το ξεφούσκωμα των υποτιθέμενων παροχών...

    ΑΛΛΩΣΤΕ κάθε μέρα που περνούσε, λειτουργούσε σε βάρος της κυβέρνησης και η οποιαδήποτε απόπειρα εξωραϊσμού των πολιτικών της δεν θα είχε αποτέλεσμα. Τώρα τον λόγο έχει ο ελληνικός λαός, ο οποίος θα κρίνει τα έργα και τις ημέρες της νέας διακυβέρνησης.


    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Oι Αλογοσκούφης, Ρουσόπουλος,Ντόρα και Σουφλιάς (ΔΙΑ)ΣΥΡΟΥΝ τον άτολμο Καραμανλή σε εκλογές ποντάρωντας στο προσωπικό τους μέλλον έπειτα απο συμφωνία με τους μεγαλοεκδότες.Διαβασε λεπτομέρειες στο kourdistoportocali.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. CAPTAIN=

    IP Location: Greece Greece Hellas On Line S.a
    Resolve Host: ppp229-163.dsl.hol.gr
    IP Address: 89.210.229.163 [Whois] [Reverse-Ip] [Ping] [DNS Lookup] [Traceroute]
    Blacklist Status: Clear
    Whois Record

    inetnum: 89.210.128.0 - 89.210.255.255
    descr: Hellas On Line SA - DSL
    netname: HOL-INFRA
    country: GR
    admin-c: HOL-RIPE
    tech-c: HOL-RIPE
    status: ASSIGNED PA
    mnt-by: AS3329-MNT
    mnt-lower: AS3329-MNT
    mnt-domains: AS3329-MNT
    source: RIPE # Filtered

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Επίσης το Σύνταγμα λέει ότι η πρόσβαση στη μόρφωση πρέπει να είναι ελεύθερη. Αλλά δεν άκουσα κανέναν να φωνάζει για τους τραμπούκους της ΠΑΣΚΕ και των αριστερών που έκλεισαν τα πανεπιστήμια 9 μήνες. Είναι τουλάχιστον πρόκληση στη νοημοσύνη μας να φωνάζει ένα κόμμα για "πραξικόπημα" τη στιγμή που η νεολαία του έκανε κουρελόχαρτο το σύνταγμα και τα δικαιώματα των υπολοίπων πολιτών για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Τότε το Σύνταγμα δεν ήταν ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ;
    Επίσης δεν καταλαβαίνω τη λογική σου ότι η επίκληση των μεταρρυθμήσεων αποτελεί "πραξικόπημα". Με ποιό κριτήριο να κρίνει η κυβέρνηση τη γνώμη των πολιτών για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στο ασφαλιστικό, την παιδεία κλπ. Με τις δημοσκοπήσεις των 1000 ατόμων;
    Εξάλλου ο ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ ζητούσαν συνέχεια δημοψήφισμα για το 16. Ε, τι καλύτερο δημοψήφισμα απ' τις εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 12.23
    Σε ποιόν απευθύνεις το ερώτημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 12.23

    Για την αναθεώρηση του Συνταγματος προβλέπεται αυξημένη πλειοψηφία καθώς το Σύνταγμα δεν είναι εργαλείο και θύμα στα χέρια της εκάστοτε Κυβέρνησης, ενός δηλαδή και μοναδικού κόμματος. Αυτά για το 16 και το 24.

    Σε ότι αφορά δημοσκοπήσεις αυτές δεν είναι πολιτικές διαδικασίες.
    Για την γνώμη/θέση των κομμάτων που ανέφερες είμαστε απολύτως αναρμόδιοι να απαντήσουμε.
    Τέλος σε ότι αφορά σε δημοψηφίσματα που ανέφερες είναι γνωστές οι θέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 12.30

    Ακόμα να καταλάβεις ότι δεν εκφράζουμε καμία κομματική θέση η άποψη;
    Αυτό δεν αποκλείει να συμφωνούμε η να διαφωνούμε με αρκετές και μάλιστα από διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις.
    Ακόμα;

    SNB
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. TO BOLLYWOOD KATEBAINEI STH BOYLH ME EFH THWTHI...ELENH LOYKA...PANAGIWTH TOKO ... PEZANTAKOY KAI ...REBH....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ και ΚΟΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ

    O κ. Αλογοσκούφης χθες:
    « λόγω της δημοσιονομικής εξυγίανσης η πορεία της οικονομίας είναι καλή και υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη, την απασχόληση, τον προϋπολογισμό αλλά και την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων. Για να συνεχιστεί η καλή πορεία, κατέληξε ο κ. Αλογοσκούφης, πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις».

    Υπέροχα, και γιατί η κυβέρνηση δεν συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις (=μεταβολή λειτουργιών και μορφών του διοικητικού, κοινωνικού και οικονομικού συστήματος) μέχρι τη λήξη της συνταγματικά προσδιορισμένης θητείας της και μετά να ζητήσει εκ νέου λαϊκή εντολή για να (τις) συνεχίσει;

    Ποιο εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας εμποδίζει την ομαλή εξέλιξη της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης;

    Ή από ποιο εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας εξαρτάται η έκβαση των μεταρρυθμίσεων;

    Αυτό περιμένω να ακούσω από τα χείλη του Πρωθυπουργού.

    Οτιδήποτε άλλο σημαίνει παραδοχή της ανικανότητας διακυβέρνησης.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κάτω η χούντα!

    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Να αναμένουμε "αναμόρφωση" του Συντάγματος και και παράταση της κυβερνητικής θητείας στα 125 χρόνια με δυνατότητα επανεκλογής;

    Τσάβες η κατάσταση, να δείτε τι θα σας γράψουμε σε ξένα έντυπα!

    Κάτω η Χούντα!


    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μετά από τριάμισι χρόνια αντιθεσμικής συμπεριφοράς τώρα θα άλλαζαν;;;
    Αναμενόμενο ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. 2.00

    Το κακό είναι ότι δεν βλέπουμε κόμματα που να διαφοροποιούνται ουσιαστικά από την θέση αυτή.

    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. O Aλαβάνος έχει καταγγείλειμιλώντας στο Ηράκλειο πως πρόκειται για συνταγματική εκτροπή. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Άλλο αν τα κανάλια θάβουν την Αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 2.25

    Δεν το είχαμε υπ'όψη μας.

    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. .
    Οι λόγοι της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό.

    Πατήστε εδώ για να τους ακούσετε.medialibrary ML_39452845.


    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. 2:25
    Ο ΣΥΝ και ο Αλαβάνος δεν θάβονται από τα κανάλια. Η προβολή που έχουν σε σχέση με τα άλλα μικρά κόμματα είναι πολύ μεγαλύτερη. Συμφωνώ πως δεν είναι όλοι ίδιοι. Ο Αλαβάνος είναι μεγαλύτερος καραγκιόζης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. 2 43

    Πιος ειναι μεγαλύτερος καραγκιόζης, αυτος που παει στη βουλη η αυτος που δεν παταει για κοινοβουλευτικο ελεγχο και κανει συνταγματικα πραξικοπηματα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 12:23
    Συμφωνώ μαζί σου. Για το 16 μας τα έκαναν τσουρέκια όλο το χειμώνα και πέρυσι το καλοκαίρι. Για τις αντιδημοκρατικές καταλήψεις δεν μίλησε κανένας, ούτε καν ο Αλαβάνος, που αντίθετα τις υποστήριζε τότε. Για μεγάλο χρονικό διάστημα είχαμε στερηθεί το δημοκρατικό δικαίωμά μας για μόρφωση από τις νεολαίες του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ, του ΚΚΕ και τα παιδιά του Λαλιώτη. Και τώρα κλεισμένος σε ένα δωμάτιο το καλοκαίρι, τρέχω να προλάβω να πάρω πτυχίο το Σεπτέμβρη, ενώ θα έπρεπε να έχω τελειώσει τον Ιούνιο.

    Και επειδή πολλοί δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά, ότι μπορεί το 16 να μην έχει αναθεωρηθεί ακόμα, αλλά από τον Σεπτέμβρη τα διπλώματα που θα δίνουν τα κολλέγια που λειτουργούν στην Ελλάδα, θα είναι ισότιμα με τα πτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων σύμφωνα με απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Αυτό το λέω επειδή δεν έχει ενημερωθεί ο κόσμος στις σχολές από τους αριστερούς που έκαναν τις καταλήψεις, σκοπίμως μάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ζητάμε συγγνώμη για τα προβλήματα με την ταχύτητα του divshare.
    Σε επικοινωνία μας απάντησαν τα εξής:

    --

    Hi,

    Thanks for using DivShare, and sorry for the download speed problems. We're doing some maintenance today on one of our servers, which is under an unusually heavy load. This should speed things up -- sorry again for the inconvenience. All the best,

    Rob
    DivShare Support

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. 2:47
    Μεγαλύτερος καραγκιόζης είναι αυτός που εκμεταλεύεται τον καπιταλισμό και τρώει με χρυσά κουτάλια και από την άλλη το παίζει αριστερός και ανατρεπτικός.
    Μεγαλύτερος καραγκιόζης είναι αυτός που κάθε φορά τρέχει στο αστυνομικό τμήμα κάθε φορά που έχουμε σύλληψη κουκουλοφόρου και ζητάει να αφεθεί ελεύθερος. Και μετά λέει ότι το κόμμα του δεν έχει σχέση με τους κουκουλοφόρους.
    Μεγαλύτερος καραγκιόζης είναι αυτός που λέει ότι είμαι ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στέλνει τις κόρες του να σπουδάσουν στα ιδιωτικά της Βρετανίας.

    Πιστεύω να σου φτάνουν αυτά ή θες και άλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Φίλοι μου
    Διάβασα όσα επικαλέστηκε ο κ. Καραμανλής για την ανάγκη πρόωρης διάλυσης της Βουλής και έφρυξα.
    Εξευτέλισε το Σ. και την έννοια «εθνικό θέμα».
    Από σήμερα μπορεί να ισχυρίζεται άφοβα – και ξεδιάντροπα – ότι
    ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ.
    Μετά τη κομματικοποίηση του κράτους από τα αποκαΐδια του πολιτικού συστήματος, μας έμελε να ζήσουμε και τη κομματικοποίηση του έθνους.

    ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ – δίδαξε σήμερα ο κ. Καραμανλής.
    Η καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικού θεσμού ακόμη και του Σ. γίνεται πλέον κυνικά και απροσχημάτιστα.

    Δεν απαιτείται νομιμοποίηση των αποφάσεων.
    Πολυτέλεια η νομιμότητα.
    Αρκεί η κυβερνητική εξουσία.

    Ζήτω λοιπόν οι αυθαίρετοι άρχοντες.
    Ζήτω η απόλυτη πρωθυπουργική μοναρχία.
    Ζήτω και στα μέλη του πολιτικού συστήματος που ανέχονται αυτές τις πρακτικές, προσβλέποντας να έρθει και η δική τους σειρά για να τις επαναλάβουν.
    Ζήτω ο ακαδημαϊκός κόσμος που καμώνεται τον υπεράνω!
    Ζήτω και γω ο μαλάκας που πίστευα ότι κάποιο λάθος έκανα όταν αυτοεξορίστηκα!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΑΓΙΕ

    Πώς θα γίνει να με διευκολύνεις να έλθω κι εγώ κατα κει πάνω να εγκατασταθώ;
    Το σκέφτομαι σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τον Παπαδόπουλο πολλοί "εμίσησαν".

    Το "Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν" ουδείς.

    Επόμενο βήμα : η νοθεία.

    Ο Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Κάτω η Χούντα!

    SNB
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κάτω η Χούντα!

    KL
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Κάτω η Χούντα!

    DF
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. IP address: 62.38.144.198 (Copy)
    IP country: Greece
    IP address state: Attiki
    IP address city: Ayía Varvára
    IP latitude: 37.983299
    IP longitude: 23.666700
    ISP: Hellas On Line S.A.
    Organization: Hellas On Line S.A.
    Host: static062038144198.dsl.hol.gr
    Local Time: 2007-08-17 17:19


    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ημών εμπιμπραμένων υμείς άδετε. Ή, κατά το λαϊκότερον, εδώ τα σπίτια μας καίγονται κι εσείς σφυρίζετε αδιάφορα για εκλογές. Η φράση θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στα χείλη των εκατοντάδων πολιτών που είδαν χθες το βΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ημών εμπιμπραμένων υμείς άδετε. Ή, κατά το λαϊκότερον, εδώ τα σπίτια μας καίγονται κι εσείς σφυρίζετε αδιάφορα για εκλογές. Η φράση θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στα χείλη των εκατοντάδων πολιτών που είδαν χθες το βιος τους να απειλείται- και να καταστρέφεται- από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη
    Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ του... σφυρίγματος είναι σίγουρα ο κ. Βύρ. Πολύδωρας, που φαίνεται ότι δεν διδάχθηκε και πολλά από την καταστροφή της Πάρνηθας. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αυτήν τη φορά δεν έδωσε συγχαρητήρια στον εαυτό του. Ούτε σε χοροεσπερίδα επίδοξων αγροφυλάκων πήγε. Σεμνά και ταπεινά, περιορίστηκε να δηλώσει την ικανοποίησή του- διότι προφανώς οι φλόγες δεν αποτελείωσαν τον Εθνικό Κήπο!
    Ο ΒΥΡΩΝ αυτή την περίοδο δεν έχει το μυαλό του στις φωτιές- μόνο στις εκλογές. Κομματικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας σχολίαζαν το τελευταίο διάστημα με απαξιωτικό ύφος πως ο Πολύδωρας είναι ο μόνος υπουργός της κυβέρνησης που πίστευε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάρτιο. Και μόλις συνειδητοποίησε τι μαγειρεύει ο Πρωθυπουργός άρχισε να τρέχει- τελευταίος και καταϊδρωμένος- για να ψαρέψει ψήφους, ορκίζοντας αγροφύλακες...
    Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ πιθανότατα εκτίει τις τελευταίες ημέρες της ποινής του στο Δημόσιας Τάξης. Και το ξέρει καλά αυτό. Με δυσκολία θα επιστρέψει στα υπουργικά έδρανα ακόμη και με νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό ενδεχομένως μπορεί και να το αντέξει, εκείνο που δεν θα μπορούσε να χωνέψει με τίποτα, είναι να κατρακυλήσει στη σειρά κατάταξης της Β΄ Αθήνας. Το κακό είναι ότι ενώ οι αγροφύλακές του θα περιπολούν στις 16 Σεπτεμβρίου, οι έως τώρα ψηφοφόροι του στα Μελίσσια και την Πεντέλη θα μετρούν ακόμα τις πληγές τους.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Που βρεθήκανε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Βρετανία βρε παπαγαλάκια της δεξιάς? όλα δημόσια είναι, καραγκιόζηδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. το 5.27

    Δεν το γράψαμε εμείς.

    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. 8:00
    Δημόσια είναι; Πήγαινε και εσύ τότε. Τι κάθεσαι στα μπουρδέλα τα ελληνικά;
    Καραγκιόζη, παπαγαλάκι του ΓΑΠ, της Αλέκας και του Αλαβάνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Το σχόλιο 17.27 (5:27 μμ)

    Δεν το γράψαμε εμείς.
    Εμείς κανουμε μεν outing αλλά μόνο σε συστηματικούς spammers.



    VG

    it dept,
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Σας ενοχλεί και ο Αλαβάνος επειδή δεν βάζει πλάτη στον Κραμανλή παπαγαλάκια της δεξιάς?

    Θα φάτε μαύρο στις 16 καραγκιόζηδες της δεξιάς που θα είναι ολο δικό σας. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΝΧΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ο Αλαβάνος δεν μας ενοχλεί που δεν κάνει πλάτες στον Καραμανλή, αλλά μας ενοχλεί που είναι μεγάλος καραγκιόζης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΜΑΖΙ θα είναι το σύνθημα της ΝΔ στον προεκλογικό της αγώνα.

    ΜΑΖΙ ήταν στο σκάνδαλο των ομολόγων.

    ΜΑΖΙ ήταν στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

    ΜΑΖΙ όλοι ενωμένοι στα δύσκολα (ρήση Ρουσόπουλου) ήταν όταν ακόμα και οι Νεοδημοκράτες αγανακτούσαν με τον Τσιτουρίδη.

    ΜΑΖΙ ήταν στην επιχείρηση αλλαγής των άρθρων 16 και 24 του συντάγματος, και ΜΑΖΙ (εμείς) καήκαμε με τις φωτιές.

    ΜΑΖΙ ήταν σε κάθε συγκάλυψη, σε κάθε ψηφοφορία, σε κάθε αντιδημοκρατική διαδικασία η μέτρο.

    ΜΑΖΙ ήταν στο βιβλίο της έκτης δημοτικού και ΜΑΖΙ ο Βερέμης στο επικρατίας.

    ΜΑΖΙ να μείνουν και ΜΑΚΡΙΑ να πάνε.
    Ας μείνουν στην Ιστορία σαν η Κυβέρνηση που ΜΑΖΙ έκανε Συνταγματικό Πραξικόπημα.

    ΜΑΖΙ αλλά μακρία από εμάς κι αγαπημένοι,
    γιατί αυτή την φορά,
    απέναντι απο τους "ΜΑΖΙ"
    θα είναι ΜΑΖΙ
    οι πολίτες.


    SNB
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΜΑΖΙ θα είναι το σύνθημα της ΝΔ στον προεκλογικό της αγώνα.

    ΜΑΖΙ ήταν στο σκάνδαλο των ομολόγων.

    ΜΑΖΙ ήταν στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

    ΜΑΖΙ όλοι ενωμένοι στα δύσκολα (ρήση Ρουσόπουλου) ήταν όταν ακόμα και οι Νεοδημοκράτες αγανακτούσαν με τον Τσιτουρίδη.

    ΜΑΖΙ ήταν στην επιχείρηση αλλαγής των άρθρων 16 και 24 του συντάγματος, και ΜΑΖΙ (εμείς) καήκαμε με τις φωτιές.

    ΜΑΖΙ ήταν σε κάθε συγκάλυψη, σε κάθε ψηφοφορία, σε κάθε νοθεία αντιδημοκρατική διαδικασία η μέτρο.

    ΜΑΖΙ ήταν στο βιβλίο της έκτης δημοτικού και ΜΑΖΙ ο Βερέμης στο επικρατείας.

    ΜΑΖΙ να μείνουν και ΜΑΚΡΙΑ να πάνε.
    Ας μείνουν στην Ιστορία σαν η Κυβέρνηση που ΜΑΖΙ έκανε Συνταγματικό Πραξικόπημα.


    ΜΑΖΙ
    αλλά μακριά από εμάς κι αγαπημένοι,
    γιατί αυτή την φορά,
    απέναντι απο τους "ΜΑΖΙ"
    θα είναι ΜΑΖΙ
    ανεξαρτήτως κόμματος οι πολίτες.


    SNB
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ
    ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ.


    Ειναι ολοφανερο οτι καποιοι πηδανε
    απο τη χαρα τους οταν εχουμε
    καταστροφικη πυρκαια (ΠΑΡΝΗΘΑ-ΠΕ-
    ΝΤΕΛΗ-ΑΧΑΙΑ) και κλαινε οταν το
    κολπο δεν πιανει(ΥΜΗΤΤΟΣ).Μεταξυ
    των πρωτων ειναι και οι πατσαβου-
    ρες της "μεγαλης δημοκρατικης παρα-
    ταξης", ητοι οι κατοχικες ΑΘΗΝΑΙΚΑ
    ΝΕΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ, η εργολαβικη
    πατσαβουρα ΕΘΝΟΣ, και η απ ευθειας
    αναθεσεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
    Αυτο το αισχος με τις μαιμου φωτο-
    γραφιες ειναι περιεργο, αφου υπαρ-
    χουν πραγματικες φωτογραφιες που
    δεν χρειαζονται "δημοκρατικο" μα-
    στορεμα.
    Για μενα υπαρχει μια εξηγηση μονο.
    Θελουν στα ισια και μπροστα στα
    ματια μας να πιασουν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    ΛΑΟ ΜΑΛΑΚΑ ΞΑΝΑ, οπως τον πιασανε
    με το Χρηματιστηριο το 2000, οπου
    αφου του πηρανε το υστερημα του
    κλεψανε και τη ψηφο.
    Δεν πιστευω οτι αυτη τη φορα θα το
    καταφερουν, αν συμβει κατι τετοιο
    αλιμονο μας, μετα ποιος θα τους
    εμποδισει να μας παρουν τα σπιτια
    και να μας βιαζουν γιους, γυναικες
    και κορες μπροστα στα ματια μας???
    Και μαλιστα να τους βιαζουν παρα
    φυσιν.
    Πατριωτες για να μην συμβει ποτε
    αυτο, εμπρος για μια νεα μεγαλη
    λαικη πλειοψηφια εν ονοματι του
    ΚΩΣΤΑ του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    Ειναι προκα στα ματια τους.
    ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
    Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ
    ΠΑΛΙ.


    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ
    ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ.
    ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΒΡΑΧΩΔΩΝ ΟΡΕΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ

    Ειναι ολοφανερο οτι καποιοι πηδανε
    απο τη χαρα τους οταν εχουμε
    καταστροφικη πυρκαια (ΠΑΡΝΗΘΑ-ΠΕ-
    ΝΤΕΛΗ-ΑΧΑΙΑ) και κλαινε οταν το
    κολπο δεν πιανει(ΥΜΗΤΤΟΣ).Μεταξυ
    των πρωτων ειναι και οι πατσαβου-
    ρες της "μεγαλης εθνικόφρονονος παρα-
    ταξης", ητοι οι κατοχικες ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
    , ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ , η εργολαβικη
    πατσαβουρα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ , και η απ ευθειας
    αναθεσεις Η ΧΩΡΑ .
    Αυτο το αισχος με τις μαιμου φωτο-
    γραφιες ειναι περιεργο, αφου υπαρ-
    χουν πραγματικες φωτογραφιες που
    δεν χρειαζονται "Εθνικόφρων" μα-
    στορεμα.
    Για μενα υπαρχει μια εξηγηση μονο.
    Θελουν στα ισια και μπροστα στα
    ματια μας να πιασουν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    ΛΑΟ ΜΑΛΑΚΑ ΞΑΝΑ, οπως τον πιασανε
    με τον Μάρτη του 2004, οπου
    αφου του πηρανε τον ψήφο του τον γαμήσανε
    με τις φορολογίες ενώ έμαμαν πλήρη φοροαπαλλαγή
    στους πούστηδες τους Δεσποτάδες και μείωσαν κατά
    50% την φορολογία των Βιομηχάνων .

    Δεν πιστευω οτι αυτη τη φορα θα το
    καταφερουν, αν συμβει κατι τετοιο
    αλιμονο μας, μετα ποιος θα τους
    εμποδισει να μας παρουν τα σπιτια
    και να μας βιαζουν γιους, γυναικες
    και κορες μπροστα στα ματια μας???
    Και μαλιστα να τους βιαζουν παρα
    φυσιν. Μετά ο Ρουσσόπουλος
    Θα μας γαμεί χωρίς βαζελίνη άν γίνει πάλι υπουργός
    και τα 12 ανάκτορά του θα γίνουν 24 για να γαμεί την
    ασχημομούρα απαίσια Μάρα Ζαχαρέα .
    Πατριωτες για να μην συμβει ποτε
    αυτο, εμπρος για μια πολύ μεγαλη
    λαικη πλειοψηφια εν ονοματι του
    ΓΙΩΡΓΟΥ του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ .
    Ειναι προκα στα ματια τους.
    ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
    Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ .


    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Για κυττα φιλε μου που υπαρχουν ακομα ανθρωποι που πιστευουν στα Συνταγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΕΔΩΚΑΜΕΝ! ΕΔΩΚΑΜΕΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. 8.16 πμ, 10.24 πμ

    Έξοχο στυλ! Επικροτώ.

    9:41 πμ
    Μάλιστα βλέπω άρχισαν τα όργανα με την δημοσίευση και ΙΡ.

    Κάποιοι τσογλαναραίοι που νόμιζαν ότι βρίσκονται σε φοιτητική συνέλευση ή σε κομματική κλαδική και έχουν το πάνω χέρι τους πίκρανε πολύ γιατί αρχίσανε πάλι την καραμέλα για φασίστες και μασίστες. Ας προσέχανε.

    Θεωρώ τις παρεμβάσεις ΑΓΙΟΥ, Προφήτη και των μπλούπερς εξαιρετικές και με τις προοπτικές για την εστίαση στη συνέχεια. Παιδιά δυστυχώς τα ελληνικά μου είναι υποτυπώδη...

    2:43 μμ, 2:58 μμ, 8:04 μμ

    Υποθέτω ότι είσαι ο ίδιος, καλός, πολύ καλός. Με φτιάχνουν τέτοιες παρεμβάσεις.

    και εκεί που ξέραμε 3 μπλούπερς μας βγήκε και 4ος. Που θα φτάσει αυτό;

    Αθηναίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. 4.34

    bloopers είναι όλο το blooper-ογραφείο μας. Οι τέσσερις συμμετέχουμε εδώ πιό συχνά γράφοντας, όμως όπως λέει και ο KL είμαστε πολλοί και είμαστε παντού... ταυτοχρόνως! :-)
    Σοβαρά τώρα, έτυχε να γράψει (διευκρινίζοντας) κάποιος από την πληροφορική γιατί θεώρησε ότι outing σε σχόλιο που δεν είναι σπαμ είναι αντιδημοκρατικό μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Θαυμάστε λόγο ο δημοκράτης CAPTAIN

    αν συμβεί κάτι τετοιο αλιμονο μας,
    μετα ποιος θα τους εμποδισει να μας παρουν τα σπιτια
    και να μας βιαζουν γιους, γυναικες και κορες μπροστα στα ματια μας???
    Και μαλιστα να τους βιαζουν παρα φυσιν.
    Μετά ο Ρουσσόπουλος θα μας γαμεί χωρίς βαζελίνη άν γίνει πάλι υπουργός και
    τα 12 ανάκτορά του θα γίνουν 24 για να γαμεί την ασχημομούρα απαίσια Μάρα Ζαχαρέα .
    Πατριωτες για να μην συμβει ποτε αυτο,
    εμπρος για μια πολύ μεγαλη λαικη πλειοψηφια εν ονοματι του ΓΙΩΡΓΟΥ του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ .


    Ρε καραμαλάκα, τέτοιες υπερμαλακίες είχαμε να διαβάσουμε από την εποχή της Χούντας και του «από βορρά κινδύνου»! Ρε ηλίθιε, δεν καταλαβαίνεις ότι με τις Χουντοειδείς εκφράσεις σου τρομάζεις κάθε δημοκράτη πολίτη και βλάπτεις στόκε το κόμμα σου τόσο όσο κανείς και τίποτα άλλο δεν μπορεί να το βλάψει;
    Ρε μαλάκα Πατακοειδές χουντοαπόβρασμα, στην επταετία εσύ τα έγραφες αυτά τα «θα μας πάρουν τα σπίτια» «θα μας βιάζουν τις γυναίκες» «θα μας στείλουν όλους εξορία» «θα μας κάψουν τα μαγαζιά» και άλλα τέτοια ένδοξα;
    Κέρδισες την δόξα του Γεωργαλά ηλίθιε πρώην Χουντικέ και τώρα Πασόκε!

    Δεν είμαι ΝΔ ρε ζώο, αλλά αν ήμουν σαν και εσένα θα αυτοκτονούσα από ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Με τις προωρες εκλογες, εκτος οτι θα ξαναβγει κυβέρνηση η ΝΔ, καταφέρενει να βγάλει πάλι τους ίδιους βουλευτές, αφου οι νεοι δεν προλαβαίνουν να κάνουν τίποτα. Έτσι και στην Αχαϊα ο κ. ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ που μας κατέστρεψε στις Δημοτικές εκλογές Πανελληνίως, θα ξαναβγεί και δεν θα αφήσει κανέναν νέο να ξεπεταχθεί π.χ.κα. Αλεξοπούλου Χριστίνα. Συγχαρητήρια στο ΚΟΜΜΑ της Νέας Δημοκρατιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  79. ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

    Το εθνικό συμφέρον απαιτεί άμεση προσφυγή στο Λαό. Επιτάσσει την άμεση προκήρυξη εκλογών. Προχωρούμε με πλήρη συναίσθηση εθνικής ευθύνης. Με αισιοδοξία για το μέλλον της Πατρίδας μας. Με εμπιστοσύνη στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

    Στα τρεισήμισι χρόνια που πέρασαν, έγιναν σημαντικά βήματα προόδου για τη Χώρα. Αποδείξαμε ότι είμαστε δύναμη ευθύνης, δύναμη εμπιστοσύνης. Δύναμη που υπηρετεί και εκπληρώνει τις προσδοκίες των πολιτών. Εκπληρώνει το αίτημά τους να αισθάνονται ασφάλεια για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο.

    Ζητούμε ισχυρή λαϊκή εντολή για να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη ο Τόπος: Να συνεχίσουμε τις αλλαγές που εγγυώνται ισχυρή Οικονομία, και δυναμική Ανάπτυξη. Να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του Κράτους. Να συνεχίσουμε τις πολιτικές, που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.

    Έφτασε τώρα η ώρα των εκλογών. Η ώρα των εκλογών συνδέεται, πρώτ’ απ’ όλα, με τον πρώτο Προϋπολογισμό, που καταρτίζεται μετά την έξοδο της Χώρας μας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος. Η 16η Σεπτεμβρίου είναι ημερομηνία σχεδόν οριακή. Κι αυτό γιατί η Κυβέρνηση υποχρεούται να καταθέσει στη Βουλή προσχέδιο του Προϋπολογισμού την 1η Οκτωβρίου. Ήταν, λοιπόν, ζήτημα πολιτικής ευθύνης να δοθεί στη νέα Κυβέρνηση το απαιτούμενο διάστημα προετοιμασίας.

    Η ώρα των εκλογών συνδέεται παράλληλα και με την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Η μεγάλη αυτή θεσμική μεταρρύθμιση είναι, όχι μόνον αναγκαία, αλλά και χρονικά επιτακτική. Ιδίως, μάλιστα, για να έχουμε, το συντομότερο δυνατό, το θεσμικό εκείνο πλαίσιο που ενισχύει τη διαφάνεια στο Δημόσιο Βίο και ενδυναμώνει την αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης. Αλλά και για να διευρύνουμε, ακόμη περισσότερο, τις δυνατότητες της Παιδείας, μέσα από την αναθεώρηση του άρθρου 16. Είναι αιτήματα της ίδιας της κοινωνίας. Είναι τα κρίσιμα σημεία στα οποία ο καθένας, αποδεικνύει την αξιοπιστία του. Αποδεικνύει τί θέλει, τί τολμά, τί είναι έτοιμος να προσφέρει, για το μέλλον της νέας γενιάς. Και κάτι ακόμη: Η περίοδος που διανύαμε είχε, ήδη, τα χαρακτηριστικά προεκλογικής περιόδου. Κι αυτό γιατί η Αξιωματική Αντιπολίτευση, από τις αρχές του χρόνου, ζητούσε επίμονα εκλογές. Δεν μπορεί, λοιπόν, να διαμαρτύρονται γι αυτό που - υποτίθεται- ήθελαν.

    Το ζητούμενο στη νέα εποχή είναι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις. Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στο Κράτος, την Οικονομία, την Υγεία, την Παιδεία, την προστασία του Περιβάλλοντος, τους θεσμούς που υπηρετούν τα συμφέροντα του πολίτη. Θέλουμε να κινηθούμε, σε όλα αυτά, όλοι οι Έλληνες μαζί. Να κινηθούμε σταθερά και γρήγορα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Η Ελλάδα μπορεί, ακόμα, περισσότερα. Ένα και μόνο χρειάζεται. Να κοιτάζουμε όλοι μπροστά. Οι πολιτικές ηγεσίες να τολμούμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται. Οι πολιτικές ηγεσίες να έχουμε ξεκάθαρες θέσεις και να τις προωθούμε με συνέπεια. Οι πολιτικές ηγεσίες να κινούμαστε με ρεαλισμό και όραμα. Να δημιουργούμε προοπτικές, που εγγυώνται όφελος για όλους τους πολίτες. Να θεμελιώνουμε ισχυρές βάσεις για την αύξηση του παραγόμενου πλούτου. Να διασφαλίζουμε δίκαιο μοίρασμα στο μέρισμα της ανάπτυξης. Να ενισχύουμε διαρκώς το κοινωνικό Κράτος. Αυτή είναι η εξέλιξη της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής. Αυτή είναι η πεμπτουσία της πολιτικής μας.

    Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά, την κατάσταση που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, το Μάρτη του 2004.
    - Κρίσιμα Ολυμπιακά έργα είχαν χάσει όλες τις προθεσμίες και οι τεράστιες εκκρεμότητες απαιτούσαν αφοσίωση στο μεγάλο εθνικό διακύβευμα.
    - Τεράστιες αδυναμίες στις δομές και τις λειτουργίες του Κράτους, γραφειοκρατία και διαφθορά, ταλαιπωρούσαν πολίτες και επιχειρήσεις.
    - Χρόνιες εκκρεμότητες, απαιτούσαν υπεύθυνες λύσεις. Είχαμε συσσωρευμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που δεν λύνονταν από τη μια στιγμή στην άλλη.
    - Διεύρυνση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων.
    - Επέκταση της νέας φτώχειας.
    - Απουσία υγιούς ανταγωνισμού.
    - Ανακύκλωση της ακρίβειας.
    - Έκρηξη της ανεργίας πάνω από το 11% του ενεργού πληθυσμού.
    - Το δημόσιο χρέος είχε ξεπεράσει το 108% του ΑΕΠ γεγονός που ανάγκαζε και αναγκάζει τους Έλληνες να πληρώνουμε, για τους τόκους του, σχεδόν 10 δις ευρώ το χρόνο.
    - Το δημοσιονομικό έλλειμμα από το 1,2%του ΑΕΠ που ισχυρίζονταν, έφτανε, τελικά, το 7,9%. Ήταν δυόμισι φορές πάνω από το όριο του Συμφώνου Σταθερότητας. Και αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Το απαιτούσε κατ’ αρχήν η Ε.Ε., που αμφισβητούσε τα στοιχεία που δίνονταν ως τότε. Το απαιτούσε, προπάντων, η ίδια η ελληνική Οικονομία, για να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις με δυσμενείς συνέπειες, για όλους τους πολίτες.

    Βάλαμε από την αρχή ένα διττό στόχο: Αφενός να προχωρήσουμε στην πιο ήπια, δυνατή, δημοσιονομική προσαρμογή και, αφετέρου, να διασφαλίσουμε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη. Ο στόχος αυτός -στόχος αναγκαίος και επιτακτικός, ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Κι αυτό, γιατί το ένα σκέλος του δυσκόλευε την επίτευξη του άλλου: Η προσαρμογή των δημοσιονομικών απαιτούσε συγκράτηση των κρατικών δαπανών. Και η συγκράτηση των δαπανών θα συμπίεζε την ανάπτυξη. Απαιτούνταν νέοι πόροι. Και νέοι πόροι δεν μπορούσε να αναζητούνται, ούτε στους φόρους, ούτε στα δανεικά και τα χρέη. Φαινόταν ξεκάθαρα, πια, ότι η ανευθυνότητα των κυβερνήσεων του παρελθόντος είχε εξαντλήσει και τα έσχατα όρια αντοχής της Οικονομίας. Φαινόταν ξεκάθαρα ότι ο δρόμος της ευθύνης ήταν ανηφορικός, αλλά και μακρύς. Ήταν, όμως, ο μόνος ελπιδοφόρος. Δίλημμα δεν είχαμε ποτέ. Επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο της ευθύνης και της προοπτικής. Κάποιοι προεξοφλούσαν ότι ήταν αδύνατο να πετύχουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή, διατηρώντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

    Κάποιοι πρόβλεπαν ύφεση, φορολογικές επιδρομές, έκτακτα μέτρα, έκρηξη της ανεργίας. Κάποιοι μετρούσαν τα πράγματα με παρωχημένες πολιτικές αντιλήψεις και πρόβλεπαν παταγώδη αποτυχία. Χρειαζόταν περιορισμός στη σπατάλη για να μπει φραγμός στα ελλείμματα. Χρειαζόταν συγκροτημένη μεταρρυθμιστική στρατηγική για να διασφαλιστούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης. Χρειαζόταν ρεαλιστικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα συσσωρευμένα προβλήματα.

    Τολμήσαμε τις αναγκαίες αλλαγές. Τολμήσαμε στοχευμένες μεταρρυθμίσεις. Στηρίξαμε την πολιτική μας σε ισχυρούς άξονες:
    - Στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.
    - Την επίτευξη ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης.
    - Την επίλυση χρόνιων, δομικών και λειτουργικών, προβλημάτων του Κράτους.
    - Την ενδυνάμωση της Αποκέντρωσης της Αυτοδιοίκησης.
    - Τη δημιουργία αποτελεσματικού κοινωνικού Κράτους.

    Αντιμετωπίσαμε κρίσιμες εκκρεμότητες, που δεν τολμούσαν, ούτε καν να αγγίξουν, οι κυβερνήσεις του χτες.
    - Δόθηκε λύση στο πρόβλημα της ομηρίας των συμβασιούχων.
    - Αναπτύσσονται δομές Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
    - Απλουστεύονται και συντομεύονται οι διοικητικές διαδικασίες.
    - Αυξάνονται και αναβαθμίζονται τα ΚΕΠ.
    - Περιορίζονται οι συναρμοδιότητες μεταξύ Υπουργείων.
    - Καλύπτονται, σταδιακά, τα κενά σε κρίσιμες υπηρεσίες.
    - Εφαρμόζεται σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική.
    - Προχωρά, με συγκροτημένο σχέδιο, η εξυγίανση του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.
    - Θεσπίσαμε ρυθμίσεις που υπηρετούν τη βασική αρχή μας για διαφάνεια παντού.

    Από την πρώτη στιγμή, διαμορφώσαμε νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής. Επιλέξαμε τον πιο ήπιο τρόπο για τη δημοσιονομική εξυγίανση. Επιλέξαμε δυναμικό αναπτυξιακό πρότυπο, για να διασφαλίσουμε βιώσιμη ανάπτυξη, σ’ ολόκληρη τη Χώρα.
    - Φορολογική μεταρρύθμιση, που περιορίζει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
    - Αναπτυξιακά κίνητρα, που ενισχύουν τις επενδύσεις στην Περιφέρεια.
    - Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, για σύγχρονες κοινωνικές και αναπτυξιακές υποδομές.
    - Αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου. Ενίσχυση του εμπορίου.
    - Νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων.
    - Ειδικά μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
    - Δυναμική και εξωστρεφής ενεργειακή πολιτική, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος. Ψηφιακή Στρατηγική, που καλύπτει το χαμένο έδαφος. Πόλοι Καινοτομίας και Κέντρα Έρευνας στην ελληνική Περιφέρεια. Αποκρατικοποιήσεις που ενισχύουν τον υγιή ανταγωνισμό.

    Τα αποτελέσματα είναι, ήδη, εμφανή. Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν.
    - Η ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας βελτιώνεται.
    - Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι από τους υψηλότερους στη ζώνη του ευρώ.
    - Οι εξαγωγές αυξάνονται σταθερά.
    - Τα ξένα κεφάλαια εμπιστεύονται την Οικονομία μας.
    - Οι επενδύσεις σημειώνουν θεαματική αύξηση.
    - Το τουριστικό ρεύμα μεγαλώνει.
    - Ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται.
    - Η απασχόληση, έφτασε, για πρώτη φορά, το 61% του ενεργού πληθυσμού.
    - Η ανεργία συρρικνώθηκε κάτω από το 8%. Και αυτό είναι η πιο απτή απόδειξη της έμφασης που δίνουμε στο κοινωνικό αποτέλεσμα. Στο ίδιο αυτό διάστημα, το δημόσιο χρέος, ως ποσοστό του ΑΕΠ, περιορίστηκε σημαντικά και το δημοσιονομικό έλλειμμα, μειώθηκε -για πρώτη φορά, από την ένταξή μας στην ΟΝΕ- κάτω από το όριο του 3%.

    Πετύχαμε, ταυτόχρονα, διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες, που...
    - αναβαθμίζουν τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της Χώρας,
    - ενισχύουν το κύρος της και
    - δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

    Αναδείξαμε τη Χώρα μας σε διεθνή επιχειρηματικό, τραπεζικό και μεταφορικό κόμβο. Αναδείξαμε την Ελλάδα σε παράγοντα σταθερότητας και διεθνούς συνεργασίας.

    Και αυτά δεν τα λέμε μόνο εμείς. Τα υπογραμμίζουν οι πιο έγκυροι διεθνείς οργανισμοί και τα συνομολογούν οι εταίροι μας. Μόλις πρόσφατα, η Ε.Ε. αναγνωρίζοντας τη δημοσιονομική προσαρμογή αποφάσισε την έξοδο της Χώρας μας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος. Είναι μια μεγάλη εθνική επιτυχία. Αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της Οικονομίας. Μπήκαν ισχυρά θεμέλια για την ανάπτυξη, σ’ ολόκληρη τη Χώρα. Δημιουργήθηκαν στέρεες βάσεις για ένα πραγματικά κοινωνικό Κράτος.

    Οφείλουμε, τώρα, να διασφαλίσουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση, ώστε να φτάσουμε, το 2010, σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

    Δίνουμε έμφαση...
    - στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής,
    - τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης,
    - τον περιορισμό της σπατάλης,
    - την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

    Οφείλουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την αναπτυξιακή δυναμική της Πατρίδας μας.
    – Ετοιμάσαμε το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς για τη νέα προγραμματική περίοδο και κατευθύνουμε το 80% των πόρων του στην Ελληνική Περιφέρεια.
    - Σχεδιάσαμε και βάλαμε σε εφαρμογή το μεγαλύτερο πρόγραμμα Δημόσιων Έργων, που γνώρισε ποτέ ο Τόπος.
    - Καταρτίσαμε και θέσαμε σε δημόσια διαβούλευση Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια για τον Τουρισμό, τις ΑΠΕ και τη Βιομηχανία, καθώς και το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο.
    - Στηρίζουμε, με νέες δράσεις και νέα μέτρα, τον αγροτικό πληθυσμό, να κρατηθεί στη γη του, να παράγει και να προοδεύει.
    - Ενισχύουμε συστηματικά την Τουριστική Ανάπτυξη. Οφείλουμε, παν’ απ’ όλα, και αυτό είναι το σχέδιό μας, να κινηθούμε πιο γρήγορα, σ’ ένα πραγματικά κοινωνικό Κράτος. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους, ώστε να στηρίζει εκείνους που, πραγματικά, έχουν ανάγκη. Πρώτο βήμα είναι η άμεση νομοθέτηση των ρυθμίσεων που, ήδη, καταθέσαμε, για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων. Η αρχή γίνεται με τον πρώτο κιόλας Προϋπολογισμό της νέας περιόδου.

    Γίνεται με…
    - τη συγκρότηση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής,
    - Τη χορήγηση, από τις αρχές του 2008, του πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες,
    - Τη νέα αύξηση του επιδόματος ανεργίας, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων του ΟΓΑ. Όλα αυτά αποτελούν βασικά στοιχεία του επόμενου Προϋπολογισμού. Όλα αυτά μπαίνουν σε εφαρμογή προτού συμπληρωθεί τετραετία από το Μάρτη του 2004.
    - Προετοιμάζουμε, ταυτόχρονα, την καθιέρωση Κατώτατης Εθνικής Σύνταξης.
    - Προετοιμάζουμε, με τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας, μεταρρυθμίσεις για ένα δίκαιο, σύγχρονο και βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα.
    - Συνεχίζουμε, με συγκροτημένο σχέδιο, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, για την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Σχεδιάζουμε τη διεύρυνση των ευκαιριών, που προσφέρονται στη νέα γενιά. Τα νιάτα είναι η δύναμη του μέλλοντός μας. Είναι το οξυγόνο της κοινωνίας μας.

    Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες που κληροδότησαν στο σήμερα οι κυβερνήσεις του χτες. Τα πρώτα βήματα της νέας διακυβέρνησης ήταν εξαιρετικά δύσκολα: Τα προβλήματα ήταν πολλά και τα αίτιά τους βαθειά ριζωμένα. Το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα δεν επέτρεψε να στηρίξουμε, όσο θέλαμε, τους οικονομικά ασθενέστερους. Οι αντιδράσεις των λίγων βολεμένων και η στείρα αντιπολιτευτική τακτική έπλητταν, σοβαρά, τα συμφέροντα πολλών. Πέρα απ’ όλα αυτά, οφείλω να ομολογήσω ότι, σε κάποιες περιπτώσεις, είτε αφιερώσαμε περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι χρειάζονταν είτε αργήσαμε να κινηθούμε. Κάνουμε και σε αυτό το σημείο την αυτοκριτική μας. Αναγνωρίζουμε ότι δεν έγιναν όλα τέλεια. Αναγνωρίζουμε ότι υπήρξαν στελέχη του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, που δεν ανταποκρίθηκαν στις αρχές της Νέας Διακυβέρνησης. Όπως, επίσης, και ότι υπάρχουν στην κοινωνία στελέχη που δεν αξιοποιήθηκαν, ενώ μπορούσαν, ήθελαν και μπορούν να προσφέρουν. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε νέα δυναμική, νέα ταχύτητα, νέους ρυθμούς. Έχουμε και τη γνώση και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα, που απαιτούν οι καιροί. Έχουμε, προπάντων, τη στήριξη της πλατειάς κοινωνικής συμμαχίας των πολιτών που στηρίζουν τις αλλαγές.

    Ξεκινά, σήμερα, η επίσημη προεκλογική περίοδος. Ξέρουμε ότι εκείνοι που νοιώθουν, πολιτική αδυναμία θα κορυφώσουν την προσπάθεια πόλωσης, πολιτικής οξύτητας και φανατισμού. Ξέρουμε ότι δεν διστάζουν να καταφεύγουν ακόμα και σε ύβρεις και σε συκοφαντίες. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε. Οι πολίτες δεν θα τους ακολουθήσουν. Οι συνταγές της οξύτητας και των ύβρεων ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Οι πολίτες απορρίπτουν τα άκρα και τις ακρότητες. Η επιλογή μας είναι δεδομένη και σταθερή. Σας καλώ να αγνοήσετε τις προσπάθειες φανατισμού. Σας καλώ να συνεχίσουμε με συνέπεια τη μάχη των αρχών, των ιδεών και των αξιών μας. Σας καλώ να στέλνουμε σταθερά μήνυμα ενότητας σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Άλλοι παίζουν στο ταμπλό της πόλωσης και της οξύτητας. Δέσμευσή μας είναι να προασπίζουμε το ήπιο πολιτικό κλίμα. Να υπηρετούμε την ενότητα και την ομοψυχία των Ελλήνων. Να ενώνουμε δυνάμεις για το συλλογικό καλό. Αυτό είναι το χρέος μας. Κοιτούμε μπροστά και μόνο μπροστά. Σεβόμαστε όλους τους πολίτες. Απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

    Δεν είναι στόχος κανενός από μας να πάρει περισσότερες ψήφους, για τον εαυτό του. Δεν μετράει αυτό. Και δεν το μετράω. Το τονίζω! Στόχος της καθεμιάς και του καθενός είναι να φέρει περισσότερες ψήφους στην Παράταξη. Στόχος είναι να μη χαθεί ούτε μία ψήφος. Στόχος είναι η ισχυρή λαϊκή εντολή, για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η Πατρίδα μας. Αυτό είναι το σημαντικό. Αυτή είναι η ουσία των εκλογών: Θα προχωρήσει η Χώρα σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στην πρόοδο του Τόπου, ή θα εγκλωβιστεί στο τέλμα και την παρακμή του παρελθόντος; Θα υπάρξει ισχυρή λαϊκή εντολή ώστε να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές, ή θα χαθούν τα βήματα που κερδίσαμε με θυσίες και προσπάθειες των πολιτών;

    Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις σημαίνουν ανάπτυξη, επενδύσεις, ανταγωνιστική οικονομία, σημαίνουν όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας. Σημαίνουν ανταγωνιστική παιδεία, που δίνει εφόδια στους νέους μας. Σημαίνουν επίσης ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που στηρίζει όλο και πιο αποτελεσματικά τους οικονομικά ασθενέστερους. Οι αντίπαλοι των μεταρρυθμίσεων αντιπροσωπεύουν όσα μας κληροδότησε το χτες: Ελλείμματα, σπατάλες, τεράστια ανεργία, περιθωριοποίηση των οικονομικά ασθενέστερων, στασιμότητα. Αυτό το μήνυμα σας ζητώ να μεταφέρετε στους πολίτες. Μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας. Χωρίς υπερβολές. Χωρίς ωραιοποιήσεις. Με χαμηλούς τόνους. Με σεβασμό στον πολιτικό αντίπαλο.

    Ζητώ να εξαντλήσετε, να εξαντλήσουμε, κάθε δυνατότητα προσφοράς στην Παράταξη, τη Νέα Διακυβέρνηση, τον Τόπο μας. Ζητώ να μεταφέρετε παντού το μήνυμα για τις αλλαγές, που απαιτεί το παρόν και το μέλλον του Τόπου μας. Να μεταφέρετε παντού τη δέσμευσή μας για τις μεταρρυθμίσεις, που εγγυώνται όφελος για κάθε πολίτη.

    Ακολουθούμε στρατηγική ειρήνης, ανάπτυξης και προόδου. Εφαρμόζουμε Εξωτερική Πολιτική ανοικτών οριζόντων. Αναπτύσσουμε διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες, με όλους τους γείτονές μας. Πρωταγωνιστούμε στην πραγμάτωση του ευρωπαϊκού οράματος και βγαίνουμε δυναμικά στο σύγχρονο Κόσμο.

    Έχουμε, ως Χώρα, σπουδαία παραδοσιακά πλεονεκτήματα. Έχουμε, ως κοινωνία, όλες τις δυνατότητες, που απαιτεί η νέα εποχή. Έχουμε πάρει το δρόμο του μέλλοντος και τίποτα δεν αλλάζει την πορεία μας. Η Ελλάδα δεν σταματά. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Οι πολίτες απαιτούν να πηγαίνουμε τον Τόπο μπροστά. Απαιτούν ξεκάθαρες θέσεις, που οδηγούν σε στέρεες λύσεις. Απαιτούν να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, με ρεαλισμό και όραμα για την Κοινωνία μας.

    Οι πολίτες απαιτούν...
    - να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο το νέο αναπτυξιακό πρότυπο.
    - Να ενισχύσουμε ακόμη πιο πολύ την εξωστρέφεια και την ελκυστικότητα της Χώρας μας.
    - Να βελτιώνουμε διαρκώς τις δημόσιες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Ιδίως, μάλιστα, σ’ ό,τι αφορά την Υγεία, την Παιδεία, την Καθημερινότητα.
    - Οι πολίτες απαιτούν πολιτικές που εγγυώνται περισσότερη κοινωνική συνοχή. Περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη.

    Αυτή είναι η στρατηγική μας. Και η στρατηγική αυτή, στρατηγική δυναμική και προοδευτική, απαιτεί τη στήριξη της κοινωνίας. Απαιτεί ενεργό συμμετοχή της κοινωνικής πλειοψηφίας. Απαιτεί ισχυρή λαϊκή εντολή.

    Οι επιλογές μας είναι ξεκάθαρες. Οι πολιτικές μας έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο, την ελληνική οικογένεια, τον κάθε πολίτη, που ζει και εργάζεται στον Τόπο μας.

    Είμαστε περήφανοι για το έργο μας. Είμαστε αισιόδοξοι για το σχέδιό μας. Είμαστε αποφασισμένοι για νέες μεταρρυθμίσεις.

    - Διεκδικούμε, αποτελεσματικά, τη θέση που δικαιούται η Πατρίδα μας στο σύγχρονο Κόσμο.
    - Διεκδικούμε όρους καλύτερης ζωής, για όλους τους πολίτες.
    - Διεκδικούμε περισσότερες ευκαιρίες για κάθε νέα και νέο.

    Συνεχίζουμε με σίγουρα και σταθερά βήματα. Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Με στόχο την Ελλάδα που θέλουμε. Την Ελλάδα που μας εμπνέει. Την Ελλάδα που μας ενώνει. Την Ελλάδα που κάνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες περήφανους.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. 6.08

    Εξευτελίσατε δύο θεσμούς της Δημοκρατίας, το Σύνταγμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Τώρα τι λέτε ότι θα τηρήσετε;
    Ποιός θα σας ανέθετε εντολή για να Κυβερνήσετε;

    Κάτω η χούντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Επιτέλους τοποθετήθηκαν.

    Καστανίδης 20.48 18 Αυγ. 2007 στην τηλεόραση του Alpha:

    "...και είναι μεθόδευση γιατί ο προϋπολογισμός και οι μεταρρυθμίσεις ΔΕΝ είναι όπως ξέρετε ΕΘΝΙΚΟ θέμα ..."

    Κάλλιο αργά παρά ποτέ, μπράβο στο ΠΑΣΟΚ παρ' ότι διαφωνούμε.


    DF
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. 6:58 πμ

    Προσλήψεις κάνετε; Μήπως γίνω μπλουπερ στη θέση του μπλούπερ, αλλά ποιού όμως; Όσο για το outing (ξεμπρόστιασμα κατά το ελληνικότερον;) δεν με χαλάει καθόλου.

    Συνεχίστε...

    Κι αν μπορούσαν να κοπούν και οι κομματικές σεντονάρες, τέλεια.

    Όσο για τα divshare δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να ομαδοποιηθούν σε ενότητες, λέω τώρα; Για πρακτικούς κυρίως λόγους. Καλή η ιδέα πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. 8:56 μμ

    Βρε άντε από δω κρυφοπασοκια...










    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. 8.57μμ

    Τα περισσότερα στα οποία αναφέρεσαι δεν αφορούν σε εμάς αλλά στο πρεςς. Δοκίμασε να τα προτείνεις στα παιδιά με e-mail.

    Για τα υπόλοιπα... είμαστε μια μεγάλη παρέα με κοινά ενδιαφέροντα και δραστηριότητα, όλοι γνωριζόμαστε πολλά χρόνια.
    "Προσλήψεις", χα χα χα, καλό, πολύ καλό! :-)

    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. 9.49

    Σκεπάσου, θα κρύωσεις...

    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. HELLO MR. ROUSOPOULOS
    I WONDER WHAT ARE YOU GOING TO
    DO.
    PUT MORE PARROTS TO SPEAK FOR YOU.
    TI ΚΡΙΜΑ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΕΦΙΑΛΤΗ
    ΤΩΡΑ ΑΥΓΑΤΙΣΑΝ ΣΕ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
    ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΣΑΣΘΕ [ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ] ΚΑΙ
    ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΟΙ
    ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΡΤΣΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΖΩΙΔΗΣ
    ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ
    ΕΙΣΘΕ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
    ΜΑΣΟΝΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ
    ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΜΑΣ
    ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ
    Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ
    ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΟΜΓΟΥΕΛ
    see you later aligator

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. μαυρο στο ρουσσοπουλο.που τα βρηκε τοσα ακινητα .εκλεκτηκε για να υπηρετησει τον λαο? η για να πλουτισει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση