GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ποινικοποιείτε την εργασία με υψηλό μισθό;‎"

Μερικές απορίες -και απαντήσεις- περί "λαϊκισμού" στην κριτική σε δημόσια πρόσωπα . Του Σωτήρη Μπουζάρα . Παρακολουθώ εσάς κι άλλ...

Μερικές απορίες -και απαντήσεις- περί "λαϊκισμού" στην κριτική σε δημόσια πρόσωπα
.
Του Σωτήρη Μπουζάρα
.
Παρακολουθώ εσάς κι άλλους δημοσιογράφους (κυρίως τηλεοπτικούς σε διάφορες εκπομπές) να αναφέρεστε μάλλον "λαϊκίστικα" στα ποσά που βγάζουν κάποιοι (κατηγορούμενοι, δικαίως ή αδίκως, για διάφορες υποθέσεις) από την εργασία τους. Δηλαδή "ο κ. Τάδε Ταδόπουλος, με το μισθό των 10.000 ευρώ, κατηγορείται για το Α" ή "ο κ. Πίπης Παρλαπίπης που παίρνει μισθό 15.000 ευρώ, είναι συνεργάτης του υπουργού Τάδε".
Με τον τρόπο αυτό, προσπαθείτε με τρόπο απαράδεκτο κατά την ταπεινή μου γνώμη, να συνδέσετε τον οποιοδήποτε μισθό με την οποιαδήποτε πράξη κατηγορούνται ή με την οποιαδήποτε σχέση μπορεί να έχουν με κάποιο δημόσιο πρόσωπο.
Δηλαδή, αναφερόμενοι σε αυτά τα ποσά, εμμέσως, προσπαθείτε να υπονοήσετε πως ο μισθός τους ίσως να οφείλετε σε άνομες πράξεις (για τις οποίες επαναλαμβάνω πως αδίκως ή και δικαίως κατηγορούνται) ή και σε διάφορες σχέσεις με ισχυρούς. Αυτό βάσει κοινής λογικής δε στηρίζεται πουθενά, εφόσον δε παρουσιάζονται ούτε καν ενδείξεις παρά μόνο υψηλά ποσά. Μπορεί κάποιος να βγάζει ένα μεγάλο μισθό από την εργασία του και ταυτόχρονα να είναι κατηγορούμενος για κάτι, χωρίς όμως τα χρήματα να προέρχονται από την πράξη για την οποία κατηγορείται. Παρομοίως, μπορεί να βγάζει μεγάλο μισθό και αυτός να μην οφείλετε στο ότι είναι κολλητός του Χ υπουργού.
Παρουσιάζοντας όμως αυτού του είδους τα λαϊκίστικα και παντελώς αβάσιμα (αφού δε παρουσιάζεται η τεκμηρίωση) σχόλια, το αποτέλεσμα είναι να συκοφαντήσετε με άθλιο τρόπο έναν άνθρωπο (όχι μόνο εσείς προσωπικά, αλλά όλοι οι δημοσιογράφοι). Γιατί στην Ελλάδα να εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η ψυχασθένεια και μανία εναντίον του πλούτου; Μήπως για να ικανοποιούνται τα πλέον ταπεινά ένστικτα των πλέον αντικοινωνικών και αντιπαραγωγικών συμπατριωτών μας; Γιατί οι δημοσιογράφοι να μην είναι ικανοί να ανακαλύπτουν πραγματικές ειδήσεις και να προσπαθούν συνεχώς με πονηρά υπονοούμενα να κατασκευάζουν σενάρια φαντασιοπληξίας για να εντυπωσιάζουν τους τηλεθεατές και αναγνώστες του καναπέ; Αυτό είναι το επίπεδό τους; Αν ναι, τότε μάλλον η "δημοσιογραφία" σε εκπομπές τύπου "Τατιάνας" και "Κουσκούς" είναι η πλέον ισορροπημένη και υγιής που έχουμε σήμερα σε αυτή τη χώρα, σε αυτά τα ΜΜΕ.
Υ.Γ.: Παρακαλώ σημειώστε πως το μήνυμα αυτό προέρχεται από άνθρωπο του μεροκάματου (ελεύθερος επαγγελματίας - δε δίνω σύνδεσμο για να μη θεωρειθεί ως γκρίζα διαφήμιση) κι όχι από άνθρωπο με μισθό 15.000 ευρώ / κτηματία / εισοδηματία / εφοπλιστή.
Υ.Γ.2: Τι είδους συναισθήματα θα σας δημιουργούνταν αν διαβάζατε δημοσίευμα του τύπου "οι δημιουργοί της ιστοσελίδας Press-gr με μισθό 10.000 το μήνα..."; Δηλαδή αν κάποιος προσπαθούσε να συνδέσει το μισθό που βγάζετε από την εργασία σας με αυτό το "ανώνυμο και συκοφαντικό μπλογκ" και να υπονοήσει έτσι πως τα παίρνετε για να γράφετε ότι γράφετε;
Υ.Γ.3: Σχετικά με το βίντεο με τον "αράπη" και τον άνθρωπο (!) έχω την εντύπωση πως ο υπουργός δεν ενοούσε πως ο "αράπης" δεν είναι άνθρωπος αλλά μάλλον η λέξη "αράπης" ίσως να αναφερόταν σε κάποιον άγριο, κανίβαλο, άνθρωπο της ζούγκλας κλπ και με την έκφραση "άνθρωπος" σε κάποιον πολιτισμένο, δυτικό, σύγχρονο πολίτη. Κι εδώ κατά τη γνώμη μου με την "ημι-πληροφόρηση" κάνατε παρα-πληροφόρηση. Θα ήταν ολοκληρωμένο το δημοσίευμα αν φαινόταν η εικόνα του πλάσματος που ο υπουργός αποκάλεσε "αράπη" για να δούμε τι εννοούσε ή αν ρωτούσατε τον υπουργό τι ήθελε να πει για να το διευκρινίσει. Εξάλου, έχω την εντύπωση πως στις ημέρες μας οι άνθρωποι σκούρου χρώματος δεν αποκαλούνται "αράπηδες" αλλά έγχρωμοι ή νέγροι ή αφρο-αμερικανοί κ.ο.κ. εκτός κι αν κάνω λάθος και βρισκόμαστε σε ημι-ορεινό χωριό του αμερικανικού Νότου (και κάπου από το βάθος ξεπροβάλει η Κου Κλουξ Κλαν). Επίσης θεωρώ αστείο το γεγονός να πιστεύει κάποιος πως άνθρωπος επιπέδου Αλογοσκούφη θα μπορούσε να διαθέτει νοοτροπία μέλους Κου Κλουξ Κλαν και να το κρύβει επιμελώς τόσες δεκαετίες, για να το αποκαλύψει τελικά σε μια δημόσια εκδήλωση ενώ βρισκόταν απέναντι από κάμερες που τον βιντεοσκοπούσαν.
Δώστε και μία απάντηση, μη δημοσιεύετε έτσι απλά το μήνυμα, δεν έχει νόημα γιατί δεν προσπαθώ να κερδίσω δημοσιότητα.
--------------------
Σημείωση Press-gr: Κατ' αρχάς, εμείς δεν "ποινικοποιούμε" τίποτα. Γράφουμε, στηλιτεύουμε, αποκαλύπτουμε. Ούτε φυσικά θεωρούμε επιλήψιμη την εργασία με υψηλό μισθό. Το αντίθετο... Εκείνο που καυτηριάζουμε είναι οι υψηλοί μισθοί κρατικών στελεχών σε συνδυασμό μάλιστα με τις πολυθεσίες και τις αργομισθίες τους. Γιατί π.χ. η Νομική Σύμβουλος του τάδε υπουργού πρέπει να έχει 8-9 θέσεις και μάλιστα αμειβόμενες; Γιατί πρέπει να παίρνει 1.170 ευρώ για κάθε συνεδρίαση κάποιας επιτροπής που συμμετέχει; Δεν υπάρχουν χιλιάδες άλλοι επιστήμονες για να δουλέψουν; Και πώς μπορεί κάποιος να κάνει σωστά τη δουλειά του όταν έχει ...δεκάδες θέσεις; Γιατί ο τάδε σύμβουλος έχει μισθό 9-10.000 ευρώ, όταν για τον βουλευτή τα χρήματα που, πραγματικά, του "μένουν" κάθε μήνα είναι μόλις 2-2.500 ευρώ; Αυτό δεν σας ενοχλεί;
Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ο ιδιωτικός τομέας. Ούτε οι αμοιβές κρατικών στελχών από μόνες τους, αλλά οι συμπεριφορές, το ήθος και ύφος εξουσίας που συμβολίζουν, η λογική της "κουτάλας" που ανέκαθεν βασάνιζε τον ελληνικό δημόσιο βίο. Λαϊκισμός είναι αυτά;
Αν υπήρχαν έστω ενδείξεις ότι "οι δημιουργοί του Press-gr" κερδίζουν από αυτό 10.000 ευρώ το μήνα (πώς αλήθεια;), πιστεύετε ότι ...δεν θα είχε βουίξει ο τόπος;
Οσο για τον "αράπη", γιατί την απορία σας δεν την απαντά ο κ. Αλογοσκούφης που είναι τέτοιου "επιπέδου" ώστε να μην απαντά επί της ουσίας σε καμιά κριτική που του γίνεται ακόμη και μέσα στην Βουλή;

21 σχόλια

  1. Ειμαι τριτο υπογειο δεξια...
    Στειλυε μου τον Αλογοσκουφη..
    Ο ΑΡΑΠΗΣ
    http://underinformation.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε Σωτήρη Μπουζάρα,

    Γνωρίζετε εσείς κάποιον που να είναι κατά της εργασίας με υψηλές αποδοχές;
    Εγώ οχι, αλλά, ελπίζω να είμαστε πολλοί αυτοί κατά της εργασίας με ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ υψηλή αμοιβή παρεχόμενη υπο του κράτους για κομματικές υπηρεσίες.
    Ελπίζω τώρα να έγινε κατανοητό τι στυλιτεύει το σύνολο των πολιτών σε αυτή τη χώρα, αν όχι - κύριε Μπουζάρα - την φράση Παιδί/Μπουζί, μήπως την... έχετε ξανακούσει;;;


    SNB

    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα πάρω σοβαρά το σχόλιό σας αν βγάλετε στην φόρα και τους πολυθεσίτες δημοσιογράφους/ΠΑΣΟΚους που λυμαίνονται τον δημόσιο τομέα και βρίζουν την κυβέρνηση από το πρωί μέχρι το βράδυ ενώ πληρώνονται από αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ
    ..................................................................
    Μόνη η λαϊκοδεξιά λεβεντιά δεν αρκεί. Για να επιτευχθεί ο «στόχος» πρέπει να συνδυαστεί με μπόλικο πολιτικό χουλιγκανισμό, οργίλο λόγο, ιερή αγανάκτηση και σίγουρα πολλή... βουλευτική ασυλία. Τότε ο βουλευτής μπορεί να πει ό,τι θέλει. Να φωνάξει, να υβρίσει, να συκοφαντήσει και κατόπιν να αναδιπλωθεί, να εξηγήσει, να σταυροκοπηθεί, ακόμη και να δηλώσει παρεξηγημένος. Η περίπτωση του υφυπουργού Απασχόλησης Γεράσιμου Γιακουμάτου δεν είναι ούτε καινούργια, ούτε άγνωστη, ούτε ανεξήγητη. Είναι, ωστόσο, οδυνηρή η διαπίστωση ότι «κάθε κυβέρνηση χρειάζεται τον Γιακουμάτο της». Και ακόμη πιο οδυνηρό το γεγονός ότι σ' αυτό συμφωνεί και ο Κώστας Καραμανλής.
    Σε μια χώρα όπου συνέπειες υφίστανται μόνο όσοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, ένας υπουργός μπορεί να πει σημεία και να κάνει τέρατα χωρίς να φοβάται την τιμωρία.
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕ
    ..............................................
    Όταν ο Γεράσιμος Γιακουμάτος κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνο για τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, γνώριζε πολύ καλά τι έκανε, σε ποιους απευθυνόταν και τι επεδίωκε. Είναι, άλλωστε, εντεταλμένος να δίνει τη μάχη του πεζοδρομίου για λογαριασμό της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, επιστρατεύοντας περίσσευμα μαγκιάς και όρους «πιάτσας». Η απροκάλυπτη περιφορά της παντελούς έλλειψης μέτρου και συστολής και η περήφανη επίδειξη του θράσους και της ανεπάρκειας πλέον αποτελούν για τον κ. Γιακουμάτο πλεονεκτήματα επένδυση για τις ψήφους και τα υφυπουργεία του μέλλοντος. Τι κι αν δεν αφήσει έργο στο υπουργείο του; Τι κι αν δεν έχει πολλά να πει για την ανεργία, τις απολύσεις και το ασφαλιστικό; Έχει απαντήσεις και λύσεις για όλα τα άλλα: Την Eurovision, τους γάμους των ομοφυλοφίλων, τον Ότο Ρεχάγκελ, τους Αλβανούς διαρρήκτες... Τον ρόλο του «λαγού», που αναλαμβάνει να πει αυτό που θέλει να ακούσει ο καθαρόαιμος δεξιός ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά επ ουδενί δεν πρέπει να εκστομίσει ο πρωθυπουργός .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χωστα ρε Press-gr!

    Που τα μουνια τα κλαμμενα τρωνε
    απο διακοσιες μεριες!

    Το μουνι της μανας σου γαμιοληΣωτήρη Μπουζάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Γιακουματος εξεφρασε την κοινη γνωμη,την "σιωπηλη πλειοψηφια" ,που ολα τα βλεπει,ολα τα ακουει,ολα τα καταλαβαινει,αλλα καθεται στην ακρη κουνωντας το κεφαλι και μειδιωντας με θλιψη..
    Βλεποντας μαλιστα και το οψιμο ενδιαφερον της πασοκοσκυλιας,υπευθυνης για το καψιμο των 3/4 της Ελλαδος αισθανεται και οργη,αλλα τι να κανει?
    Χαμογελα πικροχολα:
    Χα! οι πουστηδες οι πασοκοσκυλαιοι ,μας δουλευουν τωρα??

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ’PASOK poisonous’’

    7:47 μμ

    ==
    Ρε μαλακα μουτζουρη ,γραφεις κατι ,αλλα γιατι σωνει και καλα πρεπει να το αναδημοσιευεις σε καθε ποστ??

    Μην χασουμε την σοφια σου?
    Αμε στο διαολο ,και σε παρεξηγησα.
    Σε νομιζα για κανενα πιτσιρικα,αλλα εσυ μεγαλος ανθρωπος ,τι σκατα παριστανεις??

    Και 20 χρονια πασοκοσκυλιας δεν σε διδαξαν τιποτα?.
    Με τις συνεχεις υποτιμησεις,διολισθησεις κλπ της δραχμης φτασαμε στο σημειο να παιρνουμε τα ιδια με τους Ουκρανους,αυτο δεν σε ενοχλησε?

    Που το 1981 φυγαν τα περισσοτερα πλοια απο την Ελληνικη σημαια ,δεν σε πειραξε?
    Οι διμερεις συμβασεις,οχι?

    Αμε στο διαολο βλαμμενε.
    Μαλλον εχεις υποστει ανεπανορθωτη βλαβη στο εγκεφαλο απο την συνεχη και ανηλεητη προπαγανδα απο κεινο το "πρεςς" -"δελτιον προπαγανδας της πασοκοσκυλιας..

    Σου ευχομαι περαστικα.

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΝΒ

    Σαφώς και δε μπορώ να απαντήσω σε δεκάδες (τυχόν ειρωνικά όπως το δικό σας) σχόλια που ίσως δημοσιευθούν σε αυτή την ιστοσελίδα τις επόμενες ώρες. Επειδή όμως ενημερώθηκα από τους υπεύθυνους πως το άρθρο δημοσιεύθηκε μόλις τώρα, αυτή τη στιγμή που τα σχόλια είναι λιγότερα από 10 μπορώ να πω ένα "καλησπέρα".

    Καταρχάς κύριε ΣΝΒ κι εσείς με τα ειρωνικά σας σχόλια αποδεικνύεται ακριβώς αυτό που έγραψα, πως δηλαδή πολύς κόσμος βλέπει με ζήλια και φθόνο τους εύπορους συμπολίτες μας. Χρησιμοποιείτε τον όρο ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ. Μηδενίσατε δηλαδή κι εσείς όπως και οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας αυτής, εκατοντάδες και χιλιάδες ανθρώπους του Δημοσίου προσπαθώντας να πείσετε πως όλοι αυτοί, που τυχόν λαμβάνουν μεγάλο μισθό / αμοιβή, τα παίρνουν ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ. Χαριστικά, κύριοι σημαίνει στην ουσία απατεωνίστικα, δηλαδή κάποιος έκλεψε τα λεφτά του Δημοσίου και τους τα χάριστε ή τα φάγανε μαζί.

    Ε, λοιπόν, αυτό ζήτησα με το κείμενό μου, όταν υπάρχουν ΣΤΟΙΧΕΙΑ να παρουσιάζονται. Εσείς το μόνο που κάνετε είναι να αναφέρεστε σε διάφορα μεγάλα ποσά αλλά και να λέτε πως χαριστικά ή καταχρηστικά τα παίρνουν. Βάσει ποιων στοιχείων όμως; Μόνο εσείς και οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας γνωρίζεται και δε μας το λέτε.

    Οσο για το αν είμαι παιδί / μπουζί, αφήστε να το κρίνουν αυτοί που με γνωρίζουν κύριε ΣΝΒ.

    Ανώνυμε 8,12

    Τώρα που αυνανίστηκες online, σκούπισε και τα χέρια σου πριν φας κάτι, γιατί μπορεί να έχει περίεργη γεύση.

    Διαχειριστές της ιστοσελίδας

    Από δω και κάτω δε μπορώ να συνεχίσω την ανάγνωση των σχολίων, προφανώς αρμόδιοι γι αυτό είστε εσείς. Αν υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα, ας μπούνε στην πρώτη σελίδα και θα απαντήσω επίσης. Σε ...πολιτικές ιδεολογίες του στυλ "το μουνί της μάνας σου γαμιόλη Μπουζάρα" νομίζω πως δε χωρά αντίλογος!

    Τώρα στην ουσία των σχολίων σας:

    Ρωτάτε γιατί μία σύμβουλος να έχει 9 θέσεις και να αμοίβεται κ.ο.κ. Μα αν όντως εργάζεται, γιατί εσείς επιμένετε να ΜΗΝ αμοίβεται; Γνωστοποιήστε, εφόσον υπάρχουν βέβαια στοιχεία, ποιο είναι το λαμόγιο που έχει απατεωνίστικα 9 θέσεις και δεν εργάζεται καθόλου και να συζητήσουμε επί πραγματικών θεμάτων. Γιατί με το ζόρι, επειδή το θέλετε εσείς, οι σύμβουλοι ενός υπουργού / βουλευτή κ.ο.κ. να είναι απατεώνες τεμπέληδες; Ποια είναι τα στοιχεία;

    Ρωτάτε γιατί να παίρνει 1790 για κάθε συνεδρίαση κ.ο.κ. Τις αμοιβές αυτές, απόσο μπορώ να γνωρίζω, τις ορίζουν συγκεκριμένοι άνθρωποι σε συγκεκριμένες θέσεις. Σκεφτήκατε ποτέ όχι μόνο το πόσα παίρνει ένας σύμβουλος του Δημοσίου, αλλά και το πόσα προσφέρει από το έργο του στο Δημόσιο; Αν προσφέρει πολλαπλάσια, γιατί να μη τα πάρει; Ποιο το έγκλημα, ότι πληρώνεται για την προσφορά του; Επαναλαμβάνω, τα μόνα στοιχεία που δίνετε είναι τα ποσά, τίποτε περισσότερο που να είναι επιλήψιμο ή παράνομο.

    Ρωτάτε πως μπορεί κάποιος να κάνει σωστά τη δουλειά του όταν έχει δεκάδες θέσεις. Ε, τι να πω, ρωτήστε τους συναδέλφους σας που είναι δημοσιογράφοι / πολιτικοί σχολιαστές σε παράθυρα / εκδότες / ραδιοφωνικοί παραγωγοί / ιδιοκτήτες άλλων μέσων / ιδιοκτήτες άλλων επιχειρήσεων κ.ο.κ. να σας απαντήσουν, εγώ φτωχός άνθρωπος είμαι.

    Ρωτάτε γιατί ο τάδε σύμβουλος έχει μισθό 9-10.000 ευρώ, όταν για τον βουλευτή τα χρήματα που, πραγματικά, του "μένουν" κάθε μήνα είναι μόλις 2-2.500 ευρώ και αν αυτό δεν με ενοχλεί.

    Παρουσιάστε μου στοιχεία για το τι προσφορά κάνει ο κύριος των 10.000 ευρώ στο Δημόσιο για να μπορώ να φέρω άποψη για το αν τα αξίζει. Οχι όμως σε σύγκριση με τα χρήματα του βουλευτή. Αυτό είναι απο-προσανατολιστικό. Γιατί αντιστρέφοντας την ερώτηση θα μπορούσα να πω εγώ, γιατί ο μισθός του βουλευτή θα έπρεπε να είναι ο ανώτερος στο Δημόσιο; Ποιο είναι το επιχείρημα;

    Λέτε επίσης:

    "Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ο ιδιωτικός τομέας. Ούτε οι αμοιβές κρατικών στελχών από μόνες τους, αλλά οι συμπεριφορές, το ήθος και ύφος εξουσίας που συμβολίζουν, η λογική της "κουτάλας" που ανέκαθεν βασάνιζε τον ελληνικό δημόσιο βίο."

    Θα συμφωνούσα γενικολογώντας, όμως επειδή το κακό δεν είναι ανώνυμο και γενικό, πρέπει να αναφέρεται πολύ συγκεκριμένα με ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα. Ποιος δηλαδή έχει την κουτάλα; Ποιος έχει το τάδε ύφος, την τάδε συμπεριφορά; Μηδενίζοντας και γενικεύοντας το μόνο που μπορείτε να καταφέρετε είναι να δημιουργείτε προπέτασμα καπνού για να συνεχίζουν αυτές τις δραστηριότητες αυτοί στους οποίους αναφέρεστε, αφού όχι μόνο δε τους κατονομάζετε αλλά τους δίνετε και άφεση αμαρτιών προσπαθώντας να κολλήσετε τη ρετσινιά σε όλους τους άλλους που καμία σχέση δεν έχουν με αυτές τις καταστάσεις παρά μόνο το ότι απλά έκαναν το για σας αμάρτημα να είναι συνεργάτες του Δημοσίου (που κανονικά θα έπρεπε να είναι τίτλος τιμής).

    Λέτε επίσης:

    "Αν υπήρχαν έστω ενδείξεις ότι "οι δημιουργοί του Press-gr" κερδίζουν από αυτό 10.000 ευρώ το μήνα (πώς αλήθεια;), πιστεύετε ότι ...δεν θα είχε βουίξει ο τόπος;"

    Τώρα είναι επιχείρημα αυτό; Πως να βουίξει ο τόπος; Αφού ...ανώνυμοι είστε!! Από ποιον να βουίξει;; Παρόλα αυτά, το νόημα του σχολίου μου δεν ήταν αυτό αλλά το όπως εσείς "ποινικοποιείτε" τους μεγάλους μισθούς, αν κάποιος έκανε το ίδιο με εσάς αν θα σας άρεσε. Δε μου απαντάτε όμως.

    Και για το θέμα του υπουργού πάλι με υπεκφυγή σχολιάζετε χωρίς να απαντήσετε.

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. .
    Αγαπητέ κύριε Σωτήρη Μπουζάρα,

    Mια τελευταία απάντηση για να μην αισθάνεστε αδικημένος.

    Είμαι (όπως και αρκετά ακόμα μέλη των bloopers) αυτό που εσείς λέτε "εύποροι συμπολίτες" και θα μπορούσα και λόγω τυπικών προσντων να είμαι ακόμα περισσότερο.

    Δυστυχώς δεν "κάνω χατήρια" δεν γράφομαι σε κανένα κόμμα και ΔΕΝ δέχομαι χαριστικές αποδοχές.
    Εκτός βέβαια και αν λείπατε στο εξωτερικό - οπότε δεν γνωρίζετε - η κατάσταση στη χώρα μας (είναι διαχρονική) σας είναι γνωστή.

    Θεωρώ τα ερωτήματά σας ρητορικά.


    SNB,

    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ κύριε ΣΝΒ,

    το γεγονός πως εσείς είστε εύπορος ιδιώτης δε σημαίνει πως οι εύποροι συνεργάτες του Δημοσίου (που κι αυτοί ιδιώτες μπορεί να είναι) πληρώνονται χωρίς να εργάζονται. Εχετε προφανώς όλοι ταυτίσει τη συνεργασία με το Δημόσιο ως "κομπίνα". Αναρωτιέμαι έπειτα από ποια βιώματα.

    Οπως επίσης και όλοι όσοι έχουν σχέση με κάποιο κόμμα δεν είναι αναγκαστικά απατεώνες, όπως μάλλον υπονοείτε.

    Τα ερωτήματά μου μπορείτε να τα βαπτίσετε "ρητορικά" αν έτσι επιθυμείτε, στην προσπάθειά σας να αποφύγετε την απάντηση.

    Τέλος δε γνωρίζω τι είναι οι μπλούπερς, ελπίζω όμως να είναι κάποια κλειστή λέσχη εφοπλιστών του Λονδίνου κι όχι οι τύποι που με βρίζουν πιο πάνω.

    Ευχαριστώ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο λαός απαιτεί τα μισθά να αντοποκρίνονται και στο προσφερόμενο έργο . Είναι απαράδεκτο να πέρνει ο αδελφός του Αντώναρου μεγαλύτερο μισθό από τον πρωθυπουργό για να ξίνει τα αρχίδια του στην ΕΡΤ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 8.45
    Τα πλοία δεν έφυγαν το 1981 . Το γνωρίζεις πολύ καλά . Έφυγαν μετά το 1985 , λόγω της διεθνούς Ναυτιλιακής κρίσης . Όχι μόνο τα Ελληνικά . Που είναι σήμερα η θαλασσοκράτειρα Μεγάλη Βρετανία ;; Που είναι ο Νορβηγικός εμπορικός στόλος ;; Λόγω Πασοκ έγιναν όλα αυτά ;; Προσπάθησε το ’85 με την ανακύκλωση κάτι να σώσει ο Κατσιφάρας . Καλή του ώρα βρήκα δύο μπάρκα τότε λόγω ανακύκλωσης . Η διαφορά σήμερα σε κόστος μηνιαίο μεταξύ Ελληνικής και Ξένης σημαίας είναι πάνω από 25.000 USD . Λίγες εταιρίες έχουν όρεξη να τα πληρώνουν παρόλο που τα ναύλα είναι υψηλά και δεν φταίει η Ν.Δ. Να μην τα ρίχνουμε όλα στις κυβερνήσεις . Το κεφάλαιο είναι άπληστο .
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 11.15
    κύριε Σωτήρη Μπουζάρα

    Αν δεν θέλετε να καταλάβετε φοβάμαι οτι εμείς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο.

    Υπάρχουν συνεργάτες/μέλη της ομάδας που στα τέλη της δεκαετίας του 80 υπέβαλαν παραίτηση στο Δημόσιο μετά από 10 χρόνια ΠΟΛΥ επιτυχυμένης καριέρας.
    Αυτό έγινε για λόγους πολιτικών προτιμήσεων και διώξεων.
    Το ίδιο ακριβώς επαναλαμβάνεται σήμερα.
    Να προστεθεί ο νεποτισμός και αφού αναφέρθηκε σε άλλο ποστ, η προτίμηση της ΕΡΤ σε προσωπικό απόβλητο του ΣΚΑΙ. Ολα τα πρώην σκουπίδια του ΣΚΑΙ στην ΕΡΤ!

    Δεν μπορώ να σας δώσω παραδείγματα εδώ χωρίς να αποκαλύψω τις ταυτότητες τών συναδέλφων στην ομάδα.
    Δεν κατανοώ την εμμονή σας, κρατήστε την άποψή σας και εμείς τη δική μας.


    ELG

    Για τους...
    "εφοπλιστές του Λονδίνου" bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παντως αν θέλουν να βγάλουν πολλά απο το press.gr με τόση επισκεψιμότητα απο το google θα είχαν μόνο 1000 βάλε κλικ την ημέρα ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 200 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ και διαφήμιση εκτός google ( banner)..πολλοι θα ηθελαν να βάλουν εδώ μέσα πουλάει τρελά του blog
    MΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΜΕ ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ BLOG ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩN STAR ΤΟΥ HOLLYWOOD ...ΕΔΩ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ STAR ΤΗΣ LAMOGIAS ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
    (τον βρηκαμε τον Σιουφα)

    Εντος του επομενεου δεκαημερου προκειται να υπογραφει στη Ρωμη η
    τριμερης συμφωνια Ελλαδας-Ιταλιας- Τουρκιας για την κατασκευη του υποθαλασσιου αγωγου φυσικου αερι-ου,καθως εχουν επιλυθει ολα τα ζη-
    τηματα.(Που να βρει χρονο ο προκα-
    τοχος Ακης να ασχολειθει με αυτα)
    Ο αγωγος θα τροφοδοτει με 2.8 εκα
    κυβικα φυσικου αεριου την Ελλαδα,
    ενω τα 8,8 εκατ κυβ, θα καταλη-
    γουν στον Οτραντο της Ιταλιας.
    Για την υπογραφη απο ελληνικης πλευρας στην Ρωμη θα μεταβει ο
    ΥΠΑΝ Δημητρης ΣΙΟΥΦΑΣ.
    Σημειωτεον οτι το σχεδιο αγωγου
    Τουρκιας-Ελλαδος-Ιταλιας εχει ολο-
    κληρωθει στο σκελος της διασυνδε-
    σης των δικτυων Τουρκιας και Ελλα-
    δας.
    Τα εγκαινια του αγωγου Τουρκιας-
    Ελλαδας θα πραγματοποιηθουν μεταξυ
    16-26 Αυγουστου και θα τα χαρουν
    ολοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
    Ο ΥΠΑΝ κος ΣΙΟΥΦΑΣ ειπε οτι με τον
    τροπο αυτο Τουρκια και Ελλαδα μετα-
    τρεπονται σε γεφυρα μεταφορας ενερ-
    γειασ απο την Ανατολη στη Δυση.
    Ειναι καθαρο οτι η ΕΛΛΑΔΑ με την
    ψηφο του ιδιου του Λαου της βλεπει
    μεγαλεια σχεδον καθε μερα.



    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ



    Οι Κονιτοπουλαιοι, καλα να τους ε-χει ο Θεος ειναι οι τροβαδουροι
    του Αιγαιου.
    Ειμαι σιγουρος ομως οτι αν καταλα-
    βαινανε οτι ΓΑΠ δισκεδαζε με τα
    τραγουδια τους, στη Ναουσα της Πα-που, απο τη μεγαλη του χαρα επειδη
    καιγεται ολη η Ελλαδα, απο περι-
    εργους εμπρησμους, θα του λεγανε
    ασιχτιρ ρε ΑΝΑΝΙΣΤΗ και θα φευγανε
    απο το παλκο.
    Την φοβερη δηλωση οτι ΟΙ ΠΥΡΚΑΙΕΣ
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ,την εκανε ο μακαρι-
    της ο πατερας του το 81.



    ΠΕΝΤΕΛΗ
    μετα την αναδασωση του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Την ώρα που ο πρωθυπουργός πασχίζει να παρουσιάσει την εικόνα μιας «σοβαρής και υπεύθυνης κυβέρνησης»,. Λάθη, παλινωδίες, και αποποίηση ευθυνών, επαναλαμβάνονται με συχνότητα . Ατράνταχτη απόδειξη των παραπάνω αποτελεί o
    ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ :
    1. Πάρνηθα
    «Την πατήσαμε»
    δδ Η πρωτοφανής οικολογική καταστροφή στην Πάρνηθα, με τα χιλιάδες καμένα στρέμματα δάσους, έφερε στο προσκήνιο με τον πλέον δραματικό τρόπο την πλήρη αδυναμία αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού , «την πατήσαμε», όπως είπε και ο Β. Πολύδωρας.
    2. Πανελλήνιες
    Διπλό λάθος
    δδ Η αποκάλυψη για αλλοίωση των βαθμολογιών στις Πανελλήνιες με «άνωθεν» εντολή. Σαν να μην ήταν αρκετός ο θόρυβος από την κατάρρευση της αξιοπιστίας του θεσμού, το υπουργείο Παιδείας επανήλθε ... δριμύτερο στέλνοντας λίγες μέρες αργότερα στα σχολεία, λάθος καταστάσεις βαθμολογιών.
    3. Καύσωνας
    «Κάηκε» το κράτος!
    δδ Ένα κύμα καύσωνα, για το οποίο είχε εγκαίρως προειδοποιήσει η ΕΜΥ, ήταν αρκετό για να καταρρεύσει το κράτος, πολύωρες διακοπές βύθισαν στο σκοτάδι ολόκληρες συνοικίες στην Αττική και το τελικό χτύπημα ήρθε με το μπλακ - άουτ που νέκρωσε όλη τη βόρεια Ελλάδα.
    4. Βασανισμοί
    Βίντεο - ντροπή
    Με την πλάτη στον τοίχο όμως βρέθηκε η κυβέρνηση και στην περίπτωση δημοσιοποίησης των βίντεο της ντροπής με σκηνές βασανισμού αλλοδαπών μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Οι εικόνες σόκαραν το Πανελλήνιο και εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα.
    5. Παιδεία
    Η... ζαρντινιέρα
    Καθόλου ευτυχής δεν μπορεί να αισθάνεται η κυβέρνηση και για τον τρόπο αντιμετώπισης των κινητοποιήσεων στο χώρο της Παιδείας.
    Οι χειρισμοί του Β. Πολύδωρα και της ηγεσίας της Αστυνομίας . Ως κορυφαία στιγμή βέβαια ξεχωρίζει ο ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, από ... μία ζαρντινιέρα!
    6. Ναυάγιο
    Μαύρη κηλίδα
    Διεθνής διασυρμός υπήρξε και με την υπόθεση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, μέρα μεσημέρι στον κόλπο της Καλντέρας, στη Σαντορίνη. Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και λάθη συντονισμού είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν δύο ζωές, η περιοχή να υποστεί τεράστια ρύπανση και όλα αυτά στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.
    7. Αυθαίρετα
    Ακυρη τροπολογία
    Μελανό σημείο για μια κυβέρνηση που κατά τα άλλα διακήρυσσε την προσήλωσή της στην προστασία του περιβάλλοντος ήταν και η τροπολογία Μπασιάκου για αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις. Οι έντονες αντιδράσεις που ξεσήκωσε αλλά κυρίως η παρέμβαση Σουφλιά που διαχώρισε τη θέση του, οδήγησαν στην απόσυρσή της. Ωστόσο οι δικαιολογίες ότι αυτό έγινε γιατί δεν υπήρξε συναίνεση δεν ήταν επαρκείς...
    8. Ομόλογα
    Οι «ανίδεοι» των ταμείων
    δΑνεπανόρθωτο πλήγμα αποτελούν και οι ατυχείς χειρισμοί στο σκάνδαλο των ομολόγων. Οι αρχικές δηλώσεις Αλογοσκούφη περί «άπληστων χρηματιστών που εκμεταλλεύονταν ανίδεες διοικήσεις ταμείων», αλλά και η καθυστερημένη αποπομπή Τσιτουρίδη για έναν φαινομενικά άσχετο λόγο, δεν έπεισαν τηνκοινή γνώμη και δεν έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις για ένα θέμα που έπληξε χιλιάδες ασφαλισμένους.
    9. Αρειος Πάγος
    Ατυχής κάλυψη
    Ο τομέας, το κύρος του οποίου επλήγη περισσότερο από κάθε άλλο, ήταν σίγουρα η ικαιοσύνη.
    Πρόσωπο κλειδί σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμύλος Κεδίκογλου, ο οποίος συχνά βρέθηκε στο στόχαστρο σκληρής κριτικής, τόσο σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις του σε κρίσιμες υποθέσεις - όπως αυτή των συμβασιούχων - όσο και για τις δοσοληψίες του γιου του. Η στάση του Μαξίμου ωστόσο, να του παράσχει απόλυτη κάλυψη, δημιούργησε έντονα ερωτήματα και προκάλεσε αναταραχή στους κόλπους της δικαιοσύνης, πλήττοντας ακόμη περισσότερο το κύρος της.
    10. Πατριαρχείο
    «Ξέχασε» τα φλέγοντα
    Αλλά και σε ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως αυτό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι κυβερνητικοί χειρισμοί δεν μπορούν να θεωρηθούν ως επιτυχείς. Κατά την τελευταία συνάντησή του με τον Τ. Ερντογάν, ο Κ. Καραμανλής προτίμησε να «ξεχάσει» τα φλέγοντα ζητήματα που του είχε θέσει λίγο νωρίτερα ο κ. Βαρθολομαίος, όπως την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Προτίμησε μάλλον να εστιάσει περισσότερο στην προεκλογική στήριξη στον Τούρκο πρωθυπουργό .

    ’’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στις 1:34...

    έγινε posted ένα μοναδικό δείγμα πολιτικής αυτοϊκανοποίησης,
    δηλαδή πολιτικού αυνανισμού,
    δηλαδή ασύστολης πολιτικής μαλακίας.

    Περισσότερες πληροφορίες αποπάνω!


    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 1.58 αφήστε το poisonous να εκφραστεί όπως νομίζει καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    22/07/07

    1.Οι "κοκκινοι" κωδικοι του '99
    κοστισαν στην ΑΤΕ χρηματιστηριακη
    12 εκατ.ευρω
    2.Μειωση ανωτατου συντελεστη φορου
    κληρονομιας στο 10%
    3.Σημαντικες επενδυσεις στην ΕΑΒ
    συμπαραγωγη στο Dreamliner 787
    της Boing, το τμημα ατρακτου CDS
    (Cargo Door Surround).
    Συμμετοχη στη κατασκευη μη
    επανδρωμενου πολεμικου
    αεροσκαφους(UCAV)χαμηλου ιχνους
    αναγνωρισης(stealth).
    Αναληψη δομικης & ηλεκτρονικης
    αναβαθμισης των 100 F-16 της
    USAF που σταθμευουν στην Ευρωπη.
    4.Εχει ικανοποιησει και τον πιο
    αισιοδοξο επενδυτη το Χ.Α.
    5.Η ΕΡΤ στο δικτυο για την
    Εταιρικη Κοινωνικη Ευθυνη.
    6.Υπογραφεται στη Ρωμη η τριμερης
    Ελλαδα-Ιταλια-Τουρκια για τον
    αγωγο φυσικου αεριου που θα
    καταληγει στον Oτραντο.Το σκελος
    Τουρκια-Ελλαδα, ετοιμο και σε
    χρηση.Εγκαινια Καραμανλης-
    Ερντογαν μεταξυ 16-26 Αυγουστου



    NEWS BALANCE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριε Μπουζάρα,
    Αμα είχατε γνώση πως δουλεύουν οι σύμβουλοι στο δημόσιο και πώς δουλεύουν συγκριτικά οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στο δημόσιο τομέα με το 1/10 των αποδοχών δεν θα τα λέγατε αυτά. Σαφώς όποιος δουλεύει να αμοίβεται αλλα γιατί να μην ισχύει αυτό παντού; Έχετε δίκιο πως δεν υπάρχει απόδειξη πως αυτοί οι σύμβουλοι δεν δουλεύουν αλλά αντίστοιχα εσείς μπορείτε να μας δώσετε κάποιο στοιχείο για το έργο που παράγουν; υπάρχει κάποια απόδειξη για αυτό; διότι η απλή παρουσία δεν είναι έργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση