18 Ιουνίου 2007

H Ατιμωρησία του Πραίτορα ...και το κράτος δικαίου.

,
Του Χρήστου Λουτράδη
,
Οι χειρότερες αλλά και πιο επικίνδυνες στιγμές σε μια δημοκράτια, αλλά και τρανταχτή ένδειξη ότι αυτή η Δημοκρατία ειναι σε κρίση, είναι η ελλειψη πίστης των πολιτών σε θεσμούς και αξίες που αποτελουν την δομή του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος της χώρας .
Οι τελευταίες εξελίξεις και με τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης αλλά και με την συμπεριφορά των Αστυνομικών Δυνάμεων , μονο αισιόδοξες δεν ειναι. Αντιθέτως καταδεικνύουν με τον πιο φανερό τρόπο ότι δυο απο τους βασικούς πυλώνες στήριξης του κράτους Δικαίου λειτουργουν σε τέτοιο βάθμο λανθασμένα που τείνουν να καταστούν ακόμα και επιβλαβείς για το ίδιο το Κράτος Δικαίου που υποτίθεται πάνε να προστατέψουν. Το τελευταίο περιστατικό με τους πραίτορες του Πολύδωρα να μιμούνται με άψογο τρόπο τους "συναδέλφους" τους στο Γκουαντάναμο αποτελεί σαφές χτύπημα οχι μόνο στο κράτος δικαίου αλλά και στις δημοκρατικές ευαισθησίες κάθε Ελληνα πολίτη.
Όταν οι υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος δεν αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για όλους τους πολίτες αλλά προβαίνουν σε αποκρουστικές συμπεριφορές το μήνυμα που στέλνουν ειναι ξεκάθαρο, αποκρουστικό και συνάμα αποσταθεροποιητικό για το ίδιο το κράτος.
Δεν νοείται
ο Υπαλληλος μιας δημοκρατικής χώρας να εφαρμόζει πρακτικές δικτατορικών καθεστώτων απέναντι σε κανέναν και για κανέναν λόγο. Εκτός βέβαια αν έχει την ατυχία να έχει εναν υπουργό ο οποιος θεωρεί εντός των αρμοδιοτήτων του την εκφώνηση "Πολυδώρειων" Λόγων πολεμικού χαρακτηρά εναντίον κατασκευασμενων εχθρών έχοντας ίσως την ψευδαίσθηση ότι ηγείται στρατιωτικής μονάδας και όχι αστυνομικών υπαλλήλων που εργάζεται σε μια δυτική χώρα.

Η αποδόμηση
του κράτους Δικαίου όμως καθίσταται δυνατή και απο την δική μας απάθεια και σε φαινόμενα όπως το τελευταιο με τους "πλακατζήδες"' πραίτορες αλλά και στην ανοχή που δείχνουν φορείς και πολίτες στους γνωστούς αγνώστους ταραξίες που καπηλεύονται αγώνες και ιδεολογίες για να εκτονώσουν την προβληματική τους φύση.
Η υπεράσπιση του κράτους δικαιου πρέπει να γίνει υπόθεση ολων μας.
-----------------
Δείτε πάλι εδώ το βίντεο με την κακοποίηση των κρατουμένων στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας
Δημοσίευση σχολίου