GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Bilderberg πριν από μια πενταετία...

0 Στη συνάντηση της λέσχης Bilderberg, 2 Ιουνίου 2002 που έλαβε χώρα στο πολυτελές ξενοδοχείο Westfields Marriott στο Chantilly της Βιρτζίνι...

0
Στη συνάντηση της λέσχης Bilderberg, 2 Ιουνίου 2002 που έλαβε χώρα στο πολυτελές ξενοδοχείο Westfields Marriott στο Chantilly της Βιρτζίνια [ΗΠΑ] συμμετείχε και το μόνιμο μέλος Γερμανίας Wolfgang Ischinger πρέσβης της Γερμανίας στις ΗΠΑ. Τρεις μέρες αργότερα, κατά την επιστροφή του στη Γερμανία, σε μια συνάντηση που είχε με πολύ καλό του φίλο Έλληνα διπλωμάτη, και ενώ η συζήτηση περιστρέφονταν σε θέματα τρομοκρατίας, του είπε ότι πολύ σύντομα πλησιάζει το τέλος της 17Ν. Όταν ρωτήθηκε δε, που οφείλεται η βεβαιότητα του αυτή, είπε απλά ότι είναι θέμα ένστικτου. Τώρα γιατί ντε και καλά το ένστικτο Γερμανού διπλωμάτη ασχολείται με τα της Ελλάδος, ο Θεός κι ψυχή του.
Είκοσι μέρες αργότερα, μια βόμβα εξεράγη στα χέρια του Σάββα Ξηρού, και έβαλε τέλος στην εικοσιεπτάχρονη δράση της οργάνωσης.
Συμπτώσεις; Μπορεί, όπως επίσης μπορεί να είναι σύμπτωση το ότι στη συγκεκριμένη σύνοδο συμμετείχε και ο Αλέξης Παπαχελας που έγραψε και το πρώτο βιβλίο αμέσως μετά για τη 17Ν.

... IANOS

22 σχόλια

  1. EΠΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο babis τερψίπρωκτος:


    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ (ΟΧΙ ΣΤΑ 4 ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΦΙΛΗΣ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ.


    Kυκλοφορεί μία φήμη στα δημοσιογραφικά ότι ο γάμος χάλασε επειδή δε σας πέτυχε το ροζ στα κουφέτα των παιδιών.

    ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΗΤΑΝ Η ΠΙΠΟ-ISONOUS?

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    ΣΟΥ ΞΑΝΑΘΥΜΙΖΩ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ...

    Αγαπητό αναγνωστικό κοινό,

    Όπως σίγουρα έχετε παρατηρήσει, τις τελευταίες ημέρες ο babis έχει ξεσαλώσει σε σημείο όπου σας κάνει υποδείξεις με ποιόν να συνδιαλέγεστε και με ποιόν όχι. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΕΡΑ. Και όλοι ΠΛΕΟΝ ξέρουμε ΠΟΤΕ παίρνει ο πάτος του babis ΑΕΡΑ. ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΔΕΙΟ ΑΠΟ ΨΩΛΕΣ.

    Το θέμα βέβαια ΔΕΝ είναι ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΟ. Αυτό είναι το εύκολο. Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΕ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.

    Σας αποκαλύπτουμε τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ:

    Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ babis ΠΗΡΕ ΑΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΗΤΟΙ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.

    Γι’ αυτό τρολλάρει, σπαμάρει ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΡΕΙ.

    Αλλά, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ είναι το πως μία τόσο καλά κρυμμένη πληροφορία (ούτε στον αχανή πάτο του να την είχε κρύψει η κυβέρνηση δεν θα την ξετρύπωνε) περιήλθε εις γνώσιν του babis.

    ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ:

    Ο babis ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗ (ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ, ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΘΑ ΕΒΑΖΕ Ο babis ΔΕΞΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ? ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΒΑΖΕ ΨΩΛΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΤΡΟΠΗ). ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (sic) ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. ΕΚΕΙ, Ο babis ΑΚΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΓΑΜΟΣ (ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΑΛΛΑ) ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΚΛΟΓΩΝ!!! SO SIMPLE.

    ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ, Ο ΓΑΜΟΣ ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ.


    ΕΠΙΣΗΣ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ


    ΑΠΟ ΚΑΣΤΡΙ ΙΝΤΕRCONTINENTAL 3 ΦOΡEΣ THN HMEΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΚΑΜΑΤΟ,

    ΛΙΒΑΝΩΤΟ ΣΤΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ,

    ΣΚΥΛΟΦΥΛΑΞΗ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΙΟΥ,

    STUDIO KAI ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ CD,

    ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΟΥΑ,

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ,

    ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΠΑΝΗΓΥΡΗ (ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑΛΗΡΟΥ),

    ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΑΜΟΥ ΓΙΟΥ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ (ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ),

    ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΑΕΡΟΒΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΥΦΗΓΜΑ) ΩΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ...

    ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ 52 ΕΤΩΝ ΓΡΙΑ...

    Babis: "Επιτελους…..Καιρος ηταν να διαγραφουν τα βλακωδη λεγομενα από ένα ανθρωποειδες…Βεβαια είναι - γνωστο ότι η

    Ρηγιλλης τους πληρωνει ολους αυτους, με σκοπο να ευτελιζει κάθε σοβαρη προσπαθεια παραπληροφορησς".







    ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ???


    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝ' ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΩΣΤΕ ΤOYΣ ΤΟ babis ΠΟΥ'ΝΑΙ ΤΡΑΒΕΣΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς αποδείξεις,ο καθένας λέει ό,τι γουστάρει εδώ μέσα.."Κάποιος είπε κάτι σε κάποιον και 'γω-ο ανώνυμος-που το ξέρω το λέω και σε σας"..
    Ασε μας ρε μεγάλε Ιανέ
    Βomb*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα πλαίσια της διαχείρισης και προαγωγής του babis σε star status, το “Σωματείο Φίλων babis skylos gap” θα εκδόσει Ανθολόγιο Ποιήσεως με τίτλο «Oι μαντινάδες του babis», από oμάδα συνεργαζομένων λογοτεχνών.




    H Kρήτη είναι το νησί
    που’χει ωραία φύση
    κι όταν το babi θα τον δείς
    ψόφα τον στο γαμίσι




    Δώρο σου στέλνω babis μου
    Στων εκλογών το χρόνο
    δέκα ψωλές αράπικες
    να σε γαμούν συγχρόνως





    ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ?


    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝ' ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ babis ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΕΣΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. The internet home of: ΕΘΝΟΣ |

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    1/6/2007
    Τελευταία Ενημέρωση: 8:32
    ΤΟ ΕΘΝΟΣ

    Σελήνη Πανσέληνος. Ανατολή: 06:05, Δύση: 20:42
    Δακτύλιος Σήμερα κυκλοφορούν τα μονά

    ΧΡΗΣΙΜΑ
    Νοσοκομεία, Ραδιοταξί, Δρομολόγια
    ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
    Από την Αννα Λεβέντη
    ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ
    Η ξενάγηση
    Η ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    άδολος
    [επίθ.] -η, -ο ο χωρίς δόλο, απονήρευτος

    Ηξερε η Αγροτική για την Εaly
    «E» 1/6
    ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    - Κουμπαράς με μίζες «E» 1/6

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ
    galanos@parliament.gr

    Κίνηση - ματ έκανε το ΠΑΣΟΚ χθες στη Βουλή υποχρεώνοντας τον διοικητή της ΑΤΕ Δ. Μηλιάκο να καταθέσει έγγραφο - «βόμβα» το οποίο αποδεικνύει ότι η ελληνική τράπεζα αναγνωρίζει επισήμως πως η Ealy είχε μεσολαβήσει για τον επενδυτικό «γάμο» με τον αμερικανικό χρηματοοικονομικό όμιλο Carlyle, προκειμένου η υπεράκτια εταιρεία (off shore) να πάρει μίζα 1%.

    Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει η ΑΤΕ στις 8/10/2006 ότι «ουδέποτε χρησιμοποίησε ενδιάμεσες εταιρείες ή μεσάζοντες ή συμβούλους επενδύσεων για την αγορά επενδυτικών προϊόντων και τη συμμετοχή της σε funds». Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση της συμμετοχής της ΑΤΕ σε επενδυτικά κεφάλαια της Carlyle, ύψους 50 εκατ. ευρώ, για την οποία η Ealy πήρε ως προμήθεια 450.000 ευρώ.

    Η ΑΤΕ επανήλθε χθες με νέο δελτίο Τύπου στο οποίο επισημαίνει ότι «ουδεμία επενδυτική συμβουλή ούτε συστάσεις έχουν γίνει στην Τράπεζα από την Ealy σχετικά με αυτή την επενδυτική αγορά». Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ανάλογη περίπτωση με την καταβολή προμήθειας σε ελληνικό επενδυτικό γραφείο για την τοποθέτηση της ΑΤΕ το 2005 σε 4 επενδυτικά προγράμματα αξίας 90 εκατ. ευρώ της Lehman Brothers.

    Αιχμές
    Κάτω από το ασφυκτικό μαρκάρισμα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδη, Β. Παπανδρέου, Δ. Κουσελά, Α. Μακρυπίδη, Ν. Χριστοδουλάκη και Κ. Γείτονα, ο κ. Μηλιάκος ο οποίος κατέθεσε χθες και εκείνος (εκτός από τον κ. Τσουπίδη) στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για τα ομόλογα, έσπευσε αμέσως να δείξει ως... υπεύθυνο τον υποδιοικητή της ΑΤΕ Π. Βαράγκη - που καθόταν δίπλα του - λέγοντας ότι «είναι ένα αξιόλογο και επιτυχημένο στέλεχος που εκ της θέσεώς του κάνει τις επαφές με τους ξένους». «Εγώ είμαι από χωριό. Δεν έχω δει ποτέ κανέναν από τους ξένους. Δεν είμαι τραπεζίτης. Δεν ήμουν κουμπάρος κανενός όταν κατέβηκα με τη ΝΔ ως υποψήφιος ευρωβουλευτής και έγινα υποδιοικητής της ΑΤΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο περιθώριο της συνεδρίασης έλεγαν πως η αναφορά του κ. Μηλιάκου έχει ιδιαίτερη σημασία και την απέδιδαν στη σχέση που έχει ο κ. Βαράγκης με τον Γ. Αλογοσκούφη, καθώς είναι - όπως έλεγαν - κουμπάροι.

    Η κατάθεση του επίμαχου εγγράφου έγινε μετά την πίεση που άσκησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον κ. Μηλιάκο, καθώς του ζητούσαν επιτακτικά να αποκαλύψει την επίσημη απάντηση της ΑΤΕ προ την Carlyle. «Καταθέστε την επιστολή εδώ και τώρα», είπε ο Γ. Φλωρίδης, ο οποίος νωρίτερα είχε αποκαλύψει ένα ακόμη έγγραφο με ημερομηνία 4/4/2006 που φέρει τις υπογραφές του υποδιοικητή Β. Δρούγκα και του προϊσταμένου Ε. Ιωάννου με το οποίο ζητείται από τη διοίκηση της ΑΤΕ να επιβεβαιώσει ότι η Ealy μεσολάβησε για τη γνωριμία με την Carlyle. Ο κ. Μηλιάκος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «προπαγάνδα», έκανε λόγο για «εσωτερικό έγγραφο» και λίγο αργότερα κατέθεσε την επίσημη επιστολή (που ήταν γραμμένη στα αγγλικά), με ημερομηνία 10/4/2006 και φέρει την υπογραφή του κ. Ιωάννου.

    Επίθεση ΠΑΣΟΚ
    Οταν οι βουλευτές ανέγνωσαν το περιεχόμενο της επιστολής, επιτέθηκαν στον κ. Μηλιάκο, λέγοντας: «Ανατρέπονται όλα τα δεδομένα. Μας λέγατε ψέματα μέχρι τώρα. Με την επιστολή επιβεβαιώνεται το σκάνδαλο ότι η Ealy σας σύστησε στην Carlyle». Κάλεσαν μάλιστα τον διοικητή να αποκαλύψει πόση ήταν η μίζα και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή.

    Ο κ. Μηλιάκος απέδωσε τον θόρυβο που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, στ ότι οι βουλευτές του δεν ξέρουν καλά αγγλικά, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία τους, οι οποίοι ζήτησαν να γίνει νέα συνεδρίαση με την παρουσία μεταφραστή. Λίγο αργότερα, συνεργάτιδα του διοικητή της ΑΤΕ διένειμε στους δημοσιογράφους το μεταφρασμένο κείμενο, με την υποσημείωση ότι ήταν γνωστό από τις 8 Οκτωβρίου 2006.

    Τέλος, σχετικά με τις επενδύσεις της ΑΤΕ στα δομημένα ομόλογα, ο κ. Μηλιάκος είπε πως η τράπεζα αγόρασε από την Goldman Sachs, η οποία συνεργάζεται με διάφορα funds, μεταξύ των οποίων είναι και εκείνο του Γ. Παπαμαρκάκη. «Και στην Αγροτική ο Παπαμαρκάκης...», αναφώνησε ο κ. Φλωρίδης. ΠΑΣΟΚΝα παραιτηθούν Τσουπίδης-ΜηλιάκοςΤις άμεσες παραιτήσεις των κ. Π. Τσουπίδη και Δ. Μηλιάκου ζητεί το ΠΑΣΟΚ και καλεί τον υπουργό Οικονομίας να αναλάβει τις ευθύνες του.

    «Είναι αυτονόητο ότι και οι δύο πρέπει να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και η κυβέρνηση να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες», δήλωσε η υπεύθυνος Οικονομίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα όσα αποκαλύφθηκαν χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τα ομόλογα. Σε ερώτηση δε αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και υπουργών, η κυρία Παπανδρέου απάντησε πως βεβαίως υπάρχουν ευθύνες και στους υπουργούς. «Και οι πολιτικές αυτές ευθύνες θα πρέπει να αναληφθούν από τους αρμόδιους υπουργούς», δήλωσε χαρακτηριστικά, καθώς το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως αν ο κ. Αλογοσκούφης δεν ζητήσει τις παραιτήσεις των κ. Μηλιάκου και Τσουπίδη η ευθύνη μετατίθεται στον ίδιο.

    Η κυρία Παπανδρέου τόνισε πως μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις στη Βουλή για τον κ. Τσουπίδη και τον κ. Μηλιάκο, τίθεται ένα τεράστιο πολιτικό και ηθικό θέμα για την κυβέρνηση και έκανε ειδικές αναφορές στις ανακολουθίες και τις ψευδείς καταθέσεις των διοικητών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
    "Μήνυση από την ΑΔΕΔΥ: Πέντε οι υπεύθυνοι για το ομόλογο του ΤΕΑΔΥ"Επιβεβαιώνονται οι αδυναμίες"Επρεπε ήδη να έχουν ασκηθεί διώξειςΚλήσεις σε 20 πρόσωπα στέλνουν οι εισαγγελείς

    περισσότερες εικόνες...ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ
    Στον «αγώνα» και η ΔΑΚΕ
    Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται... Η πολιτική ηγεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επιστράτευσε τη ΔΑΚΕ, προκειμένου να αποδείξει την... αθωότητά της στο «έγκλημα» των ομολόγων. Χθες, λοιπόν, διανεμήθηκαν από το Λογιστήριο ένα «non paper» και μία ανακοίνωση της ΔΑΚΕ - ΓΛΚ, όπου εξαπολύεται σφοδρή επίθεση εναντίον ενός συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ, ο οποίος προ ημερών είχε δηλώσει το αυτονόητο, ότι «όλοι οι υπάλληλοι ακολουθούν εντολές, ακολουθούν οδηγίες, δεν κάνουν του κεφαλιού τους». Πιστεύουν δηλαδή -στα σοβαρά- στο υπουργείο Οικονομικών ότι «στέκει» το επιχείρημα πως υπηρεσιακοί παράγοντες είναι σε θέση να σχεδιάσουν και να προωθήσουν ένα ομόλογο ύψους 280 εκατ. ευρώ χωρίς άνωθεν εντολές; Αν ναι, τότε φαίνεται πως έχει πέσει μεγάλος πανικός...
    περισσότερα...»ΕΙΠΑΝ
    Πέτρος Ευθυμίου
    «Ο κ. Δούκας λέει το εκπληκτικό. Ζητάει το ΠΑΣΟΚ επίσημα να κατατεθούν στη Βουλή οι συμβάσεις έκδοσης των ομολόγων. Και λέει το εκπληκτικό: Μα είναι αναρτημένα στο Bloomberg. Το είναι αναρτημένα στο Bloomberg είναι εκπληκτικό, ένα ψέμα επιπέδου παιδιού με το χέρι μέσα στο βάζο».
    περισσότερα...»3η ΣΕΛΙΔΑ
    Δεδομένου ότι ο κ. Καραμανλής αντιμετωπίζει τους συνταξιούχους ως ιθαγενείς, είναι απορίας άξιον ότι χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου, χαιρέτησε τους εκπροσώπους τους με τον καθιερωμένο τρόπο και όχι μύτη με μύτη, όπως έπραξε προ ημερών με τον φύλαρχο των Μαορί...
    περισσότερα...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. =ΔΗΣΥΕ-ΑΤΕ/"Η ΝΤΟΥΤΟΥΚΑ"


    ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΄΄ΤΡΙΓΩΝΟ΄΄… (20-4-2007).


    Η μπηχτή του SPOT-akia της 12-4-2007 για κάποια που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον κ. Μηλιάκο και τον Υπουργό Οικονομίας, με τσίγκλισε κι είπα να ερευνήσω λίγο το θέμα, κυρίως από …περιέργεια. (Από τις κακές συνήθειές μου…).

    Ψάχνοντας λοιπόν, έπεσα πάνω στα εξής :


    Στο ΒΗΜΑ της Κυριακής 19-12-2004 ένα μεγάλο και αναλυτικό άρθρο αναφέρεται στους «κομματάρχες» των υπουργών της Νέας Διακυβέρνησης, στους ανθρώπους που «…που αποτελούν τους στενότερους συνεργάτες των μελών του υπουργικού συμβουλίου…» και «…κινούν τα νήματα των υπουργείων και πόσο επηρεάζουν τους προϊσταμένους τους…».

    Στη δεύτερη, μόλις, παράγραφό του το άρθρο ασχολείται με το Υπουργείο Οικονομίας και το επιτελείο του κ. Αλογοσκούφη. Εκεί, μεταξύ των άλλων, γράφει και για «…την επί χρόνια στενή συνεργάτιδα του Υπουργού κ. Μ.Μ….».

    Η κ. Μ.Μ. είναι υπάλληλος της Αγροτικής Ασφαλιστικής και για πολλά χρόνια αποσπασμένη στο πολιτικό γραφείο του κ. Αλογοσκούφη.

    Όταν ο κ. Μηλιάκος έγινε Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΕΓΑ. Η κ. Μ.Μ. έγινε, πάραυτα, Υποδιευθύντρια και τοποθετήθηκε επί κεφαλής της Υποδιεύθυνσης Γραμματείας Διοίκησης και Επικοινωνίας.


    Μεταξύ των 22 στελεχών, (Διευθυντών και Υποδιευθυντών) της εταιρείας, αποφοίτων διαφόρων Πανεπιστημιακών σχολών και κατόχων Masters of Science, η κ. Μ.Μ. ξεχωρίζει από το …απολυτήριο Λυκείου που διαθέτει. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ – Ετήσιο Δελτίο Χρήσης 2004 – Πληροφορίες για την Εταιρεία / τα στελέχη, σελίς 72).

    Στη Γενική Συνέλευση της θυγατρικής της ΑΤΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ “ΣΥΝΕΔΙΑ Α.Ε.”, που έγινε στις 23-7-2004, η κ. Μ.Μ. εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Στο Οργανόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων συναντάμε την κ. Μ.Μ. ως μέλος κι αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου που όρισε η Νέα Διακυβέρνηση…

    Αυτά, τα λίγα, κατόρθωσα εγώ να μαζέψω μετά από μια μικρή έρευνα, που έκανα.

    Τώρα, κατά πόσον, βρήκα τον συνδετικό κρίκο Μηλιάκου – Αλογοσκούφη, είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα…

    Εγώ απλώς ανακάλυψα, από περιέργεια, ένα πολύ ενδιαφέρον ΄΄τρίγωνο΄΄…








    = ΕΞΑΓΩΓΗ …ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ… (25-5-2007).



    Ποιος είπε πως την …αξιοκρατική, αξιοποίηση των εργαζομένων και δη των στελεχών, ο κ. Μηλιάκος την εφαρμόζει μόνο στην ΑΤΕ ; Λάθος : την εξάγει και στις θυγατρικές ! Ναι, ναι, αυτές που …εξυγιάνθηκαν απ΄ αυτόν κι από «…βαρίδια έγιναν …στολίδια…».

    Χαρακτηρίστηκε, πετυχημένα, σύνδρομο των Μ.Μ. κι αφορά την ΑΤΕ Ασφαλιστική. Για την πρώτη περίπτωση Μ.Μ. σας έγραψα στις 20-4-2007 με τον τίτλο ΄Ένα ενδιαφέρον τρίγωνο΄΄… Πάμε τώρα στη δεύτερη :


    Η κ. Μ.Μ. (Νο 2), μόλις ήρθε ο Μηλιάκος, (17-8-2004), πήρε, με απόφαση Δ.Σ., ανάθεση, (όντας Τμηματάρχης Β΄) και τοποθετήθηκε προϊσταμένη σε Υποδιεύθυνση, η οποία δημιουργήθηκε εδικά γι αυτήν. (Αυτό το λέω επειδή, όταν έφυγε η εν λόγω συναδέλφισσα από τη θέση, αυτή έμεινε …κενή !...).

    Στις αρχές του τρέχοντος Μαϊου η κ. Μ.Μ. τοποθετήθηκε, επίσης με ανάθεση, στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου, ως Υποδιευθύντρια Ελεγκτής…

    Που είναι το παράξενο ; Όχι μόνο, βέβαια, στα επί πλέον 700 €, περίπου, αλλά στο γεγονός πως η νέα θέση, σύμφωνα με τον Κανονισμό, αλλά και την δεοντολογία, απαιτεί κάποια πραγματάκια, που στην περίπτωσή μας δεν υπάρχουν : πρώτα και κύρια εμπειρία, (προηγούμενη απασχόληση στο αντικείμενο), εξειδίκευση, ( το απολυτήριο Λυκείου δεν είναι, φυσικά, ειδικός τίτλος) και κυρίως προτεραιότητα, υποφερτή έστω, έναντι άλλων συναδέλφων…

    Με το …άλμα της η κ. Μ.Μ. υποσκέλισε, ουκ ολίγους, ελεγκτές με πολυετή εμπειρία, με πτυχία και βαθμό Τμηματάρχη Α΄ !... Κάποιοι απ΄ αυτούς, την ώρα που η κ. Μ.Μ. έγινε Υποδιευθύντρια, παραμένουν Ελεγκτές Β΄, δηλαδή δύο επίπεδα κάτω της !!!

    Στο πως και γιατί, μία είναι η απάντηση και η εξήγηση : όλα τα υπόλοιπα, (προϋπηρεσία, βαθμός, τίτλοι σπουδών κλπ), δεν έχουν καμιά σημασία μπροστά στο πρωτεύουν : τη σχέση της κ. Μ.Μ. με κορυφαία Υπουργό… Είναι, βλέπετε, συνυφάδα…

    Στη νέα διακυβέρνηση βρίσκουν, επί τέλους, τη σημασία τους, κάποιες παραμελημένες συγγενικές σχέσεις, όπως είναι οι κουμπαριές, (πρώτιστα), αλλά και οι …συνυφαδιές !...

    Ο Μηλιάκος κι εδώ …πρωτοπόρος !…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ,,,,,,
    ..... ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ! >580 μετακινήσεις προσωπικού, σε σύνολο 450 ατόμων,σε 2,5 χρόνια (17.5.04 εως 31.12.07) σε θυγατρική της ΑΤΕ. ,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (ΔΙΩΡΘΩΣΗ 31.12.06 και όχι 31.12.07)
    ,,,,,,
    ..... ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ! >580 μετακινήσεις προσωπικού, σε σύνολο 450 ατόμων,σε 2,5 χρόνια (17.5.04 εως 31.12.07) σε θυγατρική της ΑΤΕ. ,,,,,,,,

    10:04 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο τέλος θα μας πείτε ότι ο Ξηρός προσχεδίασε την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του γιατί η Bilderberg είχε ήδη προβλέψει το τέλος της 17Ν.
    Τι ευφάνταστο σενάριο μπουρδολογίας!!
    Στην Ελλάδα οτιδήποτε γίνεται υπάρχει από πίσω και ένα κρυφό σενάριο κυρίως των ξένων.
    Άσε μας ρε Ιανέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. An oi phges mas einai o Liako, tote ola ginontai. Hr8a edw mpas k dw kana enallaktiko xwro enhmerwshs alla an einai na vlepw synwmosiologies na leipei to vyssino...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΒΥΣΙΝΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η babis.


    ΘΑ ΣΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΣΥΚΑΛΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντε και γαμησου ρε βλημα
    friends if babis!

    Εχει και η υπομονη τα ορια της
    γαμημενο κοπροσκυλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολλοί μπάτσοι λογοκριτές μαζευτήκανε.....


    μπάμπης = ο κατ' εξοχή σπαμαδόρος, ψεύτης, παραπληροφορητής, φασίστας...


    Babis: "Επιτελους…..Καιρος ηταν να διαγραφουν τα βλακωδη λεγομενα από ένα ανθρωποειδες…Βεβαια είναι - γνωστο ότι η Ρηγιλλης τους πληρωνει ολους αυτους, με σκοπο να ευτελιζει κάθε σοβαρη προσπαθεια παραπληροφορησς" .

    ομολογεί ο Babis ότι ΠΑΡΑπληροφορεί.



    BABIS SAID

    Όποιος συληφθει να διαλέγεται με τα προηγούμενα άτομα που είναι πλέον εμφανή από τη γραφή των θα θεωρείτε προβοκάτορας και σαν τέτοιος θα αντιμετωπίζετε.
    Προσοχή κίνδυνος.

    MAΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ





    KATAΛABAINETE TI ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ?


    "Όποιος συληφθει να διαλέγεται


    ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μπάτσοι?


    ασφαλίτες, πράκτορες της στάζι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Dear friends. Was so happy really last night watching the ‘’Elli Stai Show’’.
    A prominent member of the ruling gay society was invited in order to defend our darling fat ‘’katalliloteros’’. Yes dear sisters. There was Lakis Lazopoulos so pretty, so sexy, last night praising our prime minister. I bet next guest of Mrs Stai will be the Mayor of Athens, or you think Salome should be invited. Maybe because sweet Mayor is so busy with his Lover the young artist who at the same time is a … nurse at Evangelismos . On the other hand Salome unfortunately was not nominated as a minister and has more free time.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ PRESS-GR?


    ΕΥΡΥΠΡΩΚΤΕ Σκυλε της καφριλιας
    ΞΙΦΟΜΑΧΕ της ηληθιοτητας
    ΤΖΩΝ της βλακειας
    ΚΑΡΧΙΜΑΚΙΣΤΑΝ της απατης
    και λοιπές φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις.

    Συνολική απάντηση προς τα προηγούμενα ,κοράκια, χουντικούς χλεχλεδες ,δεξιές αδελφές και άρρωστα και ανεγκέφαλα καθηκια του κερατα.

    Πλέον δεν αξίζετε της προσοχής μας. Δεν σας δίνουμε πλέον καμία προσοχή πέρα από ένα σκατο ,σαν την ψυχή σας. Είστε απόβλητα της ζωής. Περιτρίμματα της κοινωνίας που ζείτε μέσα στο βοθρολυμα της Ρηγίλλης όπου και σιτίζεστε εκεί. Δεν μπορείτε να αρθρώσετε πολιτικό λόγο παρά μόνον άναρθρες επαναλαμβανόμενες παπαρες και ηλιθιότητες κραυγές κρα-κρα. Παρακαλώ λοιπόν κάθε σκεπτόμενο έντιμο και τίμιο αγωνιστή (ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί εδώ μέσα να μην ασχολούνται άλλο μαζί των. .Μας αρκεί το γεγονός πλέον ότι έχει αποκαλυφτεί ο ρόλος των.Τωρα μπορείτε να πάτε στον διάολο και ακόμη παραπερα. Ουστ βρωμοκαθαρματα. Όποιος συληφθει να διαλέγεται με τα προηγούμενα άτομα που είναι πλέον εμφανή από τη γραφή των θα θεωρείτε προβοκάτορας και σαν τέτοιος θα αντιμετωπίζετε.
    Προσοχή κίνδυνος.


    ποιος εγραψε το κειμενο αυτο?
    μου θυμιζει...τον..

    επαναστατικος αγωνας.

    του συστηματος πασοκ.

    1:44 μμ


    Ανώνυμο said...
    babis μας απειλεις?
    τι σημαινει αυτο?

    Τωρα μπορείτε να πάτε στον διάολο και ακόμη παραπερα. Ουστ βρωμοκαθαρματα. Όποιος συληφθει να διαλέγεται με τα προηγούμενα άτομα που είναι πλέον εμφανή από τη γραφή των θα θεωρείτε προβοκάτορας και σαν τέτοιος θα αντιμετωπίζετε.
    Προσοχή κίνδυνος.

    θα μας στειλεις τους δολοφονους
    του συστηματος πασοκ?

    τους περιμενουμε...

    1:44 μμ


    Ανώνυμο said...
    ωχωχωχ...
    η σταζι επιασε δουλεια στο blog.

    1:44 μμ


    Ανώνυμο said...
    BABIS SAID

    Όποιος συληφθει να διαλέγεται με τα προηγούμενα άτομα που είναι πλέον εμφανή από τη γραφή των θα θεωρείτε προβοκάτορας και σαν τέτοιος θα αντιμετωπίζετε.
    Προσοχή κίνδυνος.

    ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ PRESS-GR?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΤτΕ ερευνά όλες τις αγοραπωλησίες ομολόγων των ταμείων από το ΄99

    1/6/2007
    14:02


    Χιλιάδες συναλλαγές ομολόγων, στις οποίες εμπλέκονται ασφαλιστικά ταμεία, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω της έντονης ανησυχίας ότι τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες πωλούσαν, κατ΄ εξακολούθηση, κρατικά ομόλογα στα ταμεία σε διογκωμένες τιμές, αναφέρουν οι Financial Times σε σημερινό τους δημοσίευμα.

    Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στους Financial Times ο αναπληρωτής διοικητής της ΤτΕ κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος δήλωσε ότι τα στελέχη της κεντρικής τράπεζας θα προχωρήσουν σε εξονυχιστικούς ελέγχους του συνόλου των συναλλαγών ομολόγων τις οποίες πραγματοποίησαν τα ασφαλιστικά ταμεία από το 1999.


    ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΓΚΑΙΜΠΕΛΑΚΙΑ
    ΤΗΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. OI ΈΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

    Αμερικανο-βρετανικός κλάδος:
    Παπαχαλάς, Μίχας, Τσίμας, Μανδραβέλης, Παπανδρόπουλος

    Γαλλο-αμερικανικός κλάδος:
    Πρετεντέρης, Σωμερίτης.

    Γερμανο-αμερικανικός κλάδος:
    Τέλογλου

    Σκανδιναβο-ολλανδικός κλάδος:
    Γιαννακόπουλος

    Πηγή ΕΥΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ε ρε καταντια του μεγκα-λου χαλκειου...
    να του την πεφτουν και οι γ.γραμματεις
    υπουργειων.
    ντροπη σταλινακια δεν σας φοβουνται
    πια ουτε οι γραμματεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στιγματιστε τα ξενοδουλα τσογλανια ενα-ενα. Τουλαχιστον να μενουν ολη μερα κρυμμενα στα λαγουμια τους και να μην χαρουν ουτε 1 μερα με λιακαδα.
    Ακομα και με ελληνικες ταυτοτητες παλι θα αποκαλυπτονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σύντροφοι να υπενθυμίζετε καθημερινά στους αποπροσανατολισμένους φίλους μας που ακόμα είναι Δεξιοί τα ακόλουθα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν μετά την
    7η Μαρτίου 2004 :
    1) Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έβαλε το κόμμα πάνω από την πατρίδα και χάλκευσε την περίφημη ‘’απογραφή’’βάζοντας την Ελλάδα υπό επιτήρηση . Σκοπός τους ήταν (α) η κατασυκοφάντηση των πολιτικών τους αντιπάλων (β) να μην πραγματοποιήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.
    2) Η τριάδα Ρουσσόπουλου – Παυλόπουλου – Παπαληγούρα πομπωδώς ανακοίνωσε την ψ΄φιση του περίφημου νόμου για τον ‘’Βασικό Μέτοχο’’ αλλά έντρομη τον πήρε πίσω μετά 2 μήνες ,μια Κυριακή βράδυ .
    3) Η Νέα Διακυβέρνηση αύξησε στο 40% την φορολόγιση μισθωτών και συνταξιούχων αλλά μείωσε στην μέση την φορολογία των βιομηχάνων .
    4) Φοροαπάλλαξε τελείως τους Δεσποτάδες.
    5) Το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNN συμπεριέλαβε τον κ.Αλογοσκούφη μέσα στους 101 πιό βλάκες οικονομολόγους του κόσμου για το έτος 2006 . Το έβαλε βέβαια στην 39η θέση , ενω νομίζω ότι άξιζε θέση στην πρώτη δεκάδα .
    6) Η κλίκα του υπουργείου οικονομικών είναι υπεύθηνη για το έγκλημα των δομημένων ομολόγων και ας αφήσουν τις τρίχες ότι τα ίδια έκαναν και οι Πασόκοι . Βόλτα στα Cayman Islands μόνο τα γαλάζια παιδιά πηγαίνουν τα ομόλογα για να κτίζουν ανάκτορα με τις μίζες .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
    ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ

    Του Αντιναυάρχου ε.α. Π. ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΥ Π.Ν


    Είναι γνωστές οι επίμονες προσπάθειες των Σκοπίων να επιβάλουν στη διεθνή κοινότητα και ειδικότερα στην Ελλάδα, τα Ελληνικά ιστορικά ονόματα «Μακεδονία» και «μακεδόνας» για τον κρατικό και εθνικό τους προσδιορισμό. Ο αδιάντροπος αυτός σφετερισμός της ταυτότητας των Μακεδόνων, που είναι και ταυτότητα των Ελλήνων, καθώς και της ελληνικότητας του Ονόματος, της Γλώσσας, της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Μακεδονίας, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός, δεν μας ξενίζει ιδιαίτερα γιατί ξεκίνησε πριν από 60 χρόνια. Εκείνο που μας ξενίζει είναι η πρόσφατη αναγνώριση των Σκοπίων, από τις ΗΠΑ, με το Ελληνικό αυτό όνομα, γιατί είναι αχαρακτήριστη, άστοχη, προσβλητική, επικίνδυνη, σε βάρος της Ελλάδας, και οπωσδήποτε ασυνεπής σε σχέση με τις προγενέστερες θέσεις και ενέργειές του επί του θέματος.
    Αδιάψευστα ιστορικά γεγονότα και ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι η, με σύμφωνη γνώμη του Στάλιν, μετονομασία, τον Αύγουστο του 1944, από τον Τίτο, από Νότια Σερβία σε «Μακεδονία», είχε δύο στόχους : ο πρώτος στόχος ήταν ο προσδιορισμός και αποδυνάμωση της Σερβίας, ο δε δεύτερος και σπουδαιότερος, η απόσπαση της Βόρειας Ελληνικής Επαρχίας της Μακεδονίας προς έλεγχο του Αιγαίου, ιδιαίτερα της πολύ σημαντικής πόλεως και λιμένος της Θεσσαλονίκης, και η στη συνέχεια δημιουργία της ψευδομακεδονίας του Αιγαίου. Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ λησμόνησαν την τότε σαφή και αποτελεσματική στάση ως και τις στη συνέχεια ενέργειές τους.
    Συγκεκριμένα, στην ενέργεια αυτή του Τίτο, οι ΗΠΑ αντιτάχθησαν και αντέδρασαν άμεσα με τον Υπουργό Εξωτερικών, της Κυβερνήσεως Ρούσβελτ, Εdward R. Stetinius Jr, o oποίος με την υπ΄αριθμό 868014/26-12-44 εγκύκλιό του, δήλωσε τα εξής : «Η Κυβέρνηση αυτή θεωρεί ότι οποιαδήποτε αναφορά σε «Μακεδονικό Έθνος», «Μακεδονική Πατρώα Γη» ή «Μακεδονική Εθνική Συνείδηση» είναι αδικαιολόγητη και δημαγωγική, δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, ενώ διαβλέπει, στην παρούσα αναβίωσή της, πιθανό μανδύα για επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας. Η επίσημη πολιτική αυτής της Κυβέρνησης είναι να λάβει τα αναγκαία μέτρα εναντίον εκείνων που θα βοηθήσουν τη Γιουγκοσλαβία και τη Βουλγαρία στη δημιουργία «Μακεδονικού Ζητήματος» σε βάρος της Ελλάδας».
    Την πολιτική αυτή ενίσχυσαν και νεώτεροι Πρόεδροι ως και τα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ. ΟΙ ανωτέρω δηλώσεις αποδείχθησαν προφητικές δεδομένου ότι ο Τίτο και ο Στάλιν πράγματι ξεκίνησαν επιθετική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας στην οποία οι ΗΠΑ αντέδρασαν με το Δόγμα ΤΡΟΥΜΑΝ και βοήθεια προς την Ελλάδα, το 1947, προκειμένου να προστατευθεί η εδαφική της ακεραιότητα από κομμουνιστική κατοχή. Την ανωτέρω άποψη/στάση των ΗΠΑ ενίσχυσαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο ΟΗΕ, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος και οι ομολογίες Στάλιν και Δημητρώφ.
    Κατωτέρω θα επαναληφθούν συνοπτικά, οι κυριότεροι λόγοι που δεν επιτρέπουν τη χρήση των ονομάτων «Μακεδονία», «Μακεδόνας» και «Μακεδονικός από το νέο κράτος :
    α. Δεν είναι σωστό μια χώρα, η οποία είναι τμήμα μιας γεωγραφικής περιοχής, να ορίζεται αυθαίρετα από μόνη της, με επίσημο τρόπο, εκπρόσωπος της όλης περιοχής.
    β. Δεν αντιπροσωπεύει ούτε εθνική ούτε πολιτική πραγματικότητα δεδομένου ότι τα ονόματα αυτά είναι καθαρά Ελληνικά, αναφορικά με την προέλευσή τους, και ότι δεν υπάρχει Μακεδονική φυλή. Η χρήση των ονομάτων αυτών στην αρχαία Ελλάδα, ακόμη και σε προσδιορισμούς όπως «Βασίλειο της Μακεδονίας του Φιλίππου του Β΄ή του Μεγάλου Αλεξάνδρου» έδειχνε γεωγραφική περιοχή και όχι εθνότητα. Οι Μακεδόνες όπως οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες, οι Θηβαίοι, Κύπριοι κ.λ.π. ήταν όλοι Έλληνες.
    γ. Μπορεί να στηρίξει εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος γειτονικών χωρών, όπως συνέβηκε πολλές φορές μέχρι τώρα.
    δ. Δεν υπάρχει ομοιογένεια στον πληθυσμό του νέου κράτους. Σύμφωνα με ένα άρθρο στο περιοδικό Christian Science Monitor, στις 28 Οκτωβρίου 1992, στη σελίδα 19, από τον C.M.WOODHOUSE, πολύ γνωστό ιστορικό και πρώην μέλος του Βρετανικού Κοινοβουλίου ο οποίος υπηρέτησε τη Μεγάλη Βρετανία, στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια και μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ο πληθυσμός αποτελείται από 40-45% Σλάβους, 30% Αλβανούς, 10% Έλληνες και 10% Τσιγγάνους και λοιπούς.
    ε. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την παραποίηση της ιστορίας της Μακεδονίας στους ακόλουθους ψευδείς ισχυρισμούς/επιχειρήματα που έχουν κατασκευασθεί από τους Σκοπιανούς αξιωματούχους προκειμένου να υποστηρίξουν τις προσπάθειές τους να επιβάλουν τη χρήση του ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του :

    Ότι οι Μακεδόνες δεν είναι Έλληνες αλλά μια ξεχωριστή εθνότητα.

    Ότι η γλώσσα τους δεν είναι η Ελληνική, αλλά το ιδίωμα που ομιλείται στην περιοχή των Σκοπίων.

    Ότι η Μακεδονία εκτείνεται προς Βορράν πολύ πέραν των ορίων της ιστορικής Μακεδονίας, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να περιλαμβάνει πραγματικές σλαβικές περιοχές που δεν είχαν υπάρξει ποτέ τμήματα της Μακεδονίας στην αρχαιότητα και οι οποίες στην πραγματικότητα ήταν τμήματα της αρχαίας Δαρδανίας.
    Ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, αλλά ένα ξεχωριστό έθνος που είχε σχέση με τους Ιλλυριούς και τους Θράκες.
    Ότι όταν οι Σλάβοι κατέβηκαν στη Βαλκανική, κατά τη διάρκεια του 6ου και 7ου αιώνων μ.Χ. συγχωνεύθηκαν με τους μη Έλληνες απογόνους των αρχαίων Μακεδόνων και έτσι δημιουργήθηκε ένα νέο έθνος οι Σλαβο-Μακεδόνες.
    Ότι οι απόγονοι αυτών των Σλαβο-Μακεδόνων του μεσαίωνα είναι οι σημερινοί Μακεδόνες των Σκοπίων.
    Ότι στη Βουλγαρία και Ελλάδα υπάρχουν κάτοικοι οι οποίοι ανήκουν σ΄αυτό το «Μακεδονικό Έθνος» οι οποίοι σχηματίζουν καταπιεσμένες μειονότητες των οποίων τα δικαιώματα πρέπει να αναγνωρισθούν.
    Ότι οτιδήποτε αποκαλούμενο «Μακεδονικό», ήθη, έθιμα, πολιτισμός κ.λ.π. δεν είναι Ελληνικό, αλλά δημιούργημα των Μακεδόνων του τύπου των Σκοπίων.
    Φυσικά όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί, σε καμιά περίπτωση, δεν μπορούν να αντέξουν κριτική γιατί είναι τελείως αμφισβητήσιμοι τόσο με ιστορικά και εθνολογικά όσο και με πολιτιστικά ή κοινωνιολογικά κριτήρια.
    Τα επιχειρήματα να μη χρησιμοποιηθούν τα ονόματα «Μακεδονία» και «Μακεδονικός» είναι ουσιώδη και σε σύγκριση με τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών είναι συντριπτικά και αποφασιστικά.
    Οι κατασκευασμένοι από τους Σκοπιανούς ισχυρισμοί, που προαναφέρθηκαν, προβάλλονταν και προβάλλονται συνεχώς από τους αξιωματούχους των Σκοπίων όχι μόνο τότε που ήταν ομόσπονδο κράτος αλλά ιδιαίτερα και πιο επίμονα τώρα που είναι ανεξάρτητο κράτος. Μολονότι δεν αντέχουν ακόμη και στοιχειώδη κριτική δεδομένου ότι είναι ψευδείς και αδικαιολόγητοι, τα ακόλουθα αποδεικτικά στοιχεία θα αποδείξουν ότι τα αντικρούοντα αυτούς επιχειρήματα είναι ουσιαστικά, συντριπτικά και αποφασιστικής σημασίας.
    Η Μακεδονία από μόνη της, με τις χιλιετίες της παλιάς της δόξας, δεν θα επιτρέψει την αλλαγή της ιστορίας. Μόνο το άκουσμα των ονομάτων του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η συνεισφορά τους στην ιστορία του ανθρώπινου γένους, του πρώτου με τη σοφία του και του δεύτερου με την πολεμική του αρετή, την ανδρεία, την εξαίρετη πολιτική και τη μεγαλοσύνη του, θα έπρεπε να είναι αρκετά για να επαναφέρουν στα λογικά τους όλους αυτούς που προσπαθούν να παραποιήσουν την ιστορία της.
    Η Μακεδονία υπήρξε πάντοτε και εξακολουθεί να είναι ακόμη η πιο προχωρημένη έπαλξη και ο προμαχώνας της Ελλάδας.
    Όλες οι ιστορικές πηγές συμφωνούν αναφορικά με τη γεωγραφική θέση της αρχαίας Μακεδονίας της οποίας τα όρια ήταν τα ακόλουθα :


    Το Αιγαίο Πέλαγος και τα βουνά Καμβούνια, Πιέρια και Όλυμπος προς νότον.

    Οι λίμνες Οχρίδα και Πρέσπα και τα βουνά Βαμβούνα, Σκόμιο και Ροδόπη προς βορράν.

    Ο ποταμός Νέστος προς ανατολάς και τα βουνά Γράμμος και Πίνδος προς δυσμάς.

    Οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, οι Μακεδόνες, ανήκαν σε μια από τις αρχαιότερες Ελληνικές φυλές. Οι πλησιέστεροι συγγενείς τους ήταν οι Θεσσαλοί και ειδικότερα οι Μαγνήσιοι με τους οποίους μοιράζονταν την Αιολική καταγωγή.
    Η γλώσσα που μιλούσαν ανήκε στους αρχαιότερους τύπους της Ελληνικής και είχε συγγένεια με τις διαλέκτους της Αιολικής, Αρκαδικής, Κυπριακής και Μηκυναϊκής.
    Η θρησκεία των Μακεδόνων ήταν η ίδια με τη θρησκεία των άλλων Ελλήνων οι δε μύθοι και παραδόσεις τους ήταν τα ίδια που συναντούσες σε όλο τον Ελληνικό κόσμο.
    Ο Βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππος ο Β΄και ο γιός του Αλέξανδρος ο Μέγας – στον οποίο οι Σκοπιανοί προσπαθούν επισταμένα να προσδώσουν «Σλαβομακεδονική» ταυτότητα – ενεργούσαν όχι απλώς σαν Έλληνες αλλά σαν Πανελλήνιοι Αρχηγοί με την έννοια ότι έκαναν πράξη την παλιά ιδέα του σχηματισμού ενός ενιαίου Ελληνικού κράτους με τη συγχώνευση των Ελληνικών πόλεων-κρατών.
    Στις χρονικές περιόδους που ακολούθησαν, και ειδικότερα μετά την εμφάνιση στη Βαλκανική των Σλάβων και των Βουλγάρων (6ο και 7ο αιώνα μ. Χ.) η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας όπως προσδιορίσθηκε προηγουμένως εξακολούθησε να είναι η έπαλξη και ο προμαχώνας του Ελληνισμού όπως ακριβώς ήταν και κατά την αρχαιότητα.
    Η Παλαιά Διαθήκη, οι αρχαίοι συγγραφείς, σύγχρονοι ερευνητές, αμέτρητες επιγραφές σε αγάλματα, τάφους, στήλες με Ελληνικά ονόματα και αναθήματα, χιλιάδες νομίσματα, όχι μόνο στη Μακεδονία και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού όπως στη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Ασία, μέχρι τις Ινδίες, επιβεβαιώνουν κατηγορηματικά ότι, οι Μακεδόνες σαν Έλληνες, είχαν τους ίδιους θεούς, τις ίδιες θρησκευτικές λατρείες, και ότι ήταν αυτοί που διέδωσαν τη γλώσσα τους, που ήταν η Ελληνική, και το Ελληνικό πνεύμα σε όλο το γνωστό τότε κόσμο.
    Η Παλαιά Διαθήκη περιλαμβάνει ακαταμάχητα και αδιάσειστα αυτούσια στοιχεία στα κείμενά της. Σε ένα από αυτά, ο Προφήτης Δανιήλ, 200 περίπου χρόνια πριν από τη γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προέβλεψε ότι «ο Βασιλιάς των Μήδων και των Περσών θα κατατροπωθεί από έναν Έλληνα Βασιλιά και ότι αυτόν τον πρώτο μεγάλο Βασιλιά θα τον διαδεχθούν τέσσερις Βασιλιάδες από το ίδιο Βασίλειο».
    Οι Αρχαίοι συγγραφείς και ιστορικοί δίνουν επίσης αμέτρητα αποδεικτικά στοιχεία. Η πρώτη ιστορική αναφορά δίνεται από τον Όμηρο ο οποίος στην Ιλιάδα μνημονεύει τα ονόματα διαφόρων Πελασγικών και Ελληνικών φυλών που ζούσαν στη Μακεδονία.
    Ο Στράβων αναφέρει: «Φυσικά η Μακεδονία είναι μέρος της Ελλάδας».
    Ο Ηρόδοτος γράφει : «Οι απόγονοι του Περδίκα, του πρώτου Βασιλιά των Μακεδόνων, είναι Έλληνες, όπως οι ίδιοι το θέλουν και όπως εγώ ο ίδιος το ξέρω».
    Ο Θουκυδίδης αναφέρει ότι : «Οι Μακεδόνες αποτελούνται από διάφορες ελληνικές φυλές κάτω από διάφορους Βασιλιάδες».
    Ο Πολύβιος λέει : «Οποία και πόσο μεγάλη τιμή πρέπει να ανήκει στους Μακεδόνες οι οποίοι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους δεν έπαψαν ποτέ να μάχονται εναντίον των Βαρβάρων για την ασφάλεια των Ελλήνων».
    Ο Αρριανός, στο βιβλίο του «Ανάβαση του Αλεξάνδρου» αναφέρει ότι μετά τη μάχη του Γρανικού ο Αλέξανδρος έκανε τα εξής : «Έστειλε στην Αθήνα, την πρώτη πόλη όλων των Ελλήνων, και όχι στην Πέλλα που ήταν η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τριακόσιες πανοπλίες και άλλα Περσικά λάφυρα, για να ανατεθούν στην πολιούχο Αθηνά με την αφιέρωση «Αλέξανδρος ο Φιλίππου και οι Έλληνες, πλην Λακεδαιμονίων, από των Βαρβάρων των την Ασίαν οικούντων». Επίσης λέει ότι 2000 Έλληνες μισθοφόρους των Περσών, που συνέλαβε αιχμαλώτους, τους έστειλε δέσμιους στη Μακεδονία για να εργασθούν εκεί σαν δούλοι «ότι παρά τα κοινά δόξαντα τοις Έλλησιν, Έλληνες όντες, εναντία τη Ελλάδι υπέρ των Βαρβάρων εμάχοντο».
    Με τις ενέργειές του αυτές ο Αλέξανδρος, εκτός από την απογοήτευσή του για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στην Πανελλήνια εκστρατεία εναντίον των Περσών και για τις πολύ λίγες περιπτώσεις που Έλληνες πολέμησαν στο πλευρό των Περσών, δείχνει κυρίως πόσο περήφανος αισθανόταν για την Ελληνική καταγωγή του, ότι το επίτευγμά του το θεωρούσε καθαρά Ελληνικό και ότι το ίδιο θα έπρεπε να αισθάνονταν και οι άλλοι Μακεδόνες αφού ο Αλέξανδρος δεν έκανε καμιά ξεχωριστή αναφορά σ΄αυτούς.
    Ο Παυσανίας επιβεβαιώνει ότι οι Μακεδόνες ήταν μέλη των Δελφικών Αμφικτυονιών λέγοντας : «Την εποχή μου οι Αμφικτυονίες ήταν τριάντα. Οι περιοχές της Νικόπολης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας έστειλαν η κάθε μια από έξη αντιπροσώπους» δεδομένου ότι, όπως είναι γνωστό σε όλους, μόνο Έλληνες ήταν μέλη Αμφικτυονιών. Επίσης ο Παυσανίας επιβεβαιώνει ότι οι Μακεδόνες συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου μόνο Έλληνες μπορούσαν να αγωνιστούν, με πολλές συμμετοχές και πολλούς νικητές.
    Ο Γιόχαν Γουσταύος Ντρόϊζεν, διαπρεπής Γερμανός φιλόλογος και ιστορικός στην ιστορία που έγραψε για το Μέγα Αλέξανδρο τονίζει ότι : «και οι δύο, και ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος, μετέφεραν και μετέδωσαν στους λαούς της Ασίας όχι το Μακεδονικό πολιτισμό, γιατί δεν υπήρξε ποτέ ανεξάρτητος, αλλά τον Ελληνικό πολιτισμό».

    Όταν οι χάρτες αποκαλύπτουν την αλήθεια

    Οι προσπάθειες που έχουν γίνει από τους Σκοπιανούς να παρέξουν αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς τους, με την κατασκευή πλαστών χαρτών, δεν απέδωσαν. Όσο σκληρά και να προσπαθήσει κάποιος δεν θα βρει, πουθενά σ΄όλο τον κόσμο, χάρτες εκτυπωμένους πριν από το 1944 οι οποίοι να εμφανίζουν τη λέξη «Μακεδονία» δε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα.
    Το πόσο αβάσιμα είναι τα επιχειρήματα των Σκοπιανών στην προσπάθειά τους να προβάλουν τους ισχυρισμούς τους ότι υπάρχει «Μακεδονικό Έθνος» αποδεικνύεται από τους παρακάτω εθνολογικούς και ιστορικούς χάρτες :

    Ο εθνογραφικός χάρτης των εθνοτήτων στη Μακεδονία την περίοδο 1912-1926 ο οποίος εκτυπώθηκε το 1970 από το New Campridge Modern History.

    Ο εθνογραφικός χάρτης του Kieport που εκτυπώθηκε στο Βερολίνο το 1818.

    Ο εθνογραφικός χάρτης που έφτιαξε ο Ιταλός Amendore Vergili το 1908 με βάση την Τουρκική απογραφή που είχε διεξαχθεί από τον Hilmi Pasha.

    Ο χάρτης του Standford.

    Ο ιστορικός χάρτης της Ελλάδας που εκδόθηκε στη Βαλτιμόρη από τον Ε.Ζ.Coal το 1824, στο υπόμνημα του οποίου ο εκδότης περιγράφει τη Μακεδονία σαν τμήμα της Ηπειρωτικής Ελλάδας ενώ σημειώνει ότι τα βόρεια σύνορά της βρίσκονται πέραν της πόλης του Μοναστηρίου.

    Ο χάρτης που εκδόθηκε από το φημισμένο Ιστορικό-Γεωγράφο ORTELIUS το 1579, που αναφέρεται στα ιεραποστολικά ταξίδια του Αποστόλου Παύλου, όπου η ελληνική επικράτεια εμφανίζεται ενιαία συμπεριλαμβάνουσα τη Μακεδονία.

    Ο εθνογραφικός χάρτης των Βαλκανίων που εκδόθηκε στο Παρίσι το 1878 ο οποίος δείχνει τη μεγάλη υπεροχή του Ελληνικού πληθυσμού, έναντι όλων των άλλων εθνοτήτων χωρίς καμιά ένδειξη των αυτοαποκαλουμένων Μακεδόνων.

    Κανείς από αυτούς τους χάρτες, ή οποιοσδήποτε άλλος που εκδόθηκε πριν από το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν κάνει καμιά αναφορά σε ξεχωριστό «Μακεδονικό Έθνος» για τον απλό λόγο ότι δεν υπήρξε τέτοιο έθνος πριν το εφεύρει ο Τίτο.

    Δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα

    Οι προσπάθειες των Σκοπιανών να παρουσιάσουν αποδεικτικά στοιχεία ότι η αποκαλούμενη «Μακεδονική γλώσσα» είναι το ιδίωμα που ομιλείται στην περιοχή των Σκοπίων δεν μπορούν να πείσουν κανένα. Η γλώσσα τους, η οποία εμπεριέχει αυτοτελή Σλαβική γλώσσα, ήταν τελείως άγνωστη μέχρι το 1944. Και όσο πολύ και αν προσπαθήσει κάποιος δεν θα βρει τίποτε που να αποδεικνύει την ύπαρξή της. Η γλώσσα που χρησιμοποιούσαν οι Σλαβόφωνοι κάτοικοι της νότιας Γιουγκοσλαβίας και της Νοτιοδυτικής Βουλγαρίας ήταν γνωστή σαν ένα γλωσσικό ιδίωμα της Βουλγαρικής.
    Μετά τη δημιουργία της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, για προφανείς πολιτικούς λόγους, ένας πολύ μεγάλος αριθμός φιλολόγων και υποτρόφων της φιλολογίας στρατολογήθηκε προκειμένου να δημιουργήσει μια ξεχωριστή γραπτή γλώσσα.
    Αφού πήραν το ήδη ομιλούμενο Βουλγαρικό γλωσσικό ιδίωμα σαν σημείο εκκίνησης και αφού δανείστηκαν ευρύτατα από την Ελληνική, τη Σερβική, τη Ρωσική και άλλες Σλαβικές γλώσσες, δημιούργησαν μια φιλολογική γλώσσα την αποκαλούμενη «Μακεδονική γλώσσα» η οποία αναγνωρίστηκε από το Γιουγκοσλαβικό Σύνταγμα σαν μια από τις τρεις επίσημες γλώσσες της χώρας. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένα κείμενο, ούτε μια επιγραφή σε αυτή τη γλώσσα πριν από το 1944 αποδεικνύει, χωρίς αμφιβολία, ότι δεν έχει καμιά σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες και τους απογόνους τους που μιλούσαν πάντοτε Ελληνικά.
    Το γεγονός ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες μιλούσαν την ίδια γλώσσα με τους άλλους Έλληνες φαίνεται και στο έργο του Ρωμαίου Ιστορικού Livy, ο οποίος γράφει ότι τη συνέλευση των Ελλήνων στην Αιτωλία το 200 π.χ. την παρακολούθησαν «αντιπρόσωποι από τους Αιτωλούς, τους Ακαρνάνες και τους Μακεδόνες, οι οποίοι μιλούσαν όλοι την ίδια γλώσσα».
    Δεν υπάρχει επίσημο κείμενο ούτε στο πρόσφατο ούτε στο απώτερο παρελθόν στο οποίο να γίνεται μνεία για «Μακεδονία» ή για «Μακεδόνες». Ούτε η συνθήκη του Βερολίνου ούτε η συνθήκη του Αγίου Στεφάνου κάνουν κάποια αναφορά σ΄αυτό το ενδεχόμενο. Η επίσημη Τουρκική απογραφή του 1905 δίνει αριθμητικά στοιχεία για τους πληθυσμούς της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας, η οποία ήταν διηρημένη στα Βιλαέτια της Θεσσαλονίκης και του Μοναστηρίου, δείχνει μεγάλη υπεροχή των Ελλήνων ενώ δεν κάνει καμιά αναφορά σε «Μακεδόνες» για τον απλό λόγο ότι κανένας από τους ερωτηθέντες δεν εδήλωσε τέτοια καταγωγή.
    Ένα γεγονός που έχει γίνει αποδεκτό ακόμη και από Σλάβους Ιστορικούς είναι ότι η εγκατάσταση των Σλάβων στα Βαλκάνια έλαβε χώρα τον 6ο αιώνα μ.Χ. και ότι η πολιτιστική τους ιστορία αρχίζει κατά τη διάρκεια του 10ου αιώνα μ.Χ. Οι θεμελιωτές της πολιτιστικής ιστορίας των Σλάβων, ήταν δύο Έλληνες μοναχοί από τη Θεσσαλονίκη, ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 9ου αιώνα, με σημείο εκκίνησης τη Μακεδονία, δίδαξαν τους Σλάβους τη βασισμένη στα Ελληνικά Κυριλλική γραφή και τη Χριστιανική πίστη της Ελληνο-Ορθόδοξης Εκκλησίας. Έτσι οι πρώτες ουσιώδεις πηγές της πολιτιστικής ζωής και της ιστορίας τους είναι Ελληνικές του Βυζαντίου.
    Αυτό και μόνο το γεγονός αποστερεί από τους Σλάβους το δικαίωμα να διεκδικήσουν οιονδήποτε ιστορικό δεσμό με τα Βαλκάνια πριν από τον 6ον αιώνα μ.Χ. και οιονδήποτε πολιτιστικό πριν από τον 10ο αιώνα. Η θεωρία των Σκοπιανών ότι ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος ήταν Σλαβομακεδόνες, η οποία είναι τουλάχιστον αστεία, δέχθηκε ένα ισχυρό ράπισμα από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ, ο οποίος στις 31 Δεκεμβρίου 1980 διένειμε σε όλην την καθολική εκκλησία διακήρυξη, με την οποία ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος μνημονεύονται ως «οι Έλληνες αδελφοί» και καθιερώνονται ως προστάτες της Ευρώπης.

    Γεγονότα τα οποία δεν δικαιολογούν άγνοια

    Το πολύ γνωστό γεγονός ότι η Παλαιά Διαθήκη μεταφράσθηκε για πρώτη φορά στην Ελληνική.
    Η Χριστιανική θρησκεία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός που η Ελληνική γλώσσα, χάρη στον Αλέξανδρο και τους διαδόχους του, είχε γίνει παγκόσμια και τη χρησιμοποίησε σαν το κυριότερο μέσο για τη διάδοσή της ώστε να γίνεται κατανοητή από τα διάφορα έθνη.
    Τα τρία Ευαγγέλια και οι Πράξεις των Αποστόλων γράφηκαν εξ αρχής στην Ελληνική, ενώ το Ευαγγέλιο του Ματθαίου, το οποίο γράφηκε στην Αραμαϊκή, μεταφράστηκε πολύ νωρίς στην Ελληνική.
    Το γεγονός ότι ο Απόστολος Παύλος άρχισε τις Αποστολικές του περιοδείες από τη Μακεδονία.
    Η εξήγηση είναι ότι επειδή ο Μέγας Αλέξανδρος και οι διάδοχοί του είχαν διαδώσει στο εξωτερικό τον Ελληνικό πολιτισμό και την Ελληνική παιδεία, στο σπίτι του Παύλου μιλούσαν την Ελληνική και ο ίδιος είχε διδαχθεί Ελληνικές επιστήμες.
    Ο Holzner στο βιβλίο του που αναφέρεται στον Παύλο γράφει : «Κάποτε από τη Μακεδονία ήλθε ο νεαρός ήρωας (Αλέξανδρος) με τα 22 του χρόνια και έφερε τα δώρα της Δύσης, την Ελληνική γλώσσα και Φιλοσοφία, στην Ανατολή. Τώρα η Δύση αξίωσε το πιο πολύτιμο δώρο από την Ανατολή, τη διδασκαλία του Ναζωραίου……».
    Η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας ως «Ελληνιστική εποχή» επηρέασε την ιστορία της ανθρωπότητας.
    Όπως αναφέρει σε ειδική μελέτη του 1955 το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων και το Πανεπιστήμιο LUND της Σουηδίας, η ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι ιστορία μόνον των Ελλήνων αλλά και όλων των Ευρωπαίων, δεδομένου ότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό πολιτισμό στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.
    Η θέση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως
    Η Ευρωπαϊκή Ένωση το Δεκέμβριο του 1991 και τον Ιούνιο του 1992 στις προϋποθέσεις που καθόρισε για την αναγνώριση του νέου κράτους των Σκοπίων περιέλαβε τον όρο να μη χρησιμοποιηθεί η λέξη Μακεδονία στο όνομά τους.

    Κατόπιν των ανωτέρω δεν δικαιολογείται , ούτε επιτρέπεται η υφαρπαγή από τους Σκοπιανούς, ούτε και σαν συνθετικό του Ελληνικού ονόματος «Μακεδονία», για τον κρατικό και εθνικό τους προσδιορισμό. Δεν επιτρέπεται επίσης και η σκόπιμη άγνοια ή παράβλεψη της ιστορικής πραγματικότητας, από τρίτες χώρες, μικρές ή μεγάλες, για εξυπηρέτηση των όποιων συμφερόντων τους. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε κάποια παραχώρηση εάν μας έφερναν έστω και ένα γραπτό ή μη μνημείο, χάρτη ή άλλο εύρημα, προ του 1944 που να μην είναι Ελληνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολλές ανοησίες ακούσαμε το Σαββατοκύριακο που πέρασε από τον Κώστα Καραμανλή και τους επιτελείς του . Επειδή χθες παρέλαβα ένα εκκαθαριστικό από την εφορία που μου ζητά να πληρώσω 1.810 ευρώ επί πλέον φόρους , θέλω να ρωτήσω όλους τους φίλους επισκέπτες του blog αν ενθυμούνται ποιός ανέβασε στο 40% την φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων ;
    Ο κύριος Αλογοσκούφης μπορεί να πήγε το αφορολόγητο στα 11.000 ευρώ ετησίως αλλά ΄΄επέβαλε ΄΄ την ακόλουθη κλίμακα : από ετησίως 11.000-23.000 σύνολο φόρων
    3.600 ευρώ . Από 23.000 ευρώ και πάνω 40% φορολογία .
    Έχουν το θράσος να μιλάνε για φοροελαφρύνσεις . Αυτές τις έκαναν μόνο για τους βιομηχάνους .
    Για το 2007 άλλαξαν το σύστημα θα ανεβάσουν το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ αλλά θα ισχύει από εκεί και πάνω φορολογία 29% .
    Πρέπει να είμαστε πολύ μαζοχιστές οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για να ψηφίσουμε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας .
    ΄΄PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση