GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την προστασία του περιβάλλοντος...

Κινητοποιήσεις από τους κατοίκους του Στανού Χαλκιδικής ο Της Μαρίας Καδόγλου* Την Παρασκευή 11 Μαϊου θα γίνει στην πλατεία του Στανού Χ...

Κινητοποιήσεις από τους κατοίκους του Στανού Χαλκιδικής
ο
Της Μαρίας Καδόγλου*

Την Παρασκευή 11 Μαϊου θα γίνει στην πλατεία του Στανού Χαλκιδικής εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της συνεχιζόμενης λειτουργίας του χυτηρίου μολύβδου των Αφων Βαφειάδη. Αν και η επιχείρηση δεν έλαβε προς το παρόν άδεια επέκτασης και αύξησης της παραγωγής, το υπάρχον χυτήριο συνεχίζει να λειτουργεί, παραβιάζοντας σειρά περιβαλλοντικών όρων. Ζητούμε η Νομαρχία να αναλάβει τις ευθύνες της και να ανακληθεί άμεσα η άδεια λειτουργίας του χυτηρίου.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από το απόγευμα 18.00 και θα συμπεριλαμβάνει απολογισμό της Συντονιστικής Επιτροπής, ενημέρωση του κόσμου, χάπενινγκ.
Θα είμαστε όλοι εκεί, γιατί το περιβάλλον μας αφορά όλους!
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Καραθανάση Μαρία 6946.962853, 23720.61135
Χαλκιάς Αθανάσιος 6948.181983, 23720.61129
-----------------
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το υπόμνημα που έστειλε στο Νομάρχη Χαλκιδικής η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ζητώντας να ανακληθεί άμεσα η άδεια λειτουργίας του χυτηρίου για περιβαλλοντικούς λόγους.
*Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
http://www.antigold.gr/

3 σχόλια

  1. Αύριο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του συγκριτικού τέστ που έκανε ο επιστημονικός μας συνεργάτης

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ-ΜΟΝΑΔΙΚΟ-MH TO XAΣΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ανακληθεί η λειτουργία μονάδας για περιβαλλοντικούς λόγους; Δεν μπορεί να βρεθεί τρόπος να "παντρευτεί" το περιβάλλον με το χυτήριο; Ρωτάω γιατί δεν ξέρω. Άκουσα όμως για κάποια περίπτωση ¨οπτικής ρύπανσης¨ στον Όλυμπο και τρελλάθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Στανός είναι το τρίτο σε πληθυσμό δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αρναίας και το δεύτερο χωριό στην Ελλάδα σε οικογένειες πολυτέκνων. Συνορεύει βόρεια με το νομό Θεσσαλονίκης, τα χωριά Μελισσουργό και Νέα Μάδυτο, νότια με την Αρναία, δυτικά με τη Μαραθούσα και ανατολικά με τη Βαρβάρα. Έχει 515 μ. υψόμετρο, πολύ καλό κλίμα και 859 κατοίκους. Η απόσταση από την Αρναία είναι 8 χιλιόμετρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση