GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εθελοντές ξεναγοί...

Το πρόβλημα της οικονομικής ανέχειας του Διδυμότειχου, η έλλειψη προοπτικών ανάκαμψης, η τοπική αδιαφορία, ο ωχαδερφισμός και η έλλειψη φαν...

Το πρόβλημα της οικονομικής ανέχειας του Διδυμότειχου, η έλλειψη προοπτικών ανάκαμψης, η τοπική αδιαφορία, ο ωχαδερφισμός και η έλλειψη φαντασίας της τοπικής εκτελεστικής εξουσίας, αναγκάζει την Οικολογική Εταιρεία Εβρου και ως εθελοντική οργάνωση να πάρει την κατάσταση στους ώμους της. Η πόλη δεν είναι σήμερα ελκυστική ούτε για τους τουρίστες αλλά πολύ περισσότερο ούτε και για τους ίδιους τους κατοίκους. Θα πρέπει λοιπόν να βρεθούν και να διατυπωθούν φρέσκες ιδέες οι οποίες να υποστηριχθούν και τελικά να ανατρέψουν αυτήν την εικόνα.
Δυστυχώς είναι κοινή παραδοχή ότι το Διδυμότειχο δεν έχει καμία αναγνωρισιμότητα, γεγονός που έχει άμεσες επιπτώσεις στον τουρισμό, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει τον μόνο μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας για τους κατοίκους αν «συσκευασθεί» και «πωληθεί» κατάλληλα ως προϊόν.

Για τον σκοπό αυτό, το Παράρτημα Διδ/χου της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου καθιερώνει σεμινάρια κατάρτισης ντόπιων εθελοντών ξεναγών της τοπικής πολύχρονης, πολύπλευρης και πολυπολιτισμικής ιστορίας του Διδ/χου δηλ. της ρωμαϊκής της βυζαντινής της οθωμανικής και της νεώτερης ιστορίας.

8 σχόλια

  1. Αυτη ειναι η περιφερεια μας....
    Ερειπωμενη,εγκαταλειμμενη,μαραζωμενη..
    Η Ελληνικη επαρχια στεναζει...
    Το επαιξε καλα και αυτο το θεμα η προπαγανδα του Καραμανλη προεκλογικα.
    Δυστυχως λογω της αναληψης της Ολυμπιαδας ο Σημιτης δεν ειχε περιθωρια για να ασχοληθει με αυτο το θεμα και αφησε τον Καραμανλη να ειναι ασυδωτος στην προπαγανδα.
    Σημερα τρια χρονια μετα την αναληψη της διακυβερνησης της χωρας απο τη ΝΔ, καμμια προοπτικη,κανενα εργο,κανενα μελλον και για την περιφερεια .Αν εξαιρεσουμε τα εργα του ΠΑΣΟΚ που απλα τα συνεχιζουν(δεν μπορουσαν να κανουν αλλιως),κανενα νεο εργο,καμμια παρεμβαση.Η περιφερεια σβηνει....
    Μονο με μια νεα διακυβερνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργο τον ΓΑΠ με τις γνωστες ευαισθησιες και προτεραιοτητες μπορει να υπαρξει μαι ελπιδα για την περιφερεια.Το ΠΑΣΟΚ ξερει και μπορει.Η δυναμη του παντα ηταν η περιφερεια και οταν το ξεχασε αυτο, ο λαος το τιμωρισε.Σημερα ομως εμαθε και περιμενει να εκπληρωσει την υποχρεωση του.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΡΕ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΠΑΖΑΣ...

    ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο ρε παιδιά,
    Έχοντας ζήσει 6 χρόνια στο Διδυμότειχο ως εκπαιδευτικός, νοιώθω πραγματικά πόσο αναγκαίο είναι ν' αναλάβουν κάποιοι εθελοντές την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει το Διδυμότειχο.
    Θα διαφωνήσω βέβαια με τον φίλο που μιλάει για διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και διαφορετικές ευαισθησίες. Δυστυχώς το μεγάλο πρόβλημα είναι και η ανυπαρξία σοβαρών τοπικών παραγόντων που θ' αναλάβουν τέτοιες πρωτοβουλίες τουλάχιστον σ' επίσημο επίπεδο(δήμος,νομαρχία,βουλευτές).
    Ας ελπίσουμε πως κάτι θα βγει μ' αυτή τη προσπάθεια.
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να περιμενεις φιλε εκπαιδευτικε οπως λες, απο ενα δημο που μονιμως βγαζει Δεξιο Δημαρχο?
    Αμα παμε στη Νομαρχια εκει δεν μπορουν να γινουν και πολλα πραγματα μια που ειναι ενας τεραστιος Νομος και δεν μπορουν να γινουν αξιολογες τοπικες παρεμβασεις.Η προταση του ΠΑΣΟΚ για διχοτομιση του Νομου δεν περπατισε.Στο πραγραμμα του ΠΑΣΟΚ το σημερινο επανερχετε.
    Οσο αφορα τους Βουλευτες ενα που ξερω ειναι πολυ αξιολογος.
    Βεβαια η δραση της τοπικης κοινωνιας ειναι παντα σημαντικη.Αρκει να εχει διαρκεια και βαθος.
    Οταν μια κεντρικη εξουσια βαζει προτεριοτητα την αναπτυξη της περιφερειας και οχι προεκλογικες παπαρες,τοτε τα πραγματα γινονται πιο ευκολα.Γιαυτο ελπιζω και πιστευω στο ΠΑΣΟΚ και το πραγμαμα του.Εχει την ελπιδα και την προοπτικη.Οι Ελληνες πιστευω οτι θα του αναθεσουν την διακυβερνηση της χωρας για να ανασανει η περιφερεια και να παμε ενα βημα πιο περα.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θρακιώτες μην περιμένετε από του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προκοπή. Δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα αυτοί. Είναι στημένοι από ξένα κέντρα, δωσίλογες της Μπίλντενμπεργκ. Η Αθήνα τους ενδιαφέρει, σαν δικτατορία που κινεί όλα τα νήματα. Είδατε τον Κ. Σημίτη τον ανθρωπάκο της Νέας Τάξης, Τα χρήματα τα έδωσε όλα στους Ολυμπιακούς και τα τρώνε οι εργολάβοι Μπόμπολας, Λαμπράκης και ΣΙΑ. Το ίδιο κανει και η ΝΔ, με τα έργα εντός Αθηνών. Έκαναν και την Εγνατία για να φάνε ξανά οι ίδιοι εργολάβοι Μπόμπολας, Λαμπράκης και ΣΙΑ. Μόνον σε περίπτωση που θα μπεί σε κυβέρνηση το ΕΑΡ (Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα), http://www.ear-hellas.gr/ Θα μπορέσει να ακουστεί και η φωνή σας. Το ΕΑΡ δηλώνει με το άρθρο στο καταστατικό του, ότι θα προωθήσει την τοπική ανάπτυξη και την διοίκηση ανεξάρτητα από την Αθήνα. Τώρα όλα τα έσοδα έρχονται πρώτα στην Αθήνα, τρώει η ίδια το κρέας και αφήνει ξεροκόκκαλα για την επαρχία. Αυτό θα ανατραπεί. Τα χρήματα θα μοιράζονται στα τρεία στην πηγή και εξ αυτών το ένα τρίτο θα πηγαίνει στην Αθήνα τα άλλα δύο τρίτα θα μένουν στην τοπική κοινωνία, για την ανάπτυξή της. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η περιφερειακή ανάπτυξη πρέπει να είναι γνώμονας σε κάθε σύγχρονη διακυβέρνηση. Δεν είναι κομματικό το θέμα. Και με την τοποθέτηση του 80% του Δ΄ ΚΠΣ στην περιφέρεια, αυτό σήμερα γίνεται.
    Το Διδυμότειχο όμως καθώς και όλος ο Έβρος θα έχουν να ωφεληθούν πολλά στο άμεσο μέλλον από τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, τόσο σε επίπεδο τοπικής οικονομικής ανάτπυξης, όσο και σε πολλά περιθώρια αύξησης της πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης. Υπάρχει πραγματικά ανάγκη οι τοπικοί πολιτιστικοί και οικολογικοί φορείς να καταθέτουν προτάσεις και να παίρνουν πρωτοβουλίες, ώστε να "ντύσουν" με τον πολιτισμό, την τοπική παράδοση και την οικολογική ευαισθησία, την ανάπτυξη που ούτως ή άλλως θα έρθει στην περιοχή.
    Μπορεί λοιπόν να έχει πολύ σημαντικά ελληνικά και τοπικά πολιτιστικά στοιχεία αυτός ο νέος ενεργειακός -οικονομικός πόλος που θα σηματοδοτήσει την περιοχή, αρκεί να συνεχιστεί η συλλογική προσπάθεια των τοπικών φορέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένας εθνικά σκεπτόμενος ήταν στο ΠΑΣΟΚ, ο Κηπουρός, τον έφαγε και αυτόν ο εβραίος Σημίτης της Νέας Τάξης του αφεντικού που ορίζει το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το πασοκ οσονουπω διαλυεται μονο του οπως του αξιζει. Καθε ελληνας μπορει αν θελει να βοηθησει στην κατρακυλα αυτου του κομματος για να ανασανει λιγο η Ελλαδα. Ας ελπισουμε οτι η διαβρωτικη του υπαρξη στην Χωρα μας θα γινει συνειδηση και στον πιο απλο και αθωο πολιτη. Αν επιτρεψουμε σε Ξενους να μενουν οργανωμενοι δεν προκειται να δει η Ελλαδα ασπρη μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση