GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προτιμότερες οι διαφημίσεις...

. ..από τη "δυσάρεστη" κριτική κινηματογράφου! Η γνωστή εφημερίδα free press ATHENS VOICE σταμάτησε τη συνεργασία της με τον κ...

...από τη "δυσάρεστη" κριτική κινηματογράφου!
Η γνωστή εφημερίδα free press ATHENS VOICE σταμάτησε τη συνεργασία της με τον κριτικό κινηματογράφου Ηλία Φραγκούλη. Αυτό έγινε μετά από εκβιασμούς κινηματογραφικού γραφείου διανομής το οποίο είχε κόψει τις διαφημιστικές καταχωρίσεις προς το έντυπο για να «τιμωρήσει» τον συντάκτη για τις κριτικές του!!!
Δυστυχώς, ο εκδότης αποφάσισε να πάρει το πλευρό της εταιρίας αντί να στηρίξει τον κριτικό που εργαζόταν εκεί από το 2003. Το θέμα θα έχει πιθανότατα και συνέχεια όμως.

27 σχόλια

  1. Δυστυχως ετσι ειναι.
    Στη δυσκολη εποχη που ζουμε ολα αποτιμωνται.Ιδεες,φιλιες,σχεσεις ολα εχουν μια τιμη.
    Διαμαρτυρομαι γιαυτη την προσεγγιση και θα αγωνιστω για να αλλαξει αυτο το καταντημα.
    Το ΠΑΣΟΚ με τις Σοσιαλιστικες και ανθρωπιστικες ιδεες του ειναι ιδανικος τοπος δρασης και αγωνων προς αυτη την κατευθυνση.
    Μπροσταρης σε αυτη την προσπαθεια μας ειναι ο ΓΑΠ ,ανθρωπος του μετρου,βαθυτατα ανθρωπιστης,σκληρα εργαζομενος ,αγωνιστης στη ζωη.Η μοναδικη ελπιδα μας για ενα καλυτερο αυριο.Οι πρωτοποριακες ιδεες του ΓΑΠ ,η σκληρη του δουλεια και αγαπη του για τον ανθρωπο ειναι εγγυηση για ενα καλυτερο αυριο για ολους μας.
    Οποιος αγαπα τον ανθρωπο γενικα δεν μπορει παρα να ειναι ΠΑΣΟΚ.

    ΥΓ.Αν και δεν μαρεσει να ασχολουμαι με το ατομο μου.Απλα για να μην επαναλαμβανονται ορισμενοι και αναλισκωνται τσαμπα...Δεν εχω καμμια σχεση με το Ναυτικο επαγγελμα περα απο τη μεγαλη μου αγαπη για τη θαλασσα ως νησιωτης..
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kato oi kritikoi tou kinimatografou...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kamia paliopousta tha itan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και γιατί παρακαλώ να πάρει το μέρος του κριτικού???

    Παίρνουμε δεδομένο δηλαδή ότι ο κριτικός είναι καλός και άγιος και απλά κάνει την δουλειά του ε? Την δουλειά της έκανε τότε και η εταιρία, την δουλεία του έκανε και το περιοδικό.

    Εσείς αν είχατε πχ μπακάλικο και είχατε έναν υπάλληλο που τσακώνονταν με τους καλύτερους πελάτες δεν θα τον διώχνετε?

    Αφήστε ρε, τους έχουμε μάθει και τους κριτικούς πια. Αποκόπηκαν και αυτοί από τον κοσμάκη όπως και οι δημοσιογράφοι όπως και οι πολιτικοί. Έχουμε πήξει στην παπαρολογία και στην σαβούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν γράφετε ότι: Εσείς αν είχατε πχ μπακάλικο και είχατε έναν υπάλληλο που τσακώνονταν με τους καλύτερους πελάτες δεν θα τον διώχνετε?
    Με αυτό το σκεπτικό γιατί λένε ότι είναι ανεξάρτητοι αυτοί που εργάζονται στον Μπόμπολα και στον Λαμπράκη; Αυτούς τους φασίστες υποστιρίζουν από αριστερή θέση, για να μην χάσουν την εργασία τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mα τι λέμε τώρα … Όφειλε να πάρει το μέρος του κριτικού. Αν η σύνταξη της εφημερίδας είχε πρόβλημα με τη δουλειά του κριτικού ας τον έδιωχνε για αυτό το λόγο. Tελικά μόνο το εναλλακτικό προφίλ δεν αλλάζει τη αντιδραστική λογική [το γράφω αυτό χωρίς να ξέρω λεπτομέριες].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας ανοίξει ένα blog και ας συνεχίσει εκεί την κριτική του.

    Αν είναι και μάγκας επώνυμα.

    Έτσι θα φανεί αν έκαναν καλώς ή κακώς που τον 'έφαγαν'.

    Και σε άλλους κλάδους γίνονται απολύσεις, αλλά δεν θα σας βλέπω να ασχολείστε.

    Λειτουργείτε συντεχνιακά και μέσα από το blog?

    Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Φραγκούλης έχει blog (http://cinemad.blogspot.com/) με αρχειοθετημένες κριτικές κι όποιος θέλει μπορεί να κρίνει τη δουλειά του εκεί. Η περίπτωση είναι αληθινά λυπηρή. Αν ένας συντάκτης με υπογραφή, παρελθόν και όνομα στο χώρο πετιέται έτσι από ένα έντυπο, φανταστείτε τι περνάνε οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το δάσος δεν το βλέπουμε καθόλου γιατί το ροκανίζουν οι εταιρείες και τα κάθε λογής λαμόγια.
    Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.

    Όσοι απο μας είναι ΄΄μικρά ψάρια΄΄ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ και θα καταλάβουν πολλά ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.

    ΥΓ:Έχει δίκιο αυτός που είπε ότι καλώς τον έδιωξαν γιατί τους έδιωχνε τους πελάτες.Και οι αναγνώστες σε αυτές τις περιπτώσεις ας φεύγουν (αφού θα διαβάζουν κριτικές και γενικά θέματα κατά παραγγελία) και ας αγοράζουν τα έντυπα με παρόμοιο σκεπτικό ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ.
    ΥΓ2:Απλώς φίλε που λες ότι πήξαμε στη παπαρολογία και τη σαβούρα, αυτό συμβαίνει γιατί μόλις διανοηθεί να γράψει κάποιος καμιά αλήθεια (και οι αλήθειες ΠΟΝΑΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ) ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥ για να τον ΄΄συνετίσουν΄΄ - και συνήθως το καταφέρνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ααα είναι αυτός που έχει το cinemad;
    Με βγάζει συχνά ο δρόμος του google εκεί όταν ψάχνω για μια καλή κριτική ταινίας πριν την κατεβάσω.
    Επιτελεί έργο το blog έχει καλές κριτικές, (την Athens voice δεν την έχω διαβάσει, δεν πρόκειται για αμελητέα πένα μάλλον.

    Ποιος ξέρει που δεν τα βρήκαν κι αυτοί (εννοώ ο δημοσιογράφος με την εταιρία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οποιος συμφωνεί με την απόλυση ενός εργαζομένου μόνο και μόνο για τις ιδέες του, είναι φασίστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Athens Voice στελεχώνεται από ό,τι απέμεινε από το ...ΚΛΙΚ. Ο εκδότης της είναι ό,τι πιο αντιδραστικό υπάρχει. Πάνε να το παίξουν ...εναλλακτικοί.Όποιος τους γνωρίζει ξέρει τι σκατάδες είναι.

    Ο Φραγκούλης υποστήριζε πολύ τα αφεντικά του. Έκοβε φλέβες γι΄αυτούς. Εσείς είστε φρέσκοι και δεν τα ξέρετε. Είχε γράψει ένα κατάπτυστο κείμενο για τους μπλόγκερς. Το πιο κατάπτυστο που γράφτηκε ποτέ. Έκανε και τον σνομπ ο χρυσός μου.

    Καλά να πάθει ο Φραγκούλης. Ας μην ψάχνει τώρα υποστήριξη στην μπλογκόσφαιρα. Τον πούλο και τσιμουδιά!

    Προσέξτε γιατί θα τον βγάλετε κι αγωνιστή τον παρτάκια στο τέλος. Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Doulevei ki allou auto to poustraki. Na ton diwxoun ki apo kei gia na ginei proletarios.

    Mpouxaxaxaxaxaxaxa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα τελευταία σχόλια αποδεικνύουν πως τα νέα μαθεύτηκαν και στη LifO.Άλλοι πουλημένοι απο'κει.Ας μιλήσει κάποιος και γι'αυτό το μπουρδέλο.

    Free press = σώβρακα κάτω και σκύψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αν ισχύουν αυτά πολύ θα'θελα να ξέρω ποια κινηματογραφική εταιρία διώχνει και επιβάλλει συντάκτες ανάλογα με τα συμφέροντά της. λυπηρό.

    (11)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κι όταν μάθω ποια εταιρία είναι, απλά δε θα ξαναπληρώσω για να δω ταινία της, θα τις κλέβω μόνο απ' το ίντερνετ

    (11)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. enteka, η Odeon με έφαγε. Η άσχημη κριτική που έγραψα για τα "Χελωνονιντζάκια" προκάλεσε τριγμούς στο οικοδόμημα του Χόλιγουντ. Τώρα θέλουν να με στείλουν στο Γκουαντάναμο. Βοηθήστε με!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. «Συνονόματε», λυπάμαι που θα σου το χαλάσω αλλά όταν βγήκαν τα «Χελωνονιντζάκια» στις αίθουσες εγώ ήμουν ήδη κομμένος από την κριτική της Athens Voice… Άσε που δεν είχε γίνει και δημοσιογραφική προβολή.

    Ευχαριστώ για την ένδειξη συμπαράστασης, ακόμη και για τη φθονερή ανοησία μερικών. Ανέκαθεν θεωρούσα υγιές ΚΑΙ το να σε μισούν σ’ αυτό το επάγγελμα. Είναι καλύτερο από το... χασμουρητό.

    Ηλίας Φραγκούλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επειδή πλακώσαν ως συνήθως όλοι οι άσχετοι με τις αποψάρες τους, και φταίει και το θέμα που γενικολογεί, διευκρινίζω ότι η κινηματογραφική κριτική δεν είναι πολιτικός σχολιασμός εφόσον ο κινηματογράφος είναι βιομηχανία (καλώς ή κακώς).

    Ο Φραγκούλης δεν διώχτηκε γιατί σχολίαζε αρνητικά κάποια προϊόντα της (βιομηχανίας). Όπως είδαμε πολύ χαρακτηριστικά με τους 300, το τζέρτζελο μπορεί να είναι και ζητούμενο. Και πολλοί "μπακάληδες" βγάλαν όποιον υπάλληλο είχαν και δεν είχαν να τσακώνεται με τους πελάτες.

    Ο Φραγκούλης διώχτηκε γιατί σχολίασε αρνητικά συγκεκριμένες τάσεις στις πρακτικές της βιομηχανίας (που οι άλλοι τις κάναν γαργάρα). Και συγκεκριμένα αυτή που είχε γίνει νόρμα για ένα φεγγάρι στην Αμερική, να βγαίνουν οι ταινίες στις αίθουσες χωρίς δημοσιογραφικές προβολές.

    Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και απλά το συνόψισα. Αλλά αφορά και όλο τον συντεχνιακό κλάδο εφόσον καταργείται. Και τον "κοσμάκη" εφόσον καταργείται ένα εναλλακτικό κανάλι ενημέρωσής του και μένει μόνο το διαφημιστικό.

    Αλλά είμαι σίγουρος ότι όσοι μπερδεύουν πελάτες, διαφημιστές και βιομηχάνους θα συνεχίσουν να λένε τα δικά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φραγκούλη, σα να έχεις αλλάξει λίγο. Προσγειώθηκες. Πού είναι το ειρωνικό σου υφάκι; Λες η ανεργία να σε κάνει επαναστάτη; Άντε τον μπούλο κι από το Mad. Με αυτόν το τρόπο, ίσως γίνεις άνθρωπος στα γεράματα.

    Με την Άθενς Βόις μπορείς να τα βάλεις. Με την εταιρεία δεν μπορείς. Μισόλογα και παπαριές. Τρέμεις. Δείξου μια φορά άντρας στη ζωή σου, ρε νούμερο! Μπορεί να σ' αρέσει!

    Πώς πονάει όταν συμβαίνει σε σένα, ε; Είναι διαφορετικό. Θυμίσου τώρα τι παπαριές έγραφες. Μαλάκα!

    Θα έπρεπε να με ευχαριστείς που ασχολούμαι μαζί σου. Αν δεν το έχεις καταλάβει, σε έχει κλάσει το σύμπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. O georgeles kai i...enallaktiki toy parea poy ta konomane kai poylane aristero profile...Skata! Ta idia ekane kai sto KLIK ena feggari. O Kostopoulos toylaxiston itan emporos kai to dilone...Exete di poloys aristeroys na kikloforyon Mercedes kai na menoyn akoma sta Exarxia.mazoxismos.O Georgeles kaliptetai piso apo to "aristero toy parelthon". Tin konoma re kitai kai ti pota allo.Ayta gia ta pitsirikia poy toys poylai paramithia kai toys toys adais. Apla filai lefta gia ta geramata toy kai tis dyo gkomenes toy poy tis exi mazi sto magazi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "..Και συγκεκριμένα αυτή που είχε γίνει νόρμα για ένα φεγγάρι στην Αμερική, να βγαίνουν οι ταινίες στις αίθουσες χωρίς δημοσιογραφικές προβολές..."

    diladi den ta evale mono me mia tainia mias etairias alla me olokliro to systima...ela re o iroas.
    osoi kseroun ti einai dvdscreener kai torrents kseroun kai giati periorizontai oi dimosiografikes provoles. siga min tous kopsei poliseis o kritikos. O kosmakis pou trexei stis emporikes tainies den polydiavazei kritikes you know.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ΚΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΕΩΡΓΕΛΕ! ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Α ρε πουλημενοι! Με το εναλλακτικο προφιλ και καλα. Σειρα εχει το αλλο λαμογιο, ο Τριανταφυλλοπουλος. Περιμενετε! Για την μασα ειναι ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. O kseftilas Gewrgeles - o Maoikos - to exei kanei polles fores sto parel8on! Eseis oi malakes pou diabazete to Athens Voice ftaite kai kanenas allos! Gewrgeles, Kontoba, Nenela Gewrgele, Stayroula Panagiwtakh, Zouboulaki h epitomh tou enallaktikou trash!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρε παιδιά του μπλογκ,είπαμε ελευθερία νυν υπέρ πάντων,αλλά είναι δυνατόν να λέγονται τέτοιες αηδίες από τον κάθε ανώνυμο μαλάκα; Αναφέρομαι σε ορισμένα ανώνυμα σχόλια παραπάνω,μη ρίχνετε λάδι στη φωτιά αυτών που θέλουν να λογοκρίνουν τα μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. νικολακη ρουφα το αυγο σου ρε.Εχεις δουλεψει ποτε για να κανεις υψηλη κριτικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ετσι, ετσι, μεγαλύτερα σκατα απο το φρι πρες δεν υπάρχουν. Πουλάνε 30 φυλλα διαφημισεις και 2 σελίδες "αποψη" απο τα παρταλια και τα κουρελια της δημοσιογραφιας. Γεωργελες. Τσαγκαρουσιανος, Γεωργιαδης, κλπ. Τα ιδια πεταμενα σκατα ειναι. Το φρι πρες τους ειναι μονο για να τυλιγεις τα ψάρια.
    Αλλα και η "Μπλογκοσφαιρα" (τι ορος !!) δεν παει πισω. Γεμισαν σκουπιδια το γουεμπ και δεν μπορεις να κανεις μια αναζητηση χωρις να σου πεταχτουν τα γραφτα των μπλογκερς. Αι ΣΙΧΤΙΡ ολοι σας , πιτσιρικοι και μη, σκατοκαργιολες καρκινακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση