GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσα θα πάρει φέτος κάθε κόμμα...

Η είδηση πέρασε στα "μονόστηλα" κάποιων εφημερίδων αλλά επειδή έχει την -όποια- σημασία (και ανάλογα με την οπτική που βλέπει κα...

Η είδηση πέρασε στα "μονόστηλα" κάποιων εφημερίδων αλλά επειδή έχει την -όποια- σημασία (και ανάλογα με την οπτική που βλέπει καθένας το θέμα) την επισημαίνουμε.
Τα κόμματα θα πάρουν για το 2007 περισσότερα από 55 εκατομμύρια ευρώ στα πλαίσια της τακτικής κρατικής χρηματοδότησής τους.

Αναλυτικά, τα συνολικά ποσά για κάθε κόμμα είναι:
ΝΔ 23.039.991 ευρώ
ΠΑΣΟΚ 20.810.347 ευρώ
ΚΚΕ 4.751.712 ευρώ
ΣΥΝ 3.531.262 ευρώ
ΛΑΟΣ 2.019.248 ευρώ
ΔΗΚΚΙ 917.840 ευρώ.

26 σχόλια

  1. ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΤΕ ΚΑΙ ΔΩ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ; Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΟΟΟΟΟΟΝΟ ΚΟΥΠΟΝΙΑ. ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

    www.youtube.com

    ΒΑΛΤΕ ΣΤΟ SEARCH: KERKYRAIOI

    ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ....ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ.
    Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τον κύριο/α στις 4:05μμ κανείς δεν αρνήθηκε ότι τα κόμματα παίρνουν ''χορηγίες''.Ας μας πει βέβαια σε ποιά χώρα τα κόμματα χρηματοδοτούνται μόνο από κρατικές χορηγίες ή μόνο από κουπόνια.Να μη μιλήσουμε κ μεμονομένα για βουλευτές γιατί δε θα μας ξεπλένει τίποτα.Αυτά πρέπει να κοιτάξουμε κ να απαιτήσουμε να εκλέγονται άνθρωποι μη εξαρτώμενοι από συμφέροντα που με (ν)τροπολογίες θα ξεπληρώνουν τα δωράκια.Επίσης, να διορθωθεί ένα από τα μεγαλύτερα συνταγματικά ατοπήματα,αυτό του ασυμβιβάστου που δίνει στο πιάτο του εκάστοτε επιχειρηματία τον υποψήφιο βουλευτή που πρέπει ή να γίνει επαγγελματίας βο(υ)λευτής ή να εξαρτάται από τις ορέξεις του επιχειρηματία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απολύτως με τον κύριο 4:46 μμ. Οπωσδήποτε αλλαγή της διάταξης για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, της πιο ταξικής συνταγματικής διάταξης η οποία τι μας λέει στην ουσία; Ότι δικαίωμα «εκλέγεσθαι» έχουν μόνο όσοι Έλληνες πολίτες, έχουν εξασφαλίσει την διαβίωση τους, χωρίς να χρειάζεται να δουλεύουν ή δεν επιθυμούν και τόσο το επάγγελμα τους (άρα αμφιβόλου επαγγελματικής και επιστημονικής υπόστασης). Κοινώς, ποιος σοβαρός, πετυχημένος και καταξιωμένος επαγγελματικά και κοινωνικά πολίτης –που θεωρητικά είναι το προφίλ του εκπροσώπου των πολιτών στο κοινοβούλιο- θα θυσιάσει προσπάθεια και αγώνες μιας ζωής για μια τετραετία ή μια αμφίβολη πολιτική καριέρα;
    Με την υπάρχουσα διάταξη απαξιώνετε η βουλή στα πιο υγιή κομμάτια και παραγωγικές τάξεις της ελληνικής κοινωνίας και το κοινοβούλιο γίνεται ένα εξολοκλήρου «κλειστό-ταξικό» σύστημα με εξαίρεση τους «επαγγελματίες» πολιτικούς, οι οποίοι δεν ξέρουμε κατά πόσο έχουν συνεισφέρει στην πολιτική ζωή.
    Γ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΩΣΤΑ 5.02 ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΚΙ'ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
    ΟΧΙ ΕΤΣΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ 5.18

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκεινο το ΔηΚΙ ρε παιδια ειναι δυνατον να παιρνει τοσα χρηματα?Ακου 900.000Ε!!! Τωρα θα μου πεις μεσα στο χωνευτηρι του δημοσιου τι ειναι 900.000Ε.
    Απο την αλλη.Ενοικια κτιριων,εξοδα παραστασεως,εκτυπωσεις και διαφημησεις που να φτασουν 20.000.000 Ε η μηπως ειναι πολλα?
    Θα ηθελα την αποψη απο καποιους πιο ειδικους...
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

    Η νόμιμη χρηματοδότηση των κομμάτων - ως γνωστόν - δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία, καθώς αντιπροσωπεύει ένα πολύ μικρό ποσοστό των πραγματικών εξόδων τους. Αξία έχει προφανώς να προσδιοριστεί το άλλο, αδιαφανές ποσοστό.

    Σε κάθε εκλογές, όμως, ο περίφημος διεθνής παράγων σε συνεργασία με τους ντόπιους νταβάδες, εκπονεί και ένα σχέδιο που έχει ένα συγκεκριμένο στόχο.
    Στόχος σ' αυτές τις εκλογές είναι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου και ο Συνασπισμός του Αλέκου.
    Για να πραγματοποιηθεί το σχέδιο αυτό απαιτείται είτε να περιοριστεί ο αριθμός των κομμάτων στη νέα βουλή στα τέσσερα, ή να μπουν στη βουλή και άλλα κόμματα, η παρουσία των οποίων, όμως, να επιτρέπει στη Ν.Δ. να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας - και όχι στο ΠΑΣΟΚ σε σύμπραξη με τον Συνασπισμό.
    Έτσι ακριβώς ερμηνεύεται η ίδρυση του κόμματος Παπαθεμελή, για να αποδυναμώσει σχετικά το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, και η εμφάνιση της Φ.Σ. με την υποστήριξη Μάνου και Ανδριανόπουλου, με στόχο να αντλήσει ψήφους κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και ει δυνατόν από τον Συνασπισμό.
    Σύμφωνα μ' αυτό το σχέδιο επιχειρείται η, πάση θυσία, εκλογική αποδυνάμωση της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, για την επόμενη δεκαετία.
    Το σχέδιο, που εποπτικά περιέγραψα, μπορεί να δεχθεί πάμπολλες εκδοχές, που θα απαιτούσαν αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν. Προτείνω, όσοι έχετε διάθεση, να πάρετε μολύβι και χαρτί και τότε θα καταλάβετε τι σας λέω.
    Σημασία έχει οτι όλες οι εκδοχές κατατείνουν στη μείωση της δύναμης της κεντροαριστεράς.
    Τα υπόλοιπα, ιδεολογίες, πρόσωπα, πολιτικές τακτικές και προπαγάνδα, είναι ψιλά γράμματα γι' αυτούς που εκπόνησαν το σχέδιο και το έχουν γνωστοποιήσει αρμοδίως μέσω της αμερικανικής πρεσβείας, εκεί που πρέπει. Το feedback είναι επίσης γεγονός.
    Καλή ψήφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν το κουφάρι ενός πάλαι ποτέ κομματιδίου, όπως το ΔΗΚΚΙ, παίρνει 320 εκατ. δρχ (σε € δεν φαίνονται πολλά), γίνεται κατανοητό για τόσοι και τόσοι θέλουν να σώσουν την ταλαίπωρη Πατρίδα μας.

    Να ιδρύσω τότε κι εγώ κόμμα, με 2-3 φίλους μου, έχω πολύ πιο προοδευτικές ιδέες.

    Μου αρκούν και 200 εκατ δρχ το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς 6:19
    Πολύ καλή και μεστή η ενημέρωσή σου.
    Ερμηνεύει κινήσεις, ενέργειες και πρακτικές που γίνονται γνωστές στους «μη παροικούντες την Ιερουσαλήμ» ειδησεογραφικά.

    Όμως

    1. Γιατί στοχοποιείται το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου ;
    Κάνει όλα τα χατήρια της Νέας Τάξης.

    2. Γιατί «επιχειρείται η, πάση θυσία, εκλογική αποδυνάμωση της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, για την επόμενη δεκαετία» ;
    Τι ενοχλεί όπως είναι ;
    2.1 Μέσα σε 3 χρόνια ο Καραμανλής ξέσκισε όσα εργασιακά δικαιώματα είχαν μείνει και δεν κουνήθηκε φύλλο.
    Ήδη οι επιχειρήσεις, με εθελούσιες εξόδους, «καθαρίζουν» με όσους παλιούς, όχι τόσο για τα μισθολογικά, αλλά για εκλείψουν οι άνθρωποι που είχαν γαλουχηθεί και ήταν φορείς ιδεών και αξιών του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής προστασίας, της ύπαρξης δικαιωμάτων.
    Ο Εργασιακός Μεσαίωνας είναι εδώ.
    2.2 Έχουμε ήδη καταστεί δορυφόρος της Τουρκίας, σε σημείο αναιρέσεως της τύποις εθνικής μας ανεξαρτησίας, αφού αδυνατούμε να υπερασπίσουμε και να επιβάλουμε τα εθνικά συμφέροντα και δίκαια.
    Ουδείς μιλά και ουδείς ασχολείται.
    2.3 Επανασχεδιάζεται ο Χάρτης των Βαλκανίων, ο Σόρος προωθεί τον νέο-οθωμανισμό, εμείς κοιμούμαστε βαθέως.

    Για να μην μακρηγορήσω, υπάρχουν άπειρα παρόμοια πολιτικά ερωτήματα, πιστεύω τα αντιλαμβάνεσαι.

    Στην ουσία
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΑ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΑΔΕΙΑΝΟ.

    Κατοικείται από περίπου 9 εκατ. Ιθαγενείς καταχρεωμένους, και 3 εκατ. ανεξέλεγκτους αλλοδαπούς.
    Τα 6 εκατ. σε μια χαοτική και εγωπαθή τερατούπολη. Η Περιφέρεια έσβησε οικονομικά, φθίνει και κοινωνικά.
    Η ολοκλήρωση της συγκέντρωσης του Κεφαλαίου επιτελείται με ταχύτατους ρυθμούς.

    Τι χρειάζεται λοιπόν περαιτέρω εκλογική αποδυνάμωση της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, για την επόμενη δεκαετία ; Αν έχεις απαντήσεις, πες μας.

    Τι άλλο θέλουν οι γαμημένοι οι Αμερικάνοι ;

    Εθνικό ακρωτηριασμό ;

    Κι αυτό θα γίνει.


    Το ειρωνικό είναι ότι ενώ ιστορικά και ιδεολογικά ο νεοσυντηρητισμός έκλεισε τον κύκλο του, και σε Δυτ. Ευρώπη – ΗΠΑ αναθεωρείται μερικώς η εφαρμογή των βασικών κατευθύνσεων του, στην Ελλάδα, που όλα έρχονται με 20 χρόνια καθυστέρηση, ενσκήπτει δριμύτερος.

    Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά εκείνο το αλήστου μνήμης λαϊκοπατριωτικό ΔΗΚΚΙ τι στο διάλο χρηματοδοτείται. Το θέμα είναι βέβαια η υπόγειες χρηματοδοτήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από επιχειρηματίες και συμφέροντα σκοτεινών δυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδιά ξεχάσατε να γράψετε , τι θα πάρουν οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί και οι υπάλληλοι. Για τους αγρότες ξέρουμε............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτά τα χονδρά λεφτά τα παιρνουν για να γίνουν ίσοι με τους εφοπλιστές , βιομηχάνους και καναλάρχες ώστε να τα παίρνουν και απ αυτούς, στο ίδιο επίπεδο. Είναι γνωστό οτι ο πλούσιος στον φτωχό, δίνει μια κλωτσιά να πάει παραπέρα , ενώ στον όμότιμο πλούσιο τον στηρίζει ,για να τον στηρίξει κι αυτός στο μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. PASOK KAI NEOLAIA GIA MIA ELLADA NEA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχω ακούσει σε εκπομπή του Μακη τον Τσοβόλα να ισχυρίζεται ότι καταθέτει την επιχορήγηση στο παρακαταθηκών και δανείων και δεν τα χρησιμοποιεί... Όσο για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιωργάκη ας περιμένουμε οτι καινούριο θα σκαρφιστεί η μάνα του και οι αλλοδαποί επιτελείς του για να γίνει βεζύρης στην θέση του βεζύρη για να γελάσουμε πάλι (άρθρο 16 κλπ). Είναι κατάντια να περιμένεις σωτηρία από τον επόμενο εκλογικό καταποντισμό του Γιώργου μπας και δούμε φώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ηλία, 8.42 δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου ( είμαι ο 6.19 ).
    Το σχόλιο μου δεν στηρίχθηκε σε εκτιμήσεις, αλλά σε πληροφορίες.
    Επειδή όμως με ρωτάς, εκτιμώ ότι αυτοί που εκπόνησαν το σχέδιο, κρίνουν ότι οι κεντροαριστερά έχει πλέον αυτοεγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο «αντιαμερικανισμού», λαϊκισμού, προστατευτισμού και συντεχνιασμού, σε τέτοιο βαθμό, ώστε δε μπορεί εύκολα να «συνεργαστεί» στο πλαίσιο της Νέας Βαλκανικής Τάξης.
    Προσοχή μη μπερδευτούμε η εκτίμηση μου αυτή δεν απηχεί τις προσωπικές μου απόψεις για τη κεντροαριστερά και τη σύγχρονη περιπέτειά της στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι κίνδυνοι και οι επκίνδυνοι είναι δυστυχώς πολλαπλάσιοι απ' όσους βλέπουμε ή ξέρουμε! Δεν κινδυνολογώ, αλλά αυτή είναι η αλήθεια... Τα κόμματα -μάλλον οι άνθρωποί τους- έχοντας είτε καταλύσει τις όποιες ιδελογίες ή εγκλωβισμένα σε ξεπερασμένα στερεότυπα την καταβρίσκουν με την κρατική χρηματοδότηση, που δήθεαν τα ανεξαρτητοποιεί από άλλες πηγές...
    Ετσι βολεύονται πολλοί χωρίς κόπο και το παιχνίδι της δημοκρατίας συνεχίζεται άκοπα... Το κακό είναι ότι υποφέρει και η δημοκρατία και οι άνθρωποι που πάντα ελπίζουν σ' αυτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε 6:19 (και 10:18)
    Ευχαριστώ, βοήθησες στη διαμόρφωση μιας ευκρινέστερης εικόνας.

    Είναι ζήτημα απόλυτης υποταγής.

    Εμείς, με το "φτωχό" μυαλό μας, αδυνατούμε να αντιληφθούμε τη λογική της Αυτοκρατορίας.
    Είναι "Rule or ruin".

    Άν σ΄ ενδιαφέρει η Διεθνής Πολιτική, και ιδίως τα θέματα ΗΠΑ συστήνω τον James Petras
    http://petras.lahaine.org/

    Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παιδιά γιατί κατασκευάζετε τόσες θεωρίες συνωμοσίας για τη συρρίκνωση της αριστεράς στον τόπο μας και αγνοείτε την πιο απλή εξήγηση; Η αριστερά έχει πλέον αυτοευνουχιστεί και δεν μπορεί να συνεισφέρει φρέσκες ιδέες στο πολιτικό γίγνεσθαι. Όλα τα οράματά της αποδείχθηκαν ουτοπίες και το μόνο που απέμεινε είναι κάποιοι συντηρητικοί ηγέτες και μια-δυο εφημερίδες κολλημένες στη δεκαετία του 60.
    Όλα τα υπόλοιπα είναι φλυαρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ και με τις επισημάνσεις του φίλου 6.19 αλλά κυρίως με τον Ηλία.
    Πράγματι το ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστές του άφησε να περάσουν νομοσχέδια και συμφωνίες που δεν ήταν και ευχάριστα, όπως τα άφηνε και επί Σημίτη και αυτό ήταν ολοφάνερο. Ειδικά την εποχή που υπογράφθηκε η εθελουσία στον ΟΤΕ και η μετέπειτα αλλαγή του καθεστώτος προσλήψεων, οι συνδικαλιστές "αγωνίζονταν" για την αργία της Πρωτομαγιάς που συνέπεπτε με το Πάσχα (δηλαδή άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε).
    Με αυτά που γράφω δεν υποστηρίζω ότι δεν πρέπει να γίνονται κινήσεις στον εργασιακό τομέα που μπορεί να είναι και δυσάρεστες, εξάλλου δεν μπορεί μια πολιτική να έχει μόνο "ψαχνο", υπάρχουν και τα "κόκκαλα". Όμως ο τρόπος που εμφανίζουν αυτοί οι "εργατοπατέρες" την διαφωνία τους είναι υποκριτικός και αυτό είναι που ενοχλεί περισσότερο. Λειτουργούν δηλαδή σαν "άρμα" για να περάσουν μέτρα. Μου αρέσει η ειλικρίνεια όσο κι αν πονάει. Είναι δε σίγουρο ότι οι Έλληνες δεν είναι πλέον αναλφάβητοι, μπορούν να καταλάβουν και να κατανοήσουν την αναγκαιότητα κάποιων μέτρων, αν αντιληφθούν πρώτα την ειλικρίνεια και την στόχευση αυτών που τα παίρνουν.
    Πιστεύω πάντως ότι δεν υπάρχει σε όλα άσπρο -μαύρο. Ίσως το γεγονός ότι η αριστερά δεν έχει κυβερνήσει στην Ελλάδα είναι ένα θέμα που πρέπει να προβληματίσει ειδικότερα όσους επιχειρηματολογούν υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων.
    Σε τελική ανάλυση η διακυβέρνηση ενός κράτους δεν μπορεί a priori να αποκλείει ένα 10-15% του Ελληνικού Λαού. Είναι και αυτό θέμα ολοκλήρωσης της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Δεν είναι άσχετη αναφοράς η συσχέτιση των επεισοδίων στους δρόμους λόγω του ν/σχεδίου Παιδείας με την τελευταία επισήμανση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ναι, φίλε μου 10:42 δεν θα είχα καμία αντίρρηση σε μια αριστερή κυβέρνηση αλλά τα τελευταία 10 χρόνια το πρόγραμμα των αριστερών κομμάτων μπορεί να συνοψιστεί στα εξής τρία γράμματα:
    ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φίλε 11.19. Η τίμια αριστερά πολύ απλά δεν "γουστάρει" να γίνει ουρά κομμάτων εξουσίας, θέλει ισοδύναμη σχέση και αυτό είναι σωστό. Γιαυτό λέει όχι.
    Από την άλλη βέβαια αν θέλει ισότιμη μεταχείρηση θα πρέπει και εκείνη να βρει τον ελάχιστο κοινό παρανομαστή για να συνεχίσει ενωμένη. Άλλο να ζητάς ισοδύναμη σχέση με 15% δυναμικό και άλλο με 8%. Δεν πάω μακρυά. Παρατηρώ όμως με ενδιαφέρον την λειτουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου όλα τα κόμματα έχουν κυβερνήσει, έχουν βέβαια διαφορές, αλλά λειτουργεί σε μόνιμη βάση και ένα συμβούλιο αρχηγών για σημαντικά θέματα, δεν "τα σπάνε" βρε αδελφέ εκεί φοιτητές, δεν έχουν κουκουλοφόρους(γιατί άραγε;)
    Βλέπω με θλίψη εικόνες στην τηλεόραση φοιτητικών συγκρούσεων με αστυνομικούς αλλά και μεταξύ τους που η προβοκάτσια, το "δήθεν" και η ανάγκη να φανεί ότι λίγο-πολύ έχουμε "χούντα", είναι ολοφάνερα και αναρωτιέμαι αν οι Κύπριοι αστυνομικοί και οι Κύπριοι φοιτητές είναι τόσο "κύριοι" και αντίθετα εδώ μαζεύτηκαν όλοι οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ 6.19 θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου. Νομίζω πως μπλέκεις τους μικρο-κομματικούς τακτικισμούς με τη γενικότερη προοπτική της πολιτικής ζωής στο Ελλάντα.

    Ο όποιος ξένος ή εγχώριος παράγων μπορεί να έχει τους προγραμματισμούς του, αλλά η πρακτική έχει δείξει πως οι αστάθμητοι παράγοντες είναι μπόλικοι, για να έχει κανείς προβλέψιμο αποτέλεσμα. Και η αποκαλούμενη Κεντροαριστερά στην Ελλάδα είναι πλέον μύθευμα, ονομασία που (ελπίζουν πως) κινητοποιεί αντιδεξιά αντανακλαστικά.

    Φρονώ πως ένα βασικό πρόβλημα του Κωστάκη είναι να αποδείξει στη γνωστή φίλη και σύμμαχο πως συνιστά πιο αξιόπιστη λύση από το (δοκιμασμένο εξάλλου!!) Γιωργάκη. Και αυτό άμα κυβερνάς, δεν είναι τόσο απλη υπόθεση. Στην αντιπολίτευση μιλάς εκ του ασφαλούς, όπως πολύ καλά ξέρει και ο Κωστάκης. Με άλλα λόγια, και οι δύο πήραν το χρίσμα προ της ανόδου, όπως εξάλλου και η Ντόρα. Το έχει και περιμένει!!

    Πιστεύω πως θα βοηθούσε αρκετά το να ξαναθυμηθούμε τα μαρξιστικά μας, και να ψάξουμε για τη νέα κυρίαρχη αντίθεση. Πιστεύω επίσης πως θα βρίσκαμε κάτι παράξενο και αρκετά απρόοπτο, διανθισμένο με περιβάλλον και καθημερινότητα και αλλοτρίωση… Αλήθεια, θυμάται κανείς αυτή τη λέξη; Ή χωθήκαμε τόσο βαθειά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ 2:07

    Συμφωνώ απόλυτα, κυρίως με το όλο σκεπτικό.

    Το τραγικό είναι ότι μόνο στην Ελλάδα δεν υπάρχει ή δεν εκδηλώνεται έμπρακτη αντίθεση στις αλλότριες επιδιώξεις και προγραμματισμούς (αμερικανών, τούρκων, σκοπιανών, αλβανών, Βρυξελλών, πολυεθνικού τυχοδιωκτικού κεφαλαίου, hedge funds, Κοκού κ.α.δ.)

    Όσο για την κυρίαρχη αντίθεση, δεν νομίζω ότι έχει ξεπεραστεί - κι ούτε προβλέπεται. Μεταλλάσσεται.
    Ο θείος Κάρολος μπορεί στα πολιτικά-φιλοσοφικά να μην τα είπε όλα σωστά, αλλά στα οικονομικά δεν έχει αντίπαλο.

    Από την μετάλλαξη η συμβατική Αριστερά έχασε τη μπάλλα, κι από τότε την ψάχνει.

    Νέες συσπειρώσεις, όπως πάντα, θα προκύψουν μόνο βάσει κοινών συμφερόντων ή κοινών αναγκών, κι αφού ευτυχήσουν να πλαισιωθούν από προσωπα που "τραβάνε".

    Τεράστιο θέμα ...
    Ας συντονιζόμαστε όσοι ομονοούμε, κατ΄ αρχήν ...

    Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση