GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λένε όχι στην επέκταση του Πεδίου Βολής

Το Παράρτημα Διδυμοτείχου της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου πραγματοποιεί απόψε το βράδυ, στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, συζήτηση και...

Το Παράρτημα Διδυμοτείχου της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου πραγματοποιεί απόψε το βράδυ, στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, συζήτηση και ενημέρωση για το σοβαρό θέμα της επέκτασης του Πεδίου Βολής «Ψηλός Στάλος» που απασχολεί τους κατοίκους της επαρχίας.
Η Οικολογική Εταιρεία Εβρου ζητά από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου και οι αντίστοιχες αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων Κουφοβούνου και Ασβεστάδων για την αποτροπή της επέκτασης-γιγάντωσης του Πεδίου Βολής Ψηλός Στάλος, όπου πιθανόν προβλέπεται η χρήση επικίνδυνων βλημάτων (απεμπλουτισμένου ουρανίου;) καθιστώντας την περιοχή σε μερικά χρόνια πιθανή χωματερή ραδιενεργών βλημάτων.
Επίσως ρωτούν πώς είναι δυνατόν να επιτευχθεί η τουριστική ανάπτυξη και να γίνουν επενδύσεις στον κεντρικό Έβρο όταν στην καρδιά του θα φυτευθεί ένα «μαχαίρι ύποπτων βλημάτων», και δημιουργηθεί μία περίκλειστη «νεκρή ζώνη», έκτασης 75.000 στρεμμάτων( 7% του ζωτικού χώρου της επαρχίας) όπου θα απαγορεύεται η πρόσβαση; Ποιος θεματικός, περιηγητικός , οικολογικός, αρχαιολογικός τουρισμός θα αναπτυχθεί στο Διδυμότειχο, όταν αυτό καταδικαστεί να γίνει «κρανίου τόπος» και «άσυλο καρκινοπαθών»; Και πώς θα είναι δυνατόν να προωθήσουμε στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά τα τοπικά μας προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (φέτα Διδ/χου, καβουρμάς και τσίπουρο Σουφλίου, καρπούζια Αμορίου κ.λ.π.) όταν αυτά θα παράγονται σε μία περιοχή που γειτνιάζει με ένα ύποπτο από πλευράς δημόσιας υγείας Πεδίο Βολής;

2 σχόλια

  1. Η βλακεία των οικολόγων στην Ελλάδα πάει σύννεφο.
    Άκου εκεί απεμπλουτισμένο ουράνιο από τον ελληνικό στρατό. Είναι προφανής η προσπάθεια κάποιων ξεχασμένων ορφανών του Στάλιν να αποκτήσουν πολιτική επιρροή μέσα στην ασημαντότητά τους.
    Έχω μια ιδέα.
    Γιατί να μην αποσύρουμε τελείως τα στρατεύματα από το Διδυμότειχο και τον Εύρο!!
    Ή ακόμα καλύτερα.
    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
    Κι άλλη ιδέα. Γιατί να μην καταργήσουμε και την βιομηχανία που μολύνει τα ποτάμια/δάση/χωράφια μας.
    Έι οι ιδέες μου έρχονται σαν χείμαρρος! Να καταργήσουμε και την οικιστική ανάπτυξη, την τεχνολογία, την υγειονομική περίθαλψη και τις τεχνολογίες διατροφής, ακόμα και τα γκαζάκια υγραερίου και να ξαναγυρίσουμε στις σπηλιές και να τρώμε βελανίδια!!!
    Να καταργήσουμε και τον ίδιο μας τον εαυτό για να μπορούν επιτέλους οι οικολόγοι μας να φωνάξουν:
    "Ζήτω! Επιτέλους οι στόχοι της οικολογίας επιτεύχθησαν"

    Ρε άει στο διάολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι άσχετος κι επικίνδυνος!

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση