GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καθολικό όχι της Κοζάνης για τη ΔΕΗ!

Ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο απέρριψε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΔΕΗ για το ΝοτιοΔυτικό Πεδίο Κοζάνη (Ανταπόκριση για το P...

Ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο απέρριψε την Μελέτη
Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΔΕΗ για το ΝοτιοΔυτικό Πεδίο

Κοζάνη (Ανταπόκριση για το Press-Gr)
Ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης, μετά από μια 5ωρη ακροαματική διαδικασία απέρριψε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΔΕΗ για το ΝοτιοΔυτικό Πεδίο, στην περιοχή της Ποντοκώμης.
Αρχές και φορείς της περιοχής έθεσαν τον προβληματισμό τους και ανέδειξαν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην περιοχή από τη διάνοιξη και ανάπτυξη του νέου ορυχείου, προβάλοντας σαν βασικό όρο την μετεγκατάσταση του οικισμού της Ποντοκώμης.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του νομάρχη Γιώργου Δακή, ο οποίος τόσο στην γενική του όσο και στην ειδική του εισήγηση, αποδυνάμωσε με συγκεκριμένα επιχειρήματα την μελέτη και έδωσε το στίγμα της συνολικής διεκδίκησης και του επαναπροσδιορισμού των σχέσεων της τοπικής κοινωνίας με τη ΔΕΗ.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν όλες οι παρατάξεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, οι οποίες στηρίζουν τις επιλογές της τοπικής κοινωνίας.
Με τη απόφασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο ζήτησε την απόσυρση της μελέτης και την επανακατάθεσή της, αφού πρώτα μελετηθούν καλύτερα πολλά επίμαχα σημεία και ληφθούν υπόψη όλα τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.
Παραφωνία στο όλο κλίμα ήταν η αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας η οποία γνωμοδότησε θετικά για την εν λόγω μελέτη.

3 σχόλια

  1. Η ΔΕΗ είναι αποδεδειγμένα – μετρημένα – η πιο βρωμιάρα επιχείρηση στην ΕΕ, σήμερα.
    Προτείνω, μετά γνώσεως λόγου, άμεση αξιοποίηση – με νόμο-πλαίσιο – των σύγχρονων τεχνολογικών δεδομένων στη παραγωγή ενέργειας…και….
    μη σας σοκάρει, δύο μεγάλων υπερσύγχρονων μονάδων ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ενέργειας.
    Είμαι μηχανικός και σας διαβεβαιώνω ότι η τεχνολογία και η τεχνική έχει σήμερα πολύ αξιόπιστες λύσεις, για τις εμφανιζόμενες ιδιαιτερότητες του Ελλαδικού χώρου (υψηλή σεισμικότητα κλπ.).
    Το ότι κανείς δε το σκέφτεται ψάξτε το αλλού. Μεγάλα τα συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμάμαι τον δημαγωγό ΑΓΠαπανδρέου που έβρισκε ένα σωρό δικαιολογίες για να μην γίνει σταθμός πυρηνικός στην Ελλάδα. Πάντως έβαλε τον εβραίο φίλο του διοικητή στην ΔΕΗ και τους ΠΑΣΟΚους φίλους του όλους σε θέση κλειδιά κάποτε. Τώρα ίδιοι αμερικανόφιλοι με άλλο όνομα ΝΔ συνεχίζουν την ίδια ανθελληνική ενεργειακή πολιτική και την παινεύουν κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sumfono me ton filo 10:50 pm. Einai vlakeia na pligoneis toso polu to periballon me ta karvouna tin simeron. H antiseismikotita ton purinikon stathmon exei fthasei se polu upsila epipeda!! Kairos einai na dooune oi kreklokentaureoi pos tha kinithoun.

    Edo h Boulgaria kleinei to Kozlontoui kai tha anoixei alla mesa stin epomeni dekaetia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση