GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η φιλιππινέζα της Φώφης...

Το επεισόδιο με τις χειροπέδες στο νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το είδαμε όλοι στις τηλεοράσεις και το σχολιά...

Το επεισόδιο με τις χειροπέδες στο νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το είδαμε όλοι στις τηλεοράσεις και το σχολιάσαμε.
Εκείνο που δεν μας είπαν όμως ήταν ότι ήταν ένα ταξίδι αναψυχής για δημάρχους και νομάρχες του ΠΑΣΟΚ και με πολλούς καλεσμένους από τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οχι κατ' ανάγκην μεμπτό.
Αλλά με την ευκαιρία αυτή, εμείς μάθαμε ότι ο κ. Μίχας δεν έτρεχε απλά για να βρει τη βαλίτσα της κ. Γεννηματά. Εχει γίνει κανονική "φιλιππινέζα" της. Και πώς την αποκαλεί; "Κυρία πρόεδρε...".
Η δικαιολογία είναι ότι η κ. Γεννηματά είναι πρόεδρος της ΕΝΑΕ. Δηλαδή της Ενωσης Νομαρχών. Στην πραγματικότητα όμως εννοεί άλλο πράγμα. Αυτός είναι που την έχει ψήσει ότι δικαιούνται να γίνει η επόμενη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Εξ' ου και το διφορούμενο "κυρία πρόεδρε..."

19 σχόλια

  1. KATI TREXEI STA GUFTIKA,KALA TOU KANAN EKSW DEN UPARXOUN AKSIWMATA KAI BOULEUTIKES ASYLIES OPWS EDW.
    TETOIA NA BLEPW STHN EURWPH DEN FTOURATE MONO EDW SAS KANAME TZAMPA MAGKES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Φώφη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Το άλλο ανέκδοτο με τον Πόντιο το ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου ρε Μίχα που νόμιζες ότι οι Βρυξέλλες είναι το Κερατσίνι και πούλησες την πειραιώτικη μαγκιά σου. Ακόμα μέσα έπρεπε να σε είχαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παίδες, οι μπάτσοι είναι παντού ίδιοι... αλλιώς θα έβρισκαν αλλού δουλειά! Όπου δουν ότι τους παίρνει, μελαμψό, μουσάτο, νότιο, κοντό ή σαλταρισμένο, του δίνουν και καταλαβαίνει, για να μάθει ποιος είναι η εξουσία.

    Τώρα, ο Μίχας εμπίπτει σε περισσότερες από μία κατηγορίες, οπότε έπρεπε να αφήσει άλλους να βρουν τη χαμένη βαλίτσα, η οποία αντικαθίσταται ή αποζημιώνεται, αν δεν βρεθεί τελικά! Δεν είναι σαν την παρθενιά... :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά την "πειραιώτικγ μαγκιά" του Μίχα. Έτσι είναι οι μάγκες; Στον Πειραιά και ιδίως στο Κερατσίνι που ανέφερες τον έχουν της πλάκας -δεν το παίρνει να κουνηθεί.
    Κάτι σαν τον Μίχα τους έχουν για να βγάζουν τα σκουπίδια έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπα, και από πότε η τιμωρία είναι βαρύτερη από το «έγκλημα»; Εστω, ότι διαμαρτυρήθηκε. Πού το μεμπτό; Εστω, ότι ξεπέρασε κάποια όρια. Προς τι οι χειροπέδες; Κι εσείς επιχαίρετε; Ετσι θέλετε να γίνουμε; Να μην αντιδρούμε σε τίποτα; Τα συγχαρητήριά μου δεξιά μωρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι χειροπέδες δεν ήταν "τιμωρία" όπως παρελκυστικά αναφέρεις, αποπάνω ανώνυμε, ήταν τρόπος κοντρολαρίσματος ενός μαινόμενου και επικίνδυνου "ξέρεις-ποιος-είμαι-εγώ" τζάμπα μάγκα. Και βεβαίως, αφού ειχαν προηγηθεί φιλότιμες προσπάθειες να τον φέρουν στα συγκαλά του δια της ηπίας οδού.

    Αντί να επιχαίρεις εσύ που ένας τέτοιος αλαζόνας με πολιτικό θώκο αντιμετωπίστηκε σαν όλους τους πολίτες, κάτι που θα έπρεπε να απαιτείς να εφαρμόζεται και στη χώρα σου, το στηλιτεύεις.

    Ε, τι να πει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε μάγκες όταν λέτε διαμάρτυρήθηκε σε ποιά γλώσσα το έκανε; Αφού στην τηλεόραση την ώρα που έδειγνε τις χειροπέδες έλεγε στον μπάτσο: "Με πονάς!" στα ελληνικά!!!
    Προφανώς πήγε να πεί για τη βαλίτσα με λίγα ελληνικά - καθόλου έως λίγα αγγλικά τι να καταλάβει και ο υπέυθυνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, ρε μεγάλε, ο Μίχας 1,20 με τα χέρια σε ανάταση και πάνω σε σκαμνάκι, έπρεπε να κοντρολαριστεί με χειροπέδες. Μήπως κάνει κρυφά μπόντι μπίλντινκγ και δεν το ξέρω; Εσύ, από την άλλη, άμα διαμαρτυρηθείς σε ελληνικό αεροδρόμιο και σου βάλουν χειροπέδες δεν θα σηκώσεις τον κόσμο στο πόδι, θα πεις δίκιο έχετε σύντροφοι μπάτσοι, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ny katargh8ei h bouleutikh asylia kai sto ELLADISTAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν ο Μίχας είναι ΟΝΤΩΣ μάγκας (σημειωτέον ΔΕΝ τον ξέρω ΚΑΝ!) και όχι καμμιά τσούλα να δω τι θα κάνει για το περιστατικό και αν τους κυνηγήσει τους βρωμοβέλγους. Αν έχει ΔΙΚΗΟ μπορεί να τους ξεσκήσει οπότε ΙΔΟΥ η Ρόδος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάθε σχόλιο, μέχρι τώρα, χρωματίζεται κομματικά. Εγώ, που γνωρίζω πράγματι τη θέση των Βέλγων απέναντι στους ξένους, τι να σχολιάσω; Να πω πως αν έτυχε να απευθυνθεί σε Βαλλόνο στα γερμανικά ή σε Φλαμανδό στα γαλλικά την έβαψε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτή η τελευταία εκδοχή μπορεί να είναι και η πιο αληθινή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από πότε η ευγένεια... έγινε Φιλιππινέζα;

    Ο άνθρωπος διαμαρτυρήθηκε στη γλώσσα μας -γιατί έπρεπε υποχρεωτικά να ξέρει ξένη;- και προσπάθησαν να τον μπουζουριάσουν, ανεπιτυχώς.
    Εμείς, εδώ, γιατί πρέπει να επιχαίρουμε και, γενικότερα, γιατί... θέλουμε να πεθάνει η κατσίκα του (πετυχημένου) διπλανού και δεν κοιτάμε να πάμε εμείς καλύτερα;

    Ως προς... την μελλοντική Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γιατί σας φαίνεται τόσο φοβερό και παράξενο;

    Όλα μπορεί να συμβούν στο ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι αποδεδειγμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πετυχημένος ο Μίχας που "βγάζει" μία στις εκατό παρανομίες; Επί ΠΑΣΟΚ πόσες έβγαζε; Τα τελευταία τρία χρόνια έχει "ξεσαλώσει"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εσύ αγαπημένε μου φίλε, που υπερασπίζεσαι τον Μίχα, τρώς φαί από αυτόν?

    Αλιιώς, δεν δικαιολογείται η συμπεριφορά σου.

    Ο Νομάρχης Πειραιά νόμιζε ότι θα μπορούσε να χτυπήσει το χεράκι του δυνατά και με απειλίτσες του τύπου 'Ξέρεις ποιος είμαι εγώ', θα κατάφερνε να βρει την απωλεσθέντα βαλίτσα... πρόσεξε.... της Φώφης, όχι την δική του...

    "Πάμε, Puppy... έλα...."

    Επειδή, όμως στην Ευρώπη υπάρχουν ΝΟΜΟΙ και γράφουν ότι αν το παίξεις μάγκας και τσαμπουκάς θα συλληφθείς, την πάτησε ο φωνασκόντας.

    Καλά θα κάνει λοιπόν, να βάλει λίγο μυαλό, να γίνει πιο ευγενής (άρα πιο πολιτικός) και να μάθει να συμπεριφέρεται σαν κύριος.

    Τα καφριλίκια μπορεί να τα κάνει σαν ιδιώτης. Όταν εκπροσωπεί την χώρα μου, στο εξωτερικό, ασχέτως κομματικού χρωματισμού, οφείλει και πρέπει να την εκπροσωπεί με τον λόγο του και την δύναμη των επιχειρημάτων του.

    Όχι με τον τσαμπουκά του.

    υ.γ. να μην ομιλεί ούτε μια ξένη γλώσσα? ακούγεται άσχημο, ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είμαι η γραμματέας του Μίχα και είμαι κρυφά ερωτευμένη μαζί του, δεν το κατάλαβες Νέστωρα; Οσο για την ξένη γλώσσα που δεν ξέρει, τι ζόρι τραβάς; Εσύ δεν ξέρεις ελληνικά. Δες την «απωλεσθέντα βαλίτσα» σου και το «ο φωνασκόντας» σου και γράψε εκατό φορές δεν θα το ξανακάνω.
    Επίτηδες δεν στο διορθώνω, για να σε βρει πρωτοχρονιά ψάχνοντας το σωστό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. To να γίνει η Φώφη Πρόεδρος δεν είναι ανέκδοτο, γιατί ο συγχωρεμένος ο Γεννηματάς ήταν πολιτικός που άξιζε. Και η Φώφη είναι η εξαίρεση στο ΠΑΣΟΚ που έχει τέτοια λαϊκή υποστήριξη. Αυτό όμως το οφείλει κυρίως στον πατέρα της. Πρέπει να το καταλάβει. Αν θέλει να γίνει αρχηγός πρέπει να δώσει ένα πολιτικό οικονομικό μανιφέστο για να το συζητήσουμε. Όσο όμως επιδιώκει να είναι εντός, εκτός και επί τα αυτά μάλλον επιδιώκει να περάσει "αβρόχοις ποσοί" αυτή την δύσκολη περίοδο του ΠΑΣΟΚ και να κινηθεί αργότερα αναλόγως. Αυτό το αντιλαμβάνονται οι πολίτες και πρέπει να "διαφοροποιηθεί" σύντομα. Πραγματικά κότσια και ηγετικές ικανότητες θα έχει αυτός που αν διαφωνεί με την σημερινή πολιτική πραγματικότητα, βγεί μπροστά και προτείνει νέες ιδέες και νέες προτάσεις ακόμα και αντίθετες με το κόμμα τους (πως θα ήταν νέες εξάλλου). Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ηγέτης γιατί όχι μόνο δεν έμεινε να διαδεχθεί χωρίς κόπο (και ρίσκο) την αρχηγία στην Ένωση Κέντρου, αλλά έσπασε την αλυσίδα και έκανε καινούργιο (τότε) κόμμα με τις ιδέες και τις απόψεις που εκείνος και μόνο εκείνος πρέσβευε και όποιοι ήθελαν τον ακολούθησαν.
    Οι νέοι ηγετίσκοι θέλουν απ' ότι φαίνεται να τα βρίσκουν έτοιμα και να μην ενοχλήσουν κανένα. Την ιστορία του Ανδρέα θα ήταν καλό κάποιοι να την ξεσκονίζουν, ιδίως αν θέλουν κάποτε να κυβερνήσουν.
    Όσο για την ιστορία με τον "Αντιστασιακό" Μίχα, την χαμένη βαλίτσα και το "με πονάς" στον αδιάφορο Βέλγο αστυνομικό αυτή κι αν είναι ανέκδοτο. Θα έπρεπε η Φώφη να μην του δώσει έκταση. Άλλα είναι τα θέματα που πρέπει να προτάξει και οφείλει να προτάξει (λόγω της λαϊκής της αποδοχής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΛΟ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΓΡΑΦΕΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση