GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Oι εξαγγελίες Σαμαρά στην ΔΕΘ...

Ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με την κυβέρνηση να δίνει αγώνα δρόμου για την οριστικοποίηση της λίστας με τους φόρους που θ...

Ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με την κυβέρνηση να δίνει αγώνα δρόμου για την οριστικοποίηση της λίστας με τους φόρους που θα "κοπούν" πρώτοι.
Η λίστα των πρώτων φορολογικών ελαφρύνσεων και διευκολύνσεων που οριστικοποιεί το υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνει:
-τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Θεωρείται δεδομένη η μείωση της λιανικής τιμής του πετρελαίου καθώς στο ΥΠΟΙΚ είναι πεπεισμένοι ότι η κίνηση αυτή θα αυξήσει αντί να μειώσει τα φορολογικά έσοδα.
-τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης κατά 20% έως 50%. Όπλο στα χέρια του ΥΠΟΙΚ είναι η πολύ καλύτερες των προβλέψεων εισπράξεις το πρώτο επτάμηνο από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.
-τη θέσπιση νέας ρύθμισης με περισσότερες δόσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το δημόσιο. Η υφιστάμενη πάγια ρύθμιση προβλέπει την εξόφληση χρεών σε έως 12 μηνιαίες δόσεις. Το ΥΠΟΙΚ σχεδιάζει την παροχή τουλάχιστον 48 δόσεων για την εξόφληση συσσωρευμένων χρεών προς την εφορία.
-τη μείωση κατά δυο μονάδες των συντελεστών φορολόγησης του εισοδήματος φυσικών προσώπων. Οι σημερινοί συντελεστές της φορολογικής κλίμακας από 22%, 32% και 42% σχεδιάζεται να μειωθούν σε 20%, 30% και 40%.
-τη μείωση κατά δυο μονάδες του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών, από το 26% στο 24%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση