GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μέγα σκάνδαλο και η Νέμεσις

Tου I. N. Φιλιππάκη.  Μήπως θα ήταν πιο απλό, κ. Σαμαρά , να περάσετε μια τροπολογία όπου θααπαγορεύετε διά νόμου την κυκλοφορία εντύ...

Tου I. N. Φιλιππάκη. 

Μήπως θα ήταν πιο απλό, κ. Σαμαρά, να περάσετε μια τροπολογία όπου θααπαγορεύετε διά νόμου την κυκλοφορία εντύπων, την εκπομπή οπτικοακουστικών μέσων και την ύπαρξη διαδικτυακών μέσων, αν δεν ανήκουν στους κ. Μπόμπολα καιΨυχάρη;

Μάλλον θα ήταν πιο εύκολο και θα επέφερε άμεσο (και μη βασανιστικό) θάνατο σε μια σειρά κλάδων και επιχειρήσεων που ήδη σήμερα υποφέρουν από την ύπαρξη του πλέον αθέμιτου ανταγωνισμού στα ΜΜΕ· κλάδων και επιχειρήσεων των οποίων προφανώς επιθυμείτε να γίνετε ο νεκροθάφτης, αν επιτρέψετε να πραγματοποιηθεί η πολυδιαφημιζόμενη συγχώνευση ΔΟΛ - Πήγασου με αδιαφανείς και σίγουρασκανδαλώδεις όρους.
Θα υποθέταμε ότι σε μια ευνομούμενη Πολιτεία εμείς, οι Ελληνες πολίτες και βασικοί μέτοχοι (αν δεν απατώμεθα) των τραπεζών, θα πρέπει να γνωρίζουμε τους όρους τους οποίους θέτουν οι κ. τραπεζίτες, υπό τις ευλογίες της συγκυβέρνησης, για να καταστήσουν βιώσιμες δύο επιχειρήσεις οι οποίες (ακόμη και γι' αυτούς που διαθέτουν μόνο πτυχίο δημοτικού) δεν έχουν κανένα εχέγγυο μελλοντικής οικονομικής αυτοδυναμίας.

Θα θεωρούσαμε αυτονόητο οι κ. τραπεζίτες να διευκολύνουν τους μετόχους των δύο μιντιακών μαγαζιών ΜΟΝΟ υπό την προϋπόθεση ότι θα μετέφεραν από τους -μάλλονδυσθεώρητους τραπεζικούς λογαριασμούς τους- τα αναγκαία κεφάλαια. Κεφάλαια που θα καθιστούσαν βιώσιμες τις εταιρίες τους - βιωσιμότητα η οποία αμφισβητείταιόχι μόνο λόγω κρίσης, αλλά κυρίως λόγω λανθασμένων επιλογών των ιδίων. Αλλως, θα ήταν πιο φυσιολογικό αν οι εντιμότατοι τραπεζίτες ήθελαν να γίνουν και εκδότες, όπως τείνουν πλέον να γίνουν ακτοπλόοι, ιχθυοκαλλιεργητές, ξενοδόχοι κ.λπ., να αποκτήσουν το σύνολο των μετοχών των δύο αυτών επιχειρήσεων και μάλλον να ζητήσουν και κάποια διαφορά!

Γιατί, στον βωμό της περίφημης «σωτήριας» ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων και στο πλαίσιο μιας συλλήβδην γενικής λύσεως, θα επιβραβευτούν ΠΑΛΙ οι αποτυχόντες ή οι βαθύτατα προβληματικοί επιχειρηματίες και θα τιμωρηθούν ΠΑΛΙ αυτοί οι οποίοι κατόρθωσαν να σταθούν όρθιοι (με νύχια και με δόντια) για να είναι συνεπείς σταδάνεια και στις εν γένει υποχρεώσεις τους.
Αλλά φευ! Το σχέδιο προχωρά. Η κυβέρνηση -είτε ποιούσα την νήσσαν είτε προωθώντας βοηθητικές τροπολογίες-, ο νέος διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και οι βασικοί τραπεζίτες πρωτοστατούν, άλλοτε αμήχανα και άλλοτε με περίσσιοθάρρος. Δηλαδή, με αυτό που τους έλειψε στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας ή στην αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων της χώρας ή στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ή, ή, ή...

Και όλοι σπεύδουν με μια θαυμαστή δουλικότητα-επιπολαιότητα να ικανοποιήσουν τους -απειλούμενους με εξαφάνιση- μιντιακούς δεινοσαύρους, αγνοώντας παντελώς τις επαπειλούμενες συνέπειες αυτής της ρύθμισης. Γιατί, πλην της κατάφωρης αδικίας σεηθικό επίπεδο -αλήθεια, ποιος νοιάζεται πλέον για ήθος;-, απειλούνται ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας: Οι κλάδοι των εφημερίδων, των περιοδικών, του ενημερωτικού διαδικτύου, των ηλεκτρονικών μέσων, της διανομής εντύπων, της τυπογραφίας και των περί αυτής δραστηριοτήτων, καθώς και μια σειρά άλλων επιχειρήσεων που κινδυνεύουν να βιώσουν για τα καλά αυτό που θα συμβεί αν οι μέχρι σήμερα αθέμιτοι και γιγαντωμένοι από την κρατική «αδιαφορία» -ή, πολύ περισσότερο, από την κρατική ενίσχυση- ανταγωνιστές (ή συναγωνιστές τους, αν προτιμάτε) λάβουν το φιλίτης ζωής και συνεχίσουν ακάθεκτοι να παραποιούν ή να αγνοούν κάθε κανόνα υγιούς ανταγωνισμού.

Γι' αυτό, κ. Σαμαρά, Στουρνάρα και σεβαστοί τραπεζίτες -εσείς που εύκολα και ανερυθρίαστα απορρίπτετε κάθε αίτημα χρηματοδότησης της ανάπτυξης-, αποφασίστε και ενημερώστε μας ότι δεν είναι βολικό να λειτουργούμε και ναδραστηριοποιούμεθα υγιώς στον επιχειρηματικό στίβο των ΜΜΕ. Και προσέλθετε,παρακαλώ, για να σας παραδώσουμε τα κλειδιά των τίμιων αλλά όχι «υπάκουων»επιχειρήσεών μας. Ομως, να έχετε πάντα στον νου σας ότι σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που προσπαθείτε να καταστρέψετε έχει «γεννηθεί» η Νέμεσις...
http://www.dimokratianews.gr/

3 σχόλια

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος5 Αυγ 2014, 4:01:00 μ.μ.

    «Δεν τράβηξε κανένας γείτονας το κουρτινάκι να δει τι γίνεται»

    Να Ξέρετε ότι ο κόσμος μισή δημοσιογράφους και Μ.Μ.Ε,όπως μισή έως θανάτου τα κυβερνητικά κόμματα με αυτά τα προκλητικά νομοθετικά --χαριστικά-- εκτρώματα, που κάνουν τα ΠΆΝΤΑ στην χώρα μονοπώλιο υπέρ 100 ανθρώπων που ελέγχουν τα ΠΆΝΤΑ από πολιτική, αθλητισμό, ενέργεια, νερό, γη, εργασία ,τουρισμό, θέατρα, Μ.Μ.Ε υγεία,παιδεία, δικαιοσύνη, στρατό , αστυνομία, λιμενικό κ.τ.λ...

    ΆΛΛΑ και Η αντιπολίτευση ΠΙΣΤΕΎΩ ότι θέλει χαστούκια, γιατί πάει στα Μ.Μ.Ε τον πατρόνων; θέλει να κυβέρνηση μια χώρα διαλυμένη; Αφού δεν μπορούν να τα βρουν όλοι οι αντιπολιτευόμενοι ας τους αφήσουν 15 μήνες ακόμα μέχρι της εκλογές του 2016 να πάρουν και (τους μισθουλακους όλοι μαζί μαζί τον 10.000 ευρώ) και μετά ας καεί η ΕΛΛΑΔΑ που θα καεί διότι αν δεν πληρώσεις ΕΝΦΙΑ θα σου κάνει κατασχέση , αν έλθουν με τους νταβατζήδες δικαστές-αστυνομικούς δικηγόρους να πάρουν τις περιουσίες μάλλον ότι θα βρουν στάχτες και μπουρπέρι ..

    Η ώρα του πραγματικού πατριωτισμού πλησιάζει , τον δρόμο μας τον δείχνει το Ισραήλ ,οφθαλμό αντί οφθαλμού μια κατάσχεση δέκα νεκροί πολιτικών οι συγγενών τους ..και οι ποινές για τους πατριώτες θα είναι αυστηρές να το ξέρετε ΌΛΟΙ και να ετοιμάζεστε, θα είναι Ο ΘΑΝΑΤΟΣ,για τον αγώνα για την λευτεριά..

    ΚΑΙ όσοι πιστεύουν ακόμα σε ΝΑΖΙ τους είδατε...η σε πιθηκοειδή κόμματα ΠΟΤΑΜΙΑ , ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΙ ΡΙΑΚΙΑ θα είστε απροετοίμαστοι θα πάτε όπως θα πάνε σήμερα οι δημοσιογραφοι που τους στήριζαν..άντε να μείνουν 10--15 παπαγάλοι άλλα αυτούς θα τους γαμούν πρώτα και την γυναίκα και τα παιδιά γιατί θα φέρουν επενδυτές ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΥΣ--Πρίγκιπες--ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ --ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ!!!...ΦΑΤΑΧ--ΧΑΜΑΖ--ΠΟΥΤΙΝ-ΜΕΡΓΚΕΛ--ΒΕΝΙΖΕΛΟ--ΣΑΜΑΡΑ--ΠΕΙΝΑΩ-ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ...

    «Δεν τράβηξε κανένας γείτονας το κουρτινάκι να δει τι γίνεται»

    Αισθάνομαι περίεργα. Είμαι ταραγμένη. Θέλω να ρωτήσω, πού βρέθηκε τόσο μίσος, για να κάψουν ζωντανούς εκατομμύρια ανθρώπους, επειδή έτυχε να έχουν διαφορετική θρησκεία;

    Πρέπει άραγε να δεχθώ τη συγγνώμη;

    Τίποτα δεν μπορεί να συγχωρέσει αυτό που μας έκαναν. Δεν απέμεινε συγγενής να με συνοδέψει όταν θα πεθάνω. Δεν άφησαν κανέναν, τους έκαψαν όλους», λέει στην αφήγησή της που είναι μια γροθιά στο στομάχι,η Εσθήρ Κοέν..

    Ο λόγος της φαρμάκι, όχι μόνο για τους ναζί, αλλά και για τους συντοπίτες της χριστιανούς: «Οταν μας έβγαζαν από τα σπίτια μας και μας έσερναν στους δρόμους για να μας πάνε στην Γερμανία, δεν τράβηξε κανένας γείτονας ούτε το κουρτινάκι για να δει τι γίνεται σημειώνει.

    Ξημερώματα 25ης Μαρτίου του 1944. Με μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση και με τη βοήθεια της ελληνικής χωροφυλακής, η Γκεστάπο «σκουπίζει» την εβραϊκή γειτονιά των Ιωαννίνων. Στοιβάζει σε φορτηγά, 1.725 άντρες, γυναίκες και παιδιά.

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. Καλώς ήρθατε στη Νέα Ελλάδα των Ολιγαρχών.

    Ενώ η τρόϊκα και η εντολοδόχος ελληνική κυβέρνηση κόπτονται να ανοίξουν όλα τα επαγγέλματα και να απελευθερωθούν εντελώς οι απολύσεις των εργαζομένων, την ίδια στιγμή προχωρούν σε υπερσυγκέντρωση των ΜΜΕ και των τραπεζών σε χέρια λίγων. Και συγκεκριμένα στα χέρια εκείνων που συντάσσονται με τα συμφέροντα των διεθνών ολιγαρχών.

    Έτσι εννοούν τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Μια εξοντωτική ισοπέδωση προς τα κάτω,
    για να μην σηκωθεί κανένα νέο «κεφάλι» και μια υπερσυγκέντρωση του πλούτου και της εξουσίας στην κορυφή.

    Παρατηρούμε επίσης μια υπερπροστασία της ιδιοκτησίας στην κορυφή (π.χ. εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι, μιντιάρχες, τραπεζίτες) και μια κατάλυση της ιδιοκτησίας στη βάση που φτάνει στην ουσία μέχρι τη δήμευση.

    Καλώς ήρθατε στη Νέα Ελλάδα των ολιγαρχών.

    Καλώς ήρθατε στην κόλαση του σύγχρονου ελληνικού Μεσαίωνα.

    Τώρα ζώα... ψηφίστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαρείτε τη “δημοκρατία” των δοσίλογων Σαμαρά-Βενιζέλου!!!

    O Χ.Χωμενίδης κατακεραυνώνει τη κυβέρνηση: "Πρόκειται για ευθεία κυβερνητική παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ"

    Mε επιστολή-καταπέλτη ο Χρήστος Χωμενίδης κατακεραυνώνει κυβέρνηση και διοίκηση της ΝΕΡΙΤ και υποβάλλει την παραίτησή του στον πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.

    Την επιστολή ανήρτησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο facebook.

    «Προς τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, Καθηγητή Θεόδωρο Φορτσάκη
    Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

    Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,
    Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου.

    Δεν πρόκειται για το εάν η ομιλία ή και η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έπρεπε να μεταδοθούν απευθείας από την ΝΕΡΙΤ.

    Πρόκειται για την ευθεία κυβερνητική παρέμβαση, η οποία αμφισβήτησε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ τη δυνατότητα του να επιλαμβάνεται ζητημάτων, που ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην αρμοδιότητα μιας Δημόσιας -και ανεξάρτητης από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα- Ραδιοτηλεόρασης. Και οδήγησε στην παραίτηση του καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη.

    Εδώ και έναν περίπου χρόνο, προσπαθούμε υπό την προεδρία σας, αντιμετωπίζοντας τις πιο πιθανές και απίθανες δυσκολίες, να θέσουμε τις βάσεις για να οικοδομηθεί μια νέου τύπου Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η οποία δεν θα κηδεμονεύεται, δεν θα ποδηγετείται, δεν θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ούτε και θα μοιράζεται σε σφαίρες επιρροής ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις ανάλογα με τη δύναμη της καθεμιάς.

    Για αυτή μας την προσπάθεια τα πρόσφατα γεγονότα αποτέλεσαν βαρύ πλήγμα. Εάν τα δεχθούμε ως τετελεσμένα, το μέχρι σήμερα έργο μας επί της ουσίας ακυρώνεται.

    Εάν δεχθούμε ότι κρίσιμες –ή και μη κρίσιμες- αποφάσεις λαμβάνονται και κάπου αλλού και από κάποιους άλλους, υπομονομεύουμε εκόντες-άκοντες το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

    Λυπάμαι πολύ.

    Με τιμή,
    Χ.Α.Χωμενίδης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση