GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΩΡΙΣΜΌΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΎΝΔΕΣΗ. ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗΣ

Ένας χωρισμός δεν είναι ποτέ εύκολος. Τις περισσότερες φορές δεν έχει σημασία αν ήσασταν μαζί για χρόνια ή απλώς μερικούς μήνες… Ο πόνος ...

Ένας χωρισμός δεν είναι ποτέ εύκολος. Τις περισσότερες φορές δεν έχει σημασία αν ήσασταν μαζί για χρόνια ή απλώς μερικούς μήνες… Ο πόνος είναι βαθύς και τα συναισθήματα σου έχουν κυριεύσει κάθε λογική. Αυτή η σχέση δεν έχει τελειώσει για εσένα. Πιστεύεις ότι έχεις να δώσεις και να πάρεις πολλά ακόμα. Τα συναισθήματα της απόγνωσης και του πανικού σε κυριεύουν.

“Η στιγμή που έκλεισε την πόρτα πίσω του ήταν η στιγμή που κατάλαβα ότι όλα τελείωσαν. Ο ήχος της πόρτας ήταν αυτό που με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι αυτό συνέβαινε πραγματικά… Ο χωρισμός είχε έρθει.. Αυτός ο ίδιος άνθρωπος που λίγες μέρες πριν έλεγε πόσο με λατρεύει και ότι είμαι η γυναίκα της ζωής του, αυτός έκλεισε την πόρτα πίσω του αφήνοντας με πλέον μόνη. Ήταν όλα ένα ψέμα; Μήπως δεν με αγάπησε ποτέ; Πώς γίνεται έτσι απλά σε μια στιγμή να μην σημαίνω τίποτα για αυτόν; Είναι πράγματι το τέλος;

Οι επόμενες μέρες ήταν ακόμη πιο δύσκολες. Η επιθυμία μου να επικοινωνήσω μαζί του με “έτρωγε” και φυσικά το έκανα.. Φυσικά χωρίς αποτέλεσμα. Απάντηση καμία… Σαν να μην υπήρξα ποτέ.. Πήγα σπίτι του κλαίγοντας.. Τον ικέτεψα να γυρίσει αλλά ήταν μάταιο.. Έκανα το ένα λάθος μετά το άλλο...Τυχαία βρήκα το βιβλίο σου και σιγά-σιγά άρχισα να ηρεμώ. Κατάλαβα τα λάθη μου τόσο κατά τη διάρκεια της σχέσης όσο και μετά τον χωρισμό. Τότε όλα άλλαξαν γιατί πολύ απλά άλλαξα στάση. Δεν τηλεφωνούσα. Βρήκα τον εαυτό μου και κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι αυτό. Λίγες ημέρες μετά ήρθε το πρώτο τηλεφώνημα. Έμαθε ότι είμαι καλά και πήρε να βεβαιωθεί ότι ισχύει. Με άκουσε τόσο ήρεμη που δεν το πίστευε… Το παιχνίδι είχε μόλις ξεκινήσει…Με νέους όρους.. Με μια νέα Μ.”

Η Μ είναι μόνο μία από τους χιλιάδες αναγνώστες μου η οποία κατάφερε να τα ξαναβρεί πρώτα από όλα με τον εαυτό της και μετά με τον πρώην της. Ας δούμε μαζί ποια είναι τα λάθη που έκανε η Μ και κάνει το 99% των ανθρώπων μετά από έναν χωρισμό:

Τσακωμοί: Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις μετά από έναν χωρισμό είναι να ξεκινήσεις να κατηγορείς τον/την πρώην σου για τους λόγους που σας έφεραν μέχρι εδώ. Το μόνο που θα καταφέρεις με αυτόν τον τρόπο είναι να μεγαλώσεις την απόσταση μεταξύ σας λέγοντας πράγματα που δεν εννοείς απλώς και μόνο για να τον/την πληγώσεις. Είναι λογικό να αισθάνεσαι πληγωμένος/η και να θέσεις να ξεσπάσεις αλλά δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος για να επιτύχεις μια επανασύνδεση.

Παρακάλια: Τον/την θέλεις πίσω και είσαι έτοιμος/η να κάνεις τα πάντα για αυτό. Πίστεψε με όμως, τα κλάματα και τα παρακάλια δεν είναι ο σωστός τρόπος για να τα καταφέρεις. Ακόμη κι αν δεχτεί να είστε και πάλι μαζί η σχέση σας θα είναι σαν βόμβα έτοιμη να εκραγεί αφού δεν έχετε ξεπεράσει ουσιαστικά τους λόγους οι οποίοι σας οδήγησαν στην ρήξη και αργά η γρήγορα θα φτάσετε στο ίδιο σημείο. Επιπλέον, δεν θέλεις να είσαι με κάποιον που σε λυπάται, αλλά με κάποιον που πιστεύει ότι αυτή η σχέση έχει μέλλον και θέλει να είναι μαζί σου!

Πίεση: Καταλαβαίνω ότι σου λείπει. Θέλεις να τον/την ακούσεις και φοβάσαι ότι αν δεν το κάνεις μπορεί να σε ξεχάσει και να προχωρήσει παρακάτω. Με το να τον/την παίρνεις συνέχεια τηλέφωνο, να του/της στέλνεις μηνύματα και email το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον/την απομακρύνεις ακόμη περισσότερο. Είναι πάρα πολύ πιθανό να σταματήσει να απαντάει και να σου πει να μην τον/την ξαναενοχλήσεις.

Απελπισμένες προσπάθειες να του/της τραβήξεις την προσοχή: Πηγαίνεις σε όλα τα μέρη που ξέρεις ότι συχνάζει, πίνεις, όλες οι αναρτήσεις σου μιλούν γα τη χαμένη σου αγάπη και δεν χάνεις ευκαιρία να εκφράσεις πόσο χάλια είσαι ψυχολογικά. Αυτές είναι κινήσεις απελπισίας και πίστεψέ με ο/η πρώην σου δε θα γυρίσει πίσω επειδή βλέπει ότι δεν είσαι καλά. Αντιθέτως, χαλάς την εικόνα που έχει για εσένα και μειώνεις τις πιθανότητες επανασύνδεσης. Ακόμα χειρότερα, της/του στέλνει δώρα και λουλούδια στο γραφείο ή στο σπίτι. Είμαι σίγουρος ότι ο λόγος που φτάσατε στον χωρισμό ήταν πολύ πιο ουσιαστικός και δεν θα καταφέρεις με ένα ακριβό δώρο να τον/την κάνεις να το ξεχάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση