GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To ΠΑΣΟΚ ζητά στοιχεία για τις σπατάλες και τις αμοιβές των στελεχών του ΤΧΣ...

Την άμεση κατάθεση αναλυτικού καταλόγου των λειτουργικών εξόδων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ζητεί, με αίτηση κατάθεσης εγγ...

Την άμεση κατάθεση αναλυτικού καταλόγου των λειτουργικών εξόδων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ζητεί, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Η αίτηση έχει υποβληθεί στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος καλείται να διαβιβάσει στη Βουλή τα έξοδα διοίκησης του ΤΧΣ, τις αμοιβές των συμβούλων, των ελεγκτών και των δικηγόρων του ΤΧΣ καθώς και τους λοιπούς μισθούς και αμοιβές του συνόλου του προσωπικού.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος θυμίζει ότι «το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ιδρύθηκε με στόχο να διατηρεί τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας μέσω της οικονομικής στήριξης της κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ωστόσο το ΤΧΣ κατέστησε σαφές ότι έχει απώλειες της τάξης των 5,4 δις ευρώ στην προσπάθεια του να ενισχύει το τραπεζικό σύστημα και να αποτρέψει ενδεχόμενο κατάρρευσή του».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στην ετήσια οικονομική έκθεση του ΤΧΣ, σύμφωνα με την οποία, τα λειτουργικά έξοδα (συμπεριλαμβανομένων του διοικητικού κόστους, των αμοιβών των συμβούλων, των μισθών του προσωπικού κλπ) για το έτος 2012 ανήλθαν στο ιδιαίτερα υψηλό ποσό των 4,9 εκατομμυρίων ευρώ. Το εν λόγω ποσό περιλαμβάνει έξοδα προσωπικού ποσού 2 εκατομμυρίων ευρώ και ποσό 2,9 εκατομμυρίων ευρώ για γενικά διοικητικά και λειτουργικά έξοδα.
«Η κοινωνία αποζητά πλέον περισσότερο από ποτέ διαφάνεια», τονίζει ο βουλευτής και προσθέτει ότι «είναι χρέος των βουλευτών να ελέγχουν το που καταλήγουν τα χρήματα του ελληνικού λαού, ιδίως κατά την περίοδο της γενικευμένης ύφεσης».
Διατυπώνει ταυτόχρονα αιχμές αναφέροντας ότι «επειδή το ΤΧΣ έχει κληθεί να ενισχύσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, ο στόχος του καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολος εάν το ίδιο δεν μπορεί να εξορθολογίσει τις δαπάνες του».

3 σχόλια

  1. Mπα, τώρα ξύπνησε το ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οργή στους πολίτες. Ατελείωτες ουρές σε εφορίες και τράπεζες για τους φόρους ακινήτων. Μας έκαναν Σοβιετική Ένωση, με ατελείωτες ουρές σε ΔΕΗ, εφορία, τράπεζες, χαράτσια στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία ( ουσιαστικά έχουμε δήμευση περιουσιών, έμμεση )η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και όχι οι κακοί κομμουνισταί, όπως μας φόβιζαν και τους ψηφίζαμε ! Άφησαν χωρίς δουλειά τους νέους, απολύσεις, φόρους και χαράτσια, μόνο αυτοί περνάνε ζωή και κότα σε κότερα και πολυτελή ξενοδοχεία. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας κατέστρεψαν και οι μόνοι ψηφοφόροι που τους έχουν απομείνει είναι κάτι κομματόσκυλα και ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών και οι φοροφυγάδες που τρώνε με χρυσά κουτάλια και όσοι έχουν μαύρα ή άσπρα λεφτά στο εξωτερικό. Έτσι, πολύ απλά ο Σύριζα θα πάρει πάνω από 35%, η Χρυσή Αυγή 25% και οι ΑΝΕΛ του Καμμένου- Δημαρά- Μαριά θα πιάσουν 15% και άνω. Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά. Το μαύρισμα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ θα είναι τρομακτικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο ρε Οδυσσέα! Κάλιο αργά παρά ποτέ! Αίστευτοι μισθοί εκεί μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση