GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο "σφυρί" βγαίνουν οι σημειώσεις της προσελήνωσης του 1969

Ο Buzz Aldrin, ένας από τους αστροναύτες που πήραν μέρος στην αποστολή του Apollo 11, το ...


Ο Buzz Aldrin, ένας από τους αστροναύτες που πήραν μέρος στην αποστολή του Apollo 11, το 1969, πουλάει τις προσωπικές του σημειώσεις, με τις οδηγίες για την κρίσιμη στιγμή που θα έφταναν στη Σελήνη…
Οι σημειώσεις αποτελούσαν μέρος του προσωπικού του εγχειριδίου, ενώ ο Armstrong κατηύθυνε το "Lunar Module Eagle" προς τη Σελήνη.
Σε αυτές αναφέρονται μεταξύ άλλων, οι δραματικές στιγμές που έζησαν τα μέλη της αποστολής, τα τελευταία λεπτά πριν την προσελήνωση, καθώς και οι οδηγίες που είχαν για ασφαλή αποχώρηση και επιστροφή στην Γη.
Από αυτές φαίνεται, ότι οι πρώτες λέξεις που ειπώθηκαν στην επιφάνεια του φεγγαριού ήταν "Contact light", από τα χείλη του Aldrin, για να επιβεβαιώσει την επιτυχή προσγείωση.
Μεταξύ των προσωπικών αντικειμένων του Aldrin, που βγαίνουν προς πώληση, είναι ακόμη ένα γράμμα, στο οποίο περιγράφει δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο, το χτύπημα συναγερμού, πριν ακουμπήσουν στη Σελήνη.
"Θα το θυμάμαι για πάντα. Περίπου οχτώ λεπτά κράτησε η πιο περιπετειώδης φάση του ταξιδιού μας, η προσέγγιση στο φεγγάρι", γράφει.
Οι σημειώσεις του Aldrin θα πωληθούν από τον οίκο Bonhams στη Νέα Υόρκη, στις 25 Μαρτίου.

Πηγή: Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση