GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πρώτο μουσείο... τουαλέτας!

Το πρώτο θεματικό πάρκο αφιερωμένο στην τουαλέτα άνοιξε τις πύλες του στη Νότια Κορέα. Το πάρκο, που...

Το πρώτο θεματικό πάρκο αφιερωμένο στην τουαλέτα άνοιξε τις πύλες του στη Νότια Κορέα.
Το πάρκο, που...απέχει περίπου μία ώρα από την πρωτεύουσα Σεούλ και βρίσκεται στην πόλη Σουγουόν, γνωστή και ως το "σπίτι της Samsung Electronics", περιλαμβάνει ένα μουσείο σε σχήμα τουαλέτας. Στο κτίριο αυτό διέμενε κάποτε ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Τουαλέτας, Σιμ Τζάε-ντακ.
Ο μύθος θέλει τον Σιμ, πρώην δήμαρχο της πόλης που έκανε την περιουσία του από την επιχείρησή του με μεταλλικά προϊόντα και έμεινε γνωστός ως "Κύριος Τουαλέτα", να έχει γεννηθεί εκεί σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας.
Ο Σιμ πέθανε το 2009 σε ηλικία 70 ετών και έγινε γνωστός στη Νότια Κορέα το 2002 που φιλοξένησε την διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου όταν παρείχε τουαλέτες στους φιλάθλους.
Η ένωση που ίδρυσε έχει ως αποστολή της την διάδοση του οφέλους της ύπαρξης τουαλέτας σε όλο τον κόσμο, έναν σκοπό παρόμοιο με εκείνον που προωθεί η Παγκόσμια Οργάνωση Τουαλέτας, που εδρεύει στη Σιγκαπούρη.
Προτού παραχωρηθεί το σπίτι του Κυρίου Τουαλέτα στην πόλη Σουγουόν, οι επισκέπτες μπορούσαν να κάνουν κράτηση για μία βραδιά, αλλά κόστιζε 50.000 δολάρια--όσο χρειάζεται για τη συγκέντρωση χρημάτων για ένα κτίριο με τουαλέτες με φιλανθρωπικό σκοπό.
Η είσοδος στο μουσείο του πάρκου είναι ελεύθερη. Από τον Ιούλιο που ξεκίνησε η λειτουργία του το έχουν επισκεφθεί 40.000 άνθρωποι. Το ίδρυμα χρηματοδοτεί προγράμματα κατασκευής τουαλετών σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως οι Φιλιππίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση