GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοιχτό το Κατάρ για επενδύσεις στην Ελλάδα, λέει ο Παναγιωτόπουλος

Θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή τη...



Θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς και θέματα επενδύσεων στον τομέα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, κυριάρχησαν στη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, με τον διάδοχο του θρόνου του κράτους του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad al-Thani, στη Ντόχα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος «προκύπτει ενδιαφέρον του Κατάρ για μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση και αφορούν στην ελληνική αμυντική βιομηχανία. Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα, το Κατάρ είναι ανοιχτό να πραγματοποιήσει άμεσα επενδύσεις στην Ελλάδα».

«Περιμένουν», συνέχισε, «τους πρώτους μήνες του 2013 την εδώ επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και θεωρούν ότι μέχρι τότε θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες προτάσεις, σε συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια στην χώρα μας. Θεωρώ ότι ένα ευρύτερο πεδίο ανοίγει και είναι ουσιαστικό για συγκεκριμένες ενέργειες που θα φέρουν στην Ελλάδα επενδύσεις και τους δυο λαούς πολύ πιο κοντά», εκτίμησε.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, στις δηλώσεις του, επανέλαβε τη βούληση των δύο χωρών να προχωρήσουν ταχύτερα στην αμυντική και στρατιωτική συνεργασία «τόσο στο επίπεδο του Ναυτικού και της Αεροπορίας όσο και στο επίπεδο της συνεργασίας και των κοινών ασκήσεων των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό και θερμό κλίμα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε, επίσης, με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Κατάρ, Στρατηγό Hamad bin Ali al Attiyah.

Η επίσκεψη του στο Κατάρ, ολοκληρώνεται με την περιοδεία του σε βάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και με ενημερωτικές συσκέψεις για θέματα αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει αύριο στην Αθήνα.
Πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση