GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσα παίρνουν οι υπάλληλοι της Βουλής τελικά;

Είναι αλήθεια πως μόνο και μόνο ο τίτλος «υπάλληλος της Βουλής» αποτελεί κόκκινο πανί για τη μαινόμενη κοινωνία, παραπέμποντας όλους μας ...

Είναι αλήθεια πως μόνο και μόνο ο τίτλος «υπάλληλος της Βουλής» αποτελεί κόκκινο πανί για τη μαινόμενη κοινωνία, παραπέμποντας όλους μας στον επιθετικό προσδιορισμό «προνομιούχοι». Προνομιούχοι γιατί παίρνουν 15ο και 16ο μισθό, γιατί τσεπώνουν ατελείωτα επιδόματα, προνομιούχοι γιατί δουλεύουν λίγο αν όχι καθόλου, προνομιούχοι γιατί είχαν έχουν και θα έχουν μπάρμπα στην Κορώνη, γιατί παίρνουν δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, προνομιούχοι γιατί δεν έχουν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο όπως ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ κι επιπλέον έχουν τα μούτρα να απεργούν γι’ αυτό.
Αυτό γνωρίζουμε όλοι και κανείς τους δεν το έχει διαψεύσει. Είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα; Καταχρώνται οι υπάλληλοι της Βουλής όλα αυτά τα προνόμια στην υγειά των κορόιδων και μάλιστα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των πολιτικών δυνάμεων – ακόμα κι εκείνων που μάχονται στους δρόμους το δίκιο του εργάτη;
Ή μήπως η εργασιακή ιδιότητα του υπαλλήλου της Βουλής αποτελεί από μόνη της, ως τίτλος «κόκκινο πανί» για την κοινωνία, άρα κι ένα καλό «όπλο» στα χέρια του λαϊκισμού, του κιτρινισμού αλλά κυρίως του πολιτικού και κοινωνικού αποπροσανατολισμού.
Χτυπάνε το σαμάρι για να μη χτυπήσουν τον ...βουλευτή Αλήθεια, δεν προβληματίζεται κανείς γιατί και πότε επανέρχονται στην πρώτη γραμμή οι υπάλληλοι της Βουλής; Ας πούμε κατά την χθεσινή ψήφιση των μέτρων, Των επαχθέστατων και βάρβαρων μέτρων που ψηφίστηκαν σε ένα και μόνο άρθρο την ώρα που η πλατεία Συντάγματος «βογκούσε» από διαμαρτυρόμενο, αγανακτισμένο κόσμο που έμεινε να υπερασπιστεί το δικαίωμα του να διαδηλώνει μέχρι τέλους και υπό βροχή. Η πλατεία Συντάγματος σείονταν από κόσμο.
Αν το ενδιαφέρον στρεφόταν στο «κόκκινο πανί» των άλλων εργαζομένων, δηλαδή τους «προνομιούχους υπαλλήλους της Βουλής» τότε σε κάθε περίπτωση οι εντός της Ολομέλειας θα ήταν κερδισμένοι. Γιατί; Απλώς γιατί είτε θα αποπροσανατόλιζαν τον κόσμο από τις 153 ψήφους, ήτοι την οριακή πλειοψηφία με την οποία πέρασαν τα μέτρα είτε απλώς θα παρέσυραν το θυμικό του κόσμου θα ξεσπούσε μια εμφύλια σύρραξη προς εκτόνωση των πνευμάτων. Συνομωσιολογία;
Καθόλου.
Οι υπάλληλοι της Βουλής, λοιπόν, για όσους θέλουν πραγματικά να γνωρίζουν, έχουν ενταχθεί χωρίς καμία εξαίρεση στο ενιαίο μισθολόγιο από το πρώτο κιόλας μνημόνιο.
Δεν παίρνουν κανένα επίδομα και κυρίως δεν παίρνουν 15ο και 16ο μισθό. Είναι πράγματι προνόμια που λάμβαναν παλαιότερες γενιές υπαλλήλων σε περιόδους παχιών αγελάδων.
Την ίδια ώρα, μέσα στα «βύσματα» και τους ανθρώπους που έχουν κάνει την αργομισθία επάγγελμα, οφείλουμε να πούμε πως υπάρχουν και υπάλληλοι που δουλεύουν, και δουλεύουν σκληρά, χωρίς ωράριο, χωρίς Σαββατοκύριακα και χωρίς αργίες. Δουλεύουν όσες ώρες η Βουλή συνεδριάζει είτε στην Ολομέλεια είτε στις Επιτροπές. Δουλεύουν και όταν η Βουλή- δηλαδή το Σώμα των Βουλευτών- απέχουν από τις κοινοβουλευτικές εργασίες κατά την περίοδο των διακοπών.
Καμία άλλη δημόσια υπηρεσία δεν δουλεύει σε αυτούς τους ρυθμούς, πολλώ δε μάλλον σε αυτά τα ωράρια. Εδώ μπαίνει και το θέμα του αυτοδιοίκητου της Βουλής, που όμως είναι μια άλλη ιστορία Στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας που καταβάλλει η χώρα, ο προϋπολογισμός του Κοινοβουλίου έχει υπερκαλύψει τον επιδιωκόμενο στόχο επιτυγχάνοντας τη μείωση των 23 περίπου εκ ευρώ. Λεφτά που κόπηκαν από λειτουργικές και άλλες δαπάνες αλλά κυρίως περικόπηκαν από τη μισθοδοσία.
Και καλώς έγινε. Κανείς δε μπορεί και δεν πρέπει να εξαιρεθεί ή να τύχει προνομιακής συμπεριφοράς την ώρα που η Ελλάδα δίνει τη μάχη της εντός και εκτός. Το ύποπτο όμως είναι ότι παρά το γεγονός ότι ο στόχος που είχε τεθεί στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, όσον αφορά στη Βουλή, για τα έτη 2013 έως και 2015 έχει ήδη υπερκαλυφθεί από τις περικοπές κάποιοι επιμένουν να αποκρύπτουν την πληροφορία πως οι υπάλληλοι της Βουλής επωμίστηκαν αυτό το φορτίο- ως όφειλαν- εντάχθηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο όπως όλος ο δημόσιος τομέας, έχασαν όλα τα προνόμια τους, υπέστησαν αναλογικά τις μεγαλύτερες μισθολογικές απώλειες, χωρίς ωστόσο να μειωθεί η παροχή υπηρεσιών τους σε εργατοώρες ή σε ποιότητα και επιπλέον βρίσκονται και αντιμέτωποι με τον υπόλοιπο κόσμο, τις άλλες κοινωνικές και εργασιακές ομάδες προσπαθώντας να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες.
Είναι αρκετά βολικό αυτό για κάποιους. Είναι πολύ βολικό να αποπροσανατολίζεται ο κόσμος, ρίχνοντας βορρά τους προνομιούχους, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα και την ίδια ώρα που παριστάνει τον αδέκαστο να περνάει υπογείως διάταξη για το υπουργείο του. Το Υπουργείο Οικονομικών που αφορά στην προσωπική διαφορά την οποία ήταν να καταργήσει αλλά τελικά, αφού είχε στραφεί το ενδιαφέρον στους υπαλλήλους της Βουλής, την πέρασε κάτω απ’ το τραπέζι.
Διαίρει και ..."βασίλευε"...
Είναι εξίσου βολικό να βάλουν την μία κοινωνική ομάδα να τα βάλει με την άλλη. Μια εμφύλια σύρραξη θα εκτόνωνε τον κόσμο…Ποιος θα αποτελέσει την αφορμή ή ποιος θα πέσει βορρά στο οργισμένο πλήθος είναι άλλο θέμα…
Έχει επίσης ενδιαφέρον ο ρόλος και των δημοσιογράφων. Τα «κίτρινα» μαγαζιά εξυπηρετούνται από «κίτρινες» ειδήσεις. ΟΚ! Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, έτσι για την ιστορία, πως οι ίδιοι άνθρωποι που έσπευσαν να κατηγορήσουν τους υπαλλήλους της Βουλής γιατί διαμαρτυρήθηκαν και απάιτησαν να πάρει πίσω την διάταση ο Υπουργός Οικονομικών, παρουσιάζοντας τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου ως προνομιούχα ομάδα εργαζομένων που μπορεί να επιβάλλει αιτήματα και να εκβιάσει καταστάσεις, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ακριβώς με τον ίδιο καταδικασθέντα από τους ίδιους τρόπο απαίτησαν την περασμένη εβδομάδα την εξαίρεση τους από τον ΕΟΠΥΥ
Κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα δηλαδή αλλά μόνο αν δεν αφορά εκείνους. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο διαχωρισμός σε πατρικίους και πληβείους είναι τουλάχιστον απαραίτητος για τους υπερασπιστές της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Κοινοβουλευτικοί συντάκτες κατηγορούν τους υπαλλήλους βουλής για προνόμια ...Είπε ο Γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα
Κι αν τους φάνηκε περίεργο για πότε οι υπάλληλοι της Βουλής κατέβηκαν χθες σε απεργία, ήταν απορίας άξιο για πότε έφτασαν οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ τις προάλλες στη Βουλή κι έβγαλαν σχεδόν σηκωτό τον υπουργό Οικονομίας από την Ολομέλεια αναγκάζοντας τον να εξαιρέσει τους δημοσιογράφους από τον ΕΟΠΥΥ σε χρόνο DT.
Αυτά μόνο και μόνο για την ιστορία των πραγμάτων. Για όσους δεν θέλουν να μείνουν σε ό, τι τους σερβίρουν και θέλουν μόνοι τους να βγάλουν συμπεράσματα, μέσα από μια αντικειμενική εξιστόρηση των γεγονότων.
Η σιωπή των υπαλλήλων της Βουλής τους κάνει να φαίνονται ύποπτοι κι αυτό είναι θέμα δικό τους. Η αλήθεια όμως είναι αυτή κι αξίζει στον καθένα μας να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει. Προς τι αυτή η στοχοποίηση και τι εξυπηρετεί.
Ας είμαστε όλοι λίγο πιο καχύποπτοι. Και πολύ πιο ενημερωμένοι. Οι καιροί είναι πονηροί και το μόνο που δε μας χρειάζεται είναι να σπάσει το μέτωπο των εργαζομένων, των οικογενειαρχών, των μεροκαματιαρήδων, και μέσα σ’ αυτούς είναι και οι υπάλληλοι της Βουλής.

newsnow.gr

4 σχόλια

  1. Επι της ουσιας δεν μας λετε τιποτα...ποσα παιρνουν τελικα?
    οσο για την συγκρισημε τους δημοσιογραφους.....δεν εχουν κ μεγαλη διαφορα μεταξυ τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δικαιο ειναι το δικαιο του εργατη!

    Τσοβολα δωστα ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πλιάτσικο των “Δεκεμβριανών”
    ο ΣΥΡΙΖΑ το βλέπει “εξέγερση”.

    Πριν από τέσσερα χρόνια ακριβώς η δολοφονία ενός νεαρού παιδιού από έναν ανόητο αστυνομικό είχε προκαλέσει τις χειρότερες καταστροφές της Αθήνας. Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καταδικαστέα από όλους, αντί να δημιουργήσει ένα παλλαϊκό ειρηνικό ρεύμα ενάντια στην καταπίεση (όποια κι αν ήταν αυτή), την αστυνομική αυθαιρεσία ή ακόμη και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατέληξε σε ένα ρεύμα πλιατσικολόγων, καταστροφέων της Αθήνας και των περιουσιών πολιτών.

    Εκείνη η περίοδος χαρακτηρίστηκε ως «Δεκεμβριανά» κι έτσι έμεινε. Για κάποιους ήταν οι μέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα και έφεραν σιγά – σιγά τη φθορά της τότε κυβέρνησης η οποία για να λέμε και του στραβού το δίκιο ήταν από μόνη της μπάχαλο και βουτηγμένη στη διαφθορά και την ανικανότητα.

    Για άλλους ήταν ημέρες ντροπής. Αντί να είναι ημέρες τιμής για ένα αθώο παιδάκι που άφησε την τελευταία του πνοή άδικα από το χέρι ενός βλάκα μπάτσου, έγινε ο παράδεισος των μπαχαλάκηδων με τις γνωστές συνέπειες.

    Το γεγονός ότι το κράτος άφησε τους κουκουλοφόρους εκείνη την περίοδο να αλωνίζουν επί μέρες στην πρωτεύουσα κι όχι μόνο, ήταν η πόρτα που άνοιξε για να τα κάνουν ρημαδιό όποτε ήθελαν οι ίδιοι άθλιοι. Και άνοιξε το δρόμο και στη Χρυσή Αυγή να γίνει κόμμα, να δέρνει και να βρίζει, να κάνει μπάχαλο τη χώρα αλλά να μην τιμωρείται. Μία σου και μία μου που λέει και ο Μιχαλολιάκος αλλά και διάφοροι άλλοι ακραίοι.

    Αυτές λοιπόν τις ημέρες που θα έπρεπε να είναι ημέρες μνήμης, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ποιος άλλος, ο ΣΥΡΙΖΑ. Η νεολαία του Συνασπισμού με το σύνθημα «ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες»...

    ..$ΥΡΙΖΑ Η Α Λ Η Τ Ε Ι Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση