GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι εταίροι δεν έχουν αίσθηση των δυσκολιών που περνά η Ελλάδα»

Για τακτική κάποιων ευρωπαϊκών κρατών που «στρατηγική τους ήταν να κερδίζουν χρόνο, όχι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα» της Ελλάδας μίλησ...

Για τακτική κάποιων ευρωπαϊκών κρατών που «στρατηγική τους ήταν να κερδίζουν χρόνο, όχι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα» της Ελλάδας μίλησε η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
«Υπάρχουν ευθύνες, και το λέω με επίγνωση και των δικών μου ευθυνών, στρατηγική ορισμένων κρατών στην Ευρώπη ήταν να κερδίζουν χρόνο, όχι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, και τώρα ακόμη κάποιες πλευρές επιθυμούν να κερδίζουν χρόνο προτάσσοντας εθνικούς στόχους έναντι των ευρωπαϊκών στόχων», τόνισε η κ. Δαμανάκη, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης σχολίασε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν αίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι η ίδια είχε τοποθετηθεί εναντίον των μεγάλων αλλαγών στα εργασιακά.
Ωστόσο, η κ. Δαμανάκη είναι αισιόδοξη για το μέλλον, καθώς μπορεί να υπάρχουν μεγάλες διαφορές, υπάρχουν όμως και θετικές ιδέες. «Θα δοθούν χρήματα στην ευρωπαϊκή αγορά με προοπτική σταδιακά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», επεσήμανε, ενώ για την αντιμετώπιση του ελλείμματος σημείωσε: «Μπορούμε να καταφέρουμε να έχουμε θετικό πλεόνασμα γιατί το έλλειμμα πάει καλά, και τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν».
Υποστήριξε ακόμα ότι πολύ δύσκολα θα αποφασιστούν στο μέλλον νέες περικοπές και φορολογικά μέτρα, αν και είναι πολλές οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που μπορούν και πρέπει να γίνουν.

8 σχόλια

  1. ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΑΥΤΗ;
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι δεν είναι έτσι ..Δεν εξαργύρωσαν όλοι οι αγωνιστές τον αγώνα τους με πληρωμένες καρέκλες εξουσίας.

    Αν όμως θέλετε μπορώ να συγκρίνω την τότε εποχή με τη σημερινή με βάσει τους ΝΕΚΡΟΥΣ ,τους ενοικιαζόμενους και εκβιασμενους εργαζομένους , τους ανέργους, τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπιδα για ένα κομμάτι ψωμί, για την ανύπαρκτη υγεία , για την διαλυμένη παιδεία, ΝΑΙ η τότε η εποχή με αυτή που ζούμε σήμερα μιαζει παράδεισος..

    Ξέρετε τι συμβαίνει σε αυτή την χώρα , ΠΌΤΕ δεν υπήρξε χώρα, ούτε μας λαμβάνουν υπόψιν, ούτε μας υπολογίζουν, από στρατιωτική δύναμη; από αγοραστική δύναμη; από που θέλετε να το ψάξετε;

    Η χώρα μας έχει να δείξει ΜΙΑ επιτυχία από Προ Χριστού .. Όσοι την έχουν κυβέρνηση από τότε ΠΆΝΤΑ είναι επιλεγμένοι από τον ξένο παράγοντα. Στην Ελλάδα πρέπει να το πάρουμε ΧΑΜΠΆΡΙ τίποτα δεν γίνετε αν δεν το επιθυμούν κάποιοι ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ..

    Ακούω το ΚΚΕ και μου έρχεται να ξεράσω .. καλή πάντα τούς ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ,ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Δεν καλή τον ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΛΑΌ κανείς , η ΑΔΕΔΥ τους δικούς της η ΓΕΣΕΕ τους δικούς της οι ΟΤΑ τους δικούς της , ΣΚΑΤΆ ΝΑ ΦΑΝΈ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΠΕΙ Ελληνικέ ΛΑΈ ... Γιατί ; ΓΙΑΤΊ ΤΟ ΠΑΙΓΝΊΔΙ ΉΤΑΝ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΣΤΗΜΈΝΟ-ΞΕΠΟΥΛΗΜΈΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς να φανταστούμε ΤΗΝ ΑΝΆΠΤΥΞΗ που θα περίμενε Ο ΕΛΛΗΝΑΣ από επενδύσεις ξένου ιδιωτικού κεφαλαίου στην λύση των προβλημάτων της ΧΩΡΆ ΜΑΣ;

    Πώς να διανοηθούμε, πως μια κυβέρνηση που δεν διεκδικεί τα δικαιώματα των εργατών της που ποδοπατήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ να αναμένει λύσεις από το ξένο κεφαλαίο; ( ΑΣ ΑΠΑΝΤΉΣΟΥΝ ΟΙ ΤΆΧΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΔΥΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ}

    Όταν το κεφαλαίο πηγαίνει πάντα εκεί όπου έχει τα περισσότερα συμφέροντα;

    Που θα επενδύει όχι στα είδη τα αναγκαία για τη χώρα μας, αλλά σε κείνα που του επιτρέπουν, τα περισσότερα κέρδη του;

    Ας μελετήσουμε τα επαχθή δάνεια των Γερμανών= τον εταίρων μας= Θέλουν κρέμασμα όσοι τα ψήφιζαν και τα υπέγραψαν..ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΘΑ ΓΊΝΕΙ..
    Η μάχη θα δοθεί από την επαρχία γιατί στα αστικά κέντρα οι εξουσία έχει πάντα πλεονέκτημα να ΝΙΚΑ τους ελάχιστους οργισμένους.

    Ζούμε σε μια αληθινά κοσμογονική εποχή της ιστορίας μας, μια περίοδο που όλες οι χώρες έχουν τα μάτια καρφωμένα πάνω στο μικρό κράτος μας.

    Οταν πρόκειται για εισαγωγή ξένων κεφαλαίων εξ ανάγκης κι όταν η λύση που προτείνεται είναι η επένδυση ξένων κεφαλαίων, τότε τα κίνητρα δεν είναι βέβαια ούτε γενναιοδωρία ούτε ευγένεια από συμπόνια, ούτε και η επιθυμία να βοηθηθεί ο λαός.

    Το ιδιωτικό κεφαλαίο κινητοποιείται μόνο για ένα το σκοπό να βοηθήσει τον λογαριασμό του.

    Το ξένο ιδιωτικό κεφαλαίο είναι το πλεόνασμα του κεφαλαίου μιας χώρας, που μεταφέρεται σε μια άλλη χώρα όπου οι μισθοί θα είναι πολύ χαμηλότεροι, οι συνθήκες της ζωής σε χαμηλό κόστος και έτσι τα κέρδη του θα είναι περισσότερα.

    Και τώρα απευθύνομαι στους αδύνατους, σε κείνους που φοβούνται, σε κείνους που σκέπτονται πως βρισκόμαστε σε μια κατάσταση μοναδική στα ιστορικά χρονικά, σε κατάσταση απελπισίας.

    Θα σας διηγηθώ ένα σύντομο ανέκδοτο του Γεζους Σιλβα Χερζογκ, μεξικάνου οικονομολόγου, συντάκτη του νόμου εξαγωγής πετρελαίου, ανέκδοτο που αναφέρεται ακριβώς στην εποχή που ανθούσε στο Μεξικό το διεθνές κεφαλαίο.

    Ακουστέ το: «Φυσικά θα ισχυριστούν πως το Μεξικό ήταν μια κομμουνιστική χώρα. Το φάντασμα του κομμουνισμού εμφανίστηκε. Ο πρεσβευτής Ντανιέλ, στο βιβλίο του γράφει πως κάνει ένα ταξίδι στην Ουάσιγκτον εκείνες τις δύσκολες μέρες κι ότι ένας Άγγλος κύριος του μιλάει για τον μεξικάνικο κομμουνισμό.

    Κι ο Ντανιέλ άπαντα: Ε, λοιπόν, ο μόνος κομμουνιστής που γνωρίζω εγώ στο Μεξικό είναι ο Ντιέγκο ντε Ριβέρα. Αλλά τι είναι ένας κομμουνιστής; Ρωτάει αμέσως μετά τον Άγγλο κύριο.

    Αυτός κάθεται σε μια άνετη πολυθρόνα, σκέπτεται, σηκώνεται και δίνει τον πρώτο ορισμό. Αλλά δεν τον ικανοποιεί. Ανακάθεται, σκέπτεται πάλι, εμπνέεται για λίγο, ξανασηκώνεται και δίνει ένα καινούργιο ορισμό. Μα πάλι δεν του αρέσει. Το πήγαν – έλα συνεχίζεται ώσπου λέει απελπισμένος στον Ντανιέλ: Κύριε ένας κομμουνιστής είναι κάτι που μας σκανδαλίζει.

    ΕΡΝΕΣΤΟ ΤΣΕ ΓΚΟΥΕΒΑΡΑ ..(συρραφή από Ελληνες Γκεβαριστές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ιδουω πουλιτιχνειου:
    ΒΙΝΤΕΟ-ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ Σ Ο Κ

    http://www.youtube.com/watch?v=wa6CDNuMLMU&feature=player_embedded#!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΛΑΨΟ-ΜΟΥΝΑ ΓΙΑ ΠΈΝΤΕ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.
    ΚΟΨΤΕ ΤΗΣ ΤΟ ΜΙΣΘΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "..Εδώ Κλεπτοτεχνείο..., εδώ Κλεπτοτεχνείο...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΤΕ ΣΥΝΤΩΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙ..............ΟΥΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΟΥΤΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι "εταίροι" μας δεν έχουν αίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένα κομμάτι της Ελλάδας θα ήθελε να πει, αλλά έχει και μια καρέκλα να κρατήσει. Ή έτσι νομίζει η κ. Δαμανάκη... Είναι αισιόδοξη για το μέλλον... "να έχουμε θετικό πλεόνασμα" συμπλήρωσε αλλά αν υπάρχουν και "αρνητικά πλεονάσματα", αυτά μόνο προσωποποιημένα είναι και βρίσκονται στον θίασο της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

    Μια από τις ντροπές της Γενιάς του Πολυτεχνείου, είναι και η κ. Δαμανάκη, αλλά ας μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Νισάφι πια με τα οριζόντια μέτρα!

    http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/11/eggheads.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση