GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΕΒ: Να ολοκληρωθεί το άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων

Στην εναρκτήρια ομιλία του στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Δασκαλόπουλο...

Στην εναρκτήρια ομιλία του στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, να προωθήσει δύο σημαντικές αλλαγές για να για να δράσει και να δημιουργήσει το επιχειρηματικό δυναμικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Ιδιαιτέρως επείγον είναι να συνεγείρουμε το επιχειρηματικό δυναμικό της χώρας. Να του παράσχουμε πεδίο και ορίζοντα για να δράσει και να δημιουργήσει. Η οικονομική και ηθική χρεοκοπία του κράτους της μεταπολίτευσης καθιστά σήμερα την ιδιωτική πρωτοβουλία, τη σύγχρονη ελληνική επιχειρηματικότητα, τον μοναδικό μοχλό πραγματικής ανάπτυξης. Και, ταυτόχρονα, τον κατ’ εξοχή κοινωνικό φορέα της αναγκαίας αλλαγής.
Πλην όμως, όσες υποσχέσεις κι αν δοθούν, όσες εξαγγελίες προθέσεων κι αν γίνουν, δεν μπορεί ν’ αναμένουμε ενεργοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και προσέλκυση ξένων επενδύσεων αν δεν προωθηθούν δύο σημαντικές αλλαγές:
Πρώτον, να ολοκληρωθεί το άνοιγμα όλων των αγορών και των επαγγελμάτων στον ανταγωνισμό. Δεύτερον, να διαμορφωθεί επιτέλους ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματική πρωτοβουλία, την καινοτομία και την επένδυση. Αυτό, σε ένα πρώτο τουλάχιστον επίπεδο, προϋποθέτει να χτυπηθεί κατακέφαλα το διαβόητο τέρας της πολυνομίας.
Να απλοποιηθούν οι λαβυρινθώδεις διαδικασίες που εκτρέφουν τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά. Να καταργηθούν οι δεκάδες, πάσης μορφής και επιπέδου, κανονιστικές διατάξεις, ρυθμίσεις, αποφάσεις, που παρέχουν προνόμια και προστασία και αποθαρρύνουν την επιχειρηματική διάθεση να αναλάβει ρίσκο, να υλοποιήσει ιδέες, να προχωρήσει πρωτοβουλίες. Που σκοτώνουν, δηλαδή, αργά, σταθερά, αν όχι και συνειδητά, την επιχειρηματική δυναμική. Μια έρευνα του ΣΕΒ, πριν από ενάμισυ περίπου χρόνο, είχε καταγράψει και ιεραρχήσει πάνω από 230 τέτοια εμπόδια».

6 σχόλια

  1. Πιος μιλαει? Ο ανεπαγγελτος!!! Ο επιχειρηματιας χωρις χαρτοφυλακια. Αει στα τσακιδια ρε μαλακα καραφλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=vJKHwCXEqDw&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. > ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

    > ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

    > ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΟΠΩΣ ΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ 3665/2005)

    > ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ.

    > ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΗ «ΜΑΥΡΗ» ΑΓΟΡΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ (ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ) ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ;
    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΗΙΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ) ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙ ΣΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΝΩ ΑΦΗΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και κάτι τελευταίο για να γελάσετε με την αθάνατη… Ελλάδα μας: Ο/η σύζυγος φαρμακοποιού που δεν είναι φαρμακοποιός, μπορεί να έχει φαρμακείο αν ο/η σύζυγος φαρμακοποιός φύγει άπό τη ζωή, αυτό είναι το λεγόμενο κληρονομικό φαρμακείο (υπάρχει και η κληρονομικότητα από γονιό σε τέκνο, άλλο αυτό). Δηλαδή νέος φαρμακοποιός δεν μπορεί να λάβει άδεια ίδρυσης, ενώ αντίθετα η γυναίκα ενός φαρμακοποιού που είναι για παράδειγμα φιλόλογος, μπορεί να έχει φαρμακείο αν πεθάνει ο άντρας της.Σας φαίνονται φυσιολογικά όλα αυτά; Το Σ.Δ.Ο.Ε. που είναι; Έως και 300.000 ευρώ πωλούν παράνομα οι φαρμακοποιοί τις κρατικες άδειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ; ΜΗΠΩς ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ; ΟΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΌΝ ΑΝΟΙΧΤΆ , ΠΕΛΑΤΕΊΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΉ....ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ..

    Μπούντζουκας Τηλέμαχος...Ο.Π.Λ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση