GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Θ. Πανταλάκης παραδέχεται ότι αυτός έβγαλε (νόμιμα) έξω τα 8 εκατ. ευρώ...

Όλα έγιναν νόμιμα, υποστηρίζει ο  Θ. Πανταλάκης που  έβγαλε «έξω» τα 8 εκατ. ευρώ, ενώ ήταν πρόεδρος της ΑΤΕ. Ο κ.Πανταλάκης που κατάγεται ...

Όλα έγιναν νόμιμα, υποστηρίζει ο  Θ. Πανταλάκης που  έβγαλε «έξω» τα 8 εκατ. ευρώ, ενώ ήταν πρόεδρος της ΑΤΕ.
Ο κ.Πανταλάκης που κατάγεται από το Ηράκλειο έχει διατελέσει κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος σε διάφορες τράπεζες. Ο κ. Θ. Πανταλάκης υπήρξε το Νο2 της Πειραιώς, πριν το ΠΑΣΟΚ τον τοποθετήσει διοικητή στην ΑΤΕ.
Κι αυτή η σχέση του με τον κ. Σάλλα έχει γίνει αντικείμενο έντονης κριτικής.
«Πρόκειται για οκτώ εκατομμύρια Ευρώ. Είναι δικά μου και της οικογένειας μου. Είναι νόμιμα, δηλωμένα και φορολογημένα και αποτελούν μέρος της οικογενειακής περιουσίας το ύψος της οποίας τα δικαιολογεί απάντησε στην Real ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Θ. Πανταλάκης με αφορμή την καταγγελία για ανώτατο στέλεχος της τράπεζας  που έβγαλε τα λεφτά στο εξωτερικό.
Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι η κίνηση του λογαριασμού, αποδεικνύει ότι μετακινήθηκαν σε δόσεις και σκοπός της συναλλαγής ήταν η απόκτηση περιουσιακού στοιχείου στο εξωτερικό.
Πάντως τω ζήτημα Πανταλάκη του πρώην διοικητή της ΑΤΕ δεν είναι νομικό είναι ηθικό.
Εδώ και 2,5 μήνες ήταν γνωστό το θέμα, οι συναλλαγές, πως χρησιμοποιήθηκαν η HSBC και η Citibank Ελλάδος, πως μεταφέρθηκαν χρήματα στο εξωτερικό.
Η ΤτΕ επίσης γνώριζε το ζήτημα έφθασε μάλιστα να διερευνά την υπόθεσηκαι στο Λονδίνο. Η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων είναι θεσμικά κατοχυρωμένη και ο Πανταλάκης όπως και κάθε έλληνας είχαν δικαίωμα να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό.
Ούτε κανείς μπορεί να αμφισβητήσει την νομιμότητα των κεφαλαίων.  Το μείζον ζήτημα Πανταλάκη είναι ηθικό.
Δεν μπορεί να είναι διοικητής της ΑΤΕ, μιας χρεοκοπημένης τράπεζας, να ζητάει από τους έλληνες πολίτες να εμπιστευτούν την τράπεζα και ο ίδιος να μεταφέρει 8 εκατ στο εξωτερικό.
ΠΗΓΗ: cretalive.gr

11 σχόλια

  1. ΠΑΣΟΚ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ! που κατάγεται από το Ηράκλειο

    Πρόκειται για οκτώ εκατομμύρια Ευρώ. Είναι δικά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ειναι νομιμα και δηλωμενα οπως λεει,το θεμα ειναι ληξαν.

    Αν μπορει να τα δικαιολογησει ,
    κυριοι τα κληρονομησα ,τα κερδισα τα δηλωσα κλπ κλπ πρεπει να του ζητησουν και συγγνωμη απο πανω αυτοι που αποκαλυψαν τη ..μεταφορα.

    Η "ηθικη" εχει πεντακοσια προσωπα.
    Και αμα ειμαι νομιμος ,κανενα δεν πρεπει να νοιαζει αν "ακολουθω την ..ηθικη του..


    "νομιμο αλλα μη ηθικο",οπως βγαλαν τζογλανια των ΜΜΕ για τον Βουλγαρακη!!
    Ποια? τα τζογλανια δημοσιοκαφρα !!
    Ουστ ρεε

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοψτε μισθούς και συνταξεις απ τα χαιβανια.

    "έκλεισε ένα «καλό ποσοστό» των μέτρων, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα αποκρυσταλλωθούν τα ισοδύναμα μέτρα που θα επιτρέψουν να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια"

    Τσιμουδιά οι ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ και ΧΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΌΛΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ερώτημα είναι απλό:Αυτός ο τύπος έχει προσφέρει αγαθά ή υπηρεσίες αξίας 8.000.000 ευρώ ώστε να δικαιούται να έχει την αντίστοιχη αγοραστική δύναμη?
    Αυτά για τους θλιβερούς που θέλουν να λέγονται οικονομολόγοι και κατέστρεψαν όλη τη γη με το πανάθλιο κατασκεύασμά τους που ονόμασαν "χρηματοοικονομία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χειροτερα παρασιτα απο τους δηθεν επιστημονες οικονομολογους δεν υπαρχουν, με αυτους να τα βαλει ο κοσμος γιατι αυτοι εχουν την εξουσια και οχι οι καραγκιοζηδες οι πολιτικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρειάζεται η Παιδεία εκείνη που δίνει κριτική σκέψη, γνώση και νηφαλιότητα τελικά για να απαντήσει κανείς στη "νομιμότητα" των 8 "φευγάτων" εκατομμυρίων.
    Να θυμηθούμε το βιβλίο-ντοκιμαντέρ "Η ιστορία ενός οικονομικού δολοφόνου". Τόσο νόμιμα όλα ώστε να μπορούν να τα διατυμπανίζουν οι εκτελεστές ολόκληρων χωρών χωρίς κανένα κόστος.
    Διορισμένος από δημοκρατική κυβέρνηση,αυτός ο κυρ Πανταλάκης ακριβοπληρωνόταν κι εξοικονομούσε 8 εκατ. τα οποία νομίμως εξήγαγε (αλίμονο- τι! μπρίκια θα κόλλαγε εκεί που ήταν αφεντικό να μην ξέρει αυτό το απλό;)
    ΑΛΛΆ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ(συγνώμη η πυραιώς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ωραίο θα είναι να τον δούμε να έχει και ρόλο στο νέο σχήμα, με δεδομένο ότι έχει περάσει και από τις δύο Τράπεζες. Ε, τότε ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ ΣΤΟ ΟΠΕΝ-ΓΑΒ
    ΣΕ ΒΡΗΚΕ Ο ΓΑΠ;
    ΟΥΣΤ.
    ΒΡΟΜΟΣΚΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ηλιθιασμός έχει ένα κοινό με το χιλιασμό: Οι οπαδοί του, ηλιθιαστές ή κοινώς ηλίθιοι, έχουν διαρκώς το φόβο και την πίστη ότι θα καταστραφεί ο κόσμος…

    Έτσι, ενώ βρίσκονται αλυσοδεμένοι στα κάτεργα, με την πλάτη οργωμένη από τις καμτσικιές, ακούνε τους φαυλοκράτες και τους φαυλιστές να τους φωνάζουν:«Αν δε σας μαστιγώσουμε το πλοίο θα βουλιάξει και θα φταίτε εσείς.»

    Και οι ηλιθιαστές απαντάνε ευλαβικά:

    «Μαστιγώστε μας μέχρι τελευταίας ρανίδας… Μαστιγώστε και τα παιδιά μας. Σώστε μας!»

    Οι φαυλοκράτες μαστιγώνουν.

    Οι φαυλιστές επικροτούν.

    Οι ηλιθιαστές μαζοχίζονται.

    Και κάπου μακριά –αλλά και τόσο κοντά- οι Καίσαρες παίζουν με τις μακέτες των πλοίων-κάτεργων και αναρωτιούνται γελώντας: «Ποιο θα βουλιάξουμε πρώτο για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι;»

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ ΑΚΌΜΑ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΈΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΈΛΟ ΠΟΥ ΛΈΓΕΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΈΕΙ Ο ΤΥΠΑΚΟΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥΣ ΔΕΝ ΞΥΠΝΆΤΕ..... ΑΦΉΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΦΑ-ΝΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΥΠΝΉΣΕΤΕ ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ola dika sas ine.mexri pote.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΑΤΕ είναι, αντικειμενικά και κόντρα σε όσα λέγονται, παρά τα αναμφίβολα προβλήματά της, σε αρκετά καλύτερη κατάσταση από τις περιβόητες συστημικές τράπεζες, δηλαδή την Εθνική και τις άλλες τρεις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες. Και όμως πωλείται…
    Να ξέρουν οι πολίτες, ότι η περιβόητη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δηλαδή η κεφαλαιακή ενίσχυσή τους, με ευρωπαϊκά χρήματα, που όμως προστίθενται στο χρέος της χώρας, δηλαδή σε όλους τους Έλληνες, αφορά μόνο την Εθνική και τις άλλες τρεις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες. Αλλά όχι την Αγροτική. Η οποία έτσι πωλείται, ως προβληματική, σε μια ιδιωτική τράπεζα, η οποία ενισχύεται με την ανακεφαλαιοποίηση, για μην είναι προβληματική..
    Το έλλειμμα που παρουσιάζουν η κρατική ΑΤΕ και το κρατικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι μικρότερο από το επίσημα εμφανιζόμενο και πολύ μικρότερο από το – κατά πολλούς – πραγματικό έλλειμμα της Εθνικής και των άλλων τριών μεγάλων συστημικών ιδιωτικών τραπεζών. Και όμως ούτε η ΑΤΕ ούτε το ΤΤ ανακεφαλαιοποιούνται. Και η ΑΤΕ πωλείται…
    Άρα η πώληση της ΑΤΕ , κατά τα στοιχεία αυτά, ούτε αναγκαία ούτε χρήσιμη είναι, παρά μόνο για τον τραπεζικό φορέα στον οποίο πωλείται…
    Επί πλέον η πώληση της ΑΤΕ εξαφανίζει ή πάντως δυσκολεύει την προοπτική δημιουργίας του ενιαίου δημόσιου τραπεζικού κολοσσού, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν η ΑΤΕ, το ΤΤ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση