GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΠΑΣΠ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ...

Από ΠΑΣΠ ΤΕΙ    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΙ Μετά ...

Από ΠΑΣΠ ΤΕΙ
  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΙ
Μετά από 27 χρόνια οι αγώνες των φοιτητών και των αποφοίτων των ΤΕΙ δικαιώνονται. Μετά από 27 χρόνια συνεχούς προσπάθειας και αγώνα της Παράταξής μας και της προοδευτικής πλειοψηφίας του Σπουδαστικού Κινήματος τα Προεδρικά Διατάγματα στάλθηκαν υπογεγραμμένα από το σύνολο των συναρμόδιων Υπουργείων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον τελικό έλεγχο νομιμότητας πριν την έκδοσή τους.
Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ όλα αυτά τα χρόνια με αίσθημα ευθύνης καλούσε τους σπουδαστές μέσα από Δ.Σ. Σπουδαστών και Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε σχολή, μέσα από...
 παρεμβάσεις της σε Κεντρικά Συμβούλια της ΕΣΕΕ, να αγωνιστούν για το αυτονόητο. Τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Πάνω σε αυτή τη λογική, καλούμε εκ νέου τους σπουδαστές σε επαγρύπνηση έως ότου εγκριθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας τα Προεδρικά Διατάγματα για τον καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων σε 18 ειδικότητες των ΤΕΙ. Καλούμε τους Σπουδαστές να απορρίψουν λογικές άκρατου συντεχνιασμού από τις σειρήνες του καθηγητικού κατεστημένου που προσπαθούν να υπονομεύσουν τους αγώνες του Σπουδαστικού Κινήματος εν όψει της κατάργησης της μονιμότητας των θέσεών τους από το νέο νόμο - πλαίσιο και να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας.
Για μας η κατάκτηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων έρχεται σε μια στιγμή που η ελληνική οικονομία πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική και οι απόφοιτοι της Ανώτατης Εκπαίδευσης να έχουν ίσες δυνατότητες απέναντι στους αποφοίτους της Ανώτατης Εκπαίδευσης των χωρών των υπολοίπων κρατών μελών της Ε.Ε. Πιστεύουμε πως αποτελεί ένα τεράστιο βήμα για την περαιτέρω κατοχύρωση του ρόλου των ΤΕΙ στην παραγωγή και την ελληνική οικονομία ευρύτερα. Παρόλα αυτά, ο αγώνας συνεχίζεται. Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ καλεί τους σπουδαστές να προχωρήσουν μαζί της για:
· Δικαίωμα έρευνας στα ΤΕΙ
· Αυτόνομα Μεταπτυχιακά Προγράμματα
· Απονομή Διδακτορικών Τίτλων από τα ΤΕΙ
· Άμεση θέσπιση του Ενιαίου Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων, με ισότιμες βαθμίδες για τους αποφοίτους της Ενιαίας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης βάση της ισχύουσας νομοθεσίας.
Όλοι μαζί ας αγωνιστούμε για την τελική ολοκλήρωση του αγώνα μας.
Υ.Γ. Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τις ανακοινώσεις του ΤΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ. Καταλαβαίνουμε πως πονάνε γιατί οι μέρες που έπιναν το αίμα των αποφοίτων των ΤΕΙ πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Για την ΠΑΣΠ ΤΕΙ
Ο Γραμματέας
Αλέξανδρος Π. Θεοδωράκος

8 σχόλια

  1. Ο εισελθών βαθμολογούμενος μέ 1 ή
    2,τώρα πανηγυρίζει πού δικαιούται
    νά κάνει Μεταπτυχιακό στά ΤΕΙ.
    Κατά τά άλλα,τά 27 χρόνια αγώνα
    ελπίζω νά μή τά έκανε από τά θρανία ο Κος Θεοδωράκος.
    Γιά τήν απαξίωση τών ΤΕΙ,πρώτα από
    όλους φταίνε οί κομματόπληκτοι
    σπουδαστές.
    Πώς νά προσφέρει τό Κράτος καί
    κυρίως η κοινωνία μέ τή γνώμη της,
    όταν μετά τήν εισαγωγή τού σπου-
    δαστή αυτός οδηγείται στό κομμα-
    τικό τραπεζάκι αντί στό θρανίο?
    Διάβασμα ή ...συσπείρωση?
    Βέβαια οί κομματόπληκτοι έχουν
    στρατολογηθεί από τό Γυμνάσιο.
    Ένας έγινε καί αρχηγός κόμματος.
    Γενικά επικρατεί η γνώμη,ότι τό
    σπουδάζον κομματογαβγάβ,έχει
    περισσότερες πιθανότητες νά επι-
    τύχει επαγγελματικά(βλ.διορισμό)
    παρά άν διαβάσει κολλυβογράμματα.
    ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΠΑΣΠ ΤΕΙ Θεοδωράκε?
    Ήδη στέλνεις μυνήματα στούς
    κομματικούς τού ΠΑΣΟΚ:
    "Άμμες δε΄γεσόμεθα πολλώ κάρρονες"
    Στά ανταλακτήρια βεβαίως-βεβαίως.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι να φροντίσετε να δώσετε ίδια Επαγγελματικά δικαιώματα στους απόφοιτους ΤΕΙ δομικών έργων που μπαίνουν με 800 μόρια με αυτούς που μπαίνουν στους Πολιτικούς Μηχανικούς του ΕΜΠ με βάση 19,360 μόρια.

    Δεν ντρέπεστε λέω εγώ; Τις ίδιες βλακείες που επιχειρήσατε το 1994 με το ΠΔ 318 θα κάνετε και τώρα; Χρειάστηκαν 11 χρόνια για να ακυρώσει το ΣΤΕ το ΠΔ , τώρα θα αρχίσουμε τα ίδια;

    Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ότι ο αγράμματος που τελείωσε ένα ΤΕΙ της πλάκας δεν μπορεί να ισοτιμηθεί Νομοθετικά με αυτόν που αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο;

    Αυτή είναι η αξιοκρατία που διακηρύσσει το ΠΑΣΟΚ;

    Να κάνουμε και τους απόφοιτους Νοσηλευτικής από ΤΕΙ γιατρούς να τελειώνουμε.

    ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ , το ίδιο ο πρώτος που διαβάζει και κουράζεται το ίδιο και ο τεμπελχανάς που δεν άνοιξε βιβλίο στη ζωή του ή δεν σκάμπαζε τα γράμματα.

    Τα ίδια δεν γινονται και με τους γιατρούς από Ιταλίες και Βουλγαρίες;

    Και βγήκατε να υπερηφανευτείτε ότι κάνατε κατόρθωμα; Ο κ. Κακλαμάνης είναι πάλι πίσω από αυτά , που εκλέγεται μια ζωή με τους ψήφους των υπομηχανικών και Τεχνολόγων;

    H ΠΑΣΚ Διπλωματούχων Μηχανικών και το ΤΕΕ τι σκοπεύουν να κάνουν; Κοιμούνται μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλώπαιδα γαμώ το μουνί σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ενω τα πολυτεχνεια ξεχειλιζουν απο γνωση... μετα το ΜΙΤ το ΕΜΠ! απο οσο θυμαμαι με 12000 εμπαινες μηχανικος ορυκτων πορων στην κρητη ενω δομικων στον πειραια ηθελε 16000. μηχανικος οικονομιας και διοικησης ( κοινως μηχανολος-οικονομολογος) επισης με 12000.. !
    φωναζετε οσο γουσταρετε ,τοσα χρονια τρωγατε συντεχνιακα, οχι οτι τωρα ηρθε η εμπνευση στο πασοκ, αλλα επειδη τους το επιβαλλουν , τερμα στη συντεχνια του ΤΕΕ.. ! αμα γουσταρεις βαλε κοινε εξετασεις απο ενιαιο φορεα (για εγγραφη σε επιμελητηριο) να δουμε αν τις περνανε ή οχι τα τει.. γτ αυτο π εχετε τωρα στο ΤΕΕ εξετασεις δεν το λεσ παντως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τρελη κουραση στο πολυτεχνειο... ειδικα στα γρασιδια των τοπογραφων .. χυνουν κιλα ιδρωτα τα παλικαρια για να αποκτησουν τη γνωση.. ! οταν πιασετε επαφη με την πραγματικοτητα στο πολυτεχνειο η ελλαδα θα χει βγει απο την κριση και σεις ακομα θα ψαχνεται π πεφτει η εξοδος.. απο το πολυ διαβασμα θα ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μα αυτή είναι...
    Η κυβέρνηση των εκδοτών,,,

    Μπορεί η κυβέρνηση, να τα έχει βάλει με τους πολίτες και με μανία να τους καταδιώκει.
    Μπορεί απέναντί τους, να πράττει σωρεία λαθών, αδικιών, κυρίως ανοησιών και εκ προμελέτης εγκλημάτων, οφείλουμε όμως, για να είμαστε και αντικειμενικοί, να της αναγνωρίσουμε πως τον λόγο για τον οποίο εξελέγη, τον υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο.

    Ως... Κυβέρνηση εκδοτών, τα πάει μια χαρά.
    Όλοι πίνουν νερό στο όνομά της.

    Πέντε λεπτά να δει κανείς δελτίο ειδήσεων στο MEGA και στα άλλα ιδιωτικά θα το διαπιστώσει.
    Ήδη, στο πεδίο μάχης κατά του λαού, μπαίνει και ο ΣΚΑΙ, μετά από συναντήσεις στελεχών του, με Παμπούκη και Νικολάκη ( αδελφό ).

    Η πλάκα είναι, ότι κάποτε, κατηγορούσαν την ΕΡΤ, για φιλοκυβερνητική προπαγάνδα και έλλειψη πλουραλισμού….
    Ποιοι; Αυτά όλα τα αρχιλαμόγια και οι μισθοφόροι τους….

    Ως κυβέρνηση εκδοτών λοιπόν, καλά το πάει το ¨γράμμα¨ ο Γιώργος ο Β’. Γιατί εγώ, για 500 ευρώ, που χρωστάω στην εφορία ( και δεν μπορώ ακόμα να διευκολυνθώ να τα δώσω) μου στείλανε πέντε ειδοποιητήρια. Όλοι οι εκδότες, που χρωστάνε στο δημόσιο, δεκάδες εκατομμύρια, ο καθένας τους, όχι ειδοποιητήρια δεν λαμβάνουν, όχι μόνο δεν τους τα ζητάει η κυβέρνηση, αλλά τους κάνει και τεμενάδες.

    Και μόνο αυτό ; Ετοιμάζονται με νόμο ( οι άνομοι και παράνομοι )
    να στερήσουν από την ΕΡΤ το δικαίωμα, να εισπράττει, αυτά τα λιγοστά που εισπράττει από διαφημίσεις.
    Για να έχουν αυτοί, οι εκδότες, την πίτα ολόκληρη κι όλους εμάς ( που τους τ’ακουμπάμε για να υπάρχουν) στην πείνα.

    Βρε άθλιοι, Γερουλανίσκοι, εκατοντάδες εκατομμύρια εισπράττουν τα λαμόγια από διαφημίσεις κυρίως κρατικές. Και πάτε να στερήσετε τα λίγα ψίχουλα που παίρνει και η ΕΡΤ;

    Που ούτε το 5% των εσόδων των ιδιωτών, δεν είναι. Επειδή αυτά τα αδηφάγα όρνεα, σας επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους της μαφίας ;

    Η ΕΡΤ είναι υπερχρεωμένη. Μόλις πρόσφατα ο πρώην, κ. Γαμπρίτσιος, πήρε δάνειο για να καλύψει τις λαμογιές του κ. Παναγόπουλου, που επί 5 χρόνια, κατασπατάλησε το δημόσιο χρήμα. Δυσβάσταχτο δάνειο για την ΕΡΤ. Και με χρέος 140.000.000 ευρώ.
    Και πάτε, άθλιοι, να της στερήσετε τα ελάχιστα ,που ¨ τσιμπάει ¨ κι αυτή από την διαφημιστική πίτα ;

    Αντί να την ενισχύσετε, να την αυτονομήσετε και να την αφήσετε να ¨παίξει¨ με ίσους όρους, στον ανταγωνισμό. Κι αν περισσέψουν, στο κάτω κάτω, να τα επιστρέψετε στο λαό. Με μείωση του τέλους συνδρομής προς την ΕΡΤ. Και όχι να ταΐσετε τους δισεκατομμυριούχους.
    Τους πιο καλούς πελάτες των Ελβετικών τραπεζών.

    Κυβέρνηση των εκδοτών και των εν γένει προαγωγών της ελευθερίας μας και της οικονομικής μας ανεξαρτησίας...
    ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ..στα τούρκικα
    την γλώσσα ΣΑΣ. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ λοιπάμαι για την κατάντεια της Ελληνικής Παιδείας.
    Άκου μεταπτυχιακά και Διδακτορικά από ΤΕΙ;

    Κύριοι Πτυχιούχοι των ΤΕΙ
    δεν ειναι δυνατόν να εξισωθείτε με τους πτυχιούχους των ΑΕΙ.
    Αν θέλετε εξίσωση , μόνοι σας θα έπρεπε να ζητήσετε να διδάσκεσθε και τα ίδια μαθήματα με τα αντιστοίχα τμήματα των ΑΕΙ.
    Αν μου πει κάποιος ότι διδάσκεσθε, θα του πρότεινα σε κάθε εξεταστική να συμμετέχετε απο κοινού και σεις, στις αντίστοιχες εξετάσεις που γίνονται στα ΑΕΙ.
    Επιδιώξεστε το.
    Μόνο έτσι θα δεχθώ ίσα επαγγελματικά δικαιώματα.
    Η μετονομασία των ΤΕΙ σε Α(νώτατα)ΤΕΙ, δυστοιχώς δεν σας κάνει ισότιμους με τους πτυχιούχους των ΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειδηση

    Ο Ασάντζ ειπε ο δρ Κουτσουκος, έχει επηρεαστεί επίσης (λόγω της μητέρας του), και από κλασικούς συγγραφείς της αρχαίας Ελλάδας, τους οποίους και λατρεύει, όπως ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης και ο Σοφοκλής- μάλιστα, έχει αναφερθεί ότι διάβαζε έργα τους και στον γιο του, Ντάνιελ, ο οποίος σήμερα εργάζεται στην ανάπτυξη λογισμικού.

    Ο ιδρυτής του Wikileaks «έβρισκε τη γραφή τους δυνατή. Ήξερε πως η λογοτεχνία του αρχαίου κόσμου αποτελεί ένα ‘φακό ηθικής’, μέσω του οποίου μπορεί κάποιος να δει την κοινωνία, και να δώσει πολύτιμα διδάγματα στα παιδιά του, ενώ παράλληλα τα ψυχαγωγεί» ειπε ο δρ Κουτσουκος σημερα στην Μηλιωνη σε μαγαλη συγκεντρωση μλπογκερ που εχουν ως σκοπο την καταλυση της ανομιας!!

    Πασοκτζηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση