GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άλλο ένα καρφί στο φέρετρο της αδιέξοδης πολιτικής...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Άρχισε στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας την Σεούλ, η σύνοδος των ηγετώ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/  
Άρχισε στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας την Σεούλ, η σύνοδος των ηγετών του G20. Μοναδικό θέμα της συνόδου η διαμόρφωση των νομισματικών ισοτιμιών μεταξύ των κυριοτέρων διεθνών νομισμάτων μέσω των οποίων διεξάγονται οι διεθνείς εμπορικές συναλλαγές.
Ουσιαστικά, σε αυτήν την σύνοδο του G20 κρίνεται εν πολλοίς και το μέλλον της παγκοσμιοποίησης.
Εφ’ όσον οι ηγέτες του G20 συμφωνήσουν σε ένα σταθερό διεθνές σύστημα ελέγχου των ισοτιμιών τότε θα έχουμε νομισματικό πόλεμο. Εάν όμως προκριθούν εθνικές λύσεις, δηλαδή η κάθε κεντρική τράπεζα να υιοθετεί και να εφαρμόζει νομισματική πολιτική που συμφέρει και ευνοεί την εγχώρια βιομηχανία τότε ο νομισματικός πόλεμος ξεκινάει και επίσημα.
Οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Ιαπωνία, έχουν επιλέξει εδώ και...
 πολύ καιρό τον δρόμο τους. Σχεδόν μηδενικά επιτόκια δανεισμού, τύπωμα σε τακτά χρονικά διαστήματα φρέσκου χρήματος, που υποτιμά τα εθνικά νομίσματα έναντι του κυριότερου βιομηχανικού εμπορικού ανταγωνιστή, που είναι οι βιομηχανικές χώρες της ΕΕ. Με αυτό τον τρόπο (υποτιμημένο νόμισμα έναντι του ευρώ) προωθούν τις εξαγωγές τους.
Η Κίνα και οι υπόλοιπες χώρες της Νότιο Ανατολικής Ασίας, επίσης έχουν διαλέξει τον δικό τους δρόμο. Κρατούν τα εγχώρια νομίσματα σε σταθερή και υποτιμημένη ισοτιμία με το δολάριο. Έτσι κάθε υποτίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, συνέπεια της εκτύπωσης φρέσκου χρήματος, υποτιμά και τα ασιατικά νομίσματα έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος. Μειώνονται με αυτόν τον τρόπο μαζί με τις τιμές των αμερικανικών προϊόντων και οι τιμές των ήδη φθηνών ασιατικών προϊόντων.
Οι βιομηχανικές χώρες της ΕΕ έχουν διαλέξει τον δικό τους δρόμο. Δεν τυπώνουν φρέσκο χρήμα σε αγαστή συμφωνία με την ΕΚΤ. Αναζωπυρώνουν όμως σε τακτά χρονικά διαστήματα και με διάφορες προφάσεις την δημοσιονομική κρίση των ευάλωτων δημοσιονομικά χωρών της ΕΕ. Υποδαυλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον φόβο των επενδυτών για την τύχη του ευρωπαϊκού νομίσματος πετυχαίνουν να υποτιμήσουν το ευρώ έναντι του δολαρίου και κατά συνέπεια να μειώσουν στις διεθνείς εμπορικές αγορές τις τιμές των προϊόντων τους.
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, η καγκελάριος της Γερμανίας πρότεινε στην τελευταία σύνοδο της ΕΕ την συμμετοχή και ιδιωτών επενδυτών στο ρίσκο μίας αναδιάρθρωσης χρέους χώρας της ΕΕ που αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα δημοσιονομικά προβλήματα (έχει πρακτικά χρεοκοπήσει). Σήμερα και η Γαλλίδα Υπουργός Οικονομικών κ. Λαγκάρντ συντασσόμενη με τις Γερμανικές θέσεις δήλωσε «στις ζημιές και τα κέρδη πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι μέτοχοι». Δηλαδή και οι ιδιώτες πρέπει να αναλαμβάνουν το ρίσκο μίας κρατικής χρεοκοπίας.
Ποίος όμως ιδιώτης-επενδυτής θα κρατήσει στο χαρτοφυλάκιο του κρατικά ομόλογα μίας υποψήφιας προς χρεοκοπία χώρας του Ευρώ-γκρούπ, της οποίας το δημόσιο χρέος δεν είναι εγγυημένο από την ΕΕ. Κανένας. Γι’ αυτό τα spread των κρατικών ομολόγων της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας εκτινάχτηκαν στα ύψη.
Θα μου πείτε, κι εμάς τι μας νοιάζει, αφού το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος είναι εγγυημένο από τον μηχανισμό στήριξης;
Σωστά, αλλά με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα τηρεί τους όρους του περιβόητου μνημονίου. Ήδη οι όροι του μνημονίου, μετά την πρόσφατη αναθεώρηση του δημόσιου ελλείμματος του 2009, γίνονται πιο επαχθείς. Θα μπορέσει η Ελλάδα να τηρήσει τους νέους όρους; Τότε κανένα πρόβλημα θα συνεχίσει να εφαρμόζεται το μνημόνιο.
Εάν όμως δεν μπορέσει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να τηρήσει τους καινούργιους και πιο επαχθείς όρους; Τότε πολύ απλά θα πρέπει να κηρύξει χρεοκοπία και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση. Το κόστος όμως της αναδιάρθρωσης σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό οικονομικών θα το πληρώσουν και οι ιδιώτες μέτοχοι. Δηλαδή ποιοι στην συγκεκριμένη περίπτωση της Ελλάδας; Μα ΚΑΙ οι Έλληνες Τραπεζίτες που έχουν 92 δις ευρώ Ελληνικού Κρατικού Χρέους στα χαρτοφυλάκια τους.
Όταν η στήλη πρότεινε μετ’ επιτάσεως οργανωμένη και συγκροτημένη επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους το Φθινόπωρο, είχε λάβει υπ’ όψιν της όλα τα προαναφερόμενα που σήμερα λόγω της έλλειψης χρόνου, αφού ψηφίζεται σε λιγότερο από ένα μήνα ο προϋπολογισμός, γίνονται πιεστικά και ανυπέρβλητα προβλήματα.
Η Γαλλίδα Υπουργός Οικονομικών έστειλε το τελεσίγραφο. Ή παίρνετε τα νέα μέτρα, ή πηγαίνετε σε αναδιάρθρωση χρέους, που θα την πληρώσουν οι Έλληνες Τραπεζίτες.
Πιστεύει κανείς ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, θα τολμήσουν να θίξουν το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα; Μάλλον ΟΧΙ.
«Σύντροφοι» σήμερα κάρφωσαν άλλο ένα καρφί στο φέρετρο της αδιέξοδης πολιτικής σας!

6 σχόλια

  1. ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ .

    ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ,
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΡΧΗΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΝ ΣΓΟΥΡΟ Γ , ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ , ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΦΙΑ
    ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ . ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕ ΜΑΣΤΕΡ
    ΣΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ . Π . Χ . ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ Ο ΣΗΜΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ,
    ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΘΑΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1980 , ΠΑΚΕΤΑ ΝΤΕΛΟΡ Κ.Λ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον ΠΕΙΡΑΙΑ ψηφίζουμε στον δεύτερο γύρο , όλοι οι Πειραιώτες τον ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΒΑΣΙΛΗ .
    Β . Μιχαλολιάκος , σπουδές: Ιατρική Αθηνών . Ειδικότητα : ογκολόγος ,εργάστηκε στο ΝΙΜΙΤΣ.
    Και ήταν βουλευτής της Ν.Δ .Παρατήθηκε τώρα .
    Γ . Μίχας : τεχνολόγος ναυπηγός ,ανωτέρα σχολή αναξίου λόγου , για να λέει ότι έχει τελειώσει κάτι ,για να μην φαίνεται εντελώς αγράμματος .
    Και εργάστηκε στα ναυπηγία Σκαραμαγκά ως μόνιμος φυτευτός συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ.
    Επίσης είναι και ζωγράφος ( ντικιτάνγκας ;;;; )
    Δεν έχει πάει στην σχολή καλών τεχνών του πολυτεχνείου ,ούτε απ έξω δεν μπόρεσε να περάσει .
    Η μόνη του εκπαίδευση ήταν τα ιδιαίτερα που του έκανε ο Λαλιώτης για το πώς θα δουλεύει τον κοσμάκη και να τον φλομώνει στις μπαρούφες και να τα χάβει ο κοσμάκης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον ΠΕΙΡΑΙΑ ψηφίζουμε στον δεύτερο γύρο , όλοι οι Πειραιώτες τον ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΒΑΣΙΛΗ .
    Β . Μιχαλολιάκος , σπουδές: Ιατρική Αθηνών . Ειδικότητα : ογκολόγος ,εργάστηκε στο ΝΙΜΙΤΣ.
    Και ήταν βουλευτής της Ν.Δ .Παρατήθηκε τώρα .
    Γ . Μίχας : τεχνολόγος ναυπηγός ,ανωτέρα σχολή αναξίου λόγου , για να λέει ότι έχει τελειώσει κάτι ,για να μην φαίνεται εντελώς αγράμματος .
    Και εργάστηκε στα ναυπηγία Σκαραμαγκά ως μόνιμος φυτευτός συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ.
    Επίσης είναι και ζωγράφος ( ντικιτάνγκας ;;;; )
    Δεν έχει πάει στην σχολή καλών τεχνών του πολυτεχνείου ,ούτε απ έξω δεν μπόρεσε να περάσει .
    Η μόνη του εκπαίδευση ήταν τα ιδιαίτερα που του έκανε ο Λαλιώτης για το πώς θα δουλεύει τον κοσμάκη και να τον φλομώνει στις μπαρούφες και να τα χάβει ο κοσμάκης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΣΤΕ ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ
    ΤΟΜΑΡΙΑ
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΝΤΙΝΟΥ-ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ..

    ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΛΑΒΩΘΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ.
    ΚΑΙ ψηφίστε τους, άμα είστε βλαμμένα ζώα ή χρυσοπληρωμένα δοσίλογα ΚΤΗΝΗ

    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ..ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚώλου !!!

    Ξέρετε την αλήθεια;
    Σήμερα θα παρουσιάσω μόνο τον πίνακα 1, σελίδα 1349 του νόμου 3845, ΦΕΚ 65/2010. Ο Πίνακας λέει τα δημοσιονομικά μέτρα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.
    Πάμε λοιπόν να δούμε τα μέτρα για το 2010.
    Οπως βλέπετε από τα μέτρα του 2010, θα εξοικονομήσουμε 5800 εκατομύρια.

    Τελειώσαμε; Οχι βέβαια, έρχεται το 2011. Αν δεν καταλάβατε ακόμα το 2011, θα εξοικονομήσουμε άλλα 9.650 εκατομύρια, δηλαδή υπεδιπλάσια από το 2010, δηλαδή το αγγούρι θα είναι διπλάσιο το 2011. Για δείτε:

    Πάγωμα των συντάξεων!
    Μείωση των υψηλότερων συντάξεων!
    Αύξηση του ΦΠΑ
    Περαιτέρω αύξηση στα καύσιμα, στα ποτά και στα τσιγάρα!
    Φορολόγηση αυθαίρετων κτισμάτων!
    Πράσινα τέλη!
    Αύξηση αντικειμενικών αξιών 400 εκατομύρια
    Εξοικονόμηση πόρων από τον Καλλικράτη 500 εκατομύρια.

    ΚΑι μετά από αυτά έρχεται το 2012.
    Πάρτε και το 2012 να το έχετε.
    Ζείτε ακόμα ;
    Για δείτε τι λέει για το 2012.
    Πάγωμα συντάξεων!
    Διεύρυνση φορολογικής βάσης ΦΠΑ!
    Μείωση προσλήψεων δημοσίων υπάλλήλων πέραν του 5 προς 1!!
    Αυτό για όσους σας τάζουν θέσεις στο δημόσιο.
    Ανάπτυξη θέλετε.
    Πάρτε μείωση δημόσιων επενδύσεων 500 εκατομύρια.
    Προσέξτε τώρα και το τελευταίο.
    ΜΗ καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα 900 εκατομύρια!!!

    Αντέχετε;;
    Ε, πάρτε και το 2013
    Βλέπετε τι λέει;
    Πάγωμα συντάξεων και το 2013!
    ΜΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ 4200 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ,δηλαδή το 2013, θα πάρουνε μέτρα που θα πρέπει να αποδώσουν όσο ΟΛΕΣ οι περικοπές
    του 2010!!!

    Ακόμα αναπνέετε, και δεν σας έχουν φορολογήσει ;
    Δεν πειράζει.
    Υπομονή.
    Εσεις οι 500.000 Ελληνες που έχετε καταφέρει να ζείτε, θα δείτε τα βάσανα σας να τελειώνουν το … 2015, γιατί ακόμα υπάρχει το 2014, που έχει και αυτό μέτρα.

    Πάρτε και το 2014.
    Προσέξτε τώρα.
    Το 2014, και μόνο τότε θα σταματήσει τη φορολογία των κερδοφόρων επιχειρήσεων, χάνοντας 600 εκατομύρια, αλλά προβλέπει εξοικονόμηση από μη καθορισμένα ακόμα μέτρα 4700 εκατομυρίων!!!

    ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ.
    ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ 30 ΔΙς ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ 5,8!!!

    Από σήμερα λοιπόν ό,τι ακούτε από οποιονδήποτε, θα μπορείτε να ρίχνετε μια ματιά στους λογαριασμούς και να ξέρετε τι σας περιμένει.
    Αν έχετε τάσες αυτοκτονικές διαβάστε όλο το νόμο ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ!!!

    Κι ενώ ο νόμος γράφει όλα αυτά, έχεις τον έναν και τον άλλον, να διαμορφώνουν γνώμη, για τον 15χρονο που θα δουλεύει με 400 ευρώ, ή τη ποσόστωση ναυτικών στο Ζενίθ, “κρύβοντας” με την έντονη δημοσιοποίηση τέτοιων περιπτώσεων, το εγκληματικό σύνολο.
    Ε, λοιπόν.
    Οσοι τα λένε αυτά, ή ξέρουν και μας δουλέυουν, ή είναι βλάκες, ή και τα δύο.
    Αντε καληνύχτα, συνάδελφοι μελλοθάνατοι….

    Υ.Γ. Οσοι μπορείτε, διακινήστε τα παραπάνω στοιχεία, με οποιονδήποτε τρόπο. Ετσι κι αλλιώς δεν μου φαίνεται ότι θα τολμήσει κανένα επίσημο μέσον να τα δημοσιοποιήσει ευρέως.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εργοδοτη Ελληνα που απασχολεις αλλοδαπους:
    ΕΡΧΕΤΑΙ και η δικη σου σειρα!!
    Διαβασε:

    Τον σκότωσαν, τον τεμάχισαν σε 28 κομμάτια και τον πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων για να εξαφανίσουν τα ίχνη του. Η συγκλονιστική υπόθεση, που σόκαρε την κοινή γνώμη τον περασμένο Μάιο, εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Αττικής.

    Δράστες της στυγερής δολοφονίας είναι ένας 35χρονος από την Αλγερία, δύο 30χρονοι Παλαιστίνιοι και ένας 25χρονος Ιρακινός, που σκότωσαν τον 40χρονο Αιγύπτιο ηλεκτρολόγο λόγω επαγγελματικών και οικονομικών διαφορών. Οι τρεις πρώτοι συνελήφθησαν κι ένας απ’ αυτούς ομολόγησε την πράξη του, ενώ ο Ιρακινός διαφεύγει στο εξωτερικό.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Αλγερινός σχεδίασε τη δολοφονία, επειδή δεν πήρε τη δουλειά(!!) σε μία οικοδομή και έπεισε τους υπόλοιπους να βγάλουν από τη μέση τον άτυχο ηλεκτρολόγο. Αφού του έδωσαν ραντεβού στο διαμέρισμα του Παλαιστίνιου στην οδό Σκρα 82, στην Καλλιθέα, τον σκότωσαν, τον τεμάχισαν σε 28 κομμάτια, τα οποία τοποθέτησαν μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο που άφησαν δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Σαπφούς 44 στην ίδια περιοχή.

    Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα 12 Νοε., 2010, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

    ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ:
    Ερχεται και η σειρα σας . . . . .
    ηλιθιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση