GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν το "Δίκτυο 21" μετακομίζει στη Ρηγίλλης...

Οι Γ. Καραμπελιάς και Κ. Ζουράρις στο 8ο Τακτικό Συνέδριο της Ν.Δ. Από το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/ Μελιγγώνης Γιώργος Μπο...

Οι Γ. Καραμπελιάς και Κ. Ζουράρις στο 8ο Τακτικό Συνέδριο της Ν.Δ.

Από το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Μελιγγώνης Γιώργος

Μπορούν μερικά “παραλειπόμενα” ενός συνεδρίου να είναι ενδεικτικά τού τι συμβαίνει σε ένα κόμμα; Τι σημαίνει, φερ' ειπείν, να κάθονται στις πρώτες σειρές του Τάε Κβον Ντο οι γνωστοί “εθνοπατριώτες” Γ. Καραμπελιάς και Κ. Ζουράρις; Ή τι σηματοδοτεί να είναι υποψήφιος για την Πολιτική Επιτροπή ο πρόεδρος του ακροδεξιού “Δικτύου 21”, Φ. Κρανιδιώτης; Στην περίπτωση της “νέας Ν.Δ.”, αυτές οι “λεπτομέρειες” είναι απολύτως ενδεικτικές. Άλλωστε, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες...
Στελέχη της ακροδεξιάς οργάνωσης με "θεσμικές" ιδιότητες στη Ν.Δ.
Οι εκλεκτικές (και ιδεολογικές...) “συγγένειες” του Αντ. Σαμαρά με το “Δίκτυο 21” ξεκινούν από την εποχή που...
ο ίδιος χαρακτηρίζει ως “πολιτική έρημο”, επειδή ήταν εκτός πολιτικής. Όταν, το 1997, το “αφάν γκατέ” της ακροδεξιάς διανόησης (Νεοκ. Σαρρής, Σαρ. Καργάκος, Κ. Ζουράρις, Αλ. Λυκουρέζος, Αγγ. Συρίγος) συνέστηναν την εν λόγω εθνικιστική οργάνωση, ο Αντ. Σαμαράς χαιρέτιζε την ίδρυσή της ως “πολυσήμαντο γεγονός”. Τα ίδια τα μέλη του “Δικτύου 21” έκαναν λόγο για... “νέα Φιλική Εταιρεία”.
ΠαρακράτοςΤο “Δίκτυο 21” ιδρύθηκε με σκοπούς “την πατριωτική αφύπνιση των Ελλήνων”, ώστε “να μετατρέψει τους παθητικούς υπηκόους σε ελεύθερα πρόσωπα, σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις του Ελληνισμού και το πνευματικό υπόδειγμα της Ορθοδοξίας”. Θα μπορούσε να παραμείνει άλλο ένα περιθωριακό, παρακμιακό ακροδεξιό “think tank”, στα μονόστηλα της δημόσιας ζωής. Ωστόσο, “απογειώθηκε” με την υπόθεση Οτσαλάν, καθώς πολλοί έκαναν λόγο για “παρακρατικές δραστηριότητες”. Ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, αναφερόμενος στα πρόσωπα που βοήθησαν τον Οτσαλάν να έρθει κρυφά και παράνομα στη χώρα, είχε τονίσει: “Αποτελούν μέρος του παράλληλου κράτους και θα αντιμετωπιστούν ως παρακράτος”. Η δικαστική διένεξη του δικηγόρου του Οτσαλάν, Φ. Κρανιδιώτη, με τους δημοσιογράφους Ν. Λιοναράκη και Μ. Βασιλάκη είχε κρατήσει χρόνια και έτσι το “Δίκτυο 21” παρέμενε στον αφρό της επικαιρότητας. Μάλιστα, στελέχη του, με αρθρογραφία τους, επέκριναν τον Κ. Καραμανλή για τη θετική δήλωση που έκανε στον θάνατο του Χ. Φλωράκη, ζητούσαν “αποκατάσταση του κύρους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας” και ζητούσαν επίσης παρέμβαση “των αρμοδίων” στο Χόλιγουντ, ώστε να... μην παραχαράσσεται η ιστορία του Μ. Αλεξάνδρου!
Ολική επαναφοράΈκτοτε, το “Δίκτυο 21” είναι άφαντο. Αυτό, όμως, δεν ισχύει για τους πρωταγωνιστές του, καθώς κάποιοι εξ αυτών -και, κυρίως, οι ιδέες τους- έχουν... μετακομίσει στη Ρηγίλλης, στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. Στην κούρσα διαδοχής Καραμανλή, τα στελέχη του Δικτύου είχαν στηρίξει τον Αντ. Σαμαρά, καθώς είναι γνωστό ότι ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ. είχε προνομιακές σχέσεις με ορισμένους εξ αυτών.
Μετά την επικράτησή του, ο Μεσσήνιος απέδειξε ότι δεν ξεχνά τους φίλους του. Γραφείο στη Ρηγίλλης έχει ο σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά (και ιδρυτικό μέλος του Δικτύου), Χρ. Λαζαρίδης, ενώ επικεφαλής της Γραμματείας Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος της Ν.Δ. είναι ο πρώην αντιπρόεδρος του “Δικτύου 21”, Διον. Καραχάλιος. Αναπληρωτής γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Ν.Δ. είναι ο Στ. Αγιάσογλου, πρώην μέλος του Δ.Σ. της οργάνωσης. Προνομιακός συνομιλητής του προέδρου της Ν.Δ. είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο Φ. Κρανιδιώτης. Μάλιστα, το γεγονός ότι δεν εξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή δεν συνιστά αποτυχία της “προεδρικής γραμμής”. Εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς αποφάσισε, κατόπιν πιέσεων “σαμαρικών” στελεχών, να... κρατήσει τα προσχήματα.
Πάντως, σε άρθρο του στις 23 Μαΐου, ο Φ. Κρανιδιώτης τονίζει: “Μη νομίζετε ότι ο Σαμαράς είναι κανένα παιδάκι, κανένα άβουλο επικοινωνιακό προϊόν που τον άγουν και τον φέρουν οι 'σύμβουλοί' του. Ο πιο σαμαρικός από όλους είναι ο ίδιος ο Σαμαράς. Ακόμη και ο Χρύσανθος (σ.σ. Λαζαρίδης) τρέχει να τον προλάβει. Εκείνος εμπνέει και επηρεάζει εμάς κι όχι εμείς αυτόν”. Και μάλλον έχει δίκιο.
Αυγή

15 σχόλια

  1. Για ποιον ή για ΠΟΙΑΝ καλύτερα δουλεύει το ΚΚΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥ( ΠΑΜΕ) ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;
    Και μην μας λένε πως το κάνουν για τους εργαζόμενους των λιμανιών, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΝΙΤΕΣ! ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ!!!!!! Δεν βοηθάς πεντακόσιους ψηφοφόρους σου στέλνοντας στο διάολο και στην πείνα διακόσες χιλιάδες!
    ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!
    Οι άλλοι εργαζόμενοι όπως αυτοί στον τουρισμό δεν έχουνε στομάχια; Δεν έχουνε παιδιά; Δεν έχουνε υποχρεώσεις είτε Κνίτες είναι είτε προσκείμενοι σε άλλο κόμμα;
    Μήπως με το να δημιουργείτε αυτή η κατάσταση και η απαξίωση τουριστικά και οικονομικά της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ, μεγαλώνουν το οικονομικά προβλήματα μας, προχωρώντας σε αδιέξοδο όπου Η ΚΑΘΕ ΣΩΤΗΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ;
    ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ Η ΓΙΑ ΠΟΙΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΙΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΩΘΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥ Η ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙΝΗΣ?
    ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΠΑΛΙ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άξιοι άνθρωποι και σοβαρές προσωπικότητες όπως ο Καραμπελιάς και ο Ν.Σαρρής δεν θα μπορούσαν να έχουν σχέση με το βόθρο της μεταπολίτευσης,της νδ και του σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στρούμπουλας4 Ιουλ 2010, 4:37:00 μ.μ.

    Ξυπνήστε, νεοδημοκράτες.
    Ο σαμαράς θα καταντήσει τη νδ
    σαν την ΠΟΛΑΝ.
    Μόνο οι επαφές του με το δίκτυο 21
    δείχνουν πόσο επικίνδυνος είναι ο καλαματιανός.

    Μόνο το ότι ήταν στα αζήτητα και ξαφνικά έγινε αρχηγός της νδ , τα λέει όλα.

    Τόσο φτωχή είναι η νδ που έχει μόνο το σαμαρά και τη ντόρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκεί που χέσανε οι "ακροδεξιοί", φύτρωσε ο Κρανιδιώτης!
    "ακροδεξιός" ο Κρανιδιώτης?!
    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?
    Μάλλον για την Αυγούλα-Πράβντα το ΠΑΣΟΚ είναι "δεξιά" και το Κέντρο "ακροδεξιά"!
    Άπλυτοι και βοθροκουλτουριάρηδες δεν χρειάζεται ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ για τα μούτρα σας.
    Όταν θα αγανακτήσουν οι Έλληνες με τα Νεοταξικά σας σχέδια, η "ακροδεξιά" και το ξύλο που σας ρίχνει κάθε φορά κατά μέτωπο, θα είναι χάδια!!!
    Στοργή και προδέρμ στην μανούλα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιοί ενοχλούνται? Ο πολιτικός χώρος που εκφράζεται μέσω της εφημερίδας "Αυγής" και σε δημοσκόπηση το 33% του κόσμου του δήλωνε σύμφωνος με τις καταστροφές των ιδιωτικών περιουσιών στον μαύρο Δεκέμβρη στην Αθήνα.
    ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ.
    Εμείς εδώ θα είμαστε και θα εκφράζουμε πατριωτικό λόγο και εσείς χοροπηδάτε όσο θέλετε.
    Είστε άλλωστε καταδικασμένοι στην συνείδηση των νοικοκυραίων ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ακροδεξια εχουν πει δηλαδη;Ακροδεξιος ο Ζουραρις(ειναι ακομα στο δικτυο;),o Λαζαριδης;Μη τρελαθουμε.Το δικτυο 21 ειναι ο πυρηνας της ιδεολογιας των νεοδημοκρατωνκ βασικα κ της πλειοψηφιας του Ελληνικου λαου.
    Υ.Γ.Οι νοσταλγοι της Ντορας κ του Αναν μπορουν να συνεχισουν την προπαγανδα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", 17-2-2008

    ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ 4% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;

    Αίσχος...

    Ντροπή, για τη συντηρητική κυβέρνηση της δεξιάς και τον κηφήνα, τεμπέλη, χοντρό Καραμανλή, που ψαλιδίζει συνεχώς τα λαϊκά εισοδήματα.

    Μόνο 4% θα είναι φέτος οι αυξήσεις.

    1 ευρώ την ημέρα δίνουν οι αλήτες, επικαλούμενοι δημοσιονομικές δυσκολίες.

    Ναι ! Ένα κουλούρι την ημέρα !

    Ψεύτη αλήτη χοντρο-Καραμανλή!

    Λεφτά υπάρχουν αλλά τα τρώς εσύ σε πίτσες και σουβλάκια.

    Αλλά ο λαός έχει και κρίση και μνήμη κ. Καραμανλή.

    Θα πετάξει με τις κλωτσιές από την εξουσία, τη συντηρητική δεξιά κυβέρνησή σου και θα φέρει το προοδευτικό σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα αποκαταστήσει άμεσα αυτές τις αδικίες. Ακούς εκεί μόνο 4% αυξήσεις!!!

    Με τα ελικόπτερα θα φεύγετε κ.Καραμανλή, εσείς και οι Υπουργοί σας.

    Α, ρε αλήτες ! Δεν θα έρθει ο Γιώργος;

    Τότε ρε, θα δείτε κάτι αυξήσεις που θα πάρουμε.

    Νααααααα, τόσες (...με το συμπάθειο).!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 4:37 δες τα ειπαν καλα.Η ΝΔ με τις τακτικες του Καραμανλη,Σουφλια κ Ντορα ειναι εδω κ ενα χρονο ΠΟΛΑΝ.Κ επειδη δε θετεις ζητημα ιδεολογικο αλλα εξουσιας,παιξτο πασοκος.Καπως θα βολευτεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ''Τι σημαίνει, φερ' ειπείν, να κάθονται στις πρώτες σειρές του Τάε Κβον Ντο οι γνωστοί “εθνοπατριώτες” Γ. Καραμπελιάς και Κ. Ζουράρις;...'''


    Τόν ριψάσπιδα Αιβαλιώτη τού μπουρδελου-λάος διατί τόν ξεχνάς???
    Κι αυτός πρώτο τραπέζι-πίστα ήτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι μίλησε και το μπλόγκ "Σίβυλα", γνωστό "χέρι" του ισλαμικού ΠΑΣΟΚ!!! Αρκεί να ανατρέξουμε στην ιστορία και να δούμε πως κάποιος Μινέϊκο εργαζόταν ως στρατιωτικός μηχανικός για τους Τούρκους στα Ιωάννινα!!! Βέβαια, και το Καλέτζι αλβανοχώρι είναι, οπότε πάλι μιλάμε για ασιατικές-ισλαμικές hordu (ορδές). Δεν είναι τυχαίο ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πράσινο χρώμα, ούτε ότι οι περισσότεροι ΠΑΣΟΚτζίδες είναι αλβανικής (δες αλβανίτες Νοτίου και Δυτικής Ελλάδας, πχ Παπούλια,Πάγκαλο, αλβανίτης είναι και ο Άκης) ή αραβικής καταγωγής (κάτι νησιώτες από σαρακίνηκες αποικίες και βέβαια της αραβικής αποικίας της Κρήτης)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μήπως είναι εύκολο να μας πληροφορήσει καμμιά γοργόνα του Σαμαρά, ποίος πλήρωνε τα μισθά και τα έξοδα του Λαζαρίδη στην Αμερική για να γυρνάει και φουσκώνει το κλίμα υπέρ του "πόλεμου με τα Σκόπια", για να μην χάσουμε την Μακεδονία από τους ξεβράκωτους ;

    Και γιατι δεν λένε επίσης ότι η επίσημη απόψη για τον Οτσαλάν είναι ότι του την στήσανε όλοι, για να τον κάνουνε δώρο στους Αμερικανούς, και ντεμέκ ο Κρανιδιώτης είναι έξω από το κάδρο.

    Μία παρακρατική οργάνωση του κερατά, με αδιαφανείς πόρους, κατάλληλη για εθνικές προβοκάτσιες, είναι ένα εργαλείο που ταιριάζει στη μούρη του Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε τσουτσουνοπαίκτη πασόκε, πρόκειται τη μαλακία την έχεις χόμπυ ή είναι επαγγελματική διαστροφή;
    Δεν παίζεσαι ρε φίλε.
    Δεν παίζεσαι.
    Εάν τώρα ήταν Σεπτέμβρης του 2009 θα έλεγα ότι απλά είσαι ένα ανεγκέφαλο πρόβατο που έχεις την εντύπωση ότι το πασόκ είναι κόμμα του λαού και όχι των καναλαρχών, των μεγαλοεπιχειρηματικών και της λέσχης μπίλντεμπεργκ.
    9 μήνες μετά τις εκλογές ο λαός ψυχορραγεί, οι επιχειρήσεις κλέινουν, οι άνεργοι έχουν διπλασιαστεί και εσύ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΕΡΥΣΙ;
    Πρέπει να φτάσεις στο σημείο της απόλυτης εξαθλίωσης για να καταλάβεις ότι σε δουλεύει Ο Παπανδρέου;

    @ Dimitri,
    ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΘΟΔΩΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΒΕΛΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ;
    ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ 2004;
    ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΑΖΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ;
    Καμμιά απάντηση θα δώσεις ή μαλακίες για εισιτήρια και πρασινάλογα θα συζητάμε, αφήνοντας τα σοβαρά στο σκοτάδι;
    Γιατί δεν παραδέχεσαι αυτό που ξέρει όλη η πιάτσα ότι το επιχειρηματικό κατεστημένο και οι καναλάρχες ήθελαν την κόρη Μητσοτάκη αντιπολίτευση για να περνάει εύκολα τα "μνημόσυνά" του ο Παπανδρέου αλλά τους χάλασε τη συνατγή ο νεοδημοκρατικός λαός;
    Και κάτι άλλο, που θ΄λεω να στο πώ από καιρό:
    Άντε γαμήσου μουνόπανο που λερώσατε το όνομα τις Νέας Δημοκρατίας τόσα χρόνια και έρχεστε μετά να ζητάτε και τα ρέστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Dimitri,
    Τέτοιες παπαριές λές γιατί φαίνεται ότι δεν σε έχει ξεσκίσει γοργόνα ακόμα.
    Κάτσε να σε πάρουν χαμπάρι και θα περάσεις καλά, κολονακιώτικο πουστράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο επικίνδυνος κ. Παπανδρέου
    Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.

    «Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίζει κάτι πολύ λογικό, το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες.»

    Αυτή η πρωτοφανής δήλωση ανήκει στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Παπανδρέου. Σε σημερινή συνέντευξή του, που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

    Εδώ, κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί, ό,τι πρόκειται για λεκτικό ατόπημα γιατί οι γραπτές συνεντεύξεις του πρωθυπουργού, ελέγχονται. Άρα, δεν του ξέφυγε. Το είπε σκοπίμως.

    Όταν εκστομίζονται τέτοιες φράσεις, είναι προφανές ότι οι άνθρωποι δεν υπολογίζουν τίποτα!

    Επιπλέον, τέτοιες τοποθετήσεις υποδηλώνουν και την αυταρχική λογική με την οποία αντιμετωπίζει τα πράγματα ο Πρωθυπουργός.

    Ο διαπρύσιος κήρυκας της συμμετοχικής δημοκρατίας, της διαβούλευσης και της ανοικτής διακυβέρνησης!

    Όλα αυτά δεν ήταν παρά μια φαινάκη.

    Πομφόλυγες!

    Γυαλιστερές χάντρες για τους ιθαγενείς.

    Πολύ θα ήθελα να ξέρω τι λένε, για αυτή τη δήλωση, οι διαπρεπείς Συνταγματολόγοι του ΠΑΣΟΚ, οι κύριοι Βενιζέλος και Λοβέρδος.

    Συμφωνούν;

    Αυτή η απαράδεχτη δήλωση πρέπει να αποσυρθεί πάραυτα.

    Συνιστά προσβολή της Συνταγματικής τάξης της χώρας.

    Εισάγει μια επικίνδυνη αντίληψη, σύμφωνα με την οποίαν, ό,τι θεωρείται λογικό (από ποιόν αλήθεια) και «ισχύει σε πολλές άλλες χώρες», θα μπορούσε να επιβληθεί και στην Ελλάδα και αν ακόμα έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας!

    Δηλαδή, το Σύνταγμά μας, κατά την άποψη του κ. Παπανδρέου, δεν στηρίζεται στην νομική παράδοση και τον νομικό πολιτισμό της χώρας, αλλά στη …λογική άλλων χωρών!

    Και εγώ που νόμιζα ότι το Σύνταγμα είναι ο υπέρτατος καταστατικός χάρτης της χώρας και αποτελεί το θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας μας!

    Δεν ξέρω τι δεσμεύσεις (και έναντι ποίων;) έχει αναλάβει ο κ. Παπανδρέου και τι επιδιώκει, αλλά αυτές οι απόψεις δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες γιατί δημιουργούν κακό προηγούμενο.

    Με την ίδια, δήθεν αφέλεια, μπορεί αύριο ο κ. πρωθυπουργός να θεωρήσει «λογικές» και τις απαιτήσεις γειτόνων μας που έρχονται σε ….αντίθεση με διεθνείς συμβάσεις

    Λυπούμαι, αλλά αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Όταν ο Συνταγματικός Χάρτης της χώρας, αμφισβητείται από τον πρωθυπουργό, τότε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να «επωαστεί το αυγό του φιδιού» και ν’ ανοίξουν κερκόπορτες.

    ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ
    ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση