GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το περιβόητο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF)...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης Όλα δείχνουν πως τελικά δεν θα αποφύγουμε τη λύση που θα συμπεριλαμβάνει και τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισ...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Όλα δείχνουν πως τελικά δεν θα αποφύγουμε τη λύση που θα συμπεριλαμβάνει και τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ποιο είναι όμως αυτό το περιβόητο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ); Το ΔΝΤ ιδρύθηκε το 1944 με σκοπό την προώθηση της διεθνούς οικονομικής συνεργασίας, την νομισματική σταθερότητα και την ενίσχυση χωρών μελών του με δάνεια εφ όσον τηρούν τις αρχές του οι οποίες συνοψίζονται στα εξής: μείωση των δημοσίων δαπανών, μείωση του πληθωρισμού, απόλυτη ελευθερία των αγορών, ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, της ύδρευσης, ακόμη και της παιδείας και την εξυγίανση όλων των επιχειρήσεων με κύριο μοχλό τις απολύσεις. Εκτός των δανείων σε χώρες μέλη του ενισχύει και χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, όπου οι παραπάνω αρχές του είναι ακόμη πιο δεσμευτικές.
Το ΔΝΤ είναι ένα «παρακλάδι» του ΟΗΕ και...

μια «αδερφή» της Παγκόσμιας Τράπεζας με έδρα την Ουάσιγκτον. Μέλη του είναι 185 κράτη με δικαίωμα ψήφου αλλά στην ουσία ελέγχεται από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Γαλλία την Γερμανία και την Μεγάλη Βρετανία, που αναλογικά έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ψήφων και επιρροής.
Το ΔΝΤ έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια έντονη κριτική και όχι μόνο από αντιπάλους του, σε δύο κυρίως τομείς. Πρώτον, στο ότι χωρίζει τα κράτη μέλη του σε δύο κατηγορίες. Το 1977, η Μεγάλη Βρετανία δανείστηκε τεράστια ποσά, δίχως όμως να υπογράψει κάποιο δεσμευτικό όρο όπως συμβαίνει με τα περισσότερα μέλη του. Και δεύτερον, κατηγορήθηκε πως με την πολιτική του των αυστηρών δεσμεύσεων για την απόλυτη φιλελευθεροποίηση των αγορών και των απεριόριστων ιδιωτικοποιήσεων που επέβαλε στα κράτη-δανειολήπτες οδήγησε το 1997στην κατάρρευση των οικονομιών της Νοτιοανατολικής Ασίας και κυρίως της Ινδονησίας καθώς και στην διάλυση της οικονομίας της Αργεντινής. Η μεν Ινδονησία δεν έχει συνέλθει ακόμη από εκείνη την κρίση, στην δε Αργεντινή, στην πιο ανεπτυγμένη χώρα της Λατινικής Αμερικής, έχει εξαφανισθεί εντελώς η μεσαία τάξη.
Την αυστηρότερη κριτική στο ΔΝΤ την έχει ασκήσει ο πρώην Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμβουλος του Κλίντον και νομπελίστας της οικονομίας, ο Joseph Stiglitz.
Κατηγόρησε το ΔΝΤ ότι ασκεί μια άτεγκτη πολιτική με ιδεολογικά κριτήρια, δίχως να λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες των χωρών και τις ανάγκες των πολιτών τους. Σε μια έκθεσή της με τίτλο «όρια των ιδιωτικοποιήσεων» (Limits to privatization) , η «Λέσχη της Ρώμης», ασκεί επίσης έντονη κριτική. H έκθεση διαπιστώνει ότι «κάτω από την πίεση του ΔΝΤ, όλες οι κυβερνήσεις άρχισαν τις ιδιωτικοποιήσεις, ακόμη και στην υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια και την άμυνα». Η έκθεση θέτει ερωτήματα όπως: «Ποια είναι τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων; Τα ιδιωτικά κεφάλαια και το ιδιωτικό μάνατζμεντ δημιούργησαν μεγαλύτερες αξίες; Βελτίωσαν την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών για το σύνολο ή για λίγους; Συνέβαλαν, μέσω του ανταγωνισμού, στο να βελτιωθούν και οι αντίστοιχες δημόσιες υπηρεσίες ή λειτούργησαν ανασταλτικά, εξασθενίζοντας το κράτος και περιορίζοντας τις δημοκρατικές ελευθερίες;»
Σε 50 μελέτες περιπτώσεων από όλο τον κόσμο, η έκθεση διαπιστώνει ότι υπάρχουν πολλές αποτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις, που δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα από αυτά που σκόπευαν να επιλύσουν. Και η έκθεση προτείνει: «όχι σε ιδιωτικοποιήσεις με ιδεολογικά κριτήρια».
Με λίγα λόγια, σε όποια χώρα, εκτός των ισχυρών επτά, «εισβάλει» το ΔΝΤ δημιουργεί περισσότερα προβλήματα για τα οικονομικώς μεσαία και κατώτερα στρώματα από αυτά που λύνει. Ετσι δεν ήταν καθόλου τυχαίο που οι ηγέτες επτά χωρών της Λατινικής Αμερικής υπέγραψαν τον Δεκέμβριο του 2007 την ίδρυση ενός νέου οργανισμού, της Banco del Sur's, «Τράπεζας του Νότου», ως εναλλακτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η ιδέα ξεκίνησε από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επιρροή των ΗΠΑ και των διεθνών χρηματοδοτικών οργανισμών, τους οποίους έχει χαρακτηρίσει ως «εργαλεία της Ουάσινγκτον». Ο σκεπτικισμός στη Λατινική Αμερική προς το ΔΝΤ οξύνθηκε ιδιαίτερα μετά την απόφαση της Αργεντινής να κινηθεί αντίθετα από τις προσταγές του ΔΝΤ. Μια απόφαση, που όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων ήταν σωστή, καθώς η οικονομία της Αργεντινής άρχισε να αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς. Η λύση συμμετοχής του ΔΝΤ στον επικείμενο δανεισμό μας μόνο ανησυχίες πρέπει να προκαλεί, τουλάχιστον για τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα και κάτω.

18 σχόλια

  1. Δεν θα ήθελα σήμερα να είμαι στη θέση του μέσου πασόκου.
    Πριν από καμιά δεκαπενταριά χρόνια κάποιος μελαμψός μου πούλησε μια κάμερα στο ένα δέκατο της αξίας που έκανε στα μαγαζιά (μετά από πολύ παζάρι). Το κουτί είχε μέσα χαρτί εγγύησης, φορτιστή μπαταριών και όλα τα συναφή.
    Όταν πήγα σπίτι και την έβαλα να παίξει συνειδητοποίησα ότι ήταν μόνο το κέλυφος, δηλαδή ένα άδειο όμορφο κουτί, κάτι σαν παιδικό παιγνίδι.
    Ένιωσα τόσο-μα-τόσο μακάκας που ακόμη δεν μπορώ να το ξεχάσω μετά από τόσα χρόνια.
    Αυτό συμβαίνει και σήμερα με τους (πρώην) πασόκουςαλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.
    Μαζική παράκρουση.
    Πήγαν οι κακόμοιροι να γλυτώσουν το πάγωμα των αποδοχών που έλεγε ο Κ.Κ. και βρέθηκαν στο βόθρο με τις πράσινες ακαθαρσίες από τον οποίο δεν μπορούν να ξεφύγουν με τίποτε. Τρώνε στη μάπα μείωση αποδοχών, σημαντικότατη αύξηση του κόστους διαβίωσης, δεκάδες χιλιάδες χάνουν ακόμη και τη δουλειά τους, συνταξιοδότηση στα 67 και όλα αυτά γιατί;
    Γιατί πίστεψαν.
    Ήθελε πολύ μυαλό, βρε παιδιά, για να καταλάβεις ότι ο τύπος είναι αρχηγός γραβατωμένης συμμορίας και μας δουλεύει;
    Και όμως αυτοί τον πίστεψαν.
    Τώρα δεν μπορούν να κάνουν τίποτε.
    Ας πρόσεχαν, όμως το κακό είναι ότι πήραν στο λαιμό τους και όσους είχαν καταλάβει τί εστί Παπαντρέου και φώναζαν.
    Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.
    Τώρα, όλοι μαζί τα κεφάλια μέσα τώρα και καλή δύναμη συντρόφια
    Σκάμε και πληρώνουμε.
    Έτσι και αλλιώς ότι και να πούμε τώρα, "μηδέν εις το πηλίκιον".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από όπου και να πάρουμε χρήματα (ΕΕ ή ΔΝΤ), το διεφθαρμένο κράτος είναι εκεί και περιμένει να τα σπαταλήσει, όπως ακριβώς κάνει τα τελευταία 35 χρόνια..

    Κανένα μέτρο δεν πήρε ο Πρωθυπουργός για να θέσει τέλος σε αυτούς τους μηχανισμούς που έφεραν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ...ΞΕΣΤΑΥΡΗ ΣΟΥ ΡΕ
    ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΥΠΟΘΕΤΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.....
    ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕ ;

    24 Μαρτίου 2010: Τουρκική κορβέτα κάνει νηοψία σε ελληνικό πλοίο μέσα στα εθνικά ύδατα !!!

    Χθες τα μεσάνυκτα (23:50) η τουρκική η τουρκική κορβέτα «Bafra» αφού είχε περιόδευσε επί 24 ώρες στα νησιά του Αιγαίου (Φολέγανδρο, Σαντορίνη, κλπ) πέρασε από το στενό ανάμεσα στην Κέα και την Κύθνο συνοδευόμενη από την τορπιλάκατο «Κρυσταλλίδης».

    Στις 02:10 η ελληνική τορπιλάκατος προειδοποίησε το τουρκικό πλοίο για παραβίαση της αβλαβούς διέλευσης ενώ βρισκόταν στο στενό Καφηρέα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

    Πέντε λεπτά αργότερα η «Bafra» εξέπεμψε μήνυμα στο παραπλέον εμπορικό πλοίο «Αρχάγγελος» ζητώντας στοιχεία δρομολογίου (λιμένα κατάπλου, απόπλου, όνομα).

    Δηλαδή, την παραμονή της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, τουρκικό πολεμικό σκάφος έκανε νηοψία σε ελληνικό εμπορικό πλοίο μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα

    Στις 02:30 η τουρκική κορβέτα εξήλθε των ελληνικών χωρικών υδάτων και ακολούθησε πορεία σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Χίου, υπό παρακολούθηση πάντα από την ελληνική τορπιλάκατο.

    Σιγά να μην πει κανείς «Βυθίσατε το Bafra».

    Εδώ του είχαν στείλει και τορπιλάκατο να το προσέχει μην πάθει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΖΗΤΑΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ? ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΑΚΙΑ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ. ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΑΔΕΡΦΙΑΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΑΜΕΝ ΣΤΗΝ ΕΕ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ (ΑΠΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ) ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ; ΣΙΓΑΝ ΜΗΝ ΠΑΜΕΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑΝ ΜΥΚΟΝΟΝ ΣΟΡΥ ΚΥΠΡΟΝ. ΜΙΑ ΖΩΗΝ ΚΟΙΤΟΥΝΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ. ΚΥΠΡΙΩΤΙΚΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΣΟΚ

    Επιβαβαιωνεται για αλλη μια φορα ο Δρ Κουτσουκος...αν δεν δανειστουμε εως 25 Μαρτη τοτε ζητω που καηκαμε....στην φωτια της γερμανικης Ευρωπης!!

    Μονοι μας θα σωθουμε..
    Κανεις Ευρωπαιος δεν θα βοηθησει απλα μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΟΠΩς ΕΚΑΝΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ και κερδιζουν χρονι σε βαρος μας!!

    ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΖΙΩΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ....

    ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥς "ΦΥΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟ"

    ΑΜΕΣΟΣ ΑΝΑΣΧΜΑΤΙΣΜΟΣ...ΕΞΩ ΤΑ ΦΛΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΛΟΥΔΕΣ...ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

    Προσεχτε γιατι μπορει να υπαρξει νεο Γουδι! Φυγετε με το καλο....το παρι τελειωσε...

    ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ!

    Ειναι αυτοι που γκρεμισαν τη δεξια αλλα μετα οι τσιμπουκο-φλωροι τους αφησαν "απεξω"! Ολα εδω πληρωνονται....


    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΜΕ... ΕΙΠΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ...ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    Κλονίζει το ευρώ η σκληρή στάση του Βερολίνου.

    Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., το Βερολίνο εξακολουθεί να στέλνει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης της Ελλάδας.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Ράινερ Μπρίντερλε ΦΛΩΡΟ, «ενδεχόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα θα έστελνε το λάθος μήνυμα». Την ίδια ώρα το ευρώ σημείωνε νέα πτώση στις διεθνείς αγορές.

    «Η εμπλοκή του ΔΝΤ θα είναι καταστροφική για το ευρώ» προειδοποιεί το Βερολίνο ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    ΑΠΛΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΑΡΚΟ-ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ!
    Ο ΠΑΝΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

    Να επιστρεψει ο Πρωθυπουργος στην Ελλαδα, δεν εχει να κανει κατι στις Βρυξελες...απλα θα τουν εμπαιζουν....
    οπως τον εμπαιζουν οι παμπουκηδες και ολοι οι αλλοι

    Ζητω η Ελληνικη Επανασταση 1821 2010
    ΝΙΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΤΟΝ 24 Μαρ 2010 2:20:00 μ.μ.
    ---------------------------------
    ΕΙΔΕΣ ΠΟΣΟ ΚΟΠΑΝΟς ΕΙΣΑΙ. ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ ΑΡΜΑΤΩΛΕ Η ΕΘΝ. ΠΑΛΙΓ.. Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΜΠΑΦΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑΠΑ ΣΤΗ ΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΨΕΙ ΤΟ MADE IN GERMANY ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥΣ Η ΕΥΡΩΠΗ Η FRAU ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ Α ΓΑΜΗΤH ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΒΥΖΙ ΕΞΩ MPAS KAI ΣΤΑΥΡΩΣΕΙ ΠΠΠΠΠΠ Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ FRITSIDES ΠΟΛΕΜΟ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΧΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΗΛΙΘΙΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΙΔΗΣΗ


    ΑΣ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΟΣΟ ΟΣΟ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

    ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ!!

    Έξι μήνες μετά τις εκλογές
    Πτώση ρεκόρ για τον κυβερνητικό συνασπισμό της Ανγκ.Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση


    Η συνολική δημοτικότητα των τριών κομμάτων βρίσκεται στο πιο χαμηλό σημείο εδώ και 10 χρόνια
    Βερολίνο




    Η υποστήριξη προς τον κεντροδεξιό συνασπισμό της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ έχει μειωθεί σε επίπεδα ρεκόρ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, καθώς τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού συγκεντρώνουν μόλις 40%.

    Η έρευνα δημοσιεύεται έξι μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές και λίγες ημέρες αφού ο Γερμανός πρόεδρος Χορστ Κέλερ επέκρινε ως «απογοητευτική» την αρχή της δεύτερης θητείας της Ανγκ.Μέρκελ, η οποία χαρακτηρίστηκε από διενέξεις μεταξύ των εταίρων του συνασπισμού σχετικά με θέματα όπως η φορολογία και η μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης.

    Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU) και η Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU), συγκεντρώνουν μαζί 32%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL.

    Ο μικρότερος εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) συγκεντρώνουν μόλις 8%, σημειώνοντας πτώση επτά μονάδων από την επίδοσή τους στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.


    Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η συνολική δημοτικότητα των τριών κομμάτων βρίσκεται στο πιο χαμηλό σημείο μετά το σκάνδαλο των παράνομων χρηματοδοτήσεων της CDU πριν από 10 χρόνια.

    Η έρευνα δίνει στους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) την καλύτερη επίδοση μετά τις περυσινές εκλογές, τοποθετώντας τους στο 25%.

    ΜΑΝΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΗΔΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣΣ!!

    οταν πριν καποια χρονια διατυπωνονταν αντιρησεις απο καποιους για ευρω και αλλες τετοιες μα@#@@@ς, ολοι τους λοιδωρουσαν..
    οπως και με τους ολυμπιακους της γιαννας_τρομαρα μας..

    τωρα ..θα γινουμε κανονικοι ευρωλιγουρηδες..

    δεν σας αρεσε η δραχμουλα..3000 χρονια στο κουρμπετι κι ακομα αντεχε..
    φατε τωρα ΔΝΤ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς το υπουργείο οικονομικών

    Να φορολογήσετε όλες την Μασονικές Στοές στην Ελλάδα ,
    τα Τζαμιά που είναι στην Ελλάδα και είναι πάρα πολλά ,
    το Ισραηλιτικό συμβούλιο , και τις εκκλησίες των ιεχωβάδων.
    Και ΜΗΝ φορολογείται μόνο την Ελληνική εκκλησία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι αμοιβές των δικηγόρων στην Ελλάδα .

    Οι δικηγόροι στην Ελλάδα βγάζουν πολλά μαύρα χρήματα διότι τους καλύπτει το σύστημα .
    Σχεδόν όλοι οι βουλευτές και υψηλά κομματικά στελέχη
    των κομμάτων , της κρατικής μηχανής , των τραπεζών , είναι δικηγόροι και έχουν πολυτελέστατα γραφεία δικηγορικά , με πολύ προσωπικό και διείσδυση στην τηλεόραση , για να περνάνε τι απόψεις τους , και να παίρνουν τις δουλειές των δημοσίων έργων επιδοτήσεις από την ευρωπαϊκή ένωση , {παράνομα)
    για να μην φαίνονται τα πραγματικά αφεντικά τους .
    να βγάζουν έξω έμπορους ναρκωτικών , μεγαλοαπατεώνες καταχραστές του δημοσίου χρήματος . λαδώνοντας τους δικαστές
    Ο Πρόεδρος , του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών είναι
    κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ , είναι μάλιστα και υψηλά αμειβόμενος μόνιμος δικηγόρος στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ παίρνοντας πάνω από 7.000 ευρύ τον ΜΗΝΑ , παίρνοντας μάλιστα και μεγάλες δουλειές τις τράπεζας για το γραφείο του.
    Οι δικηγόροι που εργάζονται στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ 3.500 ΕΥΡΩ μέχρι 6.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ .
    Επίσης η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ,έχει μαζέψει ένα σωρό κομματόσκυλα δικηγόρους , που είναι συνεργαζόμενοι με πολύ υψηλές αμοιβές .
    Οι άλλες τράπεζες δεν δίνουν τόσο σκανδαλώδες παράνομες
    αμοιβές και μισθούς σε δικηγόρους .
    Ας επέμβει κανένας εισαγγελίας στην Εθνική τράπεζα να ελέγξει τις μισθοδοσίες των δικηγόρων της και των συνεργαζόμενων της .
    Όλοι οι άλλοι υπάλληλοι τις τράπεζας παίρνουν από 700 ευρώ μέχρι 1.500 ευρώ ,τον μήνα καθαρά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παρά τις υπεύθυνες προεκλογικές θέσεις του Κ. Καραμανλή, το ίδιο χρονικό διάστημα ο Γ. Παπανδρέου έταζε λαγούς με πετραχήλια. Έλεγε τότε:

    • Γιώργος Παπανδρέου (30.09.2009): «Κάποιοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με το πάγωμα μισθών και συντάξεων. Κάνουν μεγάλο λάθος. Αυτή είναι η ανάπτυξη της οικονομίας; Αυτό θα πνίξει περισσότερο την οικονομία, θα παγώσει ακόμη περισσότερο την οικονομία».

    • Γιώργος Παπακωνσταντίνου (29.09.2009): «Δεν έχει βγει ποτέ καμία οικονομία από την ύφεση αφαιρώντας πόρους απ’ την οικονομία, παγώνοντας τους μισθούς και αυξάνοντας τους φόρους. Είναι μία συνταγή καταστροφής».

    • Γιώργος Παπανδρέου (11.12.2009): «Δεν θα ληφθούν σκληρά μέτρα απέναντι στον κοσμάκη και στο συνταξιούχο και στο μισθωτό. Ήρθαμε ως ΠΑΣΟΚ για να διασφαλίσουμε τα εισοδήματα του ελληνικού λαού».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να τους χαιρόμαστε.
    Δεν αντέχω άλλες επιτυχίες.
    Επιτυχίες παντού.
    Στην οικονομία,
    στο ασφαλιστικό,
    στα Εθνικά θέματα…
    Και το κυριότερο.
    Ότι είπε ο ΓΑΠ στην προεκλογική περίοδο το τήρησε κατά …γράμμα.
    Η προσωποποίηση της συνέπειας.

    ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΟΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ.
    Τι;
    Δεν βγήκε στο τουρκολίμανο;
    Πάλι καλά.
    Ανέπνευσε ο ΓΑΠ.
    Λίγο το έχεις να κατεβαίνεις στο λιμάνι για να τους προαπαντήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση