GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ή αλλάζουν ή βουλιάζουν...

Του Νίκου Β. Δόικου* . Η κατάσταση απαιτεί γενναιότητα. Σύντομα η κυβέρνηση θα διαπιστώσει ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα ανταποκριθούν στο κ...

Του Νίκου Β. Δόικου*
.
Η κατάσταση απαιτεί γενναιότητα. Σύντομα η κυβέρνηση θα διαπιστώσει ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα να αναλάβουν για άλλη μια φορά οι ίδιοι, από το υστέρημα τους πλέον και υποθηκεύοντας την μελλοντική εργασιακή – επιχειρηματική τους δράση, την σταδιακή ανάταξη της οικονομίας.
Δεν θα δεχθούν να καλύψουν αυτοί το έλλειμμα-προϊόν του πλεονάσματος διαφθοράς κορυφής, με την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου , αν πρώτα δεν επιμερισθούν οι ποινικές ευθύνες. Σε κεντρικό και...

περιφερειακό επίπεδο. Καθώς φαίνεται να διαθέτουν μιαν ισχυρή, γονιδιακού χαρακτήρα δικαιοκρατική συνείδηση, το φιλότιμό τους ( αποκλειστικά ελληνική λέξη ) δεν επιστρατεύεται αν προηγουμένως δεν έχει κατανεμηθεί ισομερώς δικαιοσύνη, αν δεν έχει επέλθει κάθαρση. Η ατιμωρησία τους εξοργίζει ,τους καθιστά εξαιρετικά απείθαρχους, καθόλου συνεργάσιμους και εντελώς απρόθυμους για θυσίες. Κάθε ζητούμενη νέα συλλογική θυσία προαπαιτεί κάθαρση.
Και κάθαρση πέραν της παραδειγματικής τιμωρίας ( όταν αυτή δεν είναι εφικτή λόγω παραγραφής ) μπορεί να είναι και η δημόσια διαπόμπευση.
Για την σημερινή κατάντια της χώρας, φαίνεται καθαρά στις δημοσκοπήσεις τουλάχιστον, πως οι πολίτες αποδίδουν ισομερώς τις ευθύνες και στα δύο «ιστορικά» κόμματα εξουσίας. Θεωρούν ότι Πασοκ και Νέα Δημοκρατία επέβαλαν ένα σύστημα πελατειακών σχέσεων ως μηχανισμό αναπαραγωγής τους στην εξουσία, υπερδιόγκωσαν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ανέτρεψαν τους αξιακούς κώδικες που συνείχαν την ελληνική κοινωνία. Δέκα δισεκατομμύρια τον χρόνο μισθοδοτούν άφαντους ή συστηματικά αργόσχολους δημοσίους υπαλλήλους. Και τα δύο ιστορικά κόμματα εξουσίας ανέθρεψαν και ανέχθηκαν τις συντεχνίες των προνομίων και της διαφθοράς.
Η κατάσταση απαιτεί γενναιότητα. Ο διεθνής εξευτελισμός της χώρας, δεν ανασκευάζεται με ημίμετρα. Η διαφαινόμενη συμπαιγνία διεθνούς επενδυτικού οίκου, διεθνούς δημοσιογραφικού συγκροτήματος και γνωστού hedgefund δεν αποτελεί άλλοθι, ούτε αναιρεί το γεγονός της ισχνής πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας και του συνακόλουθου υπερδιπλασιασμού του επιτοκίου δανεισμού σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Απέναντι σε τέτοιας κλίμακας προβλήματα, οι προχειρότητες και οι παλινωδίες απογοητεύουν και τελικώς αναιρούν κάθε δυνατότητα να επικρατήσει ένα θετικό κλίμα στην αγορά, τόσο απαραίτητο για την ψυχολογική πλευρά της Οικονομίας.
Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς την σκοπιμότητα των υιοθετούμενων μέτρων ακόμα και όταν αποσύρονται. Ο οικοδομικός και ευρύτερος κατασκευαστικός τομέας, λ.χ., αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελλαδικής οικονομίας καθώς υπολογίζεται ότι απασχολούν περι τα διακόσια πενήντα επαγγέλματα, ενώ από τον συνολικό τομεακό τους τζίρο επιστρέφει στο Δημόσιο ένα ποσοστό της τάξης του 55– 65% υπό μορφήν φόρων( 19%ΦΠΑ) κρατήσεων ( 20 – 24% ) και εισφορών στα Ταμεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ (15 – 20%), ενώ το υπόλοιπο 40 – 45% επειδή ακριβώς κατανέμεται σε πολύ-τομεακή, πολύ-επαγγελματική βάση, ενισχύει θεαματικά την ζήτηση και συμβάλλει στην τόνωση της Αγοράς. Και όμως ο Τομέας αυτός όχι μόνον δεν επιλέγεται να τροχοδρομήσει την Οικονομία αλλά αντιθέτως βάλλεται από παντού, αμέσως ή εμμέσως, με πρόχειρα ή άκαιρα μέτρα νομοθετικού περιεχομένου.
Το επιχείρημα των μεταμοντέρνων οικονομολόγων ότι ο οικοδομικός – κατασκευαστικός τομέας δήθεν στερείται μακροπρόθεσμης απόδοσης, στερείται σοβαρότητας, ακριβώς γιατί βασίζεται στην αντίληψη μιας οικονομίας των άϋλων συναλλαγών, του shortselling, του αέρα, της δομημένης τοξικότητας και της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπικής αφασίας που οδήγησαν στην πρόσφατη πλανητική κρίση .
Είναι πλέον προφανής η ανάγκη να κινητροδοτηθεί μια οικονομία υγιούς παραγωγικότητας. Και υγιές είναι το χειροπιαστό, το πάνω απ΄το τραπέζι. Αυτό που ταυτοποιείται με τον σωματικό και πνευματικό ιδρώτα προσώπων, ομάδων, κοινωνιών, κρατικών οντοτήτων. Όπως οι ευέλικτες ελληνικές επιχειρήσεις εξαγωγικού χαρακτήρα. Όπως οι καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Η ελληνική ναυτιλία. Ο οικοδομικός – κατασκευαστικός τομέας. Η εναλλακτική διαχείριση των ενεργειακών, περιβαλλοντικών και πολιτισμικών αποθεμάτων της χώρας. Ο εναλλακτικός και εκσυγχρονισμένος πρωτογενής τομέας.
Κοντολογίς ο οικονομικός σχεδιασμός να στοχεύσει την αναζωογόνηση της αγοράς για να εισπράξει από το περίσσευμα της ανάπτυξης και όχι από το υστέρημα των νοικοκυριών.
Ατυχώς, η περίοδος 1981-1993 συνέβαλε καθοριστικά στην εμπέδωση μιας νοοτροπίας και μιάς οικονομίας της κατανάλωσης με δανεικά, απογείωσε χρέος και έλλειμμα και κατέστησε αναπόφευκτο τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό που βιώνουμε σήμερα. Πάντα με την αποφασιστική συνδρομή της τελευταίας τραγικής πενταετίας. Ήταν οι ίδιες αμετροέπειες της λαϊκιστικής πλευράς των ελλαδικών εκδοχών κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς που κατέστησαν την ελλαδική κοινωνία όμηρο των συντεχνιών όπου « νόμος είναι το δίκιο της συντεχνίας». Η κατάσταση απαιτεί γενναιότητα , απο δε τον πρόεδρο της κυβερνήσεως, επιπροσθέτως, πνεύμα πολιτικώς πατροκτόνο.
Η παρούσα κρίση ίσως του παρέχει την ιστορική ευκαιρία να αποδομήσει τα «μνημεία» του λαϊκισμού. Να προχωρήσει στην γενναία περιστολή των δαπανών με δραστική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Να τολμήσει την άρση της μονιμότητας . Να καταργήσει όλες τις προνομίες. Να συγκρουστεί (γνωρίζοντας ότι έχει μαζί του την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών) με τις συντεχνίες που καταπατούν βάναυσα τα συλλογικά δικαιώματα της ελληνικής κοινωνίας ιδιοποιούμενες οδούς, λιμένες, εθνικά δίκτυα, την συλλογική περιουσία των ελλήνων πολιτών, στο όνομα μιας εκβιαστικής διεκδίκησης συντεχνιακών συμφερόντων.
Και επιτέλους να περιορίσει τις εμφανίσεις των κυβερνητικών στελεχών στα media. Διερωτάται κανείς για την διαχείριση του χρόνου τους όταν σχεδόν καθημερινά εκ-παραθυρώνονται τηλεοπτικώς.
Νομίζω πως το κρίσιμο μέγεθος των πολιτών - ψηφοφόρων ,που χάρισαν την θριαμβική εκλογική νίκη στο Πασοκ,πίστεψαν ότι το κεντρικό προεκλογικό του σύνθημα " ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε " αποτελούσε προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού για ρήξεις και ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες ουσιαστικής αλλαγής. Οχι στον κυβερνοχώρο αλλα στον χώρο κυβερνητικής ευθύνης και σε χρόνο πιεστικής καθημερινότητας. Οι πολίτες ,καθώς φαίνεται, απαιτούν πλέον χειροπιαστή δικαίωση της επιλογής τους. Σε αντίθετη περίπτωση φοβούμαι πως η κυβέρνηση θα καταστεί η ίδια έρμαια της διαζευκτικής προοπτικής του προεκλογικού συνθήματος.
*** Η ομάδα protovuliadialogou συγκροτήθηκε ως e-host ενός ανοιχτού διαλόγου , πάνω σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα , τα οποία τίθενται με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο στις πολιτικές αναλύσεις του Δόικου , ενός απο τους πλέον αντισυμβατικούς σύγχρονους έλληνες διανοητές.
* http://www.nikosdoikos.com/ , rudoikos@gmail.com, νικος δοικος στο google

19 σχόλια

  1. Πρώτα και πάνω από όλα να πληρώσουν οι διαχρονικοί καταχραστές.
    Να τιμωρηθούν επιτέλους.
    Τι θα πεί παραγραφή?
    Αρση της παραγραφής εδώ και τώρα.
    Και τότε και μόνον τότε θυσίες και όχι μόνο από τους συνήθεις μισθωτούς συνταξιούχους και μικρές επιχειρήσεις.
    Τέλος. THE GAME IS OVER που μας είπαν και οι Ευρωπαίοι.
    11,12

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ , ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ....
    ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΗΤΑΝ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΩΝ - ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΔΕΚΟ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΤΑ 30%.
    ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΜΝΟΥΣ Δ.Υ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑΦΟΥ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ Δ.Υ. ΚΑΤΑ 15%
    ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
    ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ & ΑΜΟΙΒΕΣ
    ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΛΠ

    Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι ηδη μεχρι το γονατο στο νερο,υπομονη και σε λιγο και ως τον λαιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Terma to EKAB tora SKAB To etniko kentro amesis boithias ginete sinexes kentro amesis boithias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς την Τρίτη και έκανε το διάγγελμά του το βράδυ;
    Θα σας τη δώσουμε εμείς: Διότι τα ξημερώματα της Τετάρτης η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου θα ανακοινώσει τις φετινές υποψηφιότητες για τα Όσκαρ.

    Μάλλον ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται να είναι υποψήφιος για Όσκαρ δραματικού ρόλου σε ειδική ενότητα, αυτή των πολιτικών που αναγγέλλουν με δραματικό τόνο τα επώδυνα μέτρα που έτσι κι αλλιώς του είχαν επιβληθεί, δεν τα είχε σχεδιάσει από καιρό.

    Το σόου Παπανδρέου ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με την ομιλία του στο συνέδριο του Economist όπου για τα μάτια του κόσμου επιτέθηκε στους κερδοσκόπους, αυτούς που συναντά συχνά βεβαίως (βλέπε Goldman Sachs).

    Συνεχίστηκε με το… λιβάνισμα του οικονομολόγου Στίγκλιτς στο αφεντικό του, τον Έλληνα πρωθυπουργό το οποίο και χαρακτήρισε αστέρι του Νταβός.

    Ολοκληρώθηκε με τις διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Γιατί τους μάζεψε; Μα για να δείξει στον κόσμο ότι τα επώδυνα μέτρα θα έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή. Ωραίο το σενάριο, αλλά από την αρχή στημένο. Με τον Α. Σαμαρά είχε συμφωνηθεί η συναίνεση από τη Δευτέρα, ομοίως και με τον Γ. Καρατζαφέρη. Όσο για ΣΥΝ και ΚΚΕ ήταν δεδομένη η άρνησή τους. Άρα ποιο το νόημα των επαφών, παρά μόνο για επικοινωνιακούς λόγους;

    Πλέον ο Γ. Παπανδρέου, ήσυχος μπορεί να… μονάσει στην Ινδία την οποία θα επισκεφτεί από την Πέμπτη.

    *** ΤΟΝ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ !!!
    ΜΟΝΟ για OSCAR τσιγάρα, είναι ο ΒΛΑΚΑΣ που ψηφίστε ΖΩΝΤΑ ΖΩΑ του πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Ζητήσατε συννένεση από τα Πολιτικά Κόμματα και τους ΄Ελληνες Πολίτες,οι οποίοι στην πληοφηφία σας την παρέχουν.

    Εσείς και η Κυβέρνησή σας και τα Πολιτικά κόμματα θα δώσετε καθαρές εξηγήσεις για το ποίοι φάγενε τις

    Μίζες τις ΖΙΕΜΕΝΣ

    Τον αέρα του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

    Τα λεφτά των ΤΑΜΕΙΩΝ στα ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

    Το Νερό της ΛΙΜΝΗΣ και τα ΑΚΙΝΗΤΑ μεσω ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

    Το Υπερτήμημα του ΓΕΡΜΑΝΟΣ

    Τις μίζες από ΕΡΓΑ των ΟΛΥΜΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

    Μόνο εαν ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ μόνο τότε ο ΛΑΟΣ θα δεχτεί να ξαναπληρώσει τις ΑΜΑΡΤΙΕΣ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον Κ.Κ. δεν τον αφήσατε να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειαζόμασταν, είχατε βάλει τη μηχανή του λαϊκισμού να δουλεύει υπερωρίες με τα ιδιωτικά κανάλια.

    Ότι και να έδινε ο Κ.Κ. δεν ήταν αρκετό, όλη μέρα γκρίνια και παράπονα.
    Ακόμη και για την τερηδόνα των δοντιών σας έφταιγε ο Καραμανλής.

    Σε τελική ανάλυση ήταν ο μόνος πρωθυπουργός που προεκλογικά είπε την αλήθεια, ο σοσιαλιστής πινίκιο τί έκανε;

    Έταζε ψεύτικους κόσμους, οράματα και παραμύθια του Άντερσεν.
    Μετά από 4 μήνες πλήρους απραξίας και αφού εκτίναξε τους τόκους που πληρώνουμε στα μή περαιτέρω έρχεται ο Γιωργάκης να μας πεί ότι πρέπει να μας γδάρει, για το καλό της χώρας πάντα.

    Είναι αυτός σοβαρός άνθρωπος;
    Ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει το διορισμό γενικών γραμματέων στα υπουργεία και μας ζητάει θυσίες;

    Τί έχει κάνει μέχρι στιγμής σαν πρωθυπουργός;
    Tίποτα, nothing, ziltch.

    Κακώς ο Σαμαράς του δίνει περίοδο χάριτος, πρέπει να ανακαλέσει αμέσως και να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους.

    Δεν πάει άλλο με αυτούς,
    τα ΖΩΝΤΑ ΖΩΑ που έχουμε για Κυβέρνηση.
    και τα ΨΟΦΙΑ ΖΩΑ του πασοκ, που τους ψηφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;;


    Κάποιοι σε τούτη την Πατρίδα , δεν είναι ίσοι έναντι των υποχρεώσεων προς αυτή , μα ούτε και στα δικαιώματα από αυτήν. Και είναι οι περισσότεροι.

    Επικαλούμαστε το παρακάτω άρθρο 4 του Συντάγματος και συγκεκριμένα τις παραγράφους 1 και 5 για να μην τις ξεχάσει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός ενόψει των περικοπών μισθών ,συντάξεων και του φορολογικού νομοσχεδίου που πρόκειται να επιβάλουν στον Ελληνικό Λαό και ειδικά στα συνήθη υποζύγια των βαρών.

    'Άρθρο 4 - (Ισότητα των Ελλήνων)

    1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
    2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
    3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος
    4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.
    5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
    6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.
    7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

    Αναφέρουμε τα παραπάνω διότι κάποιο πουλάκι μας είπε ότι τις off shore δεν θα τις φορολογήσει όπως θα πρέπει αλλά ..για τα μάτια του κόσμου θα κάνει επιδερμικές παρεμβάσεις.

    Κύριοι της Κυβέρνησης θα πρέπει να ξέρετε ότι μεγάλη μερίδα των υποψηφίων
    Συνελλήνων που θέλετε να βαφτίσετε δεν πληρώνουν καθόλου άμεσους φόρους κατά παράβαση του Συντάγματος ενώ (έχω προσωπικό βίωμα) , αυτοί οι ίδιοι
    Λαμβάνουν το επίδομα αλληλεγγύης των 800 ευρώ.
    Αλήθεια !!!!! Η μητέρα από την Καρδίτσα με τα 5 παιδιά εκ των οποίων τα 3 με προβλήματα υγείας , έλαβε από την κυβέρνηση το ανωτέρω επίδομα;;
    Απλά θα ήθέλε να ξέρει ο φορολογούμενος Έλληνας.

    Μετά τα παραπάνω και εάν δεν υπάρξει δίκαιος καταμερισμός των βαρών σύμφωνα με το Σύνταγμα , παρά μόνο στα υποζύγια των τελευταίων χρόνων…

    Τότε…

    ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ !!

    Και αυτή θα είναι η πρώτη αντίδραση από μια σειρά άλλων που θα ακολουθήσουν.


    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απόλυτα σωστό το άρθρο. Κανείς δεν θα δεχτεί να πληρώσει για την κρίση, ΟΣΟ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΙ ΩΡΑΙΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΥΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΟΣΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥΣ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΤΟΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
    ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ" ΕΞΥΠΝΟΥΣ" ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΛΥ ΟΡΘΑ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ........
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΕΙΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ή προσπάθεια ενοχοποίησης του
    '81-'83 είναι,τουλάχιστον,απαρά-
    δεκτη.
    Η πρώτη αυθεντική προσπάθεια
    κοινωνικής κινητικότητας, σε
    περιόδους ανακατανομής εισοδήματος
    και μή επώδυνου δανεισμού.
    Αντισυμβατική σκέψη, η περίπου...
    Σημιτική γραμμή; 'Οχι δά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΟΥ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΛΕΗΤΟΥ,ΚΥΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ - ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ.ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν νομίζω ότι ο Δόικος ενοχοποιεί το ΄81-΄83.Σημειώνει οτι το ΄81-΄93 έγινε αναδιανομή με "δανεικά".Αυτό μπορεί να ήταν δημοφιλές τότε αλλά το πληρώνουμε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. niko esy poly kala ta les etsi einai ta pragmata.......... prepei na diorthosoune to kratos prota apo th megalh leilasia pou ginete se olous tous tomeis kai meta na ta zhthsoun apo ton kosmo apo aytoys pou exoyn vevea........
    ΥΓ:ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.......ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ .....ΓΙΑΝΝΑΚΗ....ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΑΙ ....ΖΗΣΑΚΟ....ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ!!!!!!!ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΑΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ....ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ....ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!!
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    Δ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Δόικος είναι ο κατεξοχήν διανοούμενος του "τέλους της μεταπολίτευσης". Της μετα-μεταπολίτευσης.Η κριτική του είναι το ίδιο σκληρή στους λαϊκισμούς και του Πασοκ και της ΝΔ. Και έτσι πρέπει να σκέφτεται κανείς για να ξεπεράσουμε το σημερινό χάλι.Δεν νομίζω να υποστηρίζει κανείς ότι ένα μόνον κόμμα είναι υπεύθυνο για την παρούσα κατασταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κ.Νίκο,για ακόμη μια φορά δεν θα μπορούσα παρα να συμφωνήσω μαζι σας!Αλλά πόση γενναιότητα μπορεί πια να δείξει αυτόσ ο λαόσ και ειδικά εμείς οι νέοι άνθρωποι όταν σπούδαζουμε(όχι πάντα κατω από τισ καλύτερεσ συνθήκεσ και υποδομέσ)για να μην μπορούμε να ειμαστε βέβαιοι οτι τουλάχιστον θα ανταμοιφτούν οι κόποι μας?Πώς άραγε θα καταφερει ο κ.παπανδρέου να μας πείσει να μεινουμε στη χώρα μασ οταν ο ίδιοσ δεν εχει επιλεξει την "χώρα"του(γιατι δεν ειμαι συγουρη οτι την νιωθει και πολυ για πατριδα του!)για τισ δικεσ τ σπουδεσ και των παιδιων του?Να μεινουμε σε αυτη τη χωρα που ξεφτιλιζεται στο διεθνη χώρο?Ανήκω και γω σε αυτουσ που εδειξαν την προτιμηση τουσ στο πασοκ σε αυτεσ τισ εκλογέσ ακριβωσ με την ίδια ελπίδα...οτι δηλαδη θα καταφερει ο ανθρωποσ αυτοσ,που κατα τη γνωμη μ δεν φερει στο DNA του τη "λαμογιά"(κα8αρα ελληνικη λεξη!),να καθαρισει το ελληνικο δημοσιο,τη νοοτροπια του ρουσφετιου και πανω απο ολα θα καταφερει να ελεγξει τουσ δικουσ του ανθρωπουσ(ασ μην ξεχναμε πωσ αυτο ηταν που εριξε τν προηγοθμενη κυωερνηση).Η κατασταση συγουρα θελει γενναιοτητα αλλα νομιζω πωσ μονο αυτο δεν θα μασ σώσει!Η υποθεση θελει πολυ μεθοδευμενεσ κινησεισ και συγουρα ειναι καιροσ για πολιτικεσ συνεργασιεσ και οχι λαϊκισμους αν πραγματικα εννοουν ολοι αυτοι οι κυριοι πολιτικοι,που εμφανιζονται στα εκαστοτε καναλια,οτι νοιαζονται για αυτον τον τοπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εχω παρακολουθήσει τον κ.Δόικο στην Στοά του Βιβλίου.Λέει τα πράγματα με το όνομα τους.Συμφωνώ στο ότι δεν μπορούν να ζητάνε συναίνεση άν πρώτα δέν πληρώσουν τα λαμόγια.Μπλέ αλλα και πράσινα.Οι έλληνες θυσιαζόμαστε άν μας εμπνεύσουν πίστη σε κάτι,άν αποδείξουν ότι εννοούν αυτά που λένε για ριζικές αλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η Δημόσια Διοίκηση είναι η μεγάλη καταβόθρα της ελληνικής οικονομίας. Αντιπαραγωγική και σπάταλη.Δεν είναι τυχαίο που ο Δόικος απο κεί προτείνει να αρχίσει το ξεκαθάρισμα για την ανάταξη της οικονομίας. Συμφωνώ και επαυξάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση