GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι ζητούν οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ΤΕΙ...

Τις εργασίες της Συνόδου Προέδρων – Αντιπροέδρων των ΤΕΙ που συνήλθε στο Μεσολόγγι μεταξύ 3 – 4 Δεκεμβρίου απασχόλησαν το θέμα της θεσμικής ...

Τις εργασίες της Συνόδου Προέδρων – Αντιπροέδρων των ΤΕΙ που συνήλθε στο Μεσολόγγι μεταξύ 3 – 4 Δεκεμβρίου απασχόλησαν το θέμα της θεσμικής και ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης των ΤΕΙ, της άμεσης δυναμικής μετεξέλιξής τους σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, το ζήτημα των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων, το σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση, το πρόβλημα των κενών θέσεων των περιφερειακών τμημάτων και τα τρέχοντα λειτουργικά προβλήματα των Ιδρυμάτων μας.
Για την θεσμική και ακαδημαϊκή ολοκλήρωση τεκμηριώθηκε ενδελεχώς η ευθύνη της πολιτείας για τη θεματική και...

χωροταξική αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και για τη δημιουργία ενός ενιαίου, ευέλικτου θεσμικού πλαισίου για τα ΑΕΙ της χώρας.
Η Σύνοδος κρίνει απόλυτα απαραίτητη την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής πρακτικής στην ισοτίμηση και αντιστοίχιση πτυχίων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ για να έχουν την ίδια ακαδημαϊκή και επαγγελματική αξία σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Ελληνικής Πολιτείας. Αυτό προϋποθέτει την άμεση έκδοση των εκκρεμούντων επαγγελματικών δικαιωμάτων, πριν μάλιστα την έναρξη λειτουργίας των Κολλεγίων.
Η μέχρι σήμερα πολιτική του Υπουργείου Παιδείας έχει φέρει προσκόμματα στην ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των ΤΕΙ. Αν και υπάρχει το νομικό πλαίσιο οργάνωσης και απονομής Μεταπτυχιακών Τίτλων, άλλες διατάξεις επιβραδύνουν τις διαδικασίες με αποτέλεσμα να ενισχύονται τα Κολλέγια, ενώ τα ΤΕΙ χάνουν το κύρος τους. Με δεδομένο ότι τα ΤΕΙ έχουν ήδη υψηλή και αυξανόμενη ερευνητική δραστηριότητα και έχουν μέχρι τώρα εκπονηθεί πάρα πολλές διδακτορικές εργασίες σε αυτά, είναι προφανές ότι υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις ώστε, και σε συνδιοργάνωση με Πανεπιστήμια, να απονέμουν διδακτορικούς τίτλους κάτω από τις ίδιες αρχές και προϋποθέσεις που ισχύουν για τα Πανεπιστήμια.
Η Σύνοδος θέτει σε κορυφαία προτεραιότητα τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις μελέτες που κατατέθηκαν (Επιτροπή Α & Β-βάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΣΥΠ).
Το Εθνικό Απολυτήριο είναι η μόνη λύση, η οποία αξιοκρατικά και χωρίς άλλες προϋποθέσεις οδηγεί σε εισαγωγή στα ΑΕΙ. Τα Ιδρύματα πρέπει να καθορίζουν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις εισαγωγής των φοιτητών.
Η εκπλήρωση των παραπάνω για τη θεσμική και ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των ΤΕΙ και την έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων πιστεύουμε ότι θα δώσει την ουσιαστική λύση και στο πρόβλημα των κενών θέσεων στα περιφερειακά ΤΕΙ.
Ο αριθμός των παρεχομένων θέσεων στην Ανώτατη Εκπαίδευση πρέπει να καθοριστεί μα βάση τις πραγματικές εκπαιδευτικές δυνατότητες των Τμημάτων. Για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος πρέπει να τροποποιηθεί το σύστημα ώστε να μην υπάρχουν κενές θέσεις στα Ιδρύματα.
Η Σύνοδος Προέδρων – Αντιπροέδρων των ΤΕΙ αποφάσισε ομόφωνα:
1. Την αναστολή λειτουργίας των Ιδρυμάτων από την έναρξη του Εαρινού Εξαμήνου εάν μέχρι τότε δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των εκκρεμούντων επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων ΤΕΙ.
2. Τη συμμετοχή στην κινητοποίηση των αποφοίτων στις 18-12-2009, με συμβολικό κλείσιμο των Ιδρυμάτων.
3. Θεωρεί απαράδεκτη την έκδοση του Π.Δ. 138/2009, για τα «Μητρώα Μελετητών και Εταιρειών Μελετητών», με το οποίο αποκλείονται αδικαιολόγητα οι πτυχιούχοι ΤΕΙ από τις μελέτες δημοσίων έργων και ζητά την άμεση ανάκλησή του.

18 σχόλια

  1. Δε μας παρατάνε και οι πρόεδροι των τει; Βγήκε ο καθένας με ένα χαρτί του πρωτοκώλου από ένα τει της κακιάς ώρας και ζητάει και δικαιώματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. “Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες”.
    “Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν”.

    Κι’ όμως!… Αυτή η “κυρία” έχει αναλάβει την εκπαίδευση των παιδιών μας.

    νυν Γενική Γραμματέας του Υπουργείου …αποδόμησης της παιδείας του ΠΑΣΟΚ, κ. Θάλεια Δραγώνα.
    ΑΥΤΗ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΜΑΡΤΟΝ Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΝΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ.
    ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΒΑ ΤΗΣ Τ ΑΥΤΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΑ ΤΖΙΝ ΑΝΤΕ...
    ΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ
    ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΑ ΛΕΜΕ ΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι στην άνοδο του επιπέδου σπουδών τους και την μετεξέλιξή τους σε ΑΕΙ.
    Σήμερα όμως δεν είναι.Ούτε το επίπεδο των καθηγητών ούτε το επίπεδο των μαθημάτων τους το επιτρέπουν. Αρα δεν μπορούν να έχουν αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.Ναι δεν μπορούν να υπογράφουν μελέτες πάνω από κάποιο επίπεδο διότι δεν έχουν το επιστημονικό επίπεδο να τις κάνουν.
    Ας σεβαστούμε κάποτε την αξιοκρατεία.
    Στις χώρες που μπαίνουν στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις έχουν τον θεσμό και τον πολιτισμό να ξεκαθαρίζουν τους φοιτηττές στα πρώτα χρόνια.
    Εδώ έχουμε άλλη νοοτροπία εις βάρος της επιστήμης και του φορολογούμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ
    ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΓΛΥΨΙΜΟ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΕΜΜΕΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους ποια κυβέρνηση θα έχει τη στοιχειώδη εντιμότητα και θάρρος να σταματήσει τη μεγαλύτερη μακροχρόνια απάτη σε βάρος χιλιάδων νέων που φοιτούν στα ΤΕΙ ?
    Από το 1984 εκκρεμούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους όταν ο νόμος τότε πρόβλεπε εντός 6μήνου.
    Ανώτατα ιδρύματα με νόμους του 2001 και 2007 και αντιμετωπίζονται σαν σχολές εργοδηγών.
    Αναγνωρίζονται επαγγελματικά δικαιώματα σε αποφοίτους 3ετών σπουδών του εξωτερικού ή από πανεπιστήμια της ανατολικής Ευρώπης αμφίβολης αξίας και δεν αναγνωρίζονται σπουδές 4ετούς φοίτησης στα ΤΕΙ της χώρας.
    Θα αναγνωριστούν άμεσα τα δικαιώματα των αποφοίτων των κολεγίων και οι απόφοιτοι των ΤΕΙ θα περιμένουν να ολοκληρωθεί ο διάλογος της κ.Διαμαντοπούλου με το ΤΕΕ δηλαδή άλλα 26 χρόνια.
    Σε όλες τις χώρες της Ευρωπαίκής Ένωσης οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους απόφοιτους των πανεπιστημίων εκτος από την πατρίδα τους.
    Μέχρι πότε επιτέλους η χώρα και οι απόφοιτοι των ΤΕΙ θα βρίσκονται αιχμάλωτοι της πιο σκληρής συντεχνίας του ΤΕΕ και του βαθέος κράτους που αντιστέκεται λυσαλέα σε οποιοδήποτε εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟ

    GOOGLE

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣAΚΝΗΣ ΤΙ SKANDALO ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριοι του Σύριζα και του ΚΚΕ ντροπή σας που θα καταστραφή και πάλι ένα κομμάτι Ελλάδας επειδή εσείς το θέλετε, εκτός κι έτσι ξεπλύνετε τις τύψεις σας που όταν δίνατε το γάλα σας σε αυτό το παιδί δεν του δίνατε με το μπιμπερό αλλά με το φτυάρι.
    Για τα δικά σας κάλπικα στρατολογικά ψηφοθηρικά ιδανικά δεν ήταν αυτό το παιδί στα Εξάρχεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν αντέξαμε την αξιοκρατία και κατεβάσαμε το επίπεδο και τις προδιαγραφές μας παντού. Η μετριότητα αναδείχθηκε σε βασική νοοτροπία. Μέτριοι ακαδημαικοί , μέτρια έρευνα,μέτρια επίπεδα σπουδών, μέτρια συγγράμματα, μέτριοι πολιτικοί....μέτριο-μέτριοι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα δικαιώματα , μετά ο καπάτσος θα πάρει τη δουλειά και θα την δώσει φασόν στον επιστήμονα να την κάνει.
    Αγαπητοί μου ζητήστε αναβάθμιση παντού , ζητήστε πρόσβαση στα ΑΕΙ αξιοποιώντας την γνώση των ΤΕΙ , ζητήτσε μεταπτυχιακά , καθηγητές όχι πλασματικά τερτύπια. Σας κορόιδεψε η γεννιά μου, σας τυράνησε με την ταξική βιομηχανία της παραπαιδείας , μην αφήσετε να σας κοροιδέψει και με γνώση που δεν σας δίδει. Δεν θα μπορέσετε να ανταγωνιστείτε. Δείτε που φθάσαμε ως χώρα από την κυριαρχία του μέτριου , την έλειψη πόιότητας και παραγωγιγότητας,....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 5 Δεκ 2009 7:07:00 πμ

    Είσαι μαλάκας πέρα για πέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μαλάκας είναι κάθε τεμπέλης φραπεδάκιας και αγ.. που θέλει να τον ταίζουμε παρά την επίκίνδυνη άγνοιά του και όταν οι μλέτεες του δοκιμασθούν σε σεισμούς τότε κάποιοι θα κλένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλτατε μου, 5 Δεκ 2009 4:34:00 μμ
    έγραψες..

    "Αγαπητοί μου ζητήστε αναβάθμιση παντού , ζητήστε πρόσβαση στα ΑΕΙ αξιοποιώντας την γνώση των ΤΕΙ , ζητήτσε μεταπτυχιακά , καθηγητές όχι πλασματικά τερτύπια."

    ΣΧΟΛΙΟ - ΕΡΩΤΗΜΑ.

    Εγώ που αγάπησα τη γεωπονική επιστήμη παραπάνω απο αυτό που μου προσέφεραν στα ΤΕΙ (απόφοιτος τεχνολόγος γεωπονίας) και προχώρησα κάνοντας Master και PhD στη Μεγάλη Βρετανία (με αναγνώριση απο το ΔΙΚΑΤΣΑ)..γιατί σήμερα στην Ελλάδα δεν έχω επαγγελματικά δικαιώματα? Μήπως γιατί εξακολουθώ και παραμένω μέτριος και αντιπαραγωγικός επειδή ξεκίνησα απο τα ΤΕΙ?

    Περιμένω το σχόλιο σου για γόνιμο διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στα ΤΕΙ μάλλον θα πρέπει να γίνονται όλα τα masters και τα doctora.
    Θα έρχονται και από όλες χώρες της Ευρώπης και Αμερικής.
    Άλλο Πράκτωρ και άλλο Εισπράκτωρ.
    Άλλο ΑΕΙ και άλλο ΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "οι μλέτεες του δοκιμασθούν σε σεισμούς τότε κάποιοι θα κλένε..."

    Σωστά..πιάστε τον Τεχνολόγο που έκανε τα στατικά της Ρικομεξ!!!

    Άσε φίλε..αφού δεν κλάψαμε ακόμη με τους μηχανικούς της Ιταλίας που έχετε γραμμένους στο ΤΕΕ σας, μη φοβάστε απο τους Τεχνολόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μάλλον δεν έχετε ιδέα από το επίπεδο σπουδών στα ΤΕΙ. Τι σπουδές δηλαδή... Δηλαδή να συγκρίνουμε τις γνώσεις ενός μηχανικού Πολυτεχνείου με ενός από τα ΤΕΙ; Που θέλετε να την πάμε αυτή την άμοιρη χώρα βρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Δηλαδή να συγκρίνουμε τις γνώσεις ενός μηχανικού Πολυτεχνείου με ενός από τα ΤΕΙ;"

    Μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας. Κρίμα που ή παγκόσμια κατάταξη εχει το ελληνικό Πολυτεχνείο μας κάτω απο τη 400η θέση..δυστυχώς ή ευτυχως δεν ξέρουμε πόσο κάτω απο αυτή τη θέση γιατί η διεθνής κατάταξη ανέφερε ονομαστικά μόνο τα 400 πρώτα και δεν είμαστε "μέσα"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στη ρεκομεξ είχε αυθαίρετες προσθήκες χωίς μελέτες.
    Από τη Ιταλία ήρθαν δεκάδες χιλιάδες αρχιτέκτονες αλλά μετρημένοι στα δάκτυλα πολιτικοί μηχανικοί και μηχανολόγοι.Από το τμήμα των πολιτικών έκαναν μεταγραφές στην αρχιτεκτονική για να μπορέσουν να τελειοώσουν.όχι σε όλα τα πολυτεχνεία , οι Ιταλοί ήταν πρωτοπόροι σε λεπτόπαχες διατιμές , κελύφη ,δες Nervi , και ακόμη και μιας μικρής πόλης της Τεργέστης το Πολυτεχνείο τεχνιγνωσία επάνω σε σύμεικτες κατασκευές συνδυασμού δικών με χιαστί οπλισμούς και πλάκες τσέλνερ που τους βγάζεις το καπέλλο΄
    Ελλείψει και προβλήματα υπάρχουν αλλά αυτά πρέπει να διορθώσουμε και όχι να προσθέσουμε καινούργια.
    Πάντως στατιστικά οι συμπεριφορά των ελληνικών κατασκευών στους σεισμούς είναι από τις καλύτερες στον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά...πάρτε και τα κολλέγια τώρα να τα γράψετε στο ΤΕΕ, πάρτε και τους Αλβανούς και Πολωνούς να τους γράψετε και αυτούς στο ΤΕΕ (άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων) και όταν θα κάνετε πάρτυ, φωνάξτε και εμάς να γελάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση