GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάντε καινούγια πράγματα...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου www.andrianopoulos.gr . Ας τελειώνουμε επι τέλους με τις κοινοτοπίες. Μετά από τοσα χρόνια, και τόσα νέα παιδιά ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
www.andrianopoulos.gr
.
Ας τελειώνουμε επι τέλους με τις κοινοτοπίες. Μετά από τοσα χρόνια, και τόσα νέα παιδιά σπουδαγμένα εδώ και στο εξωτερικό, δεν είναι δυνατόν η πολιτική μας ζωή να κινείται πάνω σε ιδέες και προτάσεις των τελών της δεκαετίας του '80!! Η κυβέρνηση ασχολείται ακόμη με την αναδιανομή του εισοδήματος. Αλλά δίχως ιδέες για το πως αυτό θα παραχθεί, θα σχηματισθεί και θα μεγαλώσει. Αυτές υπήρξαν, αποτυχημένες βέβαια, πλατφόρμες σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων του '70, του '80 και λιγότερο του '90. Οταν τα εισοδήματα ήσαν μεγάλα. Και οι πολίτες βέβαια αρνητικοί στο να τα χάσουν η να τα μοιράσουν. Γι αυτό και συνήθως τους καταψήφιζαν. Η αντιπολίτευση επικεντρώνεται σε συζητήσεις για τον λεγόμενο "κοινωνικό φιλελευθερισμό". Μη γνωρίζοντας προφανώς για τι πράγμα ακριβώς ομιλεί.
Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός αποτελεί την κορμοστασιά της σοσιαλδημοκρατίας. Ο Amartya Sen είναι ο βασικός εγκεφαλικός μοχλός της νέας αυτής προβληματικής. Που δεν είναι πάντα κακή. Βάση της αποτελεί η "ενεργητική" ελευθερία. Κανένα εμπόδιο δηλ. στις ατομικές επιλογές (εδώ ταύτιση απόλυτη με τους κλασσικούς φιλελεύθερους) αλλά και...

ενεργοποίηση του κράτους για υλοποίηση επιδώξεων που ο καθένας από μόνος του δεν μπορεί να πραγματοποιήσει. Ερπων κρατικός σοσιαλισμός, δηλ. Αλλά και ενεργητική υποστήριξη ατομικών επιλογων όπως είναι οι γάμοι ανάμεσα σε ομοφυλόφυλους, νομιμοποίηση όλων των ναρκωτικών ουσιών, ελεύθερη συμβίωση, γάμοι με καταληκτικά συμβόλαια κλπ. Επίσης απόλυτη ενσωμάτωση μεταναστών, καμία διάκριση στη βάση φύλου, φυλής η θρησκείας και απόλυτος διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους. Πολλά απ' αυτά, είναι πράγματα σωστά και προχωρημένα. Τα γνωρίζουν όμως αυτά, και τα εγκρίνουν βέβαια, οι "κοινωνικά φιλελεύθεροι" της ΝΔ;
Ενα Κόμμα Δίχως Κρατικοδίαιτους
Αυτό κι αν είναι ρωμαντισμός. Να οικοδομηθεί ένα κόμμα με στελέχη και μέλη που δεν προσβλέπουν στο δημόσιο ούτε για διορισμούς και βόλεμα ούτε και για δουλειές, δάνεια, εγολαβίες και προμήθειες. Οσο δεν υπάρχει τέτοιος φορέας πολιτικής τόσο η πολιτική ζωή θα συνεχίσει να παραμένει εξάρτημα του κρατισμού. Και τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας θα συνεχίζονται. Και η συμμετοχή μας στην ΕΕ και στην ευρωζώνη θα συνεχίσει να αποτελεί ανορθογραφία και ανέκδοτο της ιστορίας. Είναι δυνατόν η ΝΔ να μετεξελιχθεί σε ένα τέτοιο πολιτικό φορέα; Πολύ χλωμή προοπτική. Η ελπίδα όμως ποτέ δεν έβλαψε κανένα...

19 σχόλια

  1. Επί τέλους. Μιά σωστή τοποθέτηση στα όσα γίνονται στην ΝΔ. Ακούει όμως κανείς; Για να δούμε, θα βγούν οι γνωστοί, ανώνυμοι, ανεγκέφαλοι υβριστές του Ανδριανόπουλοιυ να πόύν τις ξερόλες τους. Αλλά δεν έχουν να πούν και τίποτε ουσιαστικό. Αυτός είναι με διαφορά ο μοναδικός πολιτικός που σκέφτεται...

    liberal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ, ΡΕ. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΣΑΣ. ΑΥΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΠΥΡΑΚΙΑ. ΚΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ

    Επειγον

    ερχεται εσωτερικη διασπαση-οργανωση?

    αυτο που δεν τολμησε ο βενιζελος θα το κανει
    ο ανδρεοπαπανδρεικος
    Παναγιωτακοπουλος??

    Ο Γιωργος φανηκε αχαριστος προς το ιστορικο Πασοκ και προς αυτους που τον στηριξαν....

    και ο Παναγιωτακοπουλος θα βαλει τα πραγματα στην θεση τους??

    ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΚΤΟΝΩΣΗ!!

    Υπαρχει κινηση σε ολη την Ελλαδα υπερ Παναγιωτακοπουλου!!

    Αηδιασε ο κοσμος απο τις κοπελιτσες και τα φλωρια
    υπουργους!!

    ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ
    πισω εχει η χλαδα την ουρα!!

    Πασοκατζηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε κλάμα οι Δεξιούληδες για το κόψιμο της μοριοδότησης, πριμοδότησης των στατζελάκηδων !
    Ξέρεις τι αδικία είναι να έχεις σιγουρέψει την πρόσληψη σου στο Δημόσιο κατά πενήντα τοις εκατό σε σχέση με τους βλάκες που δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη και ήταν εκτός stage, και που βεβαίως δεν είχαν και καμιά ελπίδα και στην συνέντευξη μην ξεχνιόμαστε, και τώρα να έχεις να αντιμετωπίσεις το μέγα ανήθικο πρόβλημα, το τερατώδες ανοσιούργημα που σου δημιούργησε κυβέρνηση του Πασόκ, (για όλους τους στατζελάκηδες) να διαγωνιστούν, αν εξακολουθούν να θέλουν θέση στο Δημόσιο, επί ίσοις όροις με όλους τους βλάκες και ηλίθιους που ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ STAGE ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΕΞΙΟΙ!
    Ακουσον άκουσον, τα γαλάζια παιδιά, τα μοσχαναθρεμμένα, τρώγοντας ομόλογα, και Βατοπέδια, που πίνανε χρόνια στην υγεία των κορόιδων, τα παιδιά που θησαύριζαν στις επιτροπές, τα παιδιά που έπαιρναν το μισθό στο σπίτι τους, να κατέβουν σε μια άθλια αίθουσα εξετάσεων, με όλη την πλέμπα, τις στρατιές των ανέργων που βρωμά το χνώτο τους από την απλησιά, που τρέμει το κατοσάγουνο τους από την πείνα, που κρατούν ένα κολόχαρτο του Μετσόβειου Πολυτεχνείου στα χέρια που δεν κάνει ούτε για να καθαρίσουν τον κόλο τους καθότι σκληρό!
    Αυτά λοιπόν τα γαλάζια παιδιά ΘΈΛΟΥΜΕ να ανακατευτούν με τον υπόκοσμο της εργατικής τάξης, τους ανθρωποφάγους με το κονσερβοκούτι στα χέρια, τους έτοιμους από καιρό και προσανατολισμένους σε μια τίμια θέση για να δουλέψουν, θέση που έχουν στο μυαλό τους να την καταλάβουν τίμια και να αναγνωρίσουν τον καλύτερο τους αν διαγωνιστούν επί ίσοις όροις, και τον μόνο που θα μεμφθούν θα είναι ο εαυτός τους και μια άτυχη στιγμή ;
    ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ! Τώρα είναι η στιγμή να δείξουμε την καλή μας καρδιά προς αυτά τα τόσο ευαίσθητα, αθώα γαλάζια παιδιά, στις πορείες που θα κάνουν και δίκαια, να μπούμε μπροστά, με τα μωρά μας κρεμασμένα στα στήθια, σαν τους Λεωφορειούχους μας το 1993, ενάντια στο ζοφερό κράτος του Πασόκ, και να φωνάξουμε προς κάθε κατεύθυνση.
    Ζήτω η Μοριοδότηση και η Συνέντευξη που δεν άφηναν πόρτα ανοιχτή παρά μόνο για τα ευγενή, αθώα γαλάζια παιδιά!
    Ζήτω ο σοφός καθηγητής Πανεπιστημίου που τα εισηγήθηκε!
    Ζήτω τα γαλάζια Αθώα Παιδιά!
    Ζήτω όποιος από τους υποψήφιους αρχηγούς της Δεξιάς μας υποστηρίξει, και μας υποσχεθεί ότι από τον τερματισμό της Σύμβασης μας επί Πασόκ και μέχρι να ξαναγίνει κυβέρνηση η Δεξιά εμείς τα παιδιά, θα προσληφθούμε καταλαμβάνοντας και την ανάλογη θέση, και θα πληρωθούμε ( ΤΟΤΕ ) για όλα τα Πέτρινα χρόνια που πέρασαν κανονικά, ως εργαζόμενοι, και με τους τόκους, και με τα διαφυγόντα κέρδη.
    ΖΗΤΩ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ , ΖΗΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο Αντρέα.
    Μπορεί σε άλλα να συμφωνώ και σε άλλα να διαφωνώ μαζί σου, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι είσαι από τους λίγους που λένε τα πράγματα με το όνομά τους.
    Τουλάχιστον έτσι μπορείς να συνεννοηθείς και εν συνεχεία να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις γνωρίζοντας σε τι ακριβώς συμφωνείς και σε τι ακριβώς διαφωνείς και φυσικά γιατί.
    Δυστυχώς, αυτή είναι η ποιότητα σκέψης που λείπει από τους νεοέλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και όμως υπάρχει ένας τέτοιος φορέας πολιτικής και είναι οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ www.dimokratikoi.gr
    ρίξτε μια ματιά στις θέσεις τους κ. Ανδριανόπουλε, φυσικά για σας όπου και για όλη την Ελλάδα δεν είναι γνωστοί αφού δεν υπάρχει ισότιμη και απρόσκοπτη εμφάνιση στα ΜΜΕ της χώρας ώστε να γνωρίσουμε τις θέσεις όλων των κομμάτων.
    Αν έχεις χρήματα βάζεις σποτάκια, η ΝΕΤ βάσει νόμου δίνει το βήμα φυσικά σε 'ασχετες' ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η

    ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΕΡΑΣΕ 4 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΕΙΣΤΕ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ?ΓΙΑΤΙ ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΩΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΝΑ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ?Η ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΠΕ ΕΧΩ 100 ΣΠΙΤΙΑ ΑΣ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ? ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΗ Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΛΙΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΖΟΥΝΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΝΕ Η ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΔΗΦΑΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ.ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΤΕ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΘΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΔΙΣΤΑΚΤΕΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΚΕΣ ΟΡΕΞΕΙΣ!ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΠ ΒΑΡΒΑΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΄΄ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ΄΄ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΙΚΟΣ, ΨΥΧΙΚΟΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. λεγόμενο "κοινωνικό φιλελευθερισμό"



    Λυπάμαι αλλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τέτοιο πράγμα!!!!

    Αλλα τι να περιμένει κανείς απο κάποιον σαν και σένα που κάποτε μας έλεγε οτι το κερδοσκοπικό κεφάλαιο είναι χρήσιμο και παίζει ρόλο στις επενδύσεις...ΕΛΕΟΣ!!!

    Αλήθεια, έχεις κάποιο κώδικα ηθικής?
    Εκτός απο το να εξοντώνεις ανθρώπους μέχρι τέλους για να πλουτίσεις βέβαια.

    Α.. και να μην ξεχάσω και το ΚΡΑΤΟΣ που σας "έσωσε" και καλά την αυτορυθμιζόμενη καπιταλιστική αγορά!

    Αντε πούλα τις "γνώσεις" σου αλλού, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απ΄ότι βλέπεις Ανδρέα ο κόσμος έπαψε να κάνει σχόλια έστω και αρνητικά, πράγμα που σημαίνει ότι σε έχει προσπεράσει,δε μπαίνει καν στο κόπο να σε διαβάσει,του είσαι παντελώς αδιάφορος.Γι΄αυτό σταμάτα να κουράζεσαι να ανεβάζεις αναλύσεις του κ...υ.Είσαι φθαρμένο προιόν κατάλαβέ το....Κάνε καμμιά δουλειά με αξιοπρέπεια.Capici φουντούκο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μεγάλε!
    Ασύλληπτε!
    Γκουρού!

    Ω, Στοχαστή Τρισμέγιστε,
    οδήγησέ μας εμάς τους αδαείς, εμάς τους ταπεινούς, εμάς που αν και ψηφίζουμε, δεν μας πέφτει λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ .


    ΠΩΣ ΑΠΟ ΔΩ ;

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με πολυ πλουσιους τους λιγους κι εκλεκτους και ρακενδητους τους παρα πολλους πως θα κινηθει η αγορα να γινει τζηρος και να μη βαλτωσουν ολα?Οτι και να παραγει καποιος εαν δεν υπαρχει η αγοραστικη δυναμη να καταναλωθει τι αξια εχει?Η χρυση τομη που η πλαστιγγα δεν θα γερνει υπερμετρα ουτε προς τη μια ουτε την αλλη πλευρα ειναι η λυση.Και κατι τετοιο επιτυγχανεται μονο με ανακατανομη του εισοδηματος.Η υπερμετρη ανισοροπια ειναι καταστροφικη για τις κοινωνιες,οπως και η αναπαλαιωση παλαιοτερων ιστορικα αποτυχιμενων πρακτικων μονο σε κοινωνικες εκρηξεις και ακροτητες οδηγουν.Με λιγα λογια οτιδηποτε ειναι ακρατο και αχαλιναγογητο ειναι καταδικασμενο σε αποτυχια.ΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός αποτελεί την κορμοστασιά της σοσιαλδημοκρατίας.
    /////////////////////////////////
    Πόσα θές νά μάς τρελλάνεις θολωμένε?
    /////////////////////////////////
    Ο Amartya Sen είναι ο βασικός εγκεφαλικός μοχλός της νέας αυτής προβληματικής.
    //////////////////////////////////
    Ναί ρέ δέν κάνω λάθος,στό προβληματικής
    ακολουθεί η τελεία.
    Έτσι έγραψε.
    Καί κάτι άλλα γραφόμενα περί:
    ////////////////////////////////
    Που δεν είναι πάντα κακή. Βάση της αποτελεί η "ενεργητική" ελευθερία. Κανένα εμπόδιο δηλ. στις ατομικές επιλογές (εδώ ταύτιση απόλυτη με τους κλασσικούς φιλελεύθερους) αλλά και...
    ///////////////////////////////
    μέ οδηγούν πίσω στήν 1η Γυμνασίου
    ....μήπως καταννοήσω
    ΤΟΥΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελληνες, o πιο απλός τρόπος για να τιμήσουμε αυτούς που έχυσαν το αίμα τους, για την Ελευθερία μας, στα βουνά της Βορείου Ηπείρου είναι η ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας στο μπαλκόνι.

    Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής σε εκείνους που οφείλουμε σχεδόν τα πάντα σήμερα.
    Φυσικά ο αγώνας τους από κάποιους τείνει να υποβαθμιστεί. Κάποιοι που με δυσκολία θεωρώ συμπολίτες μας ζητούν την κατάργηση της εθνικής εορτής. Ζητούν την κατάργηση της τιμητικής παρελάσεως. Ζητούν την απάλειψη των γεγονότων από τα σχολικά βιβλία των παιδιών μας. Ζητούν τα βιβλία να ξαναγραφούν με τρόπο που να μην θίγουν κανέναν!!!!!

    Μπορεί η Γερμανία και η Ιταλία σήμερα να είναι σύμμαχοι και εταίροι στην Ε.Ε. όμως αυτό δεν μας δίνει κανένα δικαίωμα στην λήθη και στην απάλειψη των αγώνων του πρόσφατου παρελθόντος μας από την συλλογική εθνική μνήμη του λαού μας.

    Οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης ως οδοστρωτήρας λαών, εθνών, ιδεολογιών, ιδανικών και ηθών, προσπαθούν με ανίερους και εθνοκτόνους τρόπους να μας αναγκάσουν σε αφελληνισμό και αλλοτρίωση.

    Επαφίεται στον καθένα από εμάς να αντισταθούμε. Μέσα στον οικογενειακό μας χώρο, στον κοινωνικό και επαγγελματικό μας περίγυρο, σε κάθε περίσταση της ζωής μας, συνεχώς πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και με πείσμα να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά δίκαια, την εθνική μας ιστορία και σε τελευταία ανάλυση την εθνική μας υπόσταση.

    Ερχονται δύσκολες μέρες, εβδομάδες, μήνες και (αν και το απεύχομαι) χρόνια. Η προδοσία καλυμμένη σε όμορφο περιτύλιγμα και πλασαριζόμενη στον ελληνικό λαό ως μοναδική λύση και μονόδρομος δείχνει να επικρατεί σε κάθε έμφαση της ζωής μας.

    Η Κύπρος πάει να γίνει ένα αλλοπρόσαλλο πολυεθνικό κράτος, Η Μακεδονία πιέζεται να εγκαταλείψει την ιστορία της και το ίδιο της το όνομα. Το Αιγαίο τείνει σε διχοτόμηση και οι κάτοικοι του Ανατολικού αρχιπελάγους βλέπουν τα εχθρικά μαχητικά πάνω από τα κεφάλια τους καθημερινά, ενώ αμφισβητείται η κυριαρχία μας σε εκατοντάδες νησιά. Στην ελεύθερη δυτική Θράκη μας μεθοδεύεται το νέο Κόσοβο. Η πολύπαθη Βόρεια Ηπειρος, παρόλο που 2 φορές απελευθερώθηκε από τον Ελληνικό στρατό εντούτοις στενάζει ακόμα κάτω από την κατάχρηση εξουσίας των Αλβανών.

    Η ίδια η Ελλάδα οδηγείται με βήματα αργά αλλά σταθερά σε μια χώρα υποτελή δορυφόρου της Τουρκίας. Μια χώρα με 3.000.000 αλλοδαπούς μετανάστες με δικαιώματα εθνικών μειοψηφιών!! Μια κοινωνία πολυπολιτισμικού συνοθυλεύματος όπου ο αντικειμενικός σκοπός είναι η εξαφάνιση κάθε ελληνικού στοιχείου και η αντικατάσταση του με κάτι "άλλο" χωρίς σαφή ιδεολογία και σκοπό.

    Αδέρφια μου πρέπει να αντισταθούμε. Αρκετά αφήσαμε την πατρίδα έρμαιο των ορέξεων κάθε ανθελληνικού, παγκοσμιοποιημένου και ξενοκίνητου κινήματος, οργανώσεως και κόμματος. Θα κρατήσουμε ψηλά την Σημαία της Πατρίδος. Αλλά όχι την σημαία που θέλουν να φέρουν αυτοί που προείπαμε αλλά την Σημαία που μας παρέδωσαν, ως Ιερή παρακαταθήκη, αυτοί που την πότισαν με το αίμα τους. Οι υπόλοιποι καλά θα κάνουν να την σεβαστούν ειδάλλως μπορούν ελεύθερα να αποχωρήσουν από την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτοί που ενοχλούνται από τις απόψεις του Ανδριανόπουλου, προσπαθούν να κρύψουν την προσωπική τους ανεπάρκεια και την κοινωνική τους υπανάπτυξη, πίσω από δήθεν "ουμανιστικές" ιδεολογίες, που υπόσχονται παντεσπάνια στον κάθε πικραμένο. Το μότο είναι γνωστό: "Δεν φταίω εγώ, φταίει το σύστημα. Να το αλλάξουμε!".Και φυσικά όλα κατατείνουν σε ένα και μόνο πράγμα:" Έλα να μοιραστούμε αυτό που έχεις εσύ και δεν έχω εγώ." Όλο το ιδεολόγημα της Αριστεράς, βασίζεται στις παραπάνω ρήσεις. Ξεχνούν βέβαια οι εκλεκτοί συνδαιτημόνες του ιστολογίου που εκνευρίζονται ακόμα και στο άκουσμα της λέξεως "φιλελευθερισμός", ότι η αριστερή ιδεολογία τους κατέληξε εκεί όπου ανέκαθεν της άξιζε: Στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Και είτε τους αρέσει είτε όχι, η αστική τάξη έδωσε ψωμί και ελευθερία στους λαούς. Οι "προλετάριοι" τα μόνα που προσέφεραν στην ανθρωπότητα είναι η φτώχεια, η πείνα, η εξαθλίωση, η ισοπέδωση και τα γκούλαγκ! Και φυσικά δεν θα περίμενε κανείς τίποτα καλύτερο από μια ιδεολογία που βασίζεται στο μίσος και τον φθόνο. Αλλά από την άλλη, ο καθένας έχει την ιδεολογία που ταιριάζει στον ψυχισμό του. Αυτός λοιπόν είναι ο ψυχισμός σας, αυτή είναι και η ιδεολογία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η εικονική πραγματικότητα είναι κάτι πολύ ευχάριστο αν πείσεις τον ευατό σου οτι είναι πραγματική.

    Δεν έχω τίποτα άλλο να σου πώ...


    .. ζήσε το μύθο σου!


    Άκου μας αξιζουν! Ξέρεις πόσοι νεοφιλελέυθεροι μπήκαν ξυπόλυτοι στην πολιτική και βγήκαν με τρία σπίτια???

    Δηλαδή τι??? Το να είσε ψεύτης και κλέφτης είναι μαγκιά??? Αυτό θες να γίνουμε όλοι?? Μια ζούγκλα απο ζώα που θα προσπαθεί ο ένας να κλέψει, ξεπαστρέψει τον άλλο???

    Πόσοι διευθυντές νεοφιλελέυθερων εφημερήδων χτίστηκαν και συντηρήθηκαν/συντηρούντε με δημόσιο χρήμα???

    Δηλαδή άμα γενιθείς σε μια φτωχή οικογένεια χωρίς δυνατότητες και προοπτικές ΔΙΚΑΙΩΣ είσε καταδικασμένος, αυτο μας λες.

    Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συμπλεγματικέ ανώνυμε 4.45' μοναχά ασημαντλοτητες σαν του λόγου σου θεωρούν πως ο Ανδριανόπουλος ξεπεράστηκε και δεν ενδιαφέρει κανένα. Ο μοναδικός πολιτικόςε που λέιε καινούργια πράγματα είναι αυτός. Και την ελληνική δημόσια ζωή την έχει γραμμένη. Τον ζητάνε σε διάφορες χώρες για δουλειές. Και δουλέυει πολύ περισσότερο από πολλούς από τους υβριστές του. Αντε λοιπόν χώσου και πάλι στην ασήμαντη ανωνυμία σου και κράτα κλειστό το βρωμόστομά σου. Βλέπε καλύτερα την ..Πετρούλα που συμπληρώνει απόλυτα τον άρρωστο ψυχισμό σου.

    liberal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ μου αδερφέ, Νίκολας,
    Εύχομαι το γράμμα μου να σε βρει καλά, εκεί στη μακρινή Αυστραλία, όπως επίσης να βρει υγιείς, τη νύφη μου και τ΄ ανήψια μου.
    Όπως σούχα γράψει και πιστεύω θυμάσαι, ο Βασίλης μου, είχε μπει το 2005, σ΄ ένα πρόγραμμα, που τόλεγαν STAGE κι απασχολούνταν στο Δήμο. Με καμιά 500ρια ευρώ και χωρίς ασφάλιση, βέβαια αλλά είχα απελευθερωθεί, προσωρινά, απ΄ αυτόν, γλυτώνοντας από το καθημερινό χαρτζηλίκι του…
    Στη θέση, τον έβαλε ο Κυριάκος ο Μπόντος, απ΄ το γραφείο του υφυπουργού μας, ο οποίος, παρ΄ όλο, που το πρόγραμμα ήταν για λίγους μήνες, τον κράτησε, σχεδόν, 3,5 χρόνια ! Νάναι καλά ο άνθρωπος… >>>>Διαβάστε περισσότερα...
    Θα πρέπει να σου πω, πως σε τέτοιες θέσεις στο δημόσιο, είχαμε βάλει στην πενταετία, πάνω από εκατό χιλιάδες παιδιά, (να φανταστείς πως μόνο στην προεκλογική περίοδο, βάλαμε πάνω από 20.000…) κι όχι μόνο αυτό : ο Παυλόπουλος είχε περάσει ένα Νόμο, που τους έδινε το πασσαπόρτι να γίνουν μόνιμα, αφού τους χορηγούσε πολλά μόρια για την προϋπηρεσία τους, (+50%) κι άλλα προνόμια, που καθιστούσαν τα παιδιά αυτά, τα «δικά μας παιδιά» ασυναγώνιστα στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, καθώς όπως ξέρεις παρεμβάλλονταν και η συνέντευξη, μέσω της οποίας, οι νεοδημοκράτες προωθούνταν κατά προτεραιότητα… (Αυτά για τους μαλάκες του κόμματός μας, που έλεγαν και λένε, πως ο Καραμανλής και η κυβέρνησή μας δεν έκαναν τίποτα για τους δικούς μας !...).

    Οι λωποδύτες του ΠΑΣΟΚ, τώρα, που ξαναγύρισαν, αποφάσισαν να σταματήσουν αυτό το πρόγραμμα, το stage, οδηγώντας τα παιδιά μας στην ανεργία ! Εκτός αυτού ο καριόλης ο Πάγκαλος, πέρασε στην απόφαση και την κατάργηση τόσο του μπόνους του Παυλόπουλου, όσο και της συνέντευξης !!!
    Πρόκειται, όπως καταλαβαίνεις, για πογκρόμ κατά των παιδιών μας, για μια άτιμη απόφαση, που εμποδίζει την τακτοποίησή τους. Κι εγώ, όπως και πολλοί άλλοι πατεράδες, ερχόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς αρχίζουμε, φτου κι απ΄ την αρχή !
    ΄Εχουν δικαιώματα και τάλλα τα παιδιά, μας τσαμπουνάνε, οι πούστηδες του ΠΑΣΟΚ.
    Και τι με νοιάζει, εμένα, ρε καριόληδες ; Εγώ είχα το παιδί μέσα και μου το πετάτε έξω ! ΄Ηταν με το ΄να πόδι σε μόνιμη θέση και το διώχνετε !
    Τόβαλες με «μέσον», μου κοπανάνε… Ναι ρε, με «μέσον» τόβαλα, μαγκιά μου και καμάρι μου !...
    ΄Ηξερες πως θάταν για κάποιους μήνες, λένε… Ναι ρε σεις, τόξερα, αλλά ο υφυπουργός ήταν κολλητός μου και μου τόχε ξεκαθαρίσει, πως θάμενε για πάντα !...

    Για να δεις τη γαμημένη τη λογική τους, ρε Νίκολας, υποστηρίζουν πως είναι άδικο σε κάποιον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μόνιμους, τα παιδιά των stage, να λαμβάνουν περισσότερα μόρια, απ΄ έναν άλλον, πούχει κάνει μεταπτυχιακά.
    Από πού, ως που, ρε μπινέδες, θα μου βάλετε το δικό μου παιδί, που 3,5 χρόνια δούλευε, σε ίση μοίρα ή και χειρότερη, από τον ακαμάτη, που καλοπερνούσε στο Λονδίνο ή το Παρίσι ; Από πού ρε ;

    Ευτυχώς η όλη υπόθεση έχει δημιουργήσει φασαρίες, υπάρχουν αντιδράσεις (από πολλούς που δεν ξέρουν καλά το ζήτημα…) κι απ΄ ό, τι φαίνεται θα γίνει τζερτζελές… Όχι πως θα καταφέρουμε τίποτα, εδώ που τα λέμε, η πλειοψηφία του κόσμου είναι εναντίον μας, αλλά να, θα κάνουμε ένα καλό χουνέρι στον πούστη τον Παπανδρέου !...
    ΄Εχουμε βρει, ανάμεσα στα παιδιά και κάποιους ΚΝΙτες, (αυτοί προσλαμβάνονται με όλους !...), που στα συνδικαλιστικά και την πάρλα, δεν παίζονται και τους έχουμε βγάλει μπροστά, στα κανάλια, τις εφημερίδες, τις συγκεντρώσεις και τις πορείες… Προσπαθούμε κι ό, τι βγει !...

    Σε φιλώ, από την πασοκοκρατούμενη Ελλάδα, ο αδελφός σου ο Πολύκαρπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση