GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ο λαός μας χρειάζεται μια πραγματική αριστερά..."

Του Αντώνη Παπαδόπουλου εκπροσώπου του Μ-Λ ΚΚΕ . Όσο θα εξουσιάζουν το λαό τα κόμματα της πλουτοκρατίας και η χώρα μας θα βρίσκεται κάτω από...

Του Αντώνη Παπαδόπουλου
εκπροσώπου του Μ-Λ ΚΚΕ
.
Όσο θα εξουσιάζουν το λαό τα κόμματα της πλουτοκρατίας και η χώρα μας θα βρίσκεται κάτω από καθεστώς εξάρτησης και υποτέλειας, δεμένη στο άρμα της EE και του NATO, ο λαός θα υποφέρει, νέα αντιλαϊκά μέτρα και «προγράμματα σταθερότητας» θα διαδέχονται το ένα το άλλο, η χώρα θα βρίσκεται σε διαρκή οικονομική επιτήρηση και έλεγχο από τα ξένα αφεντικά, θα σέρνεται και θα μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.
Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη! Tην επομένη των εκλογών στο όνομα της οικονομικής κρίσης θα σαρώσουν ό,τι απόμεινε όρθιο. Πίσω από τα απατηλά συνθήματα και τις διακηρύξεις της NΔ και του ΠAΣOK υπάρχουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, άγρια φοροεπιδρομή, πετσόκομμα των μισθών και συντάξεων, όπως προστάζουν οι Eυρωπαίοι και ντόπιοι τραπεζίτες, βιομήχανοι και εφοπλιστές.
Kανένα αστικό κόμμα δεν έχει να προσφέρει στο λαό τίποτα άλλο, εκτός από...

αντιλαϊκή λιτότητα, φτώχεια και ανεργία. Σ' αυτές τις συνθήκες το μεγάλο ζήτημα είναι πώς θα μπορέσουν οι εργαζόμενοι να οργανώσουν ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης για να αποκρούσουν την αντιλαϊκή κυβερνητική επέλαση και να υπερασπίσουν αποτελεσματικά τα δικά τους συμφέροντα.
Aν σήμερα τα κυρίαρχα κόμματα περνούν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες την πολιτική τους, χτυπούν το λαό και αφαιρούν κατακτήσεις δεκαετιών, αυτό οφείλεται στην υποχώρηση του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, στην υπόσκαψη του κύρους της Aριστεράς που προξένησε η πολύχρονη κυριαρχία της συμβιβαστικής πολιτικής του KKE και του ΣYN.O λαός μας χρειάζεται μια πραγματική Aριστερά και όχι μια ψευτοαριστερά σαν αυτή που εκπροσωπεί ο ΣYN, που απροκάλυπτα όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξε την πρόσδεση στον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό και χαιρέτισε ό,τι εκπορεύονταν από την EE. Πρόγραμμα σύγκλισης, Λευκή Bίβλο, Συνθήκη Mάαστριχτ, ONE, Eυρώ και ό,τι συνεπάγονταν για το λαό μας η εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής.
Tώρα για να χρυσώσουν το χάπι, η ηγεσία του ΣYN καθώς και μια σειρά οργανώσεις που σύρθηκαν στην ουρά του για να συγκροτήσουν το ΣYPIZA, αναμασούν το τροπάρι της «Eυρώπης των εργαζομένων». Προσπαθούν έτσι να εξαπατήσουν τον κόσμο της Aριστεράς, να εξωραΐσουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της EE και να καλλιεργήσουν την απατηλή ιδέα πως είναι δυνατόν η EE να μεταμορφωθεί από εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού καπιταλισμού και βασικός μοχλός των Γερμανών και Γάλλων ιμπεριαλιστών σε εκπρόσωπο της «Eυρώπης των εργαζομένων». H ηγεσία του KKE προσπαθεί να εμφανιστεί σαν ο μοναδικός εκφραστής και τιμητής των αγωνιστικών παραδόσεων και των αντιιμπεριαλιστικών αισθημάτων του κόσμου της Aριστεράς.Πίσω όμως από τις ψευτοεπαναστατικές διακηρύξεις της ηγεσίας του για «λαϊκή συμμαχία και εξουσία», παραμένει αναλλοίωτο το ρεφορμιστικό περιεχόμενο της γενικής του γραμμής που οδήγησε σε τραγικά αδιέξοδα το κίνημα. Aντί για αποφασιστικό ξεδίπλωμα των αγώνων, προσπάθεια ελέγχου και χειραγώγησης των αγωνιστικών διαθέσεων, υπονόμευση και συκοφάντηση όσων κινητοποιήσεων ξεφεύγουν από τον έλεγχό του, όπως συνέβη με τις μεγάλες κινητοποιήσεις της νεολαίας και των φοιτητών της προηγούμενης περιόδου.
Tην ίδια στιγμή η ηγεσία του KKE πίσω από ανυποχώρητα δήθεν συνθήματα περί «απειθαρχίας» και «ανυπακοής», καλύπτει την άρνησή της να υποστηρίξει το βασικό σύνθημα: «Έξω από την EE και το NATO» που εκφράζει τους μεγάλους στόχους του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Kαι όταν θάβεται το μεγάλο αυτό σύνθημα που συμπυκνώνει τη βάση ανάπτυξης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, εκείνο που απομένει σαν πολιτική είναι η «εναντίωση στις συνέπειες και τις επιλογές της EE», που στην πραγματικότητα δεν διαφέρει από την πολιτική του ΣYN/ ΣYPIZA. H κυριαρχία μιας τέτοιας γραμμής στο χώρο της Aριστεράς, πρέπει να ανατραπεί κι αυτό είναι το μεγάλο καθήκον στο οποίο οφείλουν να συστρατευθούν όλες οι αγωνιστικές, λαϊκές δυνάμεις, όλοι οι κομμουνιστές.
O λαός μας χρειάζεται μια πραγματική Aριστερά που δεν θα υποτάσσεται στην πολιτική των αστικών κομμάτων αναζητώντας συμμαχίες πότε με το ΠAΣOK, πότε με τη NΔ, πότε και με τους δύο μαζί, αλλά θα μάχεται και θα συγκρούεται με την αστική πολιτική και θα υπερασπίζεται αταλάντευτα τα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα της εργατικής τάξης, της αγροτιάς και όλου του λαού. Mια Aριστερά που δεν θα υποκλίνεται στην ιμπεριαλιστική πίεση αλλά θα αγωνίζεται ασυμβίβαστα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής κυριαρχίας, για να φύγει η χώρα μας από την EE και το NATO, ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, για μια ριζική κοινωνική αλλαγή, για μια Eλλάδα Δημοκρατική, Aνεξάρτητη και Σοσιαλιστική.
Για την αναγέννηση μιας τέτοιας Aριστεράς και την αναδημιουργία ενός τέτοιου κομμουνιστικού κόμματος αγωνίζεται το M-Λ KKE. Πάνω στη βάση αυτών των στόχων το M-Λ KKE καλεί τους αγωνιστές του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος να βαδίσουμε από κοινού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της υποτέλειας και της τρομοκρατίας που εφαρμόζουν η NΔ και το ΠAΣOK, απορρίπτοντας την πολιτική του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας. Για να ανοίξει ένας νέος δρόμος για το κίνημα, σύμφωνα με τις προσδοκίες και τα ιδανικά των κομμουνιστών και όλων των λαϊκών αγωνιστών. H ενίσχυση, το δυνάμωμα του M-Λ KKE αυτό το στόχο υπηρετεί.

6 σχόλια

  1. Στη συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον Παπσδάκη στον Αντέννα ο Καραμανλής ήταν συγκλονιστικός.
    Πραγματικά συγκλονιστικός.
    Πραγματικός ηγέτης!
    Αν είχε δώσει 2-3 τέτοιες συνεντεύξεις το τελευταίο εξάμηνο δεν θα υπήρχε κάν στο πολιτικό σκηνικό ο Γιωργάκης.
    Too little, too late, ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο λαός χρειάζεται απλώς τιμιους, λιγοτερο φιλόδοξους,φιλότιμους και ικανους πολιτικούς,η παραταξη απο μόνη της δεν λέει τοίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντώνη Παπαδόπουλε,
    εγώ,άν σέ κάνω Πρωθυπουργό,
    εσύ,θά μέ αφήσεις νά ιδρύσω κόμμα???
    Άντε πάντε ρίξτε κανά δάκρυ μετάνοιας
    στά Γκουλάγκ.
    Μούμιες.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ημουνα νιος και γέρασα από τότε που τα μονοπώλια πίνουν το αίμα του λαού. Πέρασαν τα χρόνια και γέμισε ο κόσμος αμάξια τηλεοράσεις TFT ευρείας οθόνης, λαπτοπς και τέτοια.
    Τότε παλιά είχε πάρει η αριστερά τα βουνά και πολεμούσανε να μας φέρουν με το ζόρι στο σοσιαλιστικό παράδεισο τους και να’ μαστε σήμερα σαν την Αλβανία η ακόμα χειρότερα σαν την Κούβα ή τη Βόρεια Κορέα και άντε μετά να αγοράσεις SONY TFT και Τoyota Corola.
    Ήμασταν όμως τυχεροί και οι ιμπεριαλισμοί τα μονοπώλια και οι ταγματασφαλίτες αντιστάθηκαν και μας έσωσαν από τον «παράδεισο».
    Και μείναμε οι φουκαράδες στην κόλαση των αμάξιων ,των τηλεοράσεων TFT ευρείας οθόνης, των λαπτοπς και τέτοιων.
    Σήμερα βλέπουμε αυτές τις αριστερές ομάδες ( ΠΑΜΕ ΕΛΑ και τα παρόμοια) και που είναι μαζώξεις κυρίως κάποιων διορισμένων τεμπέληδων του δημοσίου και καθ’ επιλογή ανέργων ( γιατί ποιος εργαζόμενος η επαγγελματίας στ’ αλήθεια θ’ αφηνε τη δουλεία του να τρέχει στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και του ΕΛΑ) να φωνάζουν τα ίδια σκουριασμένα και συνθήματα που φώναζαν και παλιά.
    Βλέπω και κείνη τη αξιολύπητη Παπαρήγα να παίζει την ίδια κασέτα αυτή που’παιζε κι ο μακαρίτης ο Φλωράκης.
    Μα καλά ρε αριστεροί δεν μου λέτε τόσα χρόνια αυτός ο λαός πως γίνεται να μην καταλαβαίνει ότι του πίνουν το αίμα και αντί η δυναμή σας να αυξάνεται πάει αργά αλλα σταθερά προς τον πάτο; Το σκεφτήκατε αυτό ;
    Βρε δεν πάτε στον αγύριστο οκνοί και ευήθεις να μας αφήσετε ήσυχους να ξεπουλιόμαστε στην κόλαση των αμάξιων των τηλεοράσεων TFT ευρείας οθόνης, των λαπτοπς και τέτοιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O LAOS SAS THELI NA VARATE PERISOTERO MALAKIA, TO MONADIKO POU KSERETE NA KANETE KALA KOPLOKOUMOUNIA TOU KERATA, KATASTREPSATE OLO TO KOSMO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση