GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα κόκκινα γιλέκα...

Γράφει η Ισμήνη Ράπτη http://www.resaltomag.gr/ «Α, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο τόξερα τί κάθαρμα ήσουν, Τί κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μ...

Γράφει η Ισμήνη Ράπτη
http://www.resaltomag.gr/

«Α, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο τόξερα τί κάθαρμα ήσουν,
Τί κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα»

Ο Μανόλης Αναγνωστάκης είχε γνωρίσει, μέσα στην Αριστερά, πολύ καλά τους κάλπικους παράδες. Δεν θα φανταζόταν, ίσως, τότε που έγραφε του στίχους, τη σημερινή καταιγίδα των κάλπικων παράδων με τα κόκκινα γιλέκα…
Δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ο ποιητής την ολική μετάλλαξη της Αριστεράς που πίστεψε και υπηρέτησε.
Δεν θα μπορούσε να υποψιαστεί καν, ότι αυτοί οι πρώην αριστεροί σύντροφοι, θα αποτελέσουν τα «ηθικά αποδεκτά ρούχα» της καθεστωτικής προπαγάνδας και πλανητικής τρομοκρατίας.
Και όμως, σήμερα, ζούμε ένα από τα πιο θλιβερά δράματα της ιστορίας και ...

ένα από τα πιο αποκρουστικά συμπτώματα της ανθρώπινης ψυχολογίας:
«Αριστεροί» διανοούμενοι και ποικίλοι «εξεγερμένοι» κατά της χούντας να έχουν εξαργυρώσει την ιστορία τους στο χρηματιστήριο των καπιταλιστικών αξιών, να έχουν προσκυνήσει την εξουσία και μάλιστα την πιο ακραιφνή νεοφιλελεύθερη αιχμή της, και ταυτόχρονα να εμφανίζονται με ισόβιο πιστοποιητικό αριστερών φρονημάτων για κάποια παρελθούσα δράση.
Το παίζουν αντικαθεστωτικοί και αριστεροί και είναι χωμένοι μέχρι το λαιμό στο σύστημα και τις απολαβές του, στα καθεστωτικά πόστα και τις χρυσοφόρες επιδοτήσεις…
Και αυτό το διέκρινε και το στηλίτευσε ο Μανόλης Αναγνωστάκης:
«…γράφουν, συζητούν, αγορεύουν σε συνέδρια και σεμινάρια για τη βαρβαρότητα των πόλεων, τη μαζοποίηση, την αλλοτρίωση, το αδιέξοδο του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού από προοδευτική πάντα σκοπιά, αριστερή και συνήθως άκρως ριζοσπαστική – πόσο βολεμένοι οι ίδιοι σε θέσεις με γερούς μισθούς και επιμίσθια, με παροχές και ταξίδια, πόσο δεμένοι οι ίδιοι με το σύστημα που καταριούνται και, υποτίθεται, αγωνίζονται για την ανατροπή του, πόσο βέβαιοι τελικά πως τίποτα ευτυχώς δεν κινδυνεύει ν’ αλλάξει, τουλάχιστον στα αμέσως προσεχές μέλλον».
Φαίνεται ο ποιητής είχε υπόψη του και το Δημήτρη Παπαχρήστο!!!
Είναι μικρή η χώρα μας και γνωρίζουμε την ιστορική διαδρομή του καθενός…
Ο Παπαχρήστος είναι ένας ισοβίτης της αντιδικτατορικής δράσης. Έχει εξαργυρώσει γενναία αυτή τη δράση του. «Χωμένος», σταθερά και «ατσαλάκωτα» μέσα σε ποικίλους κρατικούς και κυβερνητικούς μηχανισμούς: Από υπουργεία Νέας Γενιάς, τράπεζες, μέχρι τα καθεστωτικά μέσα της δημοσιογραφίας…
Όλα τα «κόκκινα γιλέκα» της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όλοι αυτοί οι «τζέντλεμαν» των «εξεγερμένων» φωνακλάδων υιοθετήθηκαν, με το αζημίωτο, από το σύστημα που δήθεν πολεμάνε και πολλοί αγιοποιήθηκαν…
Συνεχίζουν και σήμερα να το παίζουν θιασώτες των «εξεγέρσεων» «πόσο βολεμένοι οι ίδιοι σε θέσεις με γερούς μισθούς και επιμίσθια, με παροχές και ταξίδια, πόσο δεμένοι οι ίδιοι με το σύστημα που καταριούνται…»
Τους αφιερώνω την «Ποιητική» του Μανόλη Αναγνωστάκη:
-Προδίδετε πάλι την Ποίηση, θα μου πεις,
Την ιερότερη εκδήλωση του Ανθρώπου
Τη χρησιμοποιείτε πάλι ως μέσον, υποζύγιον
Των σκοτεινών επιδιώξεών σας
Εν πλήρει γνώσει της ζημιάς που προκαλείτε
Με το παράδειγμά σας στους νεωτέρους.

-Το τι δεν πρόδωσες εσὺ να μου πεις
Εσὺ κι οι όμοιοί σου, χρόνια και χρόνια,
Ένα προς ένα τα υπάρχοντά σας ξεπουλώντας
Στις διεθνείς αγορὲς και τα λαϊκὰ παζάρια
Και μείνατε χωρὶς μάτια για να βλέπετε, χωρὶς αφτιὰ
Ν᾿ ἀκούτε, με σφραγισμένα στόματα και δὲ μιλάτε.
Για ποια ανθρώπινα ιερά μας εγκαλείτε;

Ξέρω: κηρύγματα και ρητορείες πάλι, θα πεις.
Ε ναι λοιπόν! Κηρύγματα και ρητορείες.
Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις
Να μην τις παίρνει ο άνεμος.

11 σχόλια

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ, ΠΙΣΤΕΥΩ ,ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΓ.Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΑΠΕΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΔΚΑΕΞΑΧΡΟΝΟ,ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ,ΤΡΕΛΛΟ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ …ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΣΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε μια χώρα (ας μην πω 'νοικοκυραίων', για να μην εξάψω τίποτα επιστήμονες και μου προσάψουν ανοησία) όπου οι περισσότεροι σκούζουμε ζήτω και μπράβο και ολέ μόνον αφού φανεί ο νικητής ή όπου γαβγίζουμε εκ του ασφαλούς (ναι, και εσύ· ναι, και εγώ), πρέπει να τιμούμε όσους έστω και μια φορά στη ζωή τους, έστω και για λίγο, ύψωσαν τη φωνή τους. Μιλάω για τον κοινωνιολόγο Παρσάνογλου που μπουζουριάστηκε γιατί διαμαρτυρήθηκε. Μιλάω και για τον Παπαχρήστο, που δεν είχε να αντιμετωπίσει τον νέωπα με την κατάπληξη φρεσκοκερατωμένου υπουργό και τα κρανοφόρα φτωχόπαιδα που σκέφτονται σαν χρυσαυγιτάκια, καβαλάνε παπάκια και φοβούνται να αποκαλύψουν τα προσωπάκια τους, σαν κοινοί κουκουλοφόροι. Είχε να αντιμετωπίσει τη Χούντα.

    Παρόλ' αυτά, με εξόργισε η λογική του "ποιον πάτε να συλλάβετε, ρε". Για μένα αυτή η λογική καθρεφτίζει με διαύγεια την παθολογία της ελληνικής αριστεράς, η οποία αυτοϊδεάζεται ως ελίτ των ευφυών και τέλειων, των καθαρών και υπεράνω. Ο πολιός (μη αναγνωρίσιμος) σ. αγωνιστής είναι αξιότερος περισσότερου σεβασμού από το τσογλάνι που τρώει την μπατσοκατραπακιά; από τον νεαρό που τον προσβάλλει στον ενικό ο κάθε μερκούρης; από τον πούστη που τσουβαλιάζεται χυδαία γιατί προσπαθεί να ψωνιστεί στο πάρκο; από τη γοτθού που την κοιτάει ο φρουρός στα βυζιά καθώς χαρχαλεύει την τσάντα της; Εάν ναι, τότε μια χαρά είναι το κράτος και μην παραπονιέστε: απλώς κάνει διακρίσεις εις βάρος όσων συμπαθείτε.

    Με άλλα λόγια: εάν η ΕΛΑΣ ασχημονεί εις βάρος του φρικιού, του μετανάστη, του φοιτητή, της (αλβανής, ξέρετε από αυτές τις άσχημες ντε) πουτάνας αλλά σεβαστεί τη σκιά του Ελεφάντη, το σκήνωμα του Πέτρουλα και τον ζώντα Παπαχρήστο, είναι πιο εντάξει;

    Και ας το πάω πολύ πιο μακριά. Φανταστείτε ότι το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται ότι πλέον η κρίσιμη εκλογική μάζα που θα το επανεκλέξει μετά το επόμενο εθνικό θέμα και τις πρόωρες εκλογές δεν είναι οι νοικοκυραίοι, όσοι μασουλάνε προμήθειες και χτίζουν μαιζονέτες ή όσοι περιμένουν να τους σβηστούν τα χρέη των κατά συρροήν καταναλωτικών τους. Φανταστείτε ότι το ΠΑΣΟΚ συμπεραίνει ότι η κρίσιμη εκλογική μάζα που θα το επανεκλέξει είναι πλέον αριστεροί μεσοαστοί, αντεξουσιαστές που κάνουνε διακοπές στην Ικαρία και κάτι επί πληρωμή σκεπτόμενοι κτλ. Και ότι αποφασίζει να βάλει την ΕΛΑΣ να αλλάξει τον αδόξαστο ανάποδα σε όσους αυτή η εκλογική μάζα αντιπαθεί: τους παπάδες, την Έφη Σαρρή, τους βιομήχανους, τους μαγαζάτορες, τον Άδωνι, τους νοικοκυραίους και δεν ξέρω ποιους άλλους μισούνε δαύτοι. Θα έχουμε μια φιλολαϊκή και λεβέντισσα αστυνομία; λυπάμαι, αλλά ούτε στο ΚΚΕ δε σκέφτονται πια έτσι (καλά, αυτό το τελευταίο... τέλος πάντων).

    Αν νομίζουμε ότι μια τέτοια ΕΛΑΣ θα ήταν καλύτερη από αυτήν που έχουμε (να γυρίσει ο τροχός, να γαμήσει κι ο φτωχός κτλ.), τότε έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα στην κατανόηση του τι είναι δημοκρατία, εξίσου σοβαρό με όσων πιστεύουν ότι ο Αστυνομικός είναι Ταμπού, Ον Ιερό και Απαραβίαστο επειδή εκπροσωπεί τον Νόμο (και δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να αγγίζεται ή να αντικρίζεται κατάματα ή να αποκαλύπτει τα στοιχεία του σε πολίτη). Αυτό ακόμα και ένας καλλιεπής ανόητος σαν κι εμένα το καταλαβαίνει.

    Θα το πω για πολλοστή φορά: το πρόβλημα δεν είναι ποιους διαλέγει να καταστείλει η αστυνομία, το πρόβλημα είναι ότι κυρίως καταστέλλει και δεν προστατεύει. Είναι ότι η καταστολή και όχι η καταπολέμηση του εγκλήματος αποτελούν την αποστολή της, κάτι που είναι εγγεγραμμένο μέσα στην ιδεολογία που το Σώμα προσπαθεί σχεδόν συστηματικά να περάσει στα όργανά του. Να το πω κι αλλιώς; Κάτι μου λέει ότι αν η ΕΛΑΣ ήταν πιο αποτελεσματική στην καταπολέμηση του εγκλήματος (κοινού, οργανωμένου αλλά και της διαφθοράς), θα εμπιστευόμασταν λίγο παραπάνω το κρανοφόρο παιδάριο που έρχεται να μου τσαμπουκαλευτεί με το πρόσχημα της εξακρίβωσης. Όπως ομως έχουνε τα πράματα τώρα, προσωπικά εγώ εμπιστεύομαι περισσότερο κάποιους κουκουλοφόρους και, από μπάτσους, μόνο τον Μάνθο, τον Ρούλη και τον Γιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΙ
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ,ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ,
    Η ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ.ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ
    ΤΡΑΓΚΑΣ ΘΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΛΥΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΑ.ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ ΚΑΘΕ
    ΠΡΩΙ [ 8 ΜΕ 10]ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ .
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ .ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 1993 ΠΩΣ ΔΙΑΔΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ.ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ.ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ,ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΟΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ.Η ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΤΟΥ ΧΥΤΗΡΟΓΛΟΥ,ΕΜΕΙΝΕ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ,ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΥΜΠΡΑΤΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΣ ΑΝΤΡΙΚΙΑ.,ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ. ΟΠΩΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΕΚΛΟΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ.ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΟΙΚΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΑΓΓΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ .ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΡΑΝΤΙ.ΘΑ ΓΙΝΟΣΟΥΝ ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΑΝ ΣΕ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ.ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ.ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
    Η ΕΚΠΟΜΠΗΣΟΥ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.
    ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΗ ΚΟΦΤΕΡΑ.ΟΣΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΧΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙΣ ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ.EKEINOΣ ΠΟΥ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΜΟΙΑΣΕΙ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλητεια ειναι να παιρνεις κειμενα ενος αμθρωπου που εφυγε απο την ζωη, και επειδη εσυ εισαι μια κουραδα του φασιστικου ΡΕΣΑΛΤΟ να προσπαθεις απο την αξια αυτου να παρει και η δικη σου αποψη καποια αξια.
    Ενα συνοθυλευμα ακροδεξιων, στρατοκαβλων εθνικιστων , μετανοημενων μετακομμουνιστων μαζευτηκαν να μας δωσουν τα φωτα τους.
    Ρε αει στο διαολο ανθρωπακια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KAΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ.ΤΙ ΒΑΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ,ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΣΒΗΣΕ. ΜΗΜ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ. ΞΕΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΕΠΑΘΑΝ .ΤΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΤΗΝ ΤΑΦΗ.Η ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.ΤΩΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
    ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΛΥΜΕΝΑ ΤΑ ΒΙΟΤΙΚΑ, ΠΑΙΖΕΙ, ΒΡΗΚΕ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ .ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΜΟΡΦΗΣ ΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εδω ισχυει το οτι καθε μαλακας που ηταν ακομα και σε ακτινα 5 χλμ απο το πολυτεχνειο τοτε,

    να θεωρειται οτι εχει παντα δικιο και να τον εχουμε σαν βασιλια και αλαθητο σαν τον παπα. Περαν των ολων διακρισεων και χρηματων που παιρνει.

    δεν γαμιουνται ολοι γαμω το πολυτεχνειο τους και το σοι τους.

    Αυτο το μπουρδελο μα ποτε ποτε δεν θα παει μπροστα.

    Γαμω το συριζα και το σοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. syriza:

    to megalytero mpourdelo olon ton epoxon

    oti na'nai

    poia zoa tous valane pali stin vouli aytous tous geloious...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένας ηλίθιος Κιλτίδης έβαλε και τους κυνηγούς να φοράνε κόκκινα γιλέκα.
    Άσχετο αλλά καλό .
    Και περίμενε μετά ψήφο ο ανόητος ,ντύνοντας ανθρώπους καρναβάλια.
    Στον ψόφο και στα τάρταρα κωλοδεξιοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νεοδημοκράτες έχετε τα κότσια να καταργήσετε την οικογενειοκρατία?
    Στο χέρι σας είναι!
    Τολμήστε!
    Αν δεν ψηφίσετε οικογένεια, και αφού τελειώσει η περίοδος Γιώργου Παπανδρέου ΠΑΠΑΛΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ !!!
    Διότι μετά το Γιώργο, περίπου εφτά άντε βία οχτώ χρόνια, προφανώς όποιος και να είναι στην Νέα Δημοκρατία αρχηγός θα πάρει τις εκλογές, θα κάτσει όσο κάτσει και αυτός εφτά οχτώ χρόνια, στο Πασόκ θα έχει βγει άλλος εκτός από την οικογένεια παπανδρέου και τούμπαλιν. Έτσι μπαίνει ταφόπλακα στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ! ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ! ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Ντόρα ξέρει να μιλήσει στον Ψωμιάδη, είναι και οι δυο από την ίδια πάστα με άλλο περιτύλιγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση