GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλβις Πρίσλεϊ...

Από το http://i-diadromi.blogspot.com/ . Έλβις Άρον Πρίσλεϊ (8 Ιανουαρίου 1935 - 16 Αυγούστου 1977) Γεννήθηκε στο Τουπέλο του Μισισίπι. Γνωσ...

Από το http://i-diadromi.blogspot.com/
.
Έλβις Άρον Πρίσλεϊ (8 Ιανουαρίου 1935 - 16 Αυγούστου 1977)
Γεννήθηκε στο Τουπέλο του Μισισίπι. Γνωστός και σαν "Βασιλιάς της Rock 'n' Roll" και "Βασιλιάς" (αγγ. "The King"), ήταν τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός ενώ θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές των τελευταίων 50 ετών.
Ξεκίνησε τραγουδώντας μουσική rockabilly, με πολλά κομμάτια rhythm and blues, gospel και country, ενώ ο συνδυασμός όλων αυτών τον οδήγησε προς την καθαρή rock & roll μουσική. Επιτυχία γνώρισε όμως και με μπαλάντες αλλά και με κομμάτια country, μπλουζ, ποπ, φολκ, αγγίζοντας κάποιες στιγμές ακόμη και...

τη τζαζ. Μπορούσε να φέρει εις πέρας έναν πολύ μεγάλο αριθμό ειδών μουσικής, πάντα με την ίδια επιτυχία, χάρη στην άκρως προσαρμόσιμη φωνή του.
Ο Έλβις Πρίσλεϊ κυκλοφόρησε 75 albums. Υπολογίζεται πως έως και σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα. Τιμήθηκε με 14 υποψηφιότητες για βραβείο Grammy, εκ των οποίων 3 φορές ήταν και ο νικητής. Στην ηλικία των 36 ετών τιμήθηκε με το Grammy Lifetime Achievement Award για το σύνολο της καριέρας του.
Εκτός της καριέρας στη μουσική, ο Πρίσλεϊ συμμετείχε και σε 33 κινηματογραφικές ταινίες. Αν και οι κριτικοί ποτέ δεν τις σχολίασαν με διθυράμβους, ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρες. Ακόμη, ιστορικές έχουν μείνει οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του και τα ειδικά αφιερώματα που του έγιναν.
Πέθανε πρόωρα το 1977 σε ηλικία 42 ετών από καρδιακή αρρυθμία, ένας θάνατος που ήρθε πιο γρήγορα κυρίως λόγω της κακής διατροφής, των εξουθενωτικών ωραρίων αλλά και των φαρμάκων που χρησιμοποιούσε σε μεγάλες ποσότητες. Παρόλα αυτά, μετά το θάνατο του, υπήρξε σύγχυση, ακόμη και φημολογία πως ο Πρίσλεϊ ζει έως και σήμερα.

5 σχόλια

  1. Εχει δικηο το πρεσσ να αυτοαποκαλειται
    διεφθαρμενο και δημαγωγικο μπλογκ!

    Ολοι ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ειδησεις
    κυριως απο το τρωκτικο!
    και τα σχολια μπαινουν με καθυστερηση ΩΡΩΝ !!!

    Γι αυτο παντα μαλακισμενο θαναι
    με μοναδικο θαμωνα το μαλακιστηρι blooper
    που φιλοξενειται ανελιπως εδω μεσα!!!


    ολοι ειστε για τα μπαζα......


    χου ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε οχι και μαλακιστηρι, ο αρχιμαλακας πουσταρας, αναγνωσταρας.
    Θα το μαθει κι η μοναδικη δημοκρατια στην ΜΑ.
    Μη λεμε οτι θελουμε κυριοι της ασχοουλ ομαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολιτικη αρπα-κολα και ραβε-ξηλωνε.Πολιτικη Καραμανλη.Πολιτικη σπασμωδικη και ανερματιστη με σχεδιο αρτσι-μπουρτζι.ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ.Να τα δωσουν ολα στα λογια.Δος και μενα μπαρμπα.Για να μετριασουν το μεγεθος της λαικης κατακραυγης στις επομενες εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΤΟΥ BLOOPER ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΑ ΑΛΒΑΝΑΚΙΑ ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση