GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακοίνωση της γενικής συνέλευσης εργαζομένων του Ελεύθερου Τύπου...

. Με δεδομένο ότι οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία και τους νόμιμους εκπροσώπους της δεν έχουν ολοκληρωθεί, στην άκαιρη σημερινή ανακοίνω...

.
Με δεδομένο ότι οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία και τους νόμιμους εκπροσώπους της δεν έχουν ολοκληρωθεί, στην άκαιρη σημερινή ανακοίνωση εντυπωσιασμού του εκκαθαριστή, παραθέτουμε τα ακόλουθα ακλόνητα δεδομένα που οδήγησαν σε απόλυση 340 εργαζομένους του Ελεύθερου Τύπου μεσούσης της οικονομικής κρίσης:
1. Η εταιρεία εγκατέλειψε το ιδιόκτητο κτίριο της εφημερίδας στον Άλιμο και μίσθωσε ως κτίριο γραφείων της το υπερπολυτελές Blue Land στο Μαρούσι, αυξάνοντας το ετήσιο κόστος κατά 1.500.000 ευρώ. Σημειώνουμε ότι το Blue Land ανήκει σε εταιρεία συμφερόντων του ζεύγους Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου.
2. Η εταιρεία έκλεισε το ιδιόκτητο πιεστήριο εκτοξεύοντας τις δαπάνες εκτύπωσης στα 9.858.217 ευρώ το 2008, αυξάνοντας δηλαδή κατά 936% το λειτουργικό κόστος μέσα στη διετία 2006-2008.
3. Σε καμία περίπτωση οι νόμιμες αποζημιώσεις των 340 απολυμένων δεν αποτελούν οικειοθελείς παροχές, όπως για λόγους εντυπωσιασμού, στην ανακοίνωσή της, τις εμφανίζει η εταιρεία αλλά θεσμοθετημένη υποχρέωσή της. Στο ποσό των 7.500.000 ευρώ που η εταιρεία επικαλείται στην ανακοίνωσή της, συμπεριλαμβάνονται οι αποζημιώσεις των υψηλόβαθμων στελεχών που η ίδια η εταιρεία επέλεξε να προσλάβει.
4. Στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες απολυμένων η εταιρεία υπόσχεται ότι θα τις «ενισχύσει» με ποσά από 1.000 έως 3.000 ευρώ και μάλιστα κατ’ απόλυτη επιλογή της. Συμπέρασμα: Το ζεύγος Αγγελόπουλου συνολικά για 340 απολύσεις υπόσχεται το επιπλέον ποσό 370.000 ευρώ!
5. Επιχειρεί, ανεπιτυχώς, να διασπάσει τους εργαζόμενους και να «σαλαμοποιήσει» τα αιτήματα τους.
Η εκδοτική εταιρεία της οικογένειας Αγγελοπούλου δε χαρίζει στους απολυμένους απολύτως τίποτε, πέραν μιας θέσης στην ανεργία.
Οι εργαζόμενοι στον «ΕΤ» είτε απασχολούνται από το 1983 είτε από το 2008 επιμένουν στο δικαίωμα τους για εργασία.

10 σχόλια

  1. Αγωγή και Μήνυση Ράπτη - Κουρτάκη στον Παπαγιάννη


    Ραγδαίες οι εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες αφού όπως μάθαμε δύο δημοσιογράφοι Ράπτης - Κουρτάκης καταθέτουν αγωγή και μήνυση στον Γιάννη Παπαγιάννη για όσα έγραψε στο blog του(έχει πει ο ίδιος ότι είναι δικό του δεν το λέμε εμείς για να τον καρφώσουμε). Ψιλοχάσαμε την μπάλα με όσα έγιναν και δεν προλάβαμε να τα μάθουμε όλα αλλά αυτό που έγινε γνωστό πλέον είναι ότι οι δύο δημοσιογράφοι προσφεύγουν στην δικαιοσύνη. Το τι και το πως δε ρωτήσαμε και προφανώς οι ίδιοι θα ξέρουν. Κάτι θα έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι οι συκοφάντες, υβριστές, λασπολόγοι, και κάθε είδους λαμόγιο, έχουν συνασπιστεί για να κτυπήσουν τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη που είναι το ΠΑΣΟΚ.

    Ότι και να κάνετε προδότες, συκοφάντες, υβριστές, λασπολόγοι,παπαγαλάκια του ρουσόπουλου του αντώναρου και βοθρολύματα της ρηγίλλης, ο λαός σας παίρνει χαμπάρι κάθε μέρα και όσο περνάει ο καιρός, αν έχετε λίγο φιλότιμο, δεν θα ξέρετε που να κρυφθείτε.

    H κυβέρνηση της κομματικοκρατίας, της διαφθοράς, της λαμογιάς,κλεψιάς,των σκανδάλων και της πλήρους ανυπαρξίας κάθε είδους προγραμματισμού για την εξυπηρέτηση του πολίτη και του εθνικού συμφέροντος, προσπαθεί να σκαρφιστεί πάλι κάτι για να αποσείσει τις ευθύνες της, την εγκληματική ανικανότητα της για το ξεχαρβάλωμα και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τα κοράκια που είχε και έχει στα σπλάχνα της.

    Μήπως φταίει το ΠΑΣΟΚ;!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΤΟΥ ΠΡΕΣΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚ...

    ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΜΗΛΙΩΝΗ ΣΑΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ" ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ !!

    ΔΕΝ ΤΟ ΛΑΒΑΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΞΑΤΕ "ΨΗΛΟΜΥΤΕΣ" !!

    ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ!!

    ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΔΙΩKΤΕΣ" ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ!!

    OTAN KATEBOYN 100.000 ΣTO ΣYNTAΓMA AMEΣΩΣ ΘΑ ΓINOYN EKΛOΓES!!

    ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Καλογιαλισμένε Υπουργέ Υγείας, εσύ δεν μας διαβεβαίωνες ότι η Ελλάδα είναι πλήρως θωρακισμένη απέναντι στην καινούρια γρίπη;
    Ή ήτανε το φάντασμα σου;
    Και τώρα μας μιλά και για θανάτους άχρηστε!
    Κοίταξε να περάσεις το νόμο σου που αθωώνει τις κλεψιές και άλλες ανομίες στον χώρο της δημόσιας υγείας, γιατί σε αυτό τουλάχιστον είσαι ικανός, και μόνο που το σκέφτηκες δείχνει τι είσαι…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανίκανοι που κυβερνάτε και που δεν μπορείτε να μαζέψετε ούτε ένα κλάσμα φοροδιαφυγής τι κάθεστε στην κυβέρνηση την χώρας; Άι στα τσακίδια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με μαζικες διαδηλωσεις!!

    Μονο ενας μπορει να σας σωσει...ο δρ κουτσουκος...μπορει να ριξει την δεξια σε 3 βδομαδες με εισαριθμες συγκεντρωσεις 90.000 πολιτων.
    Μονο ετσι θα γινουν εκλογες...
    παρτε το χαμπαρι...μην περιμενετε κανενα Μαρτη...τον Μαρτη θα ειναι πολυ αργα ......για δακρυα Στελλλαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ πράσινοι μπλογκοσκυλέοι,


    Η προσπάθειά σας να αποσπάσετε την προσοχή του κόσμου από την σκανδαλάρα των δισεκατομμυρίων της Ζίμενς δεν θα πετύχει.


    Μόνο οι μέχρι στιγμής διαπιστωμένες μίζες ξεπερνούν τα 140 εκατομμύρια ευρώ.


    Ο Γιωργάκης είναι μέσα στο κόλπο, δεν υπάρχει αμφιβολία.


    Ο παιδικός του φίλος ο Τρεπεκλής με το C4I, έχει ήδη παραδεχθεί ότι έχει τσιμπήσει 6,7 εκατομμύρια ευρώ.


    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΤΥΠΙΟΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΙΜΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΥΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ. ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.


    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΒΟΥΤΗΞΕ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.


    ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.


    ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΠΟΣΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΠΟΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΟΣΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ;


    ΓΙΑ' ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ, Η ΖΙΜΕΝΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.


    ΕΛΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΤΕ.


    Η ΖΙΜΕΝΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.


    ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.


    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ.


    ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πού χάθηκε εκείνος ο καθυστερημένος άσχετος πασόκος που έλεγε ότι είναι ακριβή η βενζίνη στην Ελλάδα;
    Ξέρετε ποιος.
    Ο φανατικός αφισσοκολλητής που μπέρδευε την τιμή σε δολάριο με την τιμή σε ευρώ και μας έβγαζε με αλχημίες ούτε λίγο ούτε πολύ ότι κλέβουν τους Έλληνες καταναλωτές.
    Του ετοιμάζω λίστα με επίσημα στοιχεία της Ε.Ε. για το μήνα Ιούνιο.
    Σε ρωτάω (ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ), οικονομολόγε τις πεντάρας, να μου απαντήσεις μία απλή ερώτηση, εάν μπορείς.
    Πώς γίνεται να έχουμε, με μεγάλη διαφορά, ΤΗ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ και εσύ να καταγγέλεις αυτά που καταγγέλεις;
    Δεν καταλαβαίνεις ότι δεν εκθέτεις μόνο την κοινή λογική αλλά και το κόμμα σου;
    ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΞΕΣΚΙΣΩ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΟΥΝΙΟΥ.
    Τι έγινε εκεί στο πασόκ, πτυχίο από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ έχετε πάρει;
    Δηλαδή, όποιος λέει τις μεγαλύτερες ανοησίες και αερολογίες παίρνει άριστα;
    ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΑΤΕ ΠΑΛΙ;
    Βάζετε στοίχημα ότι ξέρω τουλάχιστον ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟ της σχολής;
    Ποιόν άλλο;
    Το Γιωργάκη τον Αϊνστάϊν, που μετά από 58 χρόνια πάνω στον πλανήτη δεν κατάφερε ακόμη να μάθει ακόμη ποδήλατο.
    Μετά πήγε για κανό στο Σχοινιά και χάθηκε για τρείς ώρες (πώς μπορεί κάποιος να χαθεί όταν τον περιτριγυρίζουν καμιά δεκαριά άτομα της προσωπικής του ασφάλειας, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ). Είδες ο αριστούχος;
    Πάει το βράδυ του Πάσχα να ανάψει το κερί στην Πάρο και το βάζει στο μανουάλι ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ. Εύγε γιγαντο-τεράστιε, θα πάς μπροστά.
    Ευτυχώς που έρχονται και εκλογές για να σε ψηφίσουμε πρωθυπουργό, είμαστε σίγουροι ότι, με ΤΕΤΟΙΑ πνευματική υποδομή, θα μείνεις αξέχαστος στην πολιτική ιστορία της χώρας. Θα μιλάνε για σένα και μετά από 100 χρόνια.
    Φτού, φτού!
    Εμπρός λοιπόν, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υποκριτή μουσίτσα Γιωργάκη, οι πληγές που μας αφήσατε είναι βαθειές και τώτα κάνετε τον κινέζο.
    Σκάνδαλα είναι ο παυλίδης, ο ζαχόπουλος και οι υποκλοπές;
    Πιπιλάτε συνεχώς την ίδια βαρετή καραμέλα για υποτιθέμενα σκάνδαλα, ποιοι εσείς που δώσατε πραγματικό νόημα στη λέξη.
    Μιλάμε για δισεκατομμύρια, όχι πασατέμπο.
    ΕΧΕΤΕ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
    Στο σπίτι του κρεμασμένου ΔΕΝ μιλάνε για σχοινί ρε παλιάνθρωποι.
    ***ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ: Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΚΛΑΠΗΚΕ ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ. ΤΑ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ, ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΕΥΡΩ (38 ΤΡΙΣ ΔΡΧ). Ενάμισι εκατομμύριο ανύποπτοι μικροεπενδυτές έχασαν τις οικονομίες τους μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές υπουργών και του ίδιου του Σημίτη. Τα παπαγαλάκια των νταβατζήδων διαφήμιζαν τις μαγειρεμένες αποδόσεις του Χρηματιστηρίου, ενώ ο διορισμένος από το Σημίτη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Σταύρος Θωμαδάκης έδινε εγκρίσεις μετοχικού κεφαλαίου σε όλους τους επιχειρηματίες, χωρίς κάν να ελέγχει τι είχαν κάνει με τα προηγούμενα λεφτά που είχαν βουτήξει. Το χρηματιστήριο έγινε μέχρι και «κόμμα» στις εκλογές του 2000, ενώ παράλληλα χρησιμοποιήθηκε ως προεκλογικό σημάδι της "ισχυρής οικονομίας" των κυβερνήσεων Σημίτη. Διαφημιστικά σποτ προκαλούσαν τους Έλληνες να επενδύσουν τα χρήματά τους στα σίγουρα κέρδη των εισηγμένων και τα παπαγαλάκια των μέσων παραπληροφόρησης, ανταγωνίζονταν ποιος θα σε πρωτο-παραμυθιάσει. Όταν το 2000 είχε επέλθει η καταστροφή και ρωτήθηκε ο Σημίτης τι θα γίνει με τους κατεστραμμένους, αυτός απάντησε «άς πρόσεχαν».
    και σαν να μην έφταναν όλα αυτά:
    ***ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών): Για να κερδίσει τις εκλογές του 2000 ο Σημίτης δεν ήθελε να πέσει το χρηματιστήριο. Διόρισε δικούς του ανθρώπους στην εταιρία διαχείρισης των ασφαλιστικών ταμείων και τους έβαλε να αγοράζουν υπερτιμημένες μετοχές. Βέβαια, ακριβώς ΜΕΤΑ αφού κέρδισε τις εκλογές το Χρηματιστήριο κατέρρευσε και τα ασφαλιστικά ταμεία καταστράφηκαν.
    Λίγη τσίπα δεν έχεις παλιάνθρωπε αλήτη Γιωργάκη;
    Αλλά τι τσίπα να περιμένεις από ένα Παπαντρέου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση