GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΟΚΑΡΕΙ ο Joerg Sponer...Ένα mail που καίει τον ΣΥΡΙΖΑ!

Όπως αναφέρει o Joerg Sponer αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράψει ποσοστό 36,5% στις εκλογές και λάβει αυτοδυναμία τότε θα επαναληφθεί το φαι...



Όπως αναφέρει o Joerg Sponer αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράψει ποσοστό 36,5% στις εκλογές και λάβει αυτοδυναμία τότε θα επαναληφθεί το φαινόμενο που έγινε στην Κύπρο, δηλαδή bank run και τερματισμός επενδύσεων...
Στο επίμαχο mail αναφέρεται:

“Αισθανόμαστε πιο κοντά στο Podemos και στο “die Linke” ωστόσο εκείνοι είναι πολύ φιλελεύθεροι”

- θα σταματήσουμε τη λιτότητα – είπαμε στους πολίτες που διαμαρτύρονται να σταματήσουν καθώς θα αναλάβουμε την εξουσία και θα τους φροντίσουμε

- 5 θεμέλιοι λίθοι του προγράμματός τους:

* Να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση με την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος, φαγητού, στέγης, υγειονομικής περίθαλψης σε όσους έχουν ανάγκη

* Αύξηση μισθών για όλους με κατώτατο μηνιαίο μισθό τα 750 ευρώ (με επιστροφή στους 14 μισθούς) και 750 ευρώ (για 13 μήνες) για τους συνταξιούχους. Η πρόσληψη χιλιάδων υπαλλήλων σε κυβερνητικές θέσεις στο δημόσιο.

* Πρωτογενές πλεόνασμα 1% με πάταξη της παραοικονομίας, κανένας φόρος στα ακίνητα (κόστος 2 δισ. ευρώ), περικοπή όλων των φόρων κατά 20%, εκτός των υψηλών εισοδημάτων (κόστος 2 δισ. ευρώ), όλα θα πληρωθούν από τα 70 δισ. των απλήρωτων φόρων.

Εκτιμούν ότι η αύξηση του ΑΕΠ μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί πάνω από 3-5%, καθώς οι ΜμΕ θα μπορούν να επενδύουν με κάθε εμπιστοσύνη. Αναμένουν επίσης αύξηση ξένων επενδύσεων.

* Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους

-Η ΕΚΤ να αγοράσει ολόκληρο το ελληνικό χρέος για 60 χρόνια (70 δισ. ευρώ) και να απολέσει κάθε τόκο (η Γερμανία κατάφερε να της γίνει το 1952, συνολικά 62% κούρεμα χρέους, άρα και η Ελλάδα μπορεί να πετύχει κι αυτή κούρεμα)

-Τόνισα πως η Γερμανία εκείνη την περίοδο πραγματοποίησε τεράστιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και οι 2 τους είπαν ότι εδώ έγιναν ήδη πολλές μεταρρυθμίσεις.

- Μορατόριουμ στο ιδιωτικό χρέος, με μάξιμουμ εξυπηρέτηση του 20% εξ αυτού όταν το διαθέσιμο εισόδημα είναι μεγαλύτερο από 750 ευρώ το μήνα.

- Η αναλογία ελληνικού χρέους προς ΑΕΠ θα πάει στο 20% έως το 2080

- Κανένας στις Βρυξέλλες δεν θα έχει κέρδος αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, γιατί έχουν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, αλλά ο Τσίπρας έκανε λάθος που συμφώνησε με τη Μέρκελ ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ

- Περαιτέρω αύξηση των επιδοτήσεων από τις Βρυξέλλες κατά 5 δισ. ανά έτος.

- Δημιουργία γραφείων που θα διαμεσολαβούν μεταξύ τραπεζών και δανειζομένων. Αυτά θα αποφασίζουν ποιος θα πληρώνει, το ποσό της καταβολής αλλά και τι ποσό θα “κουρεύεται”

- Το ΤΧΣ θα ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες με 3 δισ. (το πρώτο έτος θα χαθούν τα παραπάνω). Τον δεύτερο χρόνο θα ανακτηθούν, καθώς το ελληνικό ΑΕΠ θα δει μεγάλη αύξηση και θα πραγματοποιηθεί εισροή επενδύσεων.

- Οι τράπεζες είναι πολύ δυνατές, οι δανειολήπτες πολύ ανίσχυροι - Θα το αντιστρέψουμε αυτό αντιστραφεί

- Θα γίνει αλλαγή 100% των υψηλόβαθμων στελεχών των τριών μεγάλων συστημικών τραπεζών (πλην της Eurobank αφού το δημόσιο δεν κατέχει την μειοψηφία

- Θα υπάρξει εντολή ώστε η δικαστική εξουσία να γίνει πιο παραγωγική”

Σύμφωνα με τον ίδιο αν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τόσο σοβαροί την ώρα που συνομιλούσαν θα νόμιζα ότι βρισκόμουν σε φαρσοκωμωδία στο θέατρο.

Ο Joerg Sponer είναι partner και διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Capital Research Management που ανήκει στην Capital Group. H Capital έχει γραφεία στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια και έχει πάνω από 7.000 συνεργάτες σε 23 γραφεία σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων στο Λονδίνο, στη Γενεύη, στο Σίδνεϊ, στο Τορόντο, Τόκιο, Χονκ Κονγκ.

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν πάντως ότι πρόκειται για προβοκάτσια καθώς το συγκεκριμένο στέλεχος δεν ήταν στις συναντήσεις.

Αλλά και η Bank of America - Merill Lynch σημειώνει από την πλευρά της ότι αναμένει υψηλή μεταβλητότητα της αγοράς τους επόμενους μήνες. Όπως υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μακριά από τις θέσεις της Τρόικα αλλά και του τρέχοντος προγράμματος. «Ακόμη και αν βρεθεί κοινό σημείο επαφής, μπορεί να χρειαστεί ολόκληρο το 2015» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση