GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομιλία Κουίκ στη Βουλή για απειλές, τη ΝΕΡΙΤ, τα αφορολόγητα και μεταπτυχιακά έξι εβδομάδων του κ. Φλογαΐτη

Στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο περί Τεχνολογίας - Έρευνας, όπου προστέθηκαν και σημαντικότατες τροπολ...



Στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο περί Τεχνολογίας - Έρευνας, όπου προστέθηκαν και σημαντικότατες τροπολογίες, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ορίσθηκε ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Το βίντεο της ομιλίας είναι στο terensquick.blogspot.gr

Τα απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ξεκινήσω με το 3ο Λύκειο Άρτας.

Θεωρώ απαράδεκτο, την ώρα που βρίσκονται σε κινητοποίηση τα παιδιά -ανεξάρτητα με το αν προσωπικά δεν συμφωνώ ότι πρέπει να φτάνουμε στη διαδικασία της κατάλυσης μιας σχολής, επειδή ζητούν καλύτερη παιδεία και τους δασκάλους να τους έχουν μέσα στο σχολείο τους και όχι να τους ψάχνουν- ο λυκειάρχης να βγαίνει και να λέει στα παιδιά ότι «όποιων οι γονείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα».

Αυτό το θεωρώ το μέγιστο εκβιασμό για την ψυχή ενός παιδιού, ανεξάρτητα με το αν ένα παιδί είναι πολιτικοποιημένο, κοινωνικοποιημένο, ψαγμένο και θέλει να κάνει και την κατάληψη του.

Το καταγγέλλω αυτό από το Βήμα της Βουλής και οφείλετε να το διερευνήσετε και να διατάξετε ΕΔΕ. Αυτός ο κύριος που το είπε αυτό, αυτός να πάει σε διαθεσιμότητα, μέχρι να δούμε πράγματι τι συνέβη. Παρακαλώ πολύ να πάρετε και τις μαρτυρίες των παιδιών για το αν ελέχθη ή όχι.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΕΡΙΤ: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ

Δεύτερον, την τροπολογία για τη ΝΕΡΙT, είναι αυτονόητο ότι θα την καταψηφίσουμε, αλλά από την άλλη πλευρά βγάλτε από μέσα -γιατί αυτό ήταν το επιχείρημα της κύριας Υπουργού- τα θέματα της μισθοδοσίας, δηλαδή να πληρωθούν πρώτα τα παλιά σπασμένα. Μάλιστα υπάρχουν και περιπτώσεις συναδέλφων, όπως ενός συναδέλφου από την Κομοτηνή, ο οποίος εργαζόταν ως δημοσιογράφος της ΕΤ3 με εργολαβικό συνεργείο από την περιοχή. Δεν πληρώνεται το συνεργείο και δεν πληρώνεται ούτε ο δημοσιογράφος, ο ανταποκριτής. Είναι ο κ. Πετρόπουλος, για να λέμε και ονόματα.

Το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο πέρασε η κυρία Υπουργός πολύ βιαστικά, μέσα σε όλα κάνει το γνωστό «σπορ» της Συγκυβέρνησης: Απαλλάσσει των όποιων ευθυνών τη σημερινή διαχειρίστρια της ΝΕΡΙΤ. Δηλαδή δίνετε άλλη μια ασυλία, άλλο ένα συγχωροχάρτι, όπως δώσατε στα στελέχη τραπεζών, στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών που έχουν μπει στο ΤΑΙΠΕΔ κ.λπ.. Αυτό δεν είναι αποδεκτό από εμάς.

ΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΤΟΥ κ.ΦΛΟΓΑΪΤΗ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΩΝ ΕΞΙ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ!

Σε ό,τι αφορά το θέμα που έχει σχέση με τα διεθνή πανεπιστήμια, τοποθετήθηκαν οι συνάδελφοι. Ελέχθησαν και ονόματα, όπως το DEREE και το ΑΝΑΤΟΛΙΑ. Αναμφισβήτητα το DEREE είναι ένα εκπαιδευτικό και μορφωτικό ίδρυμα, το οποίο έχει δώσει στην Ελλάδα επιστήμονες με πολύ υψηλού επιπέδου σπουδές. Και το ΑΝΑΤΟΛΙΑ το ίδιο. Όμως, εδώ μέσα σε όλα αποκρύπτετε κάτι το οποίο αφορά το ινστιτούτο ή το ίδρυμα ή το πανεπιστήμιο του κ. Φλογαΐτη. Αναφέρομαι στο EPLO.

Το ξέρετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι γι’ αυτό τον ευρωπαϊκό οργανισμό δημοσίου δικαίου, όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματά του -οποιασδήποτε φύσεως εισόδημα, τόκοι κεφαλαιουχικά κέρδη, κέρδη από συναλλαγματικές διαφορές, κέρδη κ.λπ., και οι συναλλαγές του από δραστηριότητες- όλα απαλλάσσονται από τους τωρινούς και μελλοντικούς άμεσους και έμμεσους φόρους και δασμούς, συμπεριλαμβανομένου όχι μόνο του ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος, των τοπικών φόρων, της παρακράτησης φόρου και οποιουδήποτε άλλου; Έχουν ακόμα και αφορολόγητα αυτοκίνητα.

Επιπλέον, γιατί δεν λέτε ότι αυτό που πάτε να περάσετε είναι ότι θα δίνει –αν είναι δυνατόν!- μεταπτυχιακό με έξι εβδομάδες διδασκαλίας;
Το έχω πάρει από το ΦΕΚ και διαβάζω: «Η Ακαδημία του κ. Φλογαΐτη αποσκοπεί στην προαγωγή του ευρωπαϊκού δημοσίου δικαίου μέσω εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων και συνίσταται σε ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας τριών εβδομάδων, η ολοκλήρωση του οποίου οδηγεί στην απόκτηση του Διεθνούς Εντατικού Μεταπτυχιακού».

Και συμπληρώνει από κάτω για να το μπαλώσουμε: «Ή του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο».

Δηλαδή, το ίδιο πράγμα είναι ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης με ένα εντατικό μεταπτυχιακό;

Όταν το παιδί πληρώνει για το μεταπτυχιακό εδώ στην Ελλάδα χιλιάδες ευρώ και κάνει δύο χρόνια σπουδές, πάτε να νομιμοποιήσετε ένα μεταπτυχιακό των έξι εβδομάδων;

Το καταθέτω για τα Πρακτικά της Βουλής, απλώς για να λάβουν γνώση εκείνα τα κορόιδα, οι γονείς, που δίνουν τα λεφτά τους για να σπουδάσουν τα παιδιά και να παίρνουν σε δύο χρόνια μεταπτυχιακό και κάποιοι άλλοι, πιο ξύπνιοι, σε έξι εβδομάδες να έχουν βγάλει ένα πιστοποιητικό, το οποίο θα το κολλήσουν και στον τοίχο. Γι’ αυτό, λοιπόν, εμείς σαφέστατα το καταψηφίζουμε.

ΝΑΙ ΣΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Ήρθε μια τροπολογία συναδέλφων Βουλευτών, η 2047 -αν θυμάμαι καλά- που αφορά ερευνητικά κέντρα. Και τα ερευνητικά κέντρα στη Θράκη για εθνικούς λόγους, ναι, θα τα υποστηρίξουμε, με τη μόνη διαφορά ότι εδώ έχει γίνει σαν τα ΤΕΙ. Κάθε χωριό έχει και ΤΕΙ. Και έχουν μπει μέσα συνάδελφοι Βουλευτές από όλες τις πόλεις της Ελλάδας και λένε «Δώσε και μένα, μπάρμπα, ερευνητικό κέντρο!». Με αυτή τη λογική, όχι, εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Θα πούμε «ΠΑΡΩΝ», έτσι ώστε να προασπίσουμε αυτά που θέλουμε να προασπίσουμε, δηλαδή να αποκτήσουμε στη Θράκη καλύτερη υπόσταση στα θέματα της παιδείας και να εισάγεται εκεί ο πληθυσμός σπουδαστών από την υπόλοιπη Ελλάδα, για τους γνωστούς εθνικούς λόγους.

Λέμε, λοιπόν, «ναι» στο να γίνουν τα ερευνητικά κέντρα της Θράκης. Όμως, για το άλλο θέμα -το ρουσφετολογικό- δηλαδή να υπάρχει σε κάθε πόλη και ένα κέντρο λέμε «όχι».

ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΞΕΝΕΙΟ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Την τροπολογία της μειονοτικής εκπαίδευσης, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και κύριε Υπουργέ, την ψηφίζουμε ως είναι και ζητούμε να ψηφιστεί ως είναι, χωρίς καμία αλλαγή και χωρίς καμία παραλλαγή. Λέμε «ναι» χωρίς καμία παρέμβαση.
Επίσης, χαιρόμαστε για το διδασκαλείο, το οποίο θα λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη κάτω από την ομπρέλα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Και εδώ μετά από τους «ιεροδιδάσκαλους» -την τροπολογία που ψηφίσαμε και εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δίνοντας μια μάχη εκείνο το βράδυ, για να μπορέσουμε να συμπληρώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό της πλειοψηφίας- λέμε ότι το στηρίζουμε για πολλούς ουσιαστικούς λόγους.

Πρώτα από όλα, για να αποδείξουμε -διότι εμείς αυτό ζητάμε- ότι την εκπαίδευση της Θράκης την καθορίζει το ελληνικό κράτος και όχι η Άγκυρα, ότι την εκπαίδευση της Θράκης την καθορίζει το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και όχι ο τουρκοπράκτορας πρόξενος. Εδώ είναι η Βουλή των Ελλήνων, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και όχι η Βουλή της Άγκυρας!

Αυτό πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό σε όλους εκείνους οι οποίοι έχουν μια ανησυχία από χθες. Βλέπω να περπατάνε εδώ μέσα με φακέλους στο χέρι, ανήσυχοι για το τι θα γίνει, εάν θα ψηφίσουμε ή όχι, εάν θα αποσυρθεί η τροπολογία ή όχι, δημιουργώντας και δικά τους εσωκομματικά προβλήματα. Ελπίζω να μην υπάρξει κάποια σκέψη για απόσυρση.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Όχι.

ΤΕΡΕΝΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΪΚ: Χαίρομαι ιδιαίτερα.

ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ 3% ΣΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΛΟΓΩ ΘΡΑΚΗΣ

Και με την ευκαιρία, μην διανοηθεί η Συγκυβέρνηση ενόψει εκλογών, εάν αλλάξει τον εκλογικό νόμο, να αλλάξει και το πλαφόν του 3%!

Θα το πω ευθέως στον Έλληνα πολίτη, ότι η κατάργηση του 3% σημαίνει ότι θα ανοίξετε την κερκόπορτα, αυτό το γκρίζο χάλι που είδαμε στις Ευρωεκλογές για πρώτη φορά στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, να το δούμε και μέσα στη Βουλή των Ελλήνων! Πρέπει να μείνει το πλαφόν του 3%.

Καταθέτω στα Πρακτικά της Βουλής, για να επιβεβαιώσω το πόσο συμφωνούμε με τη σχετική τροπολογία, άρθρο της «Μιλλέτ», το οποίο ξέρετε πώς καταλήγει; «Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Καλαντζής συνεχίζει να χλευάζει κατάφωρα τη μειονότητα. Είναι σαφές αυτό που θα γίνει σε αυτό το θέμα» Αναφέρεται σε αυτό που συζητάμε και σχετίζεται με την τροπολογία. «Πρέπει να υπάρξει αντίδραση κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο» λέει το όργανο της Άγκυρας και του προξενείου. Η εφημερίδα καταλήγει λέγοντας: «Όπως βγήκαμε στους δρόμους ενάντια στο ρατσισμό και για στήριξη της Γάζας, έτσι και γι’ αυτό το θέμα πρέπει να διαδηλώσουμε».

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

Δεν έχω καμία αντίρρηση να διαδηλώσουν για το θέμα αυτό οι τουρκοπροσκυνημένοι. Θα ήθελα, όμως, προηγουμένως να δω μία διαδήλωση για την κατοχή της Βόρειας Κύπρου. Να βγουν όλοι αυτοί οι τουρκοπροσκυνημένοι και να κάνουν μια διαδήλωση για την κατοχή της Βόρειας Κύπρου.

Ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Χτίστε δημόσια σχολεία, διότι είμαστε στη συγκυρία όπου θέλουν εκείνοι οι οποίοι δεν υποκύπτουν στην Άγκυρα και στον τουρκοπρόξενο, να πάνε σε δημόσιο σχολείο, ό,τι και εάν κοστίζει!

Όπως επίσης δεν άλλαξε ο Καλλικράτης. Δυστυχώς, ο κ. Ραγκούσης παρέδωσε τον «Ίασμο» στα χέρια του προξενείου εκεί στη Ροδόπη και αρνήθηκε το συγκυβερνών κόμμα, ή μάλλον το κόμμα που κυβερνά τη Νέα Δημοκρατία –στο ΠΑΣΟΚ αναφέρομαι- να αλλάξουμε τον Καλλικράτη πέρυσι, πριν από τις εκλογές, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ξανά τα πράγματα στην περιοχή της Ροδόπης.

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

Όπως επίσης, πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη οι συνάδελφοι το εξής: Να σημειώσω εδώ ότι τη μουσουλμανική θρησκεία τη σέβομαι, όπως και κάθε θρησκεία Είμαι χριστιανός μεν και το ομολογώ, αλλά σέβομαι και τον μουσουλμάνο, πόσω μάλλον τον Έλληνα μουσουλμάνο, με τον οποίο μεγαλώσαμε μαζί. Δεν μπορεί, όμως, να γίνεται ορκωμοσία δημάρχου στα Πομακοχώρια από τον ιμάμη του ψευτομουφτή! Είναι άκυρη -φαντάζομαι ότι το αντιλαμβάνεται καθένας- η ορκωμοσία αυτή και δεν μιλάει κανένας, ούτε το Υπουργείο ούτε οι τοπικοί άρχοντες.

Για να μη σας πω -και το καταθέτω και αυτό- ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, χριστιανός δήμαρχος στο Δήμο Τοπείρου υποδέχθηκε την ΤΕΞ, την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, την παράνομη αυτή Ένωση. Έλληνας χριστιανός Δήμαρχος! Το καταθέτω και αυτό. Να χαίρεται και τους συμβούλους του, με την ευκαιρία!

Ακούστε: Το πάρτι Δραγώνα-Φραγκουδάκη και Προξενείου πρέπει να τελειώσει. Κάποιοι θέλουν να εκτουρκέψουν τη Θράκη μέσω γλώσσας και θρησκείας. Να αφήσουν και τη θρησκεία ήσυχη! Επαναλαμβάνω ότι εμείς τη σεβόμαστε, αλλά δεν θα καταφέρουν να κάνουν τη Θράκη τούρκικη σε καμία περίπτωση, παρ’ όλο που το θέλουν, γιατί σε λίγο θα μας λένε να τους εκδώσουμε και τουρκικά διαβατήρια σε Έλληνες πολίτες. Εκεί το πάνε. Και το λέω καθ’ υπερβολήν αυτό.

Για να μη σας πω ότι υπάρχουν και γονείς οι οποίοι εξουσιοδοτούν -με μια απλή εξουσιοδότηση!- να φύγουν τα παιδιά τους, τα μικρά παιδιά τους.

Διαβάζω: «…να τους εκδοθεί άδεια παραμονής στην Τουρκία, να σπουδάσουν εκεί στα σχολεία, να στεγαστούν σε στεγαστικά ιδρύματα, να ασφαλιστούν σε ιδρύματα κοινωνικής ασφάλειας και υγείας, να επωφεληθούν ιατροφαρμακευτικών καλύψεων και να πάνε στο εξωτερικό χωρίς συνοδεία, εξουσιοδοτώντας συγκεκριμένους ανθρώπους…».

Δεν θα το καταθέσω το χαρτί αυτό, γιατί έχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως αντιλαμβάνεστε, αλλά έχω πολλά τέτοια χαρτιά.

Με ποιο δικαίωμα; Πώς μπορεί; Πώς επιτρέπει το ελληνικό κράτος αυτήν την παρανομία;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καλό θα είναι κάποια στιγμή να διαβάζετε -μια που διαβάζετε πού και πού τα διάφορα blogs- και τα «Τουρκικά Νέα» και τη «Ζαγάλισα» και όλα αυτά. Είναι χρήσιμο.

ΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ 1992 ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προτείνουμε να ανασυρθεί από το συρτάρι της ελληνικής Βουλής το ομόφωνο πόρισμα του 1992, το οποίο υπέγραψε ο Γιώργος Στεφανόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας τότε Στέλιος Παπαθεμελής. Είναι ένα πόρισμα, το οποίο, αν επικαιροποιηθεί σε ελάχιστα σημεία, μπορεί πραγματικά να αποτελέσει την «ανάσταση» της Θράκης, διότι μέσα έχει και πολύ σημαντικά πράγματα για την ανάπτυξη, την οικονομία, τη φορολογία, τα πάντα.

Μιλάω για αυτήν την περιοχή, την οποία αγαπώ.

Όταν εγώ κατέβηκα (ως υποψήφιος Περιφερειάρχης) κάποιοι με έλεγαν τουρίστα. Όμως, από ό,τι καταλαβαίνω, είμαι και ο μόνος Βουλευτής που μιλάω για τα θέματα αυτά σήμερα εδώ -και αναφέρομαι στην περιοχή της Θράκης- χωρίς να είμαι εκλεγμένος Βουλευτής εκεί. Είμαι Βουλευτής Επικρατείας.

ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Θα παρακαλέσω τον κύριο Υπουργό να μεταφέρει την ανάγκη να δοθεί γρήγορα αυτό το πρώτο βοήθημα των 500 ευρώ στους κατοίκους των χωριών Λάβαρα, Καισάρειο, Αμόριο του Δήμου Σουφλίου και Σοφικό του Δήμου Διδυμότειχου. Με παρακάλεσε ο συνάδελφος κ. Μαρίνος Ουζουνίδης να σας το μεταφέρω. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταστραφεί, έχουν πνιγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Πρέπει να πάρουν αυτό το πρώτο βοήθημα. Είναι ένα πεντακοσάρικο, αλλά έχουν καταστραφεί ακόμα και οι οικιακές τους συσκευές.

ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Κύριες και κύριοι, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - θα το πω έτσι, πολύ επιτακτικά - χρειαζόμαστε όλη τη δύναμη εκείνη, για να κόψουμε την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειαζόμαστε όλη τη δύναμη εκείνη, για να μπορούμε να επιβάλλουμε ως εγγυητές ότι δεν θα αλλάξει η ροή των εθνικών θεμάτων. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά στα περισσότερα εθνικά θέματα υπάρχει και ταύτιση απόψεων μεταξύ των συγκυβερνώντων κομμάτων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ. (Σκόπια, Κύπρος, Ελληνοτουρκικά κλπ, προξενείο Θράκης κλπ)

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση