GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κ. Χρυσόγονος: Μπορούμε να πληρώσουμε για τα φάρμακά μας;

Οι υπαγορευμένες από την Τρόικα οριζόντιες περικοπές έχουν αποκλείσει μεγάλα κομμάτια πληθυσμού από τις υπηρεσίες υγείας. Και β...



Οι υπαγορευμένες από την Τρόικα οριζόντιες περικοπές έχουν αποκλείσει μεγάλα κομμάτια πληθυσμού από τις υπηρεσίες υγείας. Και βέβαια, αυτό ισχύει και στις χώρες όπου δεν υπάρχει Τρόικα, αλλά όπου εφαρμόζονται τα ίδια νεοφιλελεύθερα προγράμματα περικοπής των κοινωνικών δαπανών – απλώς εκεί γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς.

Οι δημόσιοι πόροι που πηγαίνουν στην υγεία μειώνονται δραστικά σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Ειδικότερα στην Ελλάδα όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη διαρκή αύξηση του αριθμού των θανάτων, κάθε χρόνο. Κι έτσι από τις 108.000 θανάτους το 2009 ανεβήκαμε στις 117.000 το 2012 – τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν στατιστικά στοιχεία και τώρα η πραγματικότητα είναι βέβαιο ότι είναι ακόμα χειρότερη.

Είναι καθήκον μας να δρομολογήσουμε δραστικές αλλαγές, έτσι ώστε να έχουμε φάρμακα σε προσιτές τιμές, τα οποία να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας από τη μια μεριά και από την άλλη να έχουμε δομές στο σύστημα υγείας, στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, στα νοσοκομεία, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, χωρίς να περιθωριοποιούνται και να αποκλείονται συνάνθρωποί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση