GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κούρδους πεσμεργκά φέρεται να εκπαιδεύει η Τουρκία

Τούρκοι στρατιώτες εκπαιδεύουν κούρδους πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ και θα παράσχουν παρόμοια βοήθεια σε μία νέα μονάδα του ιρακι...



Τούρκοι στρατιώτες εκπαιδεύουν κούρδους πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ και θα παράσχουν παρόμοια βοήθεια σε μία νέα μονάδα του ιρακινού στρατού, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης των τζιχαντιστών, ανέφερε ανώτερος τούρκος αξιωματούχος το Σάββατο.

«Η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευση δυνάμεων πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ και έχουμε ήδη συμφωνήσει να εκπαιδεύσουμε και να παρέχουμε βοήθεια στην Εθνική Φρουρά» είπε ο αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο εκπρόσωπος των πεσμεργκά, ταξίαρχος Χάλγουρντ Χικμάτ, επιβεβαίωσε ότι τούρκοι στρατιώτες ξεκίνησαν πριν από τρεις εβδομάδες εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων με πεσμεργκά, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των μαχητών που εμπλέκονται.

Η Αγκυρα δεν δεχόταν να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στις κουρδικές δυνάμεις που υπερασπίζονται εδώ και δύο μήνες το Κομπάνι, το οποίο πολιορκούν οι τζιχαντιστές.

Στην Τουρκία βρίσκεται και ο αμερικανός αντιπρόεδρος σε μία προσπάθεια να πείσει την Άγκυρα να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση