GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Όχι» του δήμαρχου της Ρώμης στους γάμους ομοφυλόφιλων

Ο αριστερός δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο αρνήθηκε να ακυρώσει την εγγραφή στα μητρώα του δήμου, για 16 γάμους ατόμων του ιδίου...


Ο αριστερός δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο αρνήθηκε να ακυρώσει την εγγραφή στα μητρώα του δήμου, για 16 γάμους ατόμων του ιδίου φύλου που έγιναν στο εξωτερικό, όπως ορίζει απόφαση που έχει στείλει στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές της Ιταλίας το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο δήμαρχος της Ρώμης του οποίου η απόφαση προκάλεσε έντονη συζήτηση στην Ιταλία, καταχώρησε στα μητρώα του γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών που τελέστηκαν στην Ισπανία και στο Βέλγιο, βασιζόμενος σε μια δικαστική απόφαση του περασμένου Απριλίου σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζονται οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου που έγιναν στο εξωτερικό.
Οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου απαγορεύονται στην Ιταλία και ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο έχει στείλει εγκύκλιο στις νομαρχίες ζητώντας να παρέμβουν προς τους δημάρχους για να διαγραφούν από τα μητρώα οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Ο Ινιάτσιο Μαρίνο όμως όπως είπε «αρνήθηκε την εντολή» του νομού, διότι η ιταλική νομοθεσία ορίζει ότι οι γάμοι που έχουν τελεστεί στο εξωτερικό «δεν μπορούν να καταχωρηθούν (στα μητρώα) εάν είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη». Ωστόσο, όπως ο ίδιος υποστήριξε, «δεν βλέπω τι κίνδυνο θα μπορούσε να φέρει ένα αγαπημένο ζευγάρι, που επισημοποίησε αυτή την αγάπη».
Ο Μαρίνο πρόσθεσε ότι η πιθανή άρνησή του να εγγράψει στα μητρώα του δήμου της Ρώμης γάμους ατόμων του ιδίου φύλου που τελέστηκαν στο εξωτερικό «θα ήταν παράνομη και αθέμιτη ενέργεια που είναι αντίθετη προς τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η Ρώμη δεν είναι η μοναδική ιταλική πόλη που τάσσεται ενάντια στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και η δημοτική αρχή στη Νάπολη έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να παρακάμψει την οδηγία που εξέδωσε ο Αντζελίνο Αλφάνο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. ολοι γαμιεστε1 Νοε 2014, 3:31:00 μ.μ.

    και μετα ηρθε ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ..........









    ουτε τα γουρουνια δεν κανουν ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση