GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΓΔΜ: Στο στόχαστρο της ΕΕ για επιδοτήσεις αεροπορικών εταιριών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε εξηγήσεις από την ΠΓΔΜ σχετικά με την πρακτική της να επιδοτεί αεροπορικές εταιρείες «Η Επιτροπή γνωρίζ...


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε εξηγήσεις από την ΠΓΔΜ σχετικά με την πρακτική της να επιδοτεί αεροπορικές εταιρείες
«Η Επιτροπή γνωρίζει ότι η ΠΓΔΜ παρέχει οικονομική στήριξη προς αεροπορικές εταιρείες. Ζητήσαμε από τις αρχές της χώρας να παρέχουν τις σχετικές πληροφορίες και στοιχεία προκειμένου να εξετάσουμε κατά πόσον η πρακτική αυτή με τις επιδοτήσεις είναι σύμφωνη με τις σχετικές διατάξεις του Κοινού Ευρωπαϊκού Αεροπορικού Χώρου », δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάγια Κοτσιγιάντιτς.
Πριν μερικές ημέρες οι αρχές του Κοσόβου γνωστοποίησαν ότι κίνησαν διαδικασία κατά της ΠΓΔΜ ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αθέμιτο ανταγωνισμό όσον αφορά τις αεροπορικές συγκοινωνίες, ζητώντας από τα Σκόπια να σταματήσουν την πρακτική επιδότησης αεροπορικών εταιρειών.
Σύμφωνα με τις αρχές του Κοσόβου, η ενέργεια αυτή της ΠΓΔΜ έρχεται σε αντίθεση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί ανταγωνισμού.
To υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ, σε ανακοίνωση του σχετικά με τη διαδικασία που κίνησε το Κόσοβο ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέφερε ότι όλες οι διαδικασίες και ενέργειες από την μεριά της ΠΓΔΜ σχετικά με επιδοτήσεις αεροπορικών εταιρειών είναι σύμφωνες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, εδώ και δύο χρόνια, επιδοτεί την ουγγρική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air με οχτώ ευρώ ανά επιβάτη για δρομολόγια από τα Σκόπια προς ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Η επιβατική κίνηση από το αεροδρόμιο των Σκοπίων, τα τελευταία δύο χρόνια, έχει αυξηθεί πάνω από 25% .Από την αρχή του τρέχοντος έτους, μέσω του αεροδρομίου αυτού έχουν μετακινηθεί περίπου 1,1, εκατ.επιβάτες.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση