GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Περιφέρεια Αττικής για τους Σύριους πρόσφυγες

Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου και η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου εκπ...



Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου και η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου εκπροσώπησαν την Περιφερειακή Αρχή Αττικής κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου των Σύριων προσφύγων στο Σύνταγμα.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία των τοποθετήσεών τους:
• Για την άμεση, αλλά και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Σύριοι πρόσφυγες, το κεντρικό κράτος και η Κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους – ιδιαίτερα καθώς οι προσφυγικές ροές από εμπόλεμες ζώνες θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα.

• Το Κράτος και η Πολιτεία οφείλουν να εφαρμόσουν τη νομοθεσία σχετικά με την προστασία των προσφύγων και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.

• Οι άνδρες, γυναίκες και παιδιά που διαμαρτύρονται εδώ στο Σύνταγμα είναι πρόσφυγες πολέμου και επιδιώκουν να στήσουν μια νέα ζωή, να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια.

• Η Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο Σύνταγμα, υπερβαίνοντας γραφειοκρατίες και τυπικές αρμοδιότητες, χωρίς να θέτει προϋποθέσεις και όρους, ώστε να συμβάλλει στην ανθρωπιστική υποστήριξη των προσφύγων, επί της ουσίας και όχι επικοινωνιακά και “στα χαρτιά”.

• Σήμερα η Περιφερειακή Αρχή Αττικής δηλώνει επίσημα την έμπρακτη αλληλεγγύη της: Άμεσα και με δικά μας μέσα, μπορούμε να υποστηρίξουμε τη συγκεκριμένη ομάδα προσφύγων με σίτιση, ρούχα και σκεπάσματα

• Επιπλέον, η Περιφερειακή Αρχή έχει εξασφαλίσει μέσω της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την οποία η Περιφερειακή Αρχή ήλθε εκ νέου σε επικοινωνία, χώρους υποδοχής και φιλοξενίας για τους πιο ευάλωτους (γυναίκες, παιδιά, ασθενείς, πιθανά τραυματίες) στον Άγιο Δημήτριο και τη Βουλιαγμένη. Η Περιφέρεια είναι στη διάθεση των Δήμων ώστε να συντονίσει καλύτερα τις σχετικές δράσεις.

• Η Περιφερειακή Αρχή καλεί τους Δήμους της Αττικής και τις ανθρωπιστικές και αλληλέγγυες συλλογικότητες να συνδράμουν όπως και όσο μπορούν περισσότερο στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν οι Σύριοι πρόσφυγες.

• Υπάρχει άμεση ανάγκη για ουσιαστικό πολιτικό μεταναστευτικό πλαίσιο, με όρους ένταξης και αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση