GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λευκός Οίκος: Το σχέδιο του Ομπάμα για το μεταναστευτικό

Το σχέδιο μεταρρύθμισης για την μεταναστευτική πολιτική που ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα εξηγήσει σε τηλεοπτικ...


Το σχέδιο μεταρρύθμισης για την μεταναστευτική πολιτική που ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα εξηγήσει σε τηλεοπτική του ομιλία θα στρέψει την προσοχή των αρχών στην απέλαση των παράνομων μεταναστών που θεωρούνται επικίνδυνοι για την εθνική ή τη δημόσια ασφάλεια, αλλά θα έχει ως στόχο την προστασία των οικογενειών, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Το σχέδιο, θα τονίσει την ανάγκη απέλασης των ύποπτων για πράξεις τρομοκρατίας και των μελών εγκληματικών συμμοριών. Επίσης θα περιλαμβάνει την αναγκαιότητα μετατόπισης εθνικών πόρων από το εσωτερικό των ΗΠΑ προς τα νότια σύνορα με το Μεξικό.
Η εντολή του Ομπάμα για την προστασία από την απέλαση των γονέων χωρίς νόμιμα έγγραφα των οποίων τα παιδιά είναι υπήκοοι των ΗΠΑ θα ισχύει και για τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα για τουλάχιστον πέντε χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα ανακοινώσει επίσης χαλάρωση των όρων πρόσβασης στο πρόγραμμα Daca που ξεκίνησε το 2012 και το οποίο προβλέπει προσωρινές άδειες παραμονής για τους ανηλίκους που έφτασαν στις ΗΠΑ πριν από την ηλικία των 16 χρονών.
Οι μετανάστες θα έχουν την ευκαιρία να ζητήσουν προσωρινή παραμονή και δεν θα απελαθούν λαμβάνοντας άδεια εργασίας για τρία χρόνια εάν δηλωθούν κανονικά στις αρμόδιες αρχές, υποβάλουν τα βιομετρικά τους δεδομένα, καταγραφεί το ιστορικό τους και πληρώνουν τα ειδικά τέλη, συμπλήρωσε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Ο Ομπάμα πιστεύει ότι το σχέδιο του για την μετανάστευση μπορεί να αντέξει στην ψηφοφορία του Κογκρέσου παρά την αρνητική στάση των Ρεπουμπλικάνων που ελέγχουν και τα δύο Σώματα καθώς υπάρχει ιστορικό προηγούμενο με ανάλογες προεδρικές προτάσεις που πέρασαν όπως στην περίπτωση του Ντουάιτ Αϊζενχάουερ το 1950.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση