GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κ. Μαυρίδης: Γιατί σιωπούν οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ στην Κύπρο;

"Τέτοιοι άνθρωποι, σαν το Ντένις Μουκουέγκε (Denis Mukwege), αποτελούν παραδείγματα για όλους μας και αξίζουν τουλάχιστον ...



"Τέτοιοι άνθρωποι, σαν το Ντένις Μουκουέγκε (Denis Mukwege), αποτελούν παραδείγματα για όλους μας και αξίζουν τουλάχιστον το θαυμασμό μας" τόνισε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, ΣκαιΔ) σε παρέμβαση του στην εκδήλωση για το Βραβείο ΖΑΧΑΡΩΦ 2014 που διοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, σε συνεργασία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου.

Ο γυναικολόγος από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό βραβεύτηκε από το Ευρωκοινοβούλιο (προτάθηκε από την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και τη Συμμαχία των Φιλελευθέρων και των Δημοκρατών) για την τεράστια και πολύχρονη προσφορά του στα χιλιάδες θύματα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης στους αμέτρητους πολέμους της χώρας του.

Ο κος Μαυρίδης ανέφερε ότι σε σύντομη συνομιλία που είχε μαζί με τον Ντένι Μουκουέγκε στο Στρασβούργο, τον συνεχάρηκε για την αξιοθαύμαστη προσφορά του και εξήγησε ότι στήριξε με θέρμη την υποψηφιότητα του επειδή γνώρισε ο ίδιος παρόμοια απάνθρωπα εγκλήματα που διέπραξαν και τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα κατά την εισβολή τους το 1974 στην δική του χώρα, την Κύπρο, με βιασμούς γυναικών ανάμεσα τους κορίτσια και υπερήλικες.

Στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής εξήγησε στους παρευρισκομένους, ανάμεσα τους και η Υποστράτηγος Κριστίν Λούντ (Διοικητής Δυνάμεων UNFICYP), τη διαφορά ανάμεσα στην ουδετερότητα (neutrality) και στην αμεροληψία (impartiality) που οι πολιτικοί οργανισμοί πρέπει να ακολουθούν. Σημείωσε ότι μπροστά σε εγκλήματα και αντικειμενικά έκδηλες παρανομίες, η ουδετερότητα είναι υποκρισία και υπέδειξε ότι η αμεροληψία πρέπει να επικρατεί ώστε να καταδικάζεται ο εγκληματίας. Όπως δήλωσε, «μια ουδετερότητα μπροστά στις έκδηλες παρανομίες της Τουρκίας στην Κύπρο σήμερα, συνιστά σιωπή. Αλλά ο βραβευμένος γιατρός, μας ζητά να μην σιωπούμε μπροστά στο έγκλημα με πρόφαση την ουδετερότητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση