GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεν είναι νόμιμα στην Ελλάδα γι’ αυτό πλήρωσε»

Ο Σύρος πρόσφυγας που λιποθύμησε στο Σύνταγμα «δεν ανήκει σε κάποια από τις κατηγορίες που σύμφωνα με τον νόμο δικαιούνται δωρε...



Ο Σύρος πρόσφυγας που λιποθύμησε στο Σύνταγμα «δεν ανήκει σε κάποια από τις κατηγορίες που σύμφωνα με τον νόμο δικαιούνται δωρεάν περίθαλψης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την καταβολή χρηματικού ποσού 101,95 ευρώ για εξετάσεις.

Ο ασθενής, αναφέρεται, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου αιτιώμενος καταβολή δυνάμεων, πονοκέφαλο και αίσθημα ζάλης εξαιτίας απεργίας πείνας από τριημέρου. Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, του τοποθετήθηκε ορός ενδοφλεβίως και έγινε σειρά αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων. Παρέμεινε στο Νοσοκομείο έως τις 11 μ.μ. περίπου. Του συνεστήθη να παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας αλλά δεδομένου ότι οι εξετάσεις του ήταν καλές και δήλωσε στην γιατρό ότι αισθάνεται καλά, εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει. Του εδόθη η άδεια και ο ένας εκ των δύο συνοδών του προσήλθε στο ταμείο για να πληρώσει τις εξετάσεις.

Στο ταμείο, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ζητήθηκε από το συνοδό να απαντήσει εάν ο ασθενής ανήκε σε κάποια από τις κατηγορίες που σύμφωνα με τον νόμο δικαιούνται δωρεάν περίθαλψης. Ο συνοδός δήλωσε ότι επρόκειτο για υπήκοο τρίτης χώρας (Συρίας), ο οποίος δεν βρισκόταν στην Ελλάδα νομίμως ούτε διέμενε μονίμως στη χώρα.

«Κατόπιν τούτου κατεβλήθη το οφειλόμενο ποσό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση