GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζει να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς διαμορφώνεται το πολιτικό τοπίο προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που θα δημοσ...



Χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς διαμορφώνεται το πολιτικό τοπίο προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που θα δημοσιευθεί το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»

Η δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 4,7 μονάδων (4,8% ήταν η διαφορά την περασμένη εβδομάδα) στον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 23,3%, τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 18,6%

Δείτε την πρόθεση ψήφου:

Νέα Δημοκρατία: 18,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,3%
ΠΑΣΟΚ: 3,7%
ΑΝΕΛ: 2,8%
Χρυσή Αυγή: 3,5%
ΚΚΕ: 4,4%
Ποτάμι: 5,9%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,3%
ΛΑΟΣ: 1,3%
Οικολόγοι: 1,6%
Άλλο κόμμα: 4,4%
Λευκό ή άκυρο: 4,8%
Αναποφάσιστοι 13,7%
Δεν θα ψηφίσουν: 7,7%
Δεν απαντώ: 3%

Αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 51% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί από την παρούσα Bουλή, ενώ το 44% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.

Την ίδια ώρα, διαφορά 4,3% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία MRB για λογαριασμό της εφημερίδα «Αγορά».

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 23,9% έναντι 19,6% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 7,5% και ακολουθούν ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας αυξάνεται στο 5,5% στην εκτίμηση ψήφου, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 30,6%, έναντι 23,9% της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες απαντούν πως δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, καθώς σε ποσοστό 60% απαντούν όχι ή μάλλον όχι, έναντι ενός 37,8%, που λέει ναι ή μάλλον ναι.

2 σχόλια

  1. Τα ποσοστά αυτά είναι χωρίς την αφαίρεση άκυρων, λευκών, αποχής και αναποφάσιστων.

    Και στις 2 δημοσκοπήσεις οι ΑΝΕΛ είναι πάνω από 4% στην εκτίμηση ψήφου και θα ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο λόγω της αντίδρασης του κόσμου στη προσπάθεια εξαγοράς/εκβιασμού των βουλευτών τους και των ανεξάρτητων βουλευτών του κεντροδεξιού και κεντροαριστερού χώρου.

    Σίγουρα θα είναι πιο πάνω η Χρυσή Αυγή, γιατί οι πολίτες δεν αποκαλύπτουν στο τηλέφωνο ότι θα την ψηφίσουν. Τέλος το Ποτάμι θα ξεφουσκώσει και θα καταντήσει σαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, όταν οι ψηφοφόροι καταλάβουν το ρόλο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΚΟΣ ΨΟΦΟΣ ΣΕ ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΛΑΟΣ.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ. Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΧΕΙ ΦΟΒΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 1965.

    ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΕΣ ΤΟΥ ΕΕΤΗΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση