GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Θετικό το ΟΕΕ στο νομοσχέδιο για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα»

Σε θετική κατεύθυνση, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της απλοποίησης των λογιστικών κανόνων, κρίνει το Οικονομικό Επιμελητήριο τ...


Σε θετική κατεύθυνση, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της απλοποίησης των λογιστικών κανόνων, κρίνει το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ) πως κινείται το νομοσχέδιο για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.
Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, μάλιστα, απέστειλε στον Υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη τις απόψεις και προτάσεις του επί του σχεδίου νόμου «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και Συναφείς Ρυθμίσεις»
Στην επιστολή καταγράφονται τα θετικά σημεία του Νομοσχεδίου, αλλά και περιπτώσεις τις οποίες το Επιμελητήριο κρίνει ότι πρέπει να επανεξεταστούν και να συμπληρωθούν.
Θεωρεί ότι ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί, μετά την ψήφιση των νέων λογιστικών προτύπων, στην έκδοση των διευκρινίσεων και οδηγιών, ώστε να γίνουν κατανοητά το πνεύμα και οι προβλέψεις του νόμου από τις επιχειρήσεις, τη Διοίκηση, τα ελεγκτικά όργανα και τους λογιστές. Επίσης, η Διαρκής Επιτροπή για την υποστήριξη και αξιολόγησή του μετά την ψήφιση νομοσχεδίου πρέπει να συσταθεί από εκπροσώπους φορέων και επιστήμονες ειδικούς στα φορολογικά και λογιστικά θέματα, με αυτονόητη τη συμμετοχή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση