GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε νοσοκομείο της Ρώμης ο γιατρός που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα

Ο Ιταλός γιατρός που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε διακομίσθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στη Ρώμη σε νοσοκομείο...



Ο Ιταλός γιατρός που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε διακομίσθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στη Ρώμη σε νοσοκομείο ειδικευμένο για τις μολυσματικές νόσους, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η RAI.

Ο γιατρός, που είναι ο πρώτος Ιταλός που προσβάλλεται από τον ιό Έμπολα, έφθασε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πράτικα ντι Μάρε, 30 χλμ. νοτίως της Ρώμης, σε φορείο ερμητικά κλειστό, με στρατιωτικό αεροσκάφος που είχε ναυλωθεί για το σκοπό αυτό.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο που συνοδευόταν από αστυνομικές δυνάμεις μέχρι το Εθνικό Ινστιτούτο Μολυσματικών Ασθενειών Lazzaro Spallanzani, στη νοτιοδυτική Ρώμη, ένα από τα δύο νοσηλευτικά κέντρα στην Ιταλία που είναι κατάλληλα εξοπλισμένα για την εισαγωγή ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.

Ο γιατρός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής και της οικογένειάς του, εργαζόταν στην ιταλική μη κυβερνητική οργάνωση Emergency σε κέντρο για ασθενείς με Εμπολα στη Σιέρα Λεόνε.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ο γιατρός εμφάνισε συμπτώματα της νόσου και εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι ήταν φορέας του ιού. Ωστόσο το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε, ότι ο ασθενής δεν έχει εκδηλώσει πυρετό ή σοβαρό σύμπτωμα και ότι η κατάσταση της υγείας του είναι γενικά καλή.

Σύμφωνα με την Emergency, το σύνολο των εργαζομένων της παρακολουθεί ειδική εκπαίδευση και εφαρμόζει ειδικό πρωτόκολλο προστασίας για τον Έμπολα, αλλά «καμιά ενέργεια στην αντιμετώπιση μιας τόσο σοβαρής επιδημίας δεν μπορεί να θεωρείται ότι είναι εντελώς ακίνδυνη».

Η σημερινή επιδημία του Έμπολα --η σοβαρότερη στην ιστορία αυτού του αιμορραγικού πυρετού που ταυτοποιήθηκε το 1976 στην κεντρική Αφρική-- ήδη αριθμεί τουλάχιστον 5.459 θανατηφόρα κρούσματα από τα 15.351 που έχουν καταγραφεί, κυρίως στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, σύμφωνα με το τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το ποσοστό θνησιμότητας της επιδημίας εκτιμάται σε ποσοστό 70%, αλλά μέχρι σήμερα, οι γιατροί και οι νοσηλευτές από τις χώρες της Δύσης που περιθάλπονται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ από τη στιγμή που εκδήλωσαν τα πρώτα συμπτώματα, έχουν επιζήσει όλοι.

Αντίθετα τουλάχιστον 337 μέλη του τοπικού ιατρικού προσωπικού έχουν χάσει τη ζωή τους στις πλέον πληγείσες χώρες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση