GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάγκαλος: Ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Παπανδρέου έχουν δίκιο

Θέση στις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ πήρε ο Θεόδωρος Πάγκαλος Μιλώντας στον Βήμα fm, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «ο...



Θέση στις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ πήρε ο Θεόδωρος Πάγκαλος
Μιλώντας στον Βήμα fm, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Παπανδρέου έχουν δίκιο» και ότι «ούτε ο ένας ούτε ο άλλος είναι χρήσιμοι για το μέλλον του κόμματος».
Αναλυτικά:
«Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό ότι αυτή τη στιγμή η χώρα δεν έχει ένα κεντρώο κόμμα. Ότι δηλαδή ο χώρος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι ένα επαναστατικό ακροαριστερό κόμμα, και στο δεξιό κόμμα του κ. Σαμαρά, δεν υπάρχει άλλο κόμμα.

Και θεωρώ ότι αυτός ο χώρος είναι πλειοψηφικός, είναι το 1/3 του λαού. Το ΠΑΣΟΚ δεν τον εκφράζει πια και δεν υπάρχει και ελπίδα να τον εκφράσει στο μέλλον. Έχει κάνει τη διαδρομή του και δεν δέχομαι κανένας άλλος από όλους αυτούς που ήταν αντίθετοι με την πρόοδο, την κοινωνική αλλαγή και την εξέλιξη να έρχονται τώρα και να μας κάνουν τους δασκάλους. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι λάθος αυτή η προσέγγιση μεταξύ ηγετών.

Το πρόβλημα είναι το ΠΑΣΟΚ, έκανε τη διαδρομή του και τέλος. Πρέπει να δημιουργηθεί ένας άλλος φορέας, αλλά δεν θα δημιουργηθεί με τον τρόπο που λέει ο κ. Βενιζέλος, ότι δηλαδή θα δημιουργηθεί κάποια Δημοκρατική Παράταξη ή κάτι τέτοιο.

Πρέπει να τον ειδοποιήσω δε ότι σε κάτι τέτοιο δεν μπορεί να προχωρήσει, διότι ο τίτλος έχει κατοχυρωθεί από άλλον.

Ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Παπανδρέου έχουν δίκιο. Διότι ο Βενιζέλος λέει το κλασικό: «Είμαι ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ μου ανήκει» και η νέα συσπείρωση θα είναι «το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». Αυτό δεν πάει στην εποχή μας. Τελείωσε!

Και ο Παπανδρέου λέει κάτι χειρότερο: «Δώσε μου πίσω το ΠΑΣΟΚ, διότι το έχω κληρονομήσει». Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος έχουν δίκιο. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος είναι χρήσιμοι για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Ο μεν ένας, διότι το 90% της κοινής γνώμης στις δημοσκοπήσεις έχει ζητήσει να φύγει από την πολιτική ζωή και αυτό αφορά τον κ. Παπανδρέου.

Ο δε άλλος, διότι 77% των Ελλήνων έχει δυσμενέστατη άποψη γι’ αυτόν και μόνο το 11% έχει θετική γνώμη. Μετά τον κ. Μιχαλολιάκο δηλαδή, είναι ο αντιπαθέστερος Έλληνας πολιτικός αρχηγός. Άρα, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος είναι οι ηγετικές φυσιογνωμίες του νέου φορέα.

Ο νέος φορέας πρέπει να προέλθει από την ισότιμη προσέλευση κομμάτων, φορέων και ατόμων ή κινήσεων. Αν μου ζητήσουν να προσέλθω σε μια τέτοια κίνηση, θα προσέλθω. Αλλά δεν είμαι ηγέτης του μέλλοντος.

Και οι δύο αυτοί που βάζουν τον εαυτό τους πριν από όλα και αν δεν το έκαναν, πριν από τη χώρα και την παράταξη, και έλεγαν να συναντηθούν και να πουν ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε τη διαδρομή του και θα προχωρήσει σε μια ένδοξη απονομή τιμών σε όσους συμμετείχαν σ’ αυτήν την προσπάθεια και μια επιτροπή που θα κάνει την αυτοκριτική και να μετρήσει λάθη και αδυναμίες για να μην τα ξανακάνουμε και να προχωρήσουμε σε μια ιδρυτική συνέλευση για τη Δημοκρατική Παράταξη που θέλουμε.

Αλλά να μην είναι ΠΑΣΟΚ όλοι αυτοί που, όπως λέει ο κ. Βενιζέλος, «ελάτε στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου να είστε τσόντες», οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». Δέκα μέρες θέλουμε, άμα ξεκινήσουμε αύριο να το κάνουμε!
Δεν θέλω να κερδίσω τις εκλογές με αυτό το νέο σχήμα, αλλά θέλω να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία. Θεωρώ ότι το 5% του κ. Βενιζέλου δεν είναι αξιοπρεπής παρουσία και το 1-1,5% που θα πάρει ο κ. Παπανδρέου επίσης δεν είναι αξιοπρεπής παρουσία.
Και δεν έχω καμία διάθεση να εμπλακώ σε αναξιοπρεπείς μεθοδεύσεις, οι οποίες θα έχουν μοναδικό σκοπό την κατοχύρωση της εξουσίας ενός και μόνου ατόμου.
Αυτό έχει ξεπεραστεί. Αυτό έλεγα κάποτε εγώ, όταν είπα πως όταν φύγει κάποια στιγμή από τη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου, όσοι προσπαθήσουν να τον μιμηθούν, θα γελοιοποιηθούν. Ε, να μην προσπαθούν διάφοροι να τον μιμηθούν…»

Για τη μήνυση που καταθέτει σε βάρος του η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Σχολιάζοντας την απόφαση για μήνυση που θα καταθέσει η ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά του ίδιου, για συκοφαντική δυσφήμιση,, ο πρώην υπουργός είπε:

«Τι είπα; Ότι μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες; Και ότι είναι κατά της αξιολόγησης; Δεν είναι μια μορφή που λαϊκά λέγεται «τεμπέλης»;

Έχω διοικήσει επί 11 χρόνια υπουργείο και σας πληροφορώ ότι από τα υπουργεία που έχω περάσει δεν θα πω ότι λατρεύομαι, αλλά έχω κερδίσει μια συμπάθεια. Λοιπόν, δεν θα μάθω από κανέναν κ. Μπαλασόπουλο τα καθήκοντά μου και πώς τα ασκώ.

Αλλά από εκεί και πέρα, αν μου κάνει μήνυση, θα χαρώ πάρα πολύ και θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αυτή.

Ας αποφανθεί η Δικαιοσύνη, αλλά πρώτα θα πρέπει να αποφανθεί κάτι άλλο. Πού ξέρει ο κ. Μπαλασόπουλος ότι όταν λέω για «κοπρίτη», εννοώ αυτόν; Και από πού εκπροσωπεί ο κ. Μπαλασόπουλος όλους τους δημοσίους υπαλλήλους;

Η νομιμοποίηση πρέπει να είναι προσωπική. Δεν είπα ότι οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ είναι κοπρίτες. Είναι ένα είδος, αλλά δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Ο κ. Μπαλασόπουλος θα πρέπει να μας πει πού εργάζεται και πού εργαζόταν και τι είδους υπάλληλος είναι.

Θα τα δούμε όλα αυτά. Θα χαρώ πολύ, πάντως, να μου γίνει η μήνυση και να εμφανιστούν στο δικαστήριο, διότι είμαι συνταξιούχος και δεν έχω τι να κάνω και μ’ αρέσει να πηγαίνω στα δικαστήρια και να παρακολουθώ δίκες.»
ΠΗΓΗ: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση