GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Υπ'ατμόν" οι 370 από τους μετανάστες που φιλοξενούνται στην Ιεράπετρα... [photo]

Εθελοντές συγκεντρώνουν τρόφιμα και ρούχα για τους μετανάστες... Ίσως και αύριο θα αναχωρήσουν από την Ιεράπετρα για τις χώρες...



Εθελοντές συγκεντρώνουν τρόφιμα και ρούχα για τους μετανάστες...
Ίσως και αύριο θα αναχωρήσουν από την Ιεράπετρα για τις χώρες που επιθυμούν 350 Σύροι και 20 Παλαιστίνιοι, από τους μετανάστες που ενώ κατευθύνονταν προς την Ιταλία, βρέθηκαν στην Κρήτη, λόγω βλάβης στο πλοίο που τους μετέφερε.
Μετά τη μακρά διαδικασία διάσωσης των 550 μεταναστών, χθες, ως σήμερα φιλοξενούνται προσωρινά στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ της Ιεράπετρας. Στο χώρο βρίσκεται αστυνομία, λιμενικό, περισσότερα από 70 άτομα του Ερυθρού Σταυρού, Κλιμάκιο από το υπουργείο υγείας, αλλά και συνεργεία του δήμου που διατηρούν καθαρό το χώρο.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλαντζάκη, οι πρόσφυγες πολέμου (350 Σύροι και 20 Παλαιστίνιοι) θα αφεθούν ελεύθεροι, με εξάμηνη αναβολή απέλασης, προκειμένου να μεταβούν στον τόπο όπου επιθυμούν να ζήσουν. Όσο για τους Αφγανούς, τους Ιρακινούς και τους Ιρανούς που επεβαιναν στο πλοίο "Μπάρις", αν εκδηλώσουν ενδιαφέρον να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, θα προωθηθούν εκεί, εναλλακτικά θα πρέπει να μεταφερθούν στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών (Προαναχωρησιακά Κέντρα). Ήδη, μάλιστα, η αστυνομία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να μεταφερθούν σε Κέντρα Κράτησης.

Την ίδια στιγμή, αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι η απομάκρυνση από τον όρμο της Ιεράπετρας, του πλοίου που επί μέρες παρέμενε ακυβέρνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση